Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

>vlado

Nie da rady was pomylić. ;-) Palton, mimo swoich licznych wad i potknięć, jest jednak autentycznym pasjonatem audio.

Zapewne, nawet moge ci napisac jakich wytworcow :-)))

Znów kpisz? :-)

Bardzo prosze skonczmy te sprzeczke, ja Ciebie bardzo lubie i nie chce tego zmieniac przez forumowe wojenki. To tylko forum, nie realne zycie :-)

Wlodek.

Szymon - z całym szacunkiem - Tobie też nie wychodzi to najlepiej. ;-) Masz sporo do powiedzenia o audio, a robisz to w całkiem nieprzyswajalnej formie (przynajmniej dla mnie). To tylko hobby, nie wojna, w której trzeba niszczyć domniemanych przeciwników wszelkimi sposobami.

te rozmowy nie maja sensu od stu lat jest zawsze zła moderacja na audiostereo

na innych forach audio jest zawsze dobra i niech tak pozostanie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Co więcej do naszej knajpy wpadają nadal Ci z tej drugiej i rzucają do wszystkich gości - przyjdźcie do nas, my mamy inną, lepszą knajpę!!

Ochrona upomniała ich kilka razy, a potem się dziwią, że ich wyniosła za drzwi i dalej swoje :)

..a nie mówiłem....jak się porównuje forum do knajpki to jakoś tak...weselej na duszy ;-)

co prawda nie dla tych wyniesionych przez ochronę ;-)

Szymon - z całym szacunkiem - Tobie też nie wychodzi to najlepiej. ;-) Masz sporo do powiedzenia o audio, a robisz to w całkiem nieprzyswajalnej formie (przynajmniej dla mnie). To tylko hobby, nie wojna, w której trzeba niszczyć domniemanych przeciwników wszelkimi sposobami.

Pozwolisz, że sam zdecyduję o własnym stylu odpowiedzi. Ja przynajmniej mam czyste sumienie jak chodzi o farbowane lisy i jajonki :)

..a nie mówiłem....jak się porównuje forum do knajpki to jakoś tak...weselej na duszy ;-)

co prawda nie dla tych wyniesionych przez ochronę ;-)

Jeden kelner szczególnie lubił zaglądać do kieliszka swoich gości :)

Jar1 już Ci nie jest w stanie odpowiedzieć w tym temacie, więc może ja. ;-) Ludzie różnie reagują, kiedy dotyka ich jawna niesprawiedliwość. Niektórzy mają większy dystans do świata wokół (a także do samych siebie), inni mniejszy. Paradoksalnie, takie gwałtowne reakcje świadczą raczej o silnym związku emocjonalnym z tym forum - wręcz utożsamianiem się z nim. Przeżyliśmy już kilka takich "resetów" i za każdym razem było tylko gorzej. Ale zapewniam Cię, że ani ja, ani Jarek, Bubusia, czy Umka raczej nie będziemy domagać się usuwania naszych wpisów, czy kasować zdjęć. Jak atmosfera zrobi się dla nas już całkiem nieznośna - po prostu przestaniemy tu pisać, nie likwidując kont - podobnie jak to zrobiło wcześniej kilku(nastu) innych członków KAiM (m.in. Sapr, Hornet, MartiniDry, Walery czy Karoleski). Też byli na forum niemal od samego początku. Na szczęście niczyje życie ani zdrowie od tego nie zależy. ;-)

....lubię czytać Twoje wpisy nie nie tylko te o sprzęcie....masz racje że ludzie różnie reagują na pewne sprawy

i to że emocje biorą górę w danej chwili....wiem coś na ten temat bo należę do grona tych raptusów ;-)

Twonku nie znamy sie ale proszę uwierz mi w jedną rzecz.....jakkolwiek by mnie ogarnęły silne emocje

...(czy tak po mojemu ).....jakkolwiek bym się wk***ił to nie pozwolę sobie na to a byś Ty czy inny kolega

z forum do mnie powiedział... ,, Mirek, skasowałeś zdjęcia....tym samym zachowałeś się jak świnia,,

taki typ ze mnie ;-)

zazdroszczę Wam KAiMu, ale jest to zazdrość bez zaciskania zębów czy piąstek ;-)

moim zdaniem najbardziej wartościowy klub....

jeżeli przestaniesz pisac w KAiM to przyjadę do klubu i dla dobra forum dostaniesz w ryja ode mnie ;-)

wybacz mi moją poufałość a nawet śmignij ostrym słowem w moim kierunku ;-)

ale nie myśl o czymś takim i rób to co potrafisz najlepiej......

