Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Tak. Dokładnie każdy dowolny klub swego idola, byle by był on w tematyce AUDIO. To kogo i co wielbicie jest wyłącznie Waszą sprawą i świadczy wyłącznie o Was samych. Nie o moderacji ani forum.

Uważasz że w zakładce KLUBY nie ma durnych, zakłamanych, czy nakręcających koniunkturę wątków ???

To jest forum audio i nie ma żadnych cenzorskich założeń co do gustów i rodzaju tematyki audio w nim poruszanych.

Jeśli masz osobisty problem z @747. To rozwiąż go sobie po za forum!

Brak klubu karaoke to istotna ujma dla całego forum.

Znaczne niedopatrzenie ze strony użytkowników :)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Czy ktoś może coś zrobić z niezamykalną reklamą Getin Banku w lewym górnym rogu, która na moim laptopie zajmuje tyle ekranu że wątki forum są nieczytelne ? Na reklamie jest niby zamknij, ale klikniecie otwiera kolejny obrazek którego się już nie da zamknąć i tak w kółko.

...

Czy ktoś mógłby z Adminów zareagować na tę reklamę.

Bo zrobiliście Panowie knota!

Tak. Dokładnie każdy dowolny klub swego idola, byle by był on w tematyce AUDIO. To kogo i co wielbicie jest wyłącznie Waszą sprawą i świadczy wyłącznie o Was samych. Nie o moderacji ani forum.

Uważasz że w zakładce KLUBY nie ma durnych, zakłamanych, czy nakręcających koniunkturę wątków ???

To jest forum audio i nie ma żadnych cenzorskich założeń co do gustów i rodzaju tