Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Ps: Aha! @vlado - nie jestem forumowiczem z wieloletnim stażem, a związki "interpersonalne" miałem ostatnio z niejakim G...orem.

Szkoda, żeś tego Włodku - nie śledził...

Forum przez dwa (?) dni - puszczone na totalny żywioł...

Dramat.

Mój Boże! Znając Was obu, Wasze temperamenty i nieokiełznane buzie, to zapewne lepiej żem tego nie doświadczył ;-)

Włodek.

Jak to się dzieje, że jest tak krótki czas na edycję własnych postów. Czy to jest działanie celowe, czy po prostu techniczne możliwości forum nie pozwalają na takie operacje?

Żeby chociaż wydłużyć czas do kilkunastu minut, to już byłoby o wiele lepiej i sytuacja byłaby o wiele bardziej komfortowa dla użytkowników tego forum. Widziałem, że klubowicze mają taką możliwość i to moim zdaniem jest praktyka trochę dyskryminująca normalnych, niezrzeszonych forumowiczów, będących jednak częścią tego forum od wielu lat. Może by tak przedyskutować ten temat? Co panowie na to?

Parker's Mood

Po tego, że nie zawsze zauważysz byki stylistyczne i ortografy, szczególnie podczas szybkiego pisania. Zdarza się też, że nawet po kilkukrotnym sprawdzeniu i korekcie tekstu nie zauważam jakiegoś gniota i dopiero wychodzi ścierwo jak jest już za pożno na edycję. W sumie niewielki problem dla, jak mi się wydaje wielu użytkowników, ale mnie zniesmacza ch*jowa pisownia i byki w moich postach. Tak już mam.

Z tymi piętnastoma minutami to chyba jakaś ściema, choć dokładnie nie sprawdzałem, ale teraz sprawdzę z zegarkiem w ręku. Nawet jak jest te piętnaście minut, to i tak wydaje mi się, że za mało. Dlaczego klubowicze mogą mieć dwie godziny na poprawę czegokolwiek i ewntualne dopisanie czegoś do tekstu lub jego zmianę, a normalny standardowy forumowicz nie może. Rozumiem, że klubowicz powinien mieć jakieś przywileje, ale akurat w kontekście edycji postów wygląda to jak dyskryminacja pozostałych userów nie-klubowiczów. Tak tylko głośno myślę i powiedzmy, że chciałbym znać zdanie innych użytkowników naszego forum. Oczywiście no offence!

Edytowałem po dziesięciu minutach i działa...

Edytuję po czternastu i też działa... zgoda!

Faktycznie, jest szansa na edycję tekstu do piętnastu minut. Ale to i tak za mało - powinno być co najmniej godzinę, whatever!

Edytowane przez MarkN

Parker's Mood

I przykładowy przykład: w swoim powyższym poście pojechałem 'ewntualne' czyli zjadłem literę 'e' i dopiero teraz to zauważyłem. Pisanie w 'Polish Programmers Keyboard' jest jednak trochę upierdliwe i być może stąd bierze się moje narzekanie '-)

Parker's Mood

Bez przesady. Rozmowę na forum mozna traktować prawie jak zwykłą rozmowę. To zdarzenie dynamiczne a nie pisanie feleitonu do czasopisma. Dość dziwnie wyglądałaby rozmowa w realu, gdyby można było zmieniać wypowiedzi w ciagu godziny ;)

15 minut, wystarcza. Potem trzeba już wystawić fakturą korygującą ;)

• Użytkownicy+

MarkN, dłuższa edycja może skutkować manipulacjami. Tych mamy i bez tego na forum sporo, nie potrzebne są kolejne.

Można poprosić moderacje, o poprawienie danego wpisu. Zdarzyło mi się, poprawiać czyjś post, sprzed kilku lat :) Martwy od dłuższego temat ktoś obudził dodając wpis. Wtedy autor zauważył błąd...

Klubowicze mają pewne przywileje, płacą za nie.

Edytowane przez palton
Dzięki dla SVART-a, za zwrócenie uwagi na drobny błąd językowy.