Pozdrawiam

Mirek

Przyjedź tak czy siak - możemy sobie przecież nakłaść po ryjach i bez specjalnego powodu... ;-) W każdym razie zapraszam(y) serdecznie! :)

Przyjedź tak czy siak - możemy sobie przecież nakłaść po ryjach i bez specjalnego powodu... ;-)

Szkoda, że jestem ze Śląska jak macie tam takie fajne imprezy w stolycy :)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Wszystko przebiegło zgodnie z moimi przewidywaniami. Salonik,kłótnia,secesja i podbieranie userów AS. Szczególnie ta ostatnia forma jest obrzydliwa. Po tym całym małośmiesznym "kabarecie"osobom,które byłyby zainteresowane jakąkolwiek formą współpracy z salonowotrolerskocwaniacką ekipą,zalecam trzy razy wypić wiadro wody a potem poleżeć w cieniu.

Tak kończą się poczynania prominentów,którym ego nie mieści się w internecie.

Edytowane przez Paweł Skurzewski
  • Administratorzy

Konta "salonikowców" sly30 i tomkly zostały usunięte zgodnie z ich wcześniejszymi prośbami.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

No i na zdrowie,skoro ich prośba.

Akurat Sly nie był taki "najgorszy" bo to nie on był ponoć pomysłodawcą saloniku i nowego forum :) Zresztą nie takich powrotów byłem świadkiem. Jakby mi ktoś powiedział osiem lat temu, że to znowu Jarek obsadzi prezydenta i premiera, to uznałbym scenariusz jakiegoś filmu SF za bardziej prawdopodobny. W razie czego zawsze można kupić, to forum :) To jaki nick ma teraz Sly?

• Moderatorzy

>vlado

Nie da rady was pomylić. ;-) Palton, mimo swoich licznych wad i potknięć, jest jednak autentycznym pasjonatem audio.

I co to zmienia w kontekście pracy moderatorskiej?

Mao byl autentycznym patriotą, dużo z tego pożytku dla ludzkości nie przyszło.

-----------------

• Administratorzy

Nie oceniamy kto był gorszy, a kto lepszy. Nie segregujemy ludzi, nie przyporządkowujemy ich do grup, u nas można spokojnie pisać, ale nie używać forum do "łowienia" ludzi od nas i namawiania ich do kasowania kont. Tylko tyle i aż tyle. Nie obrażamy też ludzi z tamtego forum, nie naśmiewamy się z niego, chociaż takie rzeczy w naszą stronę są nagminnie robione, ale to świadczy jedynie o osobach, które tak piszą.

My apelowaliśmy o rozejm wielokrotnie i nadal podtrzymujemy - jeśli chce ktoś normalnie pisać, uczestniczyć w życiu forum, to znajdzie się dla niego miejsce. Na szczęście ogromna część użytkowników trzyma się z dala od wszelkich wojenek.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

on ma tę funkcje przez zasiedzenie

To za DiY można pójść siedzieć? O kurcza, jak to mówi Wiesław W., teraz już wiem dlaczego skąd ten slang o recydywie itp. Szczytem był w tym roku konkurs brzmienia kolumn w pokoju DiY, gdzie było puszczanie świetnych realizacji na Kukach 2.0 (kiedy wiadomo, że takie przyzwoicie zagrają nawet na jamniku), a np. na kolumnach Lulu jakich słabych realizacji, którym nie pomoże nawet zestaw z pierdylion USD.

