Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

ja jednak uważam, że świadczy to pozytywnym działaniu tych mechanizmów.

Nie. Mechanizm o którym ja piszę został zachowany :-)

To was wreszcie wkurzył ten mechanizm - który na czystą plażę rozbitków przywlókł choroby ze starego świata.

Dlatego tak szybko zareagowaliście. Oczywiście - takie postulaty były i w starym świecie - ale admin się nimi nie przejmował. I problem trwał.

Gdyby reagował tu a nie tam - byłoby wiele szkód mniej i dużo wcześniej problemy byłyby rozwiązywane z pożytkiem dla forum.

Powtórzę - mechanizmy działają zawsze, bo to nie jednostka je wymyśla a są one immanentną cechą zbiorowości. Jakiejkolwiek.

Miejmy nadzieję, że historia, bo wg. mnie jego powrót jako moderatora przeniosło by definitywnie te forum na karty historii...

A historia lubi się powtarzać.

Bo ludzie nie wyciągają z niej wniosków.

Działają te same - wciąż - mechanizmy :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Zaraz podadzą deser :).

Nie wiem, dlaczego ten mój post tu się znalazł. Wydaje mi się, że pisałem w innym wątku ;)

Edytowane przez jar1

Czemu ten guziczek naciskałem? Banowanie? A co to takiego? Ehh, nic nie będę pisał, bo jeszcze na mnie będzie :P

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Strasznie skomplikowane ; )

Nie prościej po prostu pozbyć się strupa i zamknąć ten cały salonik?

Ze strupem to jest tak, że z czasem sam odpada. Niestety po niektórych zostaje blizna na dłuższy czas.

Proponuję wrócić do buma. Ja byłbym za tym, by przywrócić jego konto. I niech zbiera sobie "zasługi: pod własnym nickiem. ;)

• Moderatorzy

I niech zbiera sobie "zasługi: pod własnym nickiem.

I załóżmy, że uzbiera pod własnym nickiem ilość punktów która będzie skutkować blokadą, co się wtedy stanie? Przestanie pisać, czy założy 1001 konto i w koło Macieju?

Mi osobiście twórczość buma nie przeszkadzała (prawdę mówiąc nie czytałem jego wpisów) natomiast nie podoba mi się jak się zachowuje w sytuacji, w której dzieci wyrzuciły go z piaskownicy i nie chcą się z nim bawić - zamiast zmienić swoje zachowanie lub poszukać innego miejsca On wyszedł na płot i rzuca w nich kamieniami.

Ostatnio na forum psów rasowych płacz, bo kobiecie zmarł pies maltańczyk - otwierając lodówkę psy biegną do niej bo często coś dostają, Ona otworzyła zamrażarkę i wypadł zamrożony kurczak, spadł na psa i go zabił... [*]

Osobiście śmieszą mnie psy które zabija zamrożony kurczak, ale czy to daje mi prawo do wyśmiewania się z niej? Przecież to pies rasowy i gdzie ma o tym pisać jak nie na forum psów? Tak samo gdzie ma pisać osoba słysząca kable jak nie na forum audio? Ci co słyszą niech słyszą, Ci co nie słyszą niech nie słyszą, ale niech sami siebie nawzajem nie nawracają! Każdy ma swój rozum i niech się nim kieruje, a z tego co widzę to właśnie Bum ma za cel wytłumaczyć całemu światu, że kable nie grają, każdy ma to rozumieć i się przyporządkować...

-----------------

Słuszne uwagi. Pytanie co zrobi ponownie zbanowany Bum jest bez sensu bo od dawna wiadomo co wtedy robi. Zakłada kolejne konta klony i chamsko ładuje się w te same wątki z tą samą inkwizycyjną misją.

Słuszne uwagi. Pytanie co zrobi ponownie zbanowany Bum jest bez sensu bo od dawna wiadomo co wtedy robi. Zakłada kolejne konta klony i chamsko ładuje się w te same wątki z tą samą inkwizycyjną misją.

Jeśli dziura w forum zostanie załatana, to tego nie będzie mógł robić. Będzie na takich samych prawach, jak kazdy inny użytkownik.

Osobiste animozje nie powinny mieć wpływu na dzielenie ludzi "na lepszych" i "gorszych". Na tych, co mogą pisać albo nie mogą.

Nie ma obowiązku uznawania faktu "grających kabli" w regulaminie forum, by do niego przystapić.

Nie ma obowiązku uznawania faktu "grających kabli" w regulaminie forum, by do niego przystapić.

A może jednak powinno :).

Osobiste animozje nie powinny mieć wpływu na dzielenie ludzi "na lepszych" i "gorszych". Na tych, co mogą pisać albo nie mogą.

Spróbuj to przetłumaczyć np. paltonowi, sly i podobnym :). A i chyba znowu ktoś miał koszmary z bumem w roli głównej, o ile w ogóle dziś spał :).

Ale jak chcesz tą dziurę załatać? Do tej pory nie było to możliwe.

Już o tym sly pisaliśmy. Zacznij czytać proszę posty ze zrozumieniem kosztem napisania kilku swoich o praktycznie tym samym :).