Manipulacje i tak będą. A mnie wnerwia, gdy zorientuję się, że popełniłam durny błąd, albo zapomnę/nie wstawię/pomylę jakiś znak interpunkcyjny, a nie mogę go poprawić, z reguły tak jest jak piszę na telefonie, bo on wie lepiej co chcę napisać ;-) A jakoś nie chcę truć nikomu d^&*y, aby poprawił "a" na "ą", jak i tak mało kto to zauważy ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

MarkN, dłuższa edycja może skutkować manipulacjami.

Rzekł, mistrz manipulacji w cudzych postach :).

A mnie wnerwia, gdy zorientuję się

Richards, tylko na spokojnie :).

Richards, tylko na spokojnie :).

Jak wszyscy się ze mnie śmieją? Taa... ;-) W ogóle jestem spokojna jak cholera, ostoja spokoju, pier^%$#&* azyl ;-)

Marysiu, proszę bez wyrazów. Dobrze wychowanej panience w Twoim wieku, nie wypada. Wujek Robert ukarze niegrzeczność i zbanuje :-)

W.

Już chyba coś mam za rzucanie mięsem ;-)

Robert? W sensie Palton?

Dlaczego faceci mogą przeklinać, a ja nie? To nie fair. Pić nie mogę, prowadzić nie mogę i jeszcze przeklinać. ;-)

Wujek do dzieła :-D

>Keef

Sejm przyjął w ubiegłym tygodniu ustawę dającą Ci równouprawnienie. Kolega Vlado pod nią podpada. Jego działania są bezprawne. Żądaj zdecydowanej reakcji moderacji. yes.gif

:-) Kolega vlado podpada pod wszystkie ostatnie nowości rządu polsko-katolickiego. Nie godzi się z przyzwoleniem, a nawet zaleceniem preferowanym przez Kk, bijania czasem własnej małżonki, ani z uznawaniem za wskazane, trzaśnięcie czasem dzieciaka, byle nie w kufę :-)

W.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

:-) Kolega vlado podpada pod wszystkie ostatnie nowości rządu polsko-katolickiego. Nie godzi się z przyzwoleniem, a nawet zaleceniem preferowanym przez Kk, bijania czasem własnej małżonki, ani z uznawaniem za wskazane, trzaśnięcie czasem dzieciaka, byle nie w kufę :-)

W.

Nie pozostaje nic innego, jak doradzić, to co zawsze Koledzy doradzają. Jest na to rada.

Nie pasuje Ci? To nie zaglądaj.... , do telewizji, co robi rząd, do kościoła, czy gdzie tam Cię jeszcze boli i uwiera. Jak nie będziesz tego oglądał, to znaczy, że tego nie ma. Przecież nikt Ci nie każe tych wszystkich "bezeceństw" oglądać i czytać. Prawda, że proste?

To dokładnie taka sama rada jaką Koledzy macie dla innych, którym różne rzeczy się nie podobają wyczyniane tu i tam, na przykład na forum ;).

A tak w ogóle, to urzekająca historia, w sam raz na wątek techniczny. Zaglądam do tego działu czasem z czystej ciekawości, czy cokolwiek się zmieniło w jakąkolwiek stronę. Ale standardowo, bez zmian. A jak tak czytam te różne wynurzenia to co i rusz przychodzi mi na myśl definicja demokracji według Edwarda Rutherforda., czyli:

Demokracja to ustrój, w którym można mówić, to co się myśli, nawet wtedy, kiedy się nie myśli….

Edytowane przez SlawekR

nigdzie nie doczytalem ale jak sie zakonczylo wielkie uzdrawianie forum przez wybrancow u rocha,konflikt paltona z reszta swiata i dymisja jozwy?

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

• Redaktorzy

Dlaczego faceci mogą przeklinać, a ja nie? To nie fair. Pić nie mogę, prowadzić nie mogę i jeszcze przeklinać. ;-)

Nie chcę być źle zrozumiany, ale za to seks możesz uprawiać od 15 roku życia. Tylko bez popijania piwem.

Nie pasuje Ci? To nie zaglądaj.... , do telewizji, co robi rząd, do kościoła, czy gdzie tam Cię jeszcze boli i uwiera. Jak nie będziesz tego oglądał, to znaczy, że tego nie ma. Przecież nikt Ci nie każe tych wszystkich "bezeceństw" oglądać i czytać. Prawda, że proste?