Nie żebym płakał z tego powodu, ale czy nie zaszły jakieś zmiany w "szklaneczkach/lajkach", nagle ubyło mi ich kilkaset :). Kto je wypił? :)

Nie oceniamy kto był gorszy, a kto lepszy. Nie segregujemy ludzi, nie przyporządkowujemy ich do grup, u nas można spokojnie pisać, ale nie używać forum do "łowienia" ludzi od nas i namawiania ich do kasowania kont. Tylko tyle i aż tyle. Nie obrażamy też ludzi z tamtego forum, nie naśmiewamy się z niego, chociaż takie rzeczy w naszą stronę są nagminnie robione, ale to świadczy jedynie o osobach, które tak piszą.

Bardzo zdroworozsądkowe podejście, co dało się od pewnego czasu odczuć po zmianach w moderacji.

mieli wszystko jak chcieli i sami to zniszczyli nadużywając "wladzy" jaka dawalo przyznawanie nieuzasadnionych żółtych kartek.

Ech, te legendarne kartki, aż się łezka w oku kręci, jak wspomina ten dzień żółtej kartkowej pożogi :).

Z kolei audiokoloedzy

A nie przypadkiem "audio_prezesi"? :)

Zostali też wcześniej grzecznie poproszeni o zaprzestanie takich działań. Nie odniosło to jednak skutku, więc te osoby nie chcą widocznie żadnego "resetu" i porozumienia.

Potwierdzam otwarte podejście moderacji/administracji. Swego czasu, z winy jednego z moderatorów oraz nadawanych bez powodu punktów i banowania, zmuszony byłem do zakładania klonów. Po ustaleniu z Administracją przywrócenia SVARTa pod warunkiem zakazu tworzenia klonów, nigdy tego już więcej nie robiłem, z prostego powodu - ponieważ nie było potrzeby a sytuacja wróciła do normy. Swoją drogą trochę mi szkoda VIPratora, Turbo_Nitro_Platona, Eryka_Rudego, Palto_Industries czy jakoś tak.

No, właśnie...

A Salonik wciąż zamknięty...

Prace trwają, by chamów, jak ja - dopuścić?

Niusia, tam nie ma niczego ciekawego, poza kilkoma dobrze rokującymi tematami, które mam nadzieję zostaną wrzucone na ogólne forum. No może ewentualnie miałby co tam poczytać kolega Bum, bo to była ważna persona (non grata) w bytności Saloniku :).

Konta "salonikowców" sly30 i tomkly zostały usunięte zgodnie z ich wcześniejszymi prośbami.

z tego co widzę ....konto w trakcie usuwania

My apelowaliśmy o rozejm wielokrotnie i nadal podtrzymujemy - jeśli chce ktoś normalnie pisać, uczestniczyć w życiu forum, to znajdzie się dla niego miejsce.  Na szczęście ogromna część użytkowników trzyma się z dala od wszelkich wojenek.

AS imho mogłoby się w większym stopniu zaangażować we wspieranie wartościowego kontentu w postaci recenzji audio. Nie mam na myśli oczywiście manipulacyjnej szeptanki bo to i tak by szybko straciło wiarygodność. Większość użytkowników to jednak nie idioci :) Pewnie nie byłoby problemu wyłonić recenzentów sprzętu. Obecny dział magazyn jak widać jest martwą funkcjonalnością gdzie nikt nie zagląda, informacje nie pojawiają się w nowych postach itd. AS mogłoby mieć większy wpływ na to co tu jest "produkowane" i w jakimś stopniu temu przewodzić. Możliwość dyskusji w takich tematach i recenzjach mogłaby być formą pozytywnej nobilitacji userów. Handlowcy ze sprzętem są, niezależni blogerzy tu sobie hasają... można by to powiązać i stworzyć nową jakość w temacie dostarczania informacji o audio, która ewidentnie przeżywa kryzys zaufania do płatnych recenzentów. Audiostereo posiada wszystkie środki niezbędne do realizacji tego. Pozycję, czas i finanse. O powiązaniu technicznym w większym stopniu niż teraz z resztą forum nie wspominam, bo to drobiazgi techniczne. Zamiast rozpamiętywać przeszłość trzeba wdrażać nowe, lepsze pomysły :)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Czy brak odpowiedzi na zażalenie użytkownika w terminie regulaminowym na decyzje Moderacji jest problemem funkcjonalnym czy technicznym?

