Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Ciebie też humor opuścił?

Co się z Wami dzieje? poważnie źle, humorem źle...

jak ci tak wesolo to wejdz do tematu brak humoru na forum, tam mozesz sie wyszumiec.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Witam wszystkich po dłuższej przerwie ;)

Dziękuję wszystkim, którzy za mnie poręczyli !

Widzę, że humory dopisują ;)

Piano się obudził? Salon zamknięty? Tylko mi nie mów, że gdzieś zostawiłeś kluczę... :)

Bum1234 - daję Ci góra dwa tygodnie :)

PS: To tak, w ramach humorku :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Bum1234 - daję Ci góra dwa tygodnie :)

PS: To tak, w ramach humorku :)

Całe szczęście, bo już myślałem, że masz skądś informacje o powrocie Paltona ;)

Tego wykluczyć też nie mozna. Poręczycieli też z pewnością nie zabraknie.

A reaktywacje są ostatnio w modzie i "dobre zmiany".

Prosze sie nie emocjonować Koledzy, przecież dr mgr inz. ds. winroakustyki jest cały czas ciałem i duchem obecny na naszym forum. Chyba ze macie na myśli powrót do moderowania, bo widzę juz powyżej pierwszego chętnego do poręczenia :). Kto wie, kto wie...

Nie wywołuj kulek z ..., bo pożałujemy :).

Dziękuję wszystkim, którzy za mnie poręczyli !

Widzę, że humory dopisują ;)

Tylko nie zawiedź kolegów poręczających, ale jeśli juz, to prosimy z przytupem w zakresie ewentualnego (odpukać) ponownego bana :).

Dopisują humory, ale jak widać nie wszystkim. Prawdziwe humory są tylko w dworskich komnatach :)..

Edytowane przez SVART

Czy na bocznicy są jakieś prawa autorskie ???

Ostrzeżenie za Trolling (Netykieta pkt. 11) w Kabel sieciowy Bazodrut Viper.

Dano 3 punktów - wygasają 27.04.2016 12:48.

Trolling

Cytat

Ten wątek to dowód że "chómor" w narodzie nie ginie :)

Te punkty to dowód, że jest jednak sprawiedliwość :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Będę się pilnował. Choć to trudne jest.:)

Bumie, poznałem Ciebie dzięki PW jako bardzo sympatycznego faceta i do tego znakomicie oblatanego w tematyce audio.

Cóż powiedzieć.

Nie daj się zbanować ; )

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

A co tam na sąsiednim forum? ;-)

Najważniejsze tematy na forum teraz, to kto dostał zaproszenie, komu przyznano lub anulowano kartkę, kto jest w jakiej grupie i kogo popiera, kto komu udzielił rekomendacji i kogo obdarzył zaufaniem, kto się obraził i nic nie pisze... :) Oby to nie był tkz "punkt przełomowy" który na prawdę zachęci do zmiany użytkowników na inne forum.

Panowie, doszły mnie słuchy, że w saloniku niezła zadyma, ogień można by żec, ale emocje, ale emocje, aż się Solorz wkurzył, bo nie wykupił abonamentu buahahhahahha

Edytowane przez neomammut

Ja się jeszcze grzecznie zapytam o taką rzecz. Czy administracja i moderacja forum zdaje sobie sprawy jakie będą na forum relacje pomiędzy użytkownikami którzy otrzymali - wystawili żółte kartki i zostali usunięci z saloniku? Jeszcze tak z 10 userów przyjąć i usunąć i będzie "piekło" nie do opanowania na forum. Osobie która wpadła na ten pomysł bez przewidzenia długoterminowych konsekwencji gratuluję bystrości umysłu.