Mylisz się jak zwykle Sławku.

Wprowadzone ustawy pod wpływem lobby, czy to kościelnego, czy dowolnie innego, są dla mnie i dla reszty obywateli obowiązującym prawem i niezaglądanie do mediów nie zwalnia mnie od stosowania się do tych zarządzeń. Również kościelne "prawo" głoszone z ambon i mediów katolickich, mimo jawnego konfliktu z Prawem Cywilnym powoduje uznanie go przez gorliwych wiernych oraz jego stosowanie w ich życiu.

A tak w ogóle, to urzekająca historia, w sam raz na wątek techniczny.

Nadal nie zauważasz, że to zakładka BOCZNICA, więc zakładane w niej wątki służą do swobodnej dyskusji i nie muszą ściśle trzymać się meritum tematu. Przecież według Ciebie Bocznica to śmietnik, nie zakładka merytorycznie edukacyjna.

A tak w ogóle, możesz mi określić co spowodowało Twój atak na moją osobę? Bo chyba nie moja żartobliwa odpowiedź kierowana do Artona?

Jeśli sama Bocznica, oraz piszący w niej użytkownicy, wywołują w Tobie tak wielki stres, to może zgodnie ze swą deklaracją nie zaglądaj tutaj, do tego śmietnika.

Szkoda Twojego zdrowia. Czemu się tak katujesz? Ja bym sobie darował taki stres.

Serdecznie pozdrawiam.

Włodek.

nigdzie nie doczytalem ale jak sie zakonczylo wielkie uzdrawianie forum przez wybrancow u rocha,konflikt paltona z reszta swiata i dymisja jozwy?

Poczytaj watek o krakowskich odsluchach.

?👈

• Moderatorzy

Nie chcę być źle zrozumiany, ale za to seks możesz uprawiać od 15 roku życia. Tylko bez popijania piwem.

Prawdziwy z Ciebie gentleman Józwo - zostaniesz może moim drużbą?

-----------------

Nie chcę być źle zrozumiany, ale za to seks możesz uprawiać od 15 roku życia.

uprawiać to ona (i nie tylko ona) może kiedy chce. (masz pan braki w tej materii)

Edytowane przez witek_z

"Logika" facetów jest dla mnie nieodgadniona. A mówi się, że to kobiet kobiet nie zrozumiesz ;-)

Piwa i tak nie lubię, choć takim Guinnessem nie pogardzę ;-)

Nie no w ogóle Twoja wypowiedź jest niezwykle wartościowa i całe życia marzyłam, aby się dowiedzieć od kiedy mogę uprawiać seks. Pomyśleć, że takich rzeczy dowiaduje się człowiek na forum o audio ;-)

• Użytkownicy+

Rzekł, mistrz manipulacji w cudzych postach :).

Kłamiesz. Udowodnij te swoje wyssane z palca rewelacje. Czekam na dowody, tradycyjnie już, zupełnie niepotrzebnie...

Przecież sam napisałeś, że poprawiasz posty, ponczusiu pudrowy. Do tego tniesz posty jak chcesz, szczególnie jak ci wygodnie, więc się ponczuszku tak nie denerwuj :). Każdy tutaj o tym wie. Lufka, pączek i na spokojnie :).

Zdarzyło mi się, poprawiać czyjś post, z przed kilku lat :)

O proszę. Kolejny przykład Ponczku. Poprawka = to manipulacja, bo nie widać zmian, jak byś się nie zapierał, a ty się zapierać i upierać lubisz. I kto tutaj kłamie słodki ponczusiu? Niech ten przykład wystarczy, bo nie mam czasu na spieranie się z jakimiś nadętymi ubermodami bez zasad. I tak zaraz jakiegoś kolejnego bąka puścisz, że jest inaczej, że to nie Ty i w ogóle jest jesteś ach i och :). Znamy tę śpiewkę, na ziewanie się zbieraaaaa... :).

P.s. Skończyłeś już pracę nad listą dwulicowych chamów, czy nadal kaligrafujesz? :)

P.s. I jeśli już piszesz, to proponuję pisać "sprzed", grafomaniaku :).

Edytowane przez SVART
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.