Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

@ambient - co ty wiesz o TGV... Na trasie Paryż- Zurich, od połowy za***rdala z prędkością furmanki:) przepraszam za ot, ale musiałem:) A jeśli o likorzach- katolach mowa: zapomnieli, nieboracy, o czymś tak oczywistym jak - etyka.

Nie mylisz się w sprawie Piechy...szkoda że ta prawdę tendencyjnie przekuwasz na swój argument, choć akurat świadczy o czymś zupełnie innym! ;)

Tak byś RAZ, Maju - przestał pisać, jak nawiedzony klecha...

Co do wojny, to nie ulega wątpliwości że również jest złem a udział w niej dla chrześcijanina powinien wynikać jedynie z prawa do obrony przed napastnikiem.

Jezus Chrystus był odmiennego zdania , ale aby to zrozumieć , trzeba równie mocno jak On (Mesjasz) kochać Boga , Jego Prawo oraz bliźnich .(" po owocach ich poznacie ", tj. .prawdziwych naśladowców Chrystusa )

Piotr

Wskaż w Biblii miejsce gdzie Jezus zdecydowanie potępił żołnierzy....

A co powiesz o tych , którzy w imię Boga mordowali ?

Już ci odpowiadam, idź ze swoimi obsesjami do właściwego tematu ( Czym jest Kk)....nie dość ci tam ?

fox733 dnia 03.06.2014 - 23:06 napisał

"Ja się pytam po co ta deklaracja??"

Też się nad tym zastanawiam ?

Boga trzeba mieć w sercu , a nie na papierze !

Trzeba według tych zasad postępować i deklarowanie (zwłaszcza Twoje Numerek) to za mało....tu masz rację.

Ciekawą jest inna sprawa....dlaczego teraz zrobiono taki szum skoro lekarze katolicy wielokrotnie w ciągu wielu lat deklarowali swoje przekonania i deklarowali to!!

Teraz powstała jednak lista....czyżby się bano że może się okazać że jest ich "za dużo" i ta nagonka to zwykła "profilaktyka" ? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Koledzy, o podstawach wiary jest inny temat.

Kolejny wycinek problemu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jaskrawo pokazana kuriozalna sytuacja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

To do mnie? A o co apeluję w swoim wpisie?

Takie wpisy (ataki personalne) niemerytoryczne Ciebie nie niepokoją?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ataki "ad personam" są przejawem słabości intelektualnej

bezlitosna niusia napisał mi kiedyś:

..."bym powiedział, że jesteś ściemniającym trollem, który wszedł na kolejny etap rozwoju (nołlajfu) i tworzy historyjki swoich kont."...

To do mnie? A o co apeluję w swoim wpisie?

Takie wpisy (ataki personalne) niemerytoryczne Ciebie nie niepokoją?

Użytkownik Bezlitosna Niusia dnia 04.06.2014 - 00:19 napisał

Niepokoją mnie.Zareaguję .Wkrótce.

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

51 A oto jeden z tych, którzy byli z Jezusem, wyciągnął rękę, dobył miecza i ugodziwszy sługę najwyższego kapłana odciął mu ucho. 52 Wtedy Jezus rzekł do niego: "Schowaj miecz swój do pochwy, bo wszyscy, którzy za miecz chwytają, od miecza giną. 53 Czy myślisz, że nie mógłbym poprosić Ojca mojego, a zaraz wystawiłby Mi więcej niż dwanaście zastępów aniołów?

oraz :

36 "Nauczycielu, które przykazanie w Prawie jest największe?" 37 On mu odpowiedział: "Będziesz miłował Pana Boga swego całym swoim sercem, całą swoją duszą i całym swoim umysłem. 38 To jest największe i pierwsze przykazanie. 39 Drugie podobne jest do niego: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. 40 Na tych dwóch przykazaniach opiera się całe Prawo i Prorocy".

Jak myślisz Maju , czy żołnierze chrześcijańscy są naśladowcami Jezusa Chrystusa ?

Już ci odpowiadam, idź ze swoimi obsesjami do właściwego tematu ( Czym jest Kk)....nie dość ci tam ?

Maju , jak widzę jesteś przewrażliwiony na punkcie krytyki kk , dziwi mnie to o tyle , że nawet słowem się nie zająknąłem na jego temat . lecz użyłem słów " religie "

Trzeba według tych zasad postępować i deklarowanie (zwłaszcza Twoje Numerek) to za mało....tu masz rację.

Jak już wcześniej napisałem : Boga / sumienie (ateiści również mają sumienie !) trzeba mieć w sercu , a nie na papierze i tego nie zmieni żadna deklaracja , którą można wydrukować i podpisać , tym bardziej zasadne jest pytanie , czemu lub komu ma służyć wspomniana deklaracja ?