Edytowane przez zenon.kowalski

Powinien być mechanizm reputacji - ustalany i przydzielany przez userów. Wówczas nie staż na forum czy ilość postów będzie synonimem forumowego zaufania grupy do jednostki. Użytkownicy tracący zaufanie (lajki) do danej osoby będą mu odbierać swoje głosy. Mechanizm powinien być transparentny, punkty widoczne dla wszystkich. Jakieś punkty karne moderacji, ostrzeżenia czy bany można by wpasować w ten system. W każdym razie - dyskutanci powinni wiedzieć jaki w danej chwili jest status obu stron. To pozwoli na nierozmawianie z osobami, których się nie zna, a które mają jakieś problemy z funkcjonowaniem na forum. W dużej części dotyczy to nowych userów, którzy nie wiedzą w co czasem wchodzą :-) podejmując dyskusję.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Przecież jest tak jak piszesz. Lajki są jawne i zawsze możesz je cofnąć. Inna sprawa, że ten mechanizm o niczym nie świadczy i może być fajny dla gimnazjalistów a nie dla dojrzałych audiofili.

Dałem ci lajka ale jak zaczniesz mnie szturchać albo zburzysz moją babkę w piaskownicy to ci go odbiorę ;p

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wszystko fajnie, ale to nadal pojedynczy user ma wpływ na to, czy ktoś ma być, czy nie być - to jest taki sam system, tylko dłużej trzeba kogoś nagabywać by go wywalić... Nadal, najskuteczniejszym pomysłem/sposobem jest osoba trzecia w postaci moderatora/admina, która obiektywnie popatrzy na konflikt i oceni, kto zawinił i kto ma dostać punkty.

Edytowane przez neomammut

Przecież jest tak jak piszesz. Lajki są jawne i zawsze możesz je cofnąć. Inna sprawa, że ten mechanizm o niczym nie świadczy i może być fajny dla gimnazjalistów a nie dla dojrzałych audiofili.

Dałem ci lajka ale jak zaczniesz mnie szturchać albo zburzysz moją babkę w piaskownicy to ci go odbiorę ;p

Lajki dotyczą danego posta a nie usera. Ktoś pierwszy raz na forum - nie zna reputacji żadnego użytkownika. A powinien.

Mi nie zależy na lajkach postowych - bo to akurat nie jest miarodajne. Daję lajki za posty, które do mnie przemawiają, co nie znaczy, że ich twórcę popieram w całej jego twórczości. Często nie. :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

To co piszesz to raczej tylko w snach - forumowicze są i będą stronniczy, niestety - sam się na to łapię, choć staram się jednak zawsze obiektywnie na wszystko patrzeć.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Panowie. Salonik rządzi się swoimi prawami. Tak chcieli założyciele. Dostali na to przyzwolenie (bold, kursywa, podkreślenie i wykrzykniki). I niecha tak zostanie. Zupełnie nie rozumiem dlaczego nie można pisać sensownie i na temat, nie oglądając się na wyizolowanych. Piszmy więc... chyba, że nie ma już o czym. Wtedy całe te odnowy, restytucje, rozliczenia nie mają sensu.

Idę pozmywać statki, a z kuchni posłucham sobie Cheta Bakera. Bo stamtąd najlepiej słychać.

Nie wiem czy jest taki punkt jak działanie na "szkodę forum" w regulaminie, ale przyjęcie i wdrożenie funkcjonalności stwarzających szczególne okoliczności do wyzwalania wzajemnych zachowań każących i odwetowych mogłoby być podstawą do przyznania bana na forum :)

Nie czytałeś zenon,kowalski regulaminu? Oczywiście, że za działanie na szkodę forum są sankcje!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A ja mam pytanie do moderacji, czy odbanowane osoby mają nałożone jakieś sankcje? Okres ochronny jakiś na resztę forum np.?

Salonik rządzi się swoimi prawami.

Oczywiście. Ale to interesuje tylko zainteresowanych :-)

Kombinujecie, jak za komuny z kartkami na mięso, a stoły podczas imprez i tak się uginały.

Gdy cymbał w paradę wchodzi - ignorować lub obśmiać.

Owszem, jest kilka wyjątków, niestety...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.