Taki pomysł mam aby wprowadzić obowiązkowe avatary.

Dlaczego? Ponieważ, dzięki temu, dużo szybciej przegląda się forum.

Edytowane przez patrick

Popatrzcie Kochani kto sie rejestrowal na naszym forum w ostatnich dniach :-)))

"BOBSAPP Rejestracja: 02.12.2016

Poza forum Ostatnio: 02.12.2016 23:44"

Czy to nie jest ten doglebnie oburzony uciskiem moderacji I patologia prowadzenia forum przez wlasciciela, wzywajacy kilkukrotnie do natychmiastowel likwidacji swego konta Uzytkownik?!

Nie. To zwykly spamer ze "spam -forum" dzielnie wypelniajacy polecenia swego wodza w praktycznym niszczeniu AS. Chyba nikt z Was nie uwierzy, ze rejestrowal sie znow u nas z milosci do AS w celu normalnego uczestnictwa. Wszak jak glosi ich wodz - sly - nasze forum to zgnilizna, moderacja to psychopaci, a wlasciciel to....!

I nastepny obwieszczajacy apel wszedzie po watkach o natychmiastowym usunieciu jego konta z powodu wielkiego ucisku na naszym forum :-))) Nawet dwa razy sie rejestrowal :-)))

" usunciemojekonto Rejestracja: 02.12.2016

Poza forum Ostatnio: 02.12.2016 23:38 "

Ot "eliarne, najbardziej przyjazne" forum w netcie, werbujace perfidnie przez PW ludzi z innych forow I jednoczesnie w sposob bandycki je niszczace. Ot I cala prawda o projekcie "salonik" - spam-forum I jego "elicie" :-(

Reszta bojownikow rowniez sie zarejestruje pod nowymi nickami, aby z doskoku czynic zalecona dywersje.

• Moderatorzy

Popatrzcie Kochani kto sie rejestrowal na naszym forum w ostatnich dniach :-)))

"BOBSAPP Rejestracja: 02.12.2016

Poza forum Ostatnio: 02.12.2016 23:44"

Czy to nie jest ten doglebnie oburzony uciskiem moderacji I patologia prowadzenia forum przez wlasciciela, wzywajacy kilkukrotnie do natychmiastowel likwidacji swego konta Uzytkownik?!

Nie. To zwykly spamer ze "spam -forum" dzielnie wypelniajacy polecenia swego wodza w praktycznym niszczeniu AS. Chyba nikt z Was nie uwierzy, ze rejestrowal sie znow u nas z milosci do AS w celu normalnego uczestnictwa. Wszak jak glosi ich wodz - sly - nasze forum to zgnilizna, moderacja to psychopaci, a wlasciciel to....!

I nastepny obwieszczajacy apel wszedzie po watkach o natychmiastowym usunieciu jego konta z powodu wielkiego ucisku na naszym forum :-))) Nawet dwa razy sie rejestrowal :-)))

" usunciemojekonto Rejestracja: 02.12.2016

Poza forum Ostatnio: 02.12.2016 23:38 "

Ot "eliarne, najbardziej przyjazne" forum w netcie, werbujace perfidnie przez PW ludzi z innych forow I jednoczesnie w sposob bandycki je niszczace. Ot I cala prawda o projekcie "salonik" - spam-forum I jego "elicie" :-(

Reszta bojownikow rowniez sie zarejestruje pod nowymi nickami, aby z doskoku czynic zalecona dywersje.

Tak Vlado, to ten użytkownik ale czy jest sens wywlekać takie sprawy na wierzch krzycząc triumfalnie "a nie mówiłem"?