( Czym jest Kk)....nie dość ci tam ?

Raczej Tobie , gdyż to Ty zaczepiasz mnie w tym wątku !

Piotr

Boga / sumienie (ateiści również mają sumienie !) trzeba mieć w sercu , a nie na papierze i tego nie zmieni żadna deklaracja , którą można wydrukować i podpisać , tym bardziej zasadne jest pytanie , czemu lub komu ma służyć wspomniana deklaracja ?

To jest świetne!!!

Maju dnia 04.06.2014 - 06:40 napisał

51 A oto jeden z tych, którzy byli z Jezusem, wyciągnął rękę, dobył miecza i ugodziwszy sługę najwyższego kapłana odciął mu ucho.....

oraz :

36 "Nauczycielu, które przykazanie w Prawie jest największe?"

Jak myślisz Maju , czy żołnierze chrześcijańscy są naśladowcami Jezusa Chrystusa ?

Myślę że czytasz ze zrozumieniem...tam nie ma potępienia żołnierzy....ani słowa"!!!

Jak już wcześniej napisałem : Boga / sumienie (ateiści również mają sumienie !) trzeba mieć w sercu , a nie na papierze i tego nie zmieni żadna deklaracja , którą można wydrukować i podpisać , tym bardziej zasadne jest pytanie , czemu lub komu ma służyć wspomniana deklaracja ?

Nie martw się o innych....chcesz ich rozliczać z czego?

To ich sumienie i ich deklaracja!

Każdy powinien martwić się o siebie! Powinieneś wiedzieć coś na ten temat! :))

"( Czym jest Kk)....nie dość ci tam ?"

Raczej Tobie , gdyż to Ty zaczepiasz mnie w tym wątku !

Zaczepiam i będę zaczepiał jak będziesz pisał coś o Kk (poza właściwym tematem) w tendencyjny sposób....czyli tak jak to zawsze robisz! :)))

i znów nachalna propaganda katolicka, widziana tylko w barwie biało-czarnej. proszę zauważyć, iż dyskutujemy tu o obowiązkach lekarzy wobec pacjentów a nie wobec wyimaginowanych i bajkowych stworów biblijnych.

Trochę się zagalopowałem , masz rację o leczeniu podstawowym obowiązku lekarzy powinniśmy rozmawiać....tylko problem w w tym że leczeniem nazywa się coraz częściej to co nim nie jest!

Aborcja nie wydaje się być leczeniem....podobnie jak eutanazja nie powinna wkraczać tam gdzie mamy geriatrię.

jar1, porównujesz dziecko do nowotworu?

Co by nie było, to zupełnie nowy twór w łonie kobiety ;)

Ale mówimy o ochronie życia. Nowotwór też "żyje". Ciąć czy nie? A może Bóg tak chciał?

Bo jesli tylko Bóg jest dawcą życia, to tylko on moze je odebrać. Prawda?

Gość _avw_

(Konto usunięte)

powinna być lista kato lekarzy którzy nie zabijają dzieci nienarodzonych oraz lista komucho-lekarzy którzy za kasę zabiją nienarodzone dziecko

Oraz lista kato lekarzy którzy za kasę zabijają nienarodzone dziecko. Tych będzie najwięcej.

Tak, bo przecież nowotór to też życie....

W dodatku niemal niesmiertelne, więc dużo bardziej rozwinięte od ludzkiego pospolitego.

A może Bóg tak chciał?

To moze wyjaśnic jedynie sromotna dyskusja pewnego forumowego jehowity z pewnym forumowym katolickim krzyżowcem.

Zarodek to nie dziecko

Więc kiedy mówimy o człowieku? Jak się urodzi? Więc wcześniak to nie człowiek?

Ale mówimy o ochronie życia. Nowotwór też "żyje". Ciąć czy nie?

Jesteś mało inteligentny czy tylko udajesz? Źdźbło trawy to też życie. Tu chodzi o życie ludzkie, jeśli wiesz co to znaczy...

Edit moderator

Ostrzeżenie za lekceważąco-obraźliwy wpis o charakterze zaczepki personalnej.

Naruszenie regulaminu forum par. 6 punkt 5.

Myślę że czytasz ze zrozumieniem...tam nie ma potępienia żołnierzy....ani słowa"!!!

I tylko dlatego chrześcijanie mogą zostać żołnierzami i zabijać swoich bliźnich ???

Próbujesz usankcjonować zbrodnię , czy też znaleźć dla niej biblijne usprawiedliwienie , jak swego czasu uczynił to " Św " Augustyn ?

Nie martw się o innych....chcesz ich rozliczać z czego?

Ja , czy raczej twórcy rzeczonej deklaracji ?

