Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Niech każdy użytkownik ma możliwość wykluczenia jednego moderatora z moderacji swoich wpisów i przyznawania mu punktów karnych.

Coś takiego nie powinno mieć wpływu na ogólną skuteczność moderacji, a bardzo by uzdrowiło atmosferę. Skończyłyby się też nawoływania do odwołania konkretnych osób z funkcji, bo nie miałyby już uzasadnienia.

Niezły pomysł. Od razu zgłaszam (i pewnikiem nie tylko ja) moderatora, redaktora, konstruktora, testera roberta aka paltona Trzeszczyńskiego wobec mojej osoby, który zgłasza do moderacji każdy mój wpis i gada w tym zakresie sam ze sobą. Taka osoba nie może byc obiektywna, o ile ta konkretna osoba w ogóle potrafi taką być. Stałym punktem programu moderatora paltona jest zwykle brak podawania podstaw, rzetelnego uzasadnienia i podpisu pod nadanymi punktami, karami, moderacjami etc. Coś takiego nie powinno być w ogóle dopuszczalne.

Edytowane przez SVART

Tylko każdy (albo prawie każdy, oczywiście nie ja) będzie podawał osobę, która wlepiła największą ilość punktów, a u mnie osoba, która wlepiła ich najwięcej zrobiła to całkowicie słusznie.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Niech każdy użytkownik ma możliwość wykluczenia jednego moderatora z moderacji swoich wpisów i przyznawania mu punktów karnych.

Dobre. Ogólnie mówiąc CAŁA moderacja wg niektórych to problem. Kto by nie odszedł a inny dołączył do moderacji od razu jest na niego jazda. Proponuję oddac całą władzę uzytkownikom. Niech kazdy będzie moderatorem i dostanie mozliwosc banowania kazdego :) chętnie to obejrzę :)

Bartosz, nie wiem czy wiesz jak głebokie sa tu niektóre konflikty? W takich przypadka bardzo niezdrowe jest, gdy twó największy, osobisty wróg jest twoim moderatorem.

Chciałbyś, żeby Ciebie coś takiego spotkało?

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Tak to jest dobry pomysł unikniemy w ten sposób bardzo niezdrowej sytuacji że spotykając takiego moderatora w realu nawet po czasie mamy ochotę mu po prostu ręcznie wytłumaczyć żeby zrozumiał na przyszłość że się nieodpowiednio zachował.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ręcznie znaczy językiem migowym?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To nie była Twoja prywatna rozmowa z @Arku tylko publiczna wypowiedź na forum. A publiczna wypowiedź może się spotkać z odzewem także i innych forumowiczów. Jak sobie tego nie życzysz na przyszłość użyj kanału prywatnych wiadomości.

A co tam u Darkula? Czyż to nie hipokryzja, że człowiek opowiadający o swoich przygodach z tym wybitnym konstruktorem na publicznym forum banował wszystkich innych forumowiczów za ich odzew zamiast użyć kanału prywatnych wiadomości, a dziś poucza?

Ja tylko w ramach protestu pokazuję, że prywatne poglądy powinny być wyraźnie oddzielane od działalności moderacyjnej. Nie ma obowiązku podobania się wszystkim. To nie konkurs piękności. Prawo i regulaminy to zapewniają ale ze stosowaniem tego są istotne problemy. Świadomość tego jest istotna.

Napisałeś post wcześniej że osoby nieprzychylne twoim poglądom nie powinny moderować. Więc?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dosyć ciekawe stwierdzenie, tolerancja poprzez piętnowanie :)

To akurat dosyć typowe podejście. Ja też toleruję słuchanie kabli ale piętnuje tylko kable:)

Napisz jeszcze kilka postów i bądź pewien, że ten trynd się utrzymuje...

Do kogo mam się zwrócić w sprawie przyznanie ostrzeżenia za pisanie w watku w którym nigdy nie pisałem ?

