Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś już pisałem w tym wątku, że to nie trolling tzw. "niesłyszących" jest problemem na tym forum.

Wiadomo, problem stanowią ci, co słyszą, bo ...mają czego słuchać.

Palton, widzisz winę w każdym, tylko nie w sobie, więc nie dziw się, że jesteś na językach. A gdzie są teraz Ci Twoi koledzy? Ahhh, zapomniałem, założyli sobie salonik...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Panie Maliniak w życiu tak bywa, że jak jedni pływają łódkami i jeżdżą na nartach to inni pracują. Zatem Ci co się bawili niech nie mają pretensji do pracujących, że osiągnęli sukces.

Dziękuję za uprzejmości. Widzę, że trafilem. Na ślepaka ;) Ale niczego innego bym się nie spodziewał.

P.S.

Nie jestem z ORMO, tylko znam ludzką naturę, w szczególności pewnego rodzaju osób ;)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zapytam raz jeszcze, bo widzę że wpisy zniknęły a zadałem pytanie związane z funkcjonowaniem forum.

Skoro nie wolno pisać na forum ogólnym o tym co się dzieje w saloniku, to czy ta zasada obowiązuje też w drugą stronę?

To znaczy, czy w saloniku wolno czy nie wolno komentować tego co się dzieje na forum ogólnodostępnym?

Jeśli wolno, to jest to jawna dyskryminacja ,, niesalonikowców''.

Bardzo proszę moderację o odpowiedź.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Zapytam raz jeszcze, bo widzę że wpisy zniknęły a zadałem pytanie związane z funkcjonowaniem forum.

Skoro nie wolno pisać na forum ogólnym o tym co się dzieje w saloniku, to czy ta zasada obowiązuje też w drugą stronę?

To znaczy, czy w saloniku wolno czy nie wolno komentować tego co się dzieje na forum ogólnodostępnym?

Jeśli wolno, to jest to jawna dyskryminacja ,, niesalonikowców''.

Bardzo proszę moderację o odpowiedź.

Ileż to już razy o tym było,tak kolego obrabiają nam tam tyły,czy wolno,czy nie wolno-bez znaczenia,przecież to jest kultura panie i inne obyczaje,no i w końcu obgadują tylko trolli,to kto by się tym przejmował :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie zadałem pytania czy obrabiają czy nie,jakie mają obyczaje i kulturę wypowiedzi, tylko czy regulamin dopuszcza taką możliwość, czy też jest taki sam dla nas i dla nich w tej kwestii.

Punkt zakazujący przenoszenia sporów z saloniku do otwartego forum został dodany do regulaminu saloniku po akcji zatwierdzania hurtem wszystkich zgłoszeń. W tym naborze, ujawnili sie Uczestnicy saloniku, którzy weszli do niego będąc całkowitymi przeciwnikami jego utworzenia. Teraz przez założycieli ogólnie nazywani trollami.

Wprowadziliśmy taki punkt, aby zminimalizować wzajemny hejt antagonistów.

Oczywiście w drugą stronę to nie działa, ponieważ w saloniku odrzucono moderowanie przez moderatorów, przyjmując utopijny pomysł samomoderowania za pomocą kartek eliminujących łamiących jego zasady. Jak z tego skorzystali uczestnicy, doskonale widać w dzisiejszym stanie tego projektu. W saloniku moderatorzy udzielają kar jedynie za ataki personalne, nic poza tym.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czyli w saloniku jak docierają do nas informacje, jesteśmy bezkarnie obgadywani ale już na otwartym forum nie można nic napisać o tym co się tam dzieje.

Bardzo to sprytne i,,sprawiedliwe''.

Ktoś tam może pisać bzdury na nasz temat całkowicie bezkarnie.

"Przenoszenie sporów" nie oznacza zakazu pisania w ogóle. Jak najbardziej można np. założyć podobny wątek do salonikowego, jeśli chce się wypowiedzieć w takim temacie w otwartej części forum. Taki przykład już zaistniał, oczywiście sklonował się temat najpierw założony w zakładce HI-END (przeze mnie) i potem bliźniaczy pojawił się w Saloniku (autor: Sly30).

Jeśli jest ktoś na forum i subforum (to chyba o subach jest...), to nie można zabronić mu inspiracji. Dla mnie to postawa dwuznaczna (znaczy jednoznacznie negatywna), ale reguły zwykle muszą obowiązywać dwie strony czy też działać dwustronnie.

Zakładam w związku z tym, że nie są przenoszone spory z tematy funkcjonalnego Bocznicy do Saloniku, bo to by świadczyło o niskiej kulturze tam piszących.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dla mnie to postawa dwuznaczna (znaczy jednoznacznie negatywna), ale reguły zwykle muszą obowiązywać dwie strony czy też działać dwustronnie.

No właśnie o to chodzi.

Mnie tam zbytnio nie interesuje czy ktoś nam za plecami obrabia 4 litery, ale tylko zwracam uwagę na kolejny absurd jaki jest związany z powstaniem tego nowotworu na naszym forum.