Wydaje mi sie ze nie ma potrzeby zniżać sie do takich zachowań... Teraz trzeba ze spokojem i systematyką zająć sie eleiminacja takich zachowań, ale chyba nie ma sensu wywlekać ich na piedestal.

Nerwowa atmosfera i wieczne przepychanki nikomu nie slużą.

Edytowane przez plastik1989

-----------------

Mylisz sie. Sluza.

Moje wykazywanie perfidii dzialan ludzi, ktorzy stwozyli tamto spamerskie kontr forum sluzy wlasnie trym, ktorzy dali sie uwiesc kalmstwom o sprawiedliwym forum tworzonym za pomoca perfidnych zagrywaek na AS I juz takze innych forach.

Tak jak pisalem to od poczatku. Grupa "przedsiebiorcow" chce przejac rynek audio dla swych handlowych interesikow. Rynek do ktorego monopol utracili na tym forum! Utopijne slogany zaraz sie skoncza, kiedy zaczna dzielic wplywy I lupy pomiedzy soba Bedzie powtorka z Saloniku :-))))

Ten stek chamstwa jaki wylewaja na nas na swym forum, jest wystarczajacym potwierdzeniem wzystkiego co o nich od poczatku pisze na naszym Forum.

Mylisz sie. Sluza.

Moje wykazywanie perfidii dzialan ludzi, ktorzy stwozyli tamto spamerskie kontr forum sluzy wlasnie trym, ktorzy dali sie uwiesc kalmstwom o sprawiedliwym forum tworzonym za pomoca perfidnych zagrywaek na AS I juz takze innych forach.

Tak jak pisalem to od poczatku. Grupa "przedsiebiorcow" chce przejac rynek audio dla swych handlowych interesikow. Rynek do ktorego monopol utracili na tym forum! Utopijne slogany zaraz sie skoncza, kiedy zaczna dzielic wplywy I lupy pomiedzy soba Bedzie powtorka z Saloniku :-))))

Ten stek chamstwa jaki wylewaja na nas na swym forum, jest wystarczajacym potwierdzeniem wzystkiego co o nich od poczatku pisze na  naszym Forum.

Vlado, ja mam takie pytanie. Czy Administrator czyta ten dział również? Podajemy, tu różne propozycje , ale zazwyczaj są one bez odpowiedzi. Nie mówię od razu o jakiejś nadmiernej wylewności w stylu "dziękuję za te uwagi" bo jesteśmy tu świadomi swoich praw, ale może jakiś feedback by się przydał, bo nie wiadomo, czy ma tu sens cokolwiek pisać :)

Nick to tylko literki. Podejrzewam, że zaraz pojawią się kolejni nowi użytkownicy o nickach np. sly30, tomkly czy marslo. Może warto sprawdzić ich po IP? Albo przepytać o jakieś szczegóły, które tylko ci "oryginalni" mogliby znać? ;-)

Edytowane przez twonk

Grupa "przedsiebiorcow" chce przejac rynek audio dla swych handlowych interesikow. Rynek do ktorego monopol utracili na tym forum!

czy mógłbym prosić o rozwinięcie tej kwestii?

Tak ROXI. Jest czytany I Twoja propozycja z poprzedniej nstrony zostala zauwazona (masz mojego lajka) I bede chcial z kolegami modami wprowadzic ja w mozliwie najwiekzym stopniu w zycie. Jak zajmiemy sie tym, zostaniesz powiadomiony I poproszony o wspolprace.

Jednak teraz, jest wprowadzanych kilka zmian wymuszonych stamen w jakim forum sie znalazlo I musimy najpierw sie z tym uporac.

Warto przedstawiac swoje pomysly zmierzajace do poprawy badz usprawnienia naszego forum. Sporo juz zostalo wykorzystanych I uruchomioonych, a nastepne ktore maja szanse pomoc beda wprowadzane.

Dziekuje Wszystkim, ktorzy szczerze chca wniesc do naszego forum cos pozytywnego ze swej strony.

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.