Każdy powinien martwić się o siebie! Powinieneś wiedzieć coś na ten temat! :))

Nie po katolicku !

Zaczepiam i będę zaczepiał jak będziesz pisał coś o Kk (poza właściwym tematem) w tendencyjny sposób....czyli tak jak to zawsze robisz! :)))

Mówisz jak inkwizytor !

Oraz lista kato lekarzy którzy za kasę zabijają nienarodzone dziecko. Tych będzie najwięcej.

I skoro chrzest , komunia oraz wychowanie w duchu chrześcijańskim nie powstrzymywało/nie powstrzymuje katolickich lekarzy przed dokonaniem aborcji (gdyby było inaczej , to w katolickiej Polsce nie powinno być w tej kwestii żadnego problemu i dyskusji) , podobnie zresztą , jak i katolickich żołnierzy przed udziałem w wojnie w Afganistanie , to niby jakim cudem się to zmieni za sprawą rzeczonej deklaracji ?

P.S.

A propos słuszna uwaga .

Zarodek to nie dziecko

Ale z tego zarodka Ty i ja wzięliśmy swój początek , i nie żebym chciał z Tobą sporu , lecz życie , to wyjątkowy dar i nie tylko to poczęte ................................

Zagrzmialo i zatrzęsły się mury Jerozolimy i Watykanu ;)

Jerozolima została zniszczona , ...................................................................

To jest świetne!!!

A dziękuję , dziękuję !!!

Piotr

Jesteś mało inteligentny czy tylko udajesz? Źdźbło trawy to też życie. Tu chodzi o życie ludzkie, jeśli wiesz co to znaczy...

Marcinku, przeciez juz zadeklarowałeś, że zycie ludzkie nic dla Ciebie nie znaczy, bo napisałeś, że z chęcią byś zagłodził na śmierć ludzi w więzieniach. Robisz z siebie idiotę czy nie musisz?

_____

Edit moderator

Ostrzeżenie za obraźliwy wpis o charakterze zaczepki personalnej.

Marcinku, przeciez juz zadeklarowałeś, że zycie ludzkie nic dla Ciebie nie znaczy, bo napisałeś, że z chęcią byś zagłodził na śmierć ludzi w więzieniach. Robisz z siebie idiotę czy nie musisz?

Ależ drogi Jarze1 , skąd my to znamy ?

relig.jpg

blog.jpg

„Publicznie oznajmiają, iż znają Boga, lecz swymi uczynkami się go zapierają” (Tytusa 1:16)

Piotr

_____

Edit moderator

Ostrzeżenie za obraźliwy wpis o charakterze zaczepki personalnej.

Widzisz Marcinku, tym się różnimy, że ja nie donoszę a Ty robisz to przy każdej okazji, mimo, zę mój wpis był jedynie odpowiedzia na Twój chamski wpis skierowany do mnie. Co zresztą nie omieszkałem zacytować.

A swoja drogą, reakcja moderatora na tę sytuacje jest żałosna. Żenada. Poziom małpy z przyciskiem.

I niech się nie sili na jakikolwiek komentarz, bo i tak mam go od dawna w ignorowanych. Naprawde wisi mi, czy tu będę pisał czy nie.

jar1 dnia 05.06.2014 - 14:47 napisał

"A może Bóg tak chciał?"

To moze wyjaśnic jedynie sromotna dyskusja pewnego forumowego jehowity z pewnym forumowym katolickim krzyżowcem.

Myślisz że coś wyjaśni dyskusja o Bogu ateistów?

Maju dnia 05.06.2014 - 07:09 napisał

"Myślę że czytasz ze zrozumieniem...tam nie ma potępienia żołnierzy....ani słowa"!!!"

I tylko dlatego chrześcijanie mogą zostać żołnierzami i zabijać swoich bliźnich ???

Próbujesz usankcjonować zbrodnię , czy też znaleźć dla niej biblijne usprawiedliwienie , jak swego czasu uczynił to " Św " Augustyn ?

Nie, ale miałeś podać przykład z Biblii na swoje słowa a tu nic!

Po wielokroć temat wojny sprawiedliwej i obrony koniecznej wałkowaliśmy w temacie o Kk, nic do Ciebie nie dotarło dajmy tu już spokój!

"Nie martw się o innych....chcesz ich rozliczać z czego?"

Ja , czy raczej twórcy rzeczonej deklaracji ?

????

Przeczytaj to co napisałeś jeszcze raz i jeszcze raz napisz o co ci chodzi! :)))

Może o to?

_avw_ dnia 05.06.2014 - 14:54 napisał

"Oraz lista kato lekarzy którzy za kasę zabijają nienarodzone dziecko. Tych będzie najwięcej."