Oczywiście przez Paltona oby żył wiecznie ! Kto jest władny że tak powiem toto anulować ?

Czy wy tez macie te nachaone reklamy otomoto ciągle się pokazujace na telefonie? Bo mnie juz zaczyna to denerwować jak nie będzie poorawy w polityce reklam bede zmuszony zablokowac reklamy.

Przyjmuje reklamy w granicach rozsądku i dobrego smaku gdyż chce wspomóc coś co jest dobre a wymaga kosztów. Ale jesli coś przekracza te granice to już zaczyna się problem.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość damboo

(Konto usunięte)

Do kogo mam się zwrócić w sprawie przyznanie ostrzeżenia za pisanie w watku w którym nigdy nie pisałem ?

Oczywiście przez Paltona oby żył wiecznie ! Kto jest władny że tak powiem toto anulować ?

Noś dumnie te punkty.

Punkty z takich rąk to nie ujma, to zaszczyt ; )

Noś dumnie te punkty.

Punkty z takich rąk to nie ujma, to zaszczyt ; )

Oj tam, oj tam i tak delikatniutko 1 punkcik musi Mistrz Audio Sztuk Wszelakich w końcu zauawżył zależność prosta pomiędzy punkcikami a autoklonami :)))

Gość damboo

(Konto usunięte)

A to ledwo musnął a może nawet z tylko z czułością potraktował ; )

Widać nie zakwalifikował Ciebie do zwierzyny łownej, na którą się tutaj poluje.

Taki SA dostałby z przyłożenia za to samo ze 6 punktów.

Tak w imię danej, wygasłej przyjaźni.

A to ledwo musnął a może nawet z tylko z czułością potraktował ; )

Widać nie zakwalifikował Ciebie do zwierzyny łownej, na którą się tutaj poluje.

Taki SA dostałby z przyłożenia za to samo ze 6 punktów.

Tak w imię danej, wygasłej przyjaźni.

Ponoć SA ma list żelazny od Admina co bardzo zle wpływa na stan ogólny Mistrza Audio Sztuk Wszelakich.

No ale żeby aż tak że walić ostrzeżenie bez sprawdzenia czy delikwent cokolwiek napisał ???

Gość damboo

(Konto usunięte)

No ale żeby aż tak że walić ostrzeżenie bez sprawdzenia czy delikwent cokolwiek napisał ???

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius.

Uuuu, nasz UberKonstruktor nie śpi :).

Zapoznaj się z ostrzeżeniem

Otrzymałeś ostrzeżenie od moderatora. Zanim będziesz mógł pisać, musisz się z nim zapoznać.

"Czepiacie się o szczegóły, Miszczu jest jeden, pewnie na gazie był znowu, może coś mu się pomieszało, a w piwnicy słabe światło, niski strop etc. :)"

Chamski atak personalny.

Ostrzeżenie za Atak personalny na moderację lub administrację (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) w Profil.

Dano 3 punktów - wygasają 24.11.2015 11:27.

Edytowane przez SVART
Gość damboo

(Konto usunięte)

To doroczna akcja sprzątania przed Audio Show.

Trzeba zamknąć pyski tym, którzy mogą zadać niewygodne pytania albo swoimi wpisami rozwiać sielski obraz tego jakże jakże pięknego iwentu.

Gość damboo

(Konto usunięte)

Można by założyć osobny wątek dla osób punktowanych.

A tam ranking punktowanych i tych przyznających punkty, najbardziej oryginalne uzasadnienia przyznanych punktów i temu podobne.

Jak myślicie?

Edytowane przez damboo

Jak myślicie?

Jestem za. Ale wątek się nie utrzyma. Zaraz "ktoś" usunie go w ciągu 15s. i uzna, że temat taki stanowi podważenie autorytetu moderacji i administracji :). Już sam Twój pomysł zasługuje na punkty :).

Edytowane przez SVART
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.