Nie ma osobistych animozji tylko sprzeciw przeciwko pisaniu z 50 kont klonów, co jest drastycznym łamaniem regulaminu.

Ale jak chcesz tą dziurę załatać? Do tej pory nie było to możliwe.

Problem jest techniczny i z pewnością da się go rozwiązać.

Nie ma osobistych animozji tylko sprzeciw przeciwko pisaniu z 50 kont klonów, co jest drastycznym łamaniem regulaminu.

Co do tego, jest pełna zgoda.

• Moderatorzy

No własnie na obecna chwilę sie nie da i nie jest ot tylko problem AS. Możesz zablokować konto na określone IP czyli coś w rodzaju rejestracji w samochodzie. Natomiast obecnie jesteś w stanie z swojego IP połączyć się z serwerem np. z Chin i wtedy Twoje IP będzie inne - można tak robić w koło. Abstrahując od tego, że niektórzy dostawcy internetu mają zmienne IP itd.

-----------------

Chyba jednak nie da się. Koleś zakłada kolejne konta klony ze zmiennego IP.

Juz pisałem przedtem, ale jakoś duża częśc ludzi nie chce zrozumieć. ;) To, ze ktoś może sobie tworzyć nowe konta z innych IP to inny problem. Tu nie ma znaczenia czy to jest bum czy ktokolwiek inny.

Ja cały czas piszę o problemie, gdy na danym koncie są nałożone restrykcje (ban w wątkach lub na całe forum) a dalej można z tego konta dokonywać wpisów.

Coś, jak zbanować moderatora w swoim watku a on i tak tam będzie pisał. Co zresztą miało miejsce, gdy moderator pisał w juz zamkniętym wątku np.

Jaki strach? Co ty opowiadas za bzdury? Gość włazi wszędzie i robi gnój. I dlatego jest tępiony. Gdzie tu masz strach? Do tego robi to z ok 50 kont klonów! To patologia.

Nie za często opisujesz czyjeś wypowiedzi określeniem 'bzdury!"

Zastanów się nad sobą przez chwilę, pianą buchasz na myśl samą o tym jak to Kol. Bum1234 rozwala wątki.

Poczytaj sobie swoje trollowanie i rozwalenie wątku np. za pomocą "homeopatii" (watek o kablach z grafenu).

Ile miałeś w "karierze" swojej wpisów typu: "dokładnie", "racja!" lub sam emot uśmieszku? - to przecież są śmiecie - nie widzisz tego ...i twoich kilku "kolegów"? (Jakoś wtedy nie krzyczą o trollingu...)

Z Buma robisz "złego" - bo się go po prostu boisz ośmieszenia, to normalne jest w sumie.Jednak gdy tylko zmienisz trochę podejście i nie będziesz więcej zgrywał "wszystkowiedzącego" o wielkim "doświadczeniu we wszystkim", wtedy taki ktoś (np. Bum1234 i z resztą nie tylko on...) i inteligentny i z wiedzą (choćby tylko podstaw), będzie miał mniej okazji by cię "gnębić" a i ty sam rzadziej będziesz się ośmieszał swoją ...niewiedzą techniczną, związaną z (aktualnym) hobby.

Ciekawe, co by bum1234 powiedział, gdyby mógł?

To samo co w 10000 wpisach, że wszystko gra tak samo... :-)

i inteligentny i z wiedzą

W czym z wiedzą? Bo na pewno nie w audio... :-)

To samo co w 10000 wpisach, że wszystko gra tak samo... :-)

No właśnie. Dlatego nie ma co za bardzo się tym wszystkim przejmować. :)

Niezależnie od wiedzy i statusu, każdego obowiązują te same standardy podstaw kultury współżycia w konkretnej grupie społecznej.

Edytowane przez jar1
Gość papageno

(Konto usunięte)

Ale o tym, że wszystko gra tak samo pisze co najmniej kilkunastu ludzi i jakoś nie ma z tym problemów.

Nie mamy tu osądzać buma, tylko sprawić, by mógł swobodnie pisać. Oczywiście na obowiązujących wszystkich zasadach.

Ale o tym, że wszystko gra tak samo pisze co najmniej kilkunastu ludzi i jakoś nie ma z tym problemów.

Nie mamy tu osądzać buma, tylko sprawić, by mógł swobodnie pisać. Oczywiście na obowiązujących wszystkich zasadach.

On nie respektuje obowiązujących wszystkich zasad.

Powiedz mi audiograde, dlaczego z Tobą i 400 czy 500 innymi piszącymi na forum uźytkownikami, mimo często zasadniczych różnic w poglądach nigdy nie było awantur, a z 20 osobami typu Parantulla, Bum, Rydz, Hafis itd...awantury są non stop?

A możesz mi wskazać te awantury? Kiedy się awanturzyłem? Czy samo to, że mam inne poglądy, jest dla Ciebie awanturą.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jestem za. Pytanie tylko czy będzie w stanie pohamować swoje zapędy. Ale generalnie jestem na tak. I nie z żadnego klonowanego konta tylko z tego oryginalnego, z pełną odpowiedzialnością za wygłaszane słowa.

Edytowane przez tomkly
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.