Edytowane przez HQ150

Zakładam w związku z tym, że nie są przenoszone spory z tematy funkcjonalnego Bocznicy do Saloniku, bo to by świadczyło o niskiej kulturze tam piszących.

Ależ są, i za takie wypady salonikowców na bocznicę celem zainicjowania sporu i późniejszą ucieczkę do saloniku jako azylu, aby zaczęty tutaj spór kontynuować w postaci bezkarnego opluwania ofiary z forum, karałem zarówno tutaj jak i w saloniku.

Zresztą pisałem o tym tutaj już wcześniej.

proponuje zakończyć wzajemne obrażanie , każdy może wybrać miejsce które mu odpowiada

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

proponuje zakończyć wzajemne obrażanie , każdy może wybrać miejsce które mu odpowiada

Masz rację cir,bo doszło już do tego,że trolle muszą szukać schronienia,przed atakującymi ich nienagannymi manierami salonowców-co za czasy :))

Yhy:)

W moim mieście jest tak niebezpiecznie, że bandyci boją się wychodzić na ulicę.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mam jeszcze jedną uwagę. Bardzo często moderator w dyskusji pisze, że jego wypowiedź jest jego prywatną opinią a nie wyrazem sprawowania funkcji moderacyjnych. Może by w takim razie dać możliwość moderatorom, żeby ich prywatne wypowiedzi nie były oznaczone jako ,, zielona'' wypowiedź moderaora, tylko wtedy niech pod nickiem widnieje tylko napis ,, Użytkownicy'' . Żebyśmy wiedzieli kiedy ktoś wyraża swoje stanowisko w związku z pełnioną funkcją, a kiedy jest ,, po pracy'' i rozmawiamy jak z każdym innym kolegą z forum. Które jego poglądy są podyktowane pełnioną funkcją a które wyrazem prywatnych spostrzeżeń. Co Wy na to?

Dwa tygodnie temu zamieściłem tutaj taki pomysł.

Pozostał bez jakiejkolwiek odpowiedzi.

Dzisiaj miałem uwagi do wypowiedzi moderatora Vlado. Za te uwagi dostałem punkty karne z uzasadnieniem, że wypowiadał się nie jako moderator ale jako forumowicz.

No ja widziałem wypowiedź moderatora.

http://www.audiostereo.pl/hyuna-kim-artystka-wszechczasow_99339.html/page__view__findpost__p__3851215

Co Wy na to? Kiedy forumowicze mają wiedzieć, ze moderator wypowiada się służbowo a kiedy niby nie?

Co Wy na to? Kiedy forumowicze mają wiedzieć, ze moderator wypowiada się służbowo a kiedy niby nie?

Jeśli sam nie jesteś w stanie odróżnić kiedy moderator będący przede wszystkim użytkownikiem forum, odnosi sie w wątku w temacie jego dyskusji, a kiedy w sprawie związanej z funkcjonowaniem i regulaminem forum, to ZAPYTAJ zawsze ci odpowie.

Dzisiaj miałem uwagi do wypowiedzi moderatora Vlado. Za te uwagi dostałem punkty karne z uzasadnieniem, że wypowiadał się nie jako moderator ale jako forumowicz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tutaj bezczelnie przenosisz swe zachowanie z innego wątku do tego jako dalsze prowadzenie swego osobistego ataku na mnie.

To również jest karalne regulaminowo. Nie ukarzę ciebie punktami, ponieważ już je dostałeś za atak na moderacje w tamtym wątku. W tym otrzymujesz ban na wątek.

Ps.

Abyś nie miał wątpliwości, teraz wypowiadałem sie jako moderator. W tamtym wątku odpowiedziałem ci również jako moderator.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

teraz wypowiadałem sie jako moderator

Nie jestem miłośnikiem HQ150, ale to co pisze vlado to już trochę przegięcie.

Jeśli widzę wypowiedź kogoś kto ma w oknie po lewej stronie na zielono napisane moderatorzy - to dla mnie zawsze będzie jako wypowiedź MODERATORA.

Załóż sobie Kolego moderatorze konto np. vlado_prv, przeloguj się i pisz prywatnie, czy to takie trudne?

Dawno temu postulowałem aby moderatorzy byli anonimowi, co stoi na przeszkodzie?

każdy może wybrać miejsce które mu odpowiada

Nie mogę wybrać, bo nie mogę wejść do saloniku.

I nie pisz mi że mam się tam zgłosić to może mnie przyjmą.

Taki sposób dostępu do saloniku mnie osobiście obraża.

Wiele lat temu jak przestępowałem do tego forum nie było żadnych saloników.

Moim zdaniem wszyscy aktywni/nie zbanowani uczestnicy forum w chwili powstania saloniku, powinni mieć do niego dostęp.

Ewentualnie później, na nowych zasadach salonikowych mogą być z niego wykluczeni.

A już kompletnie niezrozumiałym kuriozum jest brak możliwości czytania przez wszystkich zawartości saloniku.