I skoro chrzest , komunia oraz wychowanie w duchu chrześcijańskim nie powstrzymywało/nie powstrzymuje katolickich lekarzy przed dokonaniem aborcji (gdyby było inaczej , to w katolickiej Polsce nie powinno być w tej kwestii żadnego problemu i dyskusji) , podobnie zresztą , jak i katolickich żołnierzy przed udziałem w wojnie w Afganistanie , to niby jakim cudem się to zmieni za sprawą rzeczonej deklaracji ?

P.S.A propos słuszna uwaga .

Tak, dla Ciebie jest słuszne wszystko co godzi w Kk....nieważne że wypowiedź logicznie niespójna i z gruntu fałszywa!

Kk potępia aborcję więc lekarz "katolik" usuwający za pieniądze ciąże musi mieć świadomość że z jego katolicyzm to fasada!

"Każdy powinien martwić się o siebie! Powinieneś wiedzieć coś na ten temat!' :))

Nie po katolicku !

Oczywiście....wszystko co katolickie be, wiem.....nawet zasady! ;)

"Zaczepiam i będę zaczepiał jak będziesz pisał coś o Kk (poza właściwym tematem) w tendencyjny sposób....czyli tak jak to zawsze robisz! ':)))

Mówisz jak inkwizytor !

Czasem żartuję ale z Tobą to widać nie można! :)))

Kolejny raz proponuję dyskusję o Kk przenieść tam gdzie jej miejsce.

Ależ drogi Jarze1 , skąd my to znamy ?

A znamy znamy....mnie to już nawet obrzydło, tylko dlaczego mamy to tu oglądać?

Z powodu Twoich obsesji na temat Kk?

napisałeś, że z chęcią byś zagłodził na śmierć ludzi w więzieniach

Nigdzie tak nie napisałem. Po prostu wysłałbym ich do roboty, najlepiej ciężkiej jeśli zdrowie im na to pozwoli ;)

tym się różnimy, że ja nie donoszę a Ty robisz to przy każdej okazji

Co masz na myśli? Jeśli przycisk "zgłoś" to nie użyłem go ani razu. Jeśli dostałeś po łapkach to nie za moją przyczyną.

Co masz na myśli? Jeśli przycisk "zgłoś" to nie użyłem go ani razu. Jeśli dostałeś po łapkach to nie za moją przyczyną.

Jeśli tego nie zrobiłes, to bardzo Cię przepraszam.

W takim razie, to jeszcze w prymitywniejszym świetle ukazuje poziom moderatora. Dowodzi, że pisałem prawdę, iz się do tej roli nie nadaje.

A wracając do więźniów. Karą za przestępstwo, orzeczoną, jest więzienie a nie roboty przymusowe.

Więźniowie moga mieć prawo do pracy w więzieniu ale nie przymus. Nie można ich karac dodatkowo za to, zę z tego nie korzystają.

Są kary za niektóre przestępstwa w postaci pracy przymusowej np. na cele publiczne czy społeczne i wtedy ta kara poiwnna być egzekwawana. Z reguły, jeśli skazany się nie wywiązuje idzie do więzienia.

Chyba, że zaczną funkcjonować u nas obozy pracy - ale one zawsze kończą się czymś na wzór Oświęcimia czy obozów pracy w Korei Pln.

Odróżnij te trzy zarodki

Wskaż który to zarodek słonia, który świni a który człowieka

149329_414795795319616_818622939_n.png

oraz który z trzech obrazków najbardziej Cię zaszokował

dead-elephant_lznp-2781.jpg

0002AEFUDRRJFH5D-C116-F4.jpg

cale-prosieta-makro1.jpg

W temacie pojawił się user Maju. Ciekawe dlaczego mnie to nie dziwi? Indoktrynacja katolicka w najczystszej postaci. Wątek jest już napięty. Zapytam skromnie, Maju, masz wykształcenie medyczne, czy zwyczajowo pojawiasz się zawsze tam, gdzie mowa jest o Kościele?

W przeciwieństwie do usera il Dottore, który wypowiada się MERYTORYCZNIE, ty perfidnie stosujesz apologetykę i nie masz zapewne bladego pojęcia o medycynie.

________

Edit moderator

Ostrzeżenie za prowokacyjne wpisy o personalnym charatkerze,w celu wywołania offtopwej kłótni, w miejsce dyskusji merytorycznej. Naruszenie regulaminu forum par. 6 punkt 5, netykieta punkt 10.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Odróżnij te trzy zarodki

To że nie widzę różnicy nie znaczy że jej nie ma. Raczej byś się nie rozwinął z zarodka słonia bądź świni, tylko z ludzkiego.

który z trzech obrazków najbardziej Cię zaszokował

Ten, na którym pokazana jest produkcja ludzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.