Jaką mam pewność ja czy inny user, że nie jestem tam na tym podforum oczerniany/szkalowany? jaką mam możliwość obrony?

Sorry, ale zapewnienia moderatora że jest to zabronione mi nie wystarczają.

Jaką mam pewność ja czy inny user, że nie jestem tam na tym podforum oczerniany/szkalowany? jaką mam możliwość obrony?

I tak Ci obrobią d*pę korzystając z PW lub telefonu - oni są tak maluczcy, że muszą się ciągle dowartościowywać. I w sumie, ich to najwyraźniej kręci.

Taki lajf :(

Załóż sobie Kolego moderatorze konto np. vlado_prv, przeloguj się i pisz prywatnie, czy to takie trudne?

Ten pomysł był rozważany, niestety nie został zaaprobowany. Ja również uważam że to, że w awatarze jest zielono, nie ma żadnego znaczenia w dyskusji na forum. Jeśli moderator wypowiada się w sprawach podlegających pracy moderatora, to wiadomo że moderator jest w tym moderatorem.

W dyskusjach w wątkach jest przede wszystkim użytkownikiem.

Zmiany i zarządzenia następujące na forum ogłaszają Administratorzy, nie moderacja. Zatem cóż to za problem z tym nieodróżnianiem dyskusji?

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, w tej chwili jestem całkowicie z Toba zgodny.

W.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Moim zdaniem wszyscy aktywni/nie zbanowani uczestnicy forum w chwili powstania saloniku, powinni mieć do niego dostęp.

Ewentualnie później, na nowych zasadach salonikowych mogą być z niego wykluczeni.

A już kompletnie niezrozumiałym kuriozum jest brak możliwości czytania przez wszystkich zawartości saloniku.

Od samego początku tej hucpy o tym pisałem. Ci kolesie po prostu bezprecedensowo sprywatyzowali sobie kawałek forum,podobno w obronie przd trollami. Bardzo szybko okazało się,że ta enklawa spokoju,jest obecnie największą wylęgarnią trollingu-ot taki paradoks.

Nie jestem miłośnikiem HQ150, ale to co pisze vlado to już trochę przegięcie.

Jeśli widzę wypowiedź kogoś kto ma w oknie po lewej stronie na zielono napisane moderatorzy - to dla mnie zawsze będzie jako wypowiedź MODERATORA.

Dawno temu postulowałem aby moderatorzy byli anonimowi, co stoi na przeszkodzie?

a jak wpadles na pomysl że wysylam kogoś do saloniku ?

nie mam absolutnie takich pomysłów

piszemy od dawna do uczestników saloniku - jesli komus nie odpowiadaja osoby których wejscie do saloniku jest niemozliwe to od tego maja salonik aby tych osób wpisów nie widzieć stąd ich wpisy personalne na bocznicy nie maja racji bytu - jaki jest sens dyskusji z kims kogo sie nie toleruje i nie chce z nim dyskutowac ?

obecna moderacja nie ma jakiegokolwiek wpływu na powstanie saloniku , jego wyglądu , działania i dalszych losow

nie do nas kierujcie swoje przemyslenia i postulaty - PW adminów sa ogolnie dostepne

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ci kolesie po prostu bezprecedensowo sprywatyzowali sobie kawałek forum,podobno w obronie przd trollami. Bardzo szybko okazało się,że ta enklawa spokoju,jest obecnie największą wylęgarnią trollingu-ot taki paradoks.

Jak członek saloniku poczułem sie atakniety personalnie :).

SVART'u na moderatora!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Administratorzy

Dwa tygodnie temu zamieściłem tutaj taki pomysł.

Pozostał bez jakiejkolwiek odpowiedzi.

http://www.audiostereo.pl/hyuna-kim-artystka-wszechczasow_99339.html/page__view__findpost__p__3851215

Forum nie oferuje czegoś takiego. Można jedynie założyć drugie konto.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

neomammut na Admina!

To ja pozwolę sobie zgłosić kandydaturę Twonka na Prezesa SITE (względnie vice-presidenta), bez urazy Panie Dawidzie :).

Można jedynie założyć drugie konto.

Czy to oznacza, że mogę założyć legalnie drugie konto pn. np. "Król_Kul" lub "Space_One_Industries" bez narażania się na pkty karne za tzw. cloning? :)

Edytowane przez SVART

To ja pozwolę sobie zgłosić kandydaturę Twonka na Prezesa SITE (względnie vice-presidenta), bez urazy Panie Dawidzie :).

Czy to oznacza, że mogę założyć legalnie drugie konto pn. np. "Król_Kul" lub "Space_One_Industries" bez narażania się na pkty karne za tzw. cloning? :)

Nie, nie możesz. Mowa była o moderatorach. Możesz posiadać wyłącznie drugie konto jako branżowe. Przy czym kary punktowe jakie otrzymasz są przydzielane do obu kont jednocześnie. Wszak to TY popełniasz wykroczenia jako użytkownik forum.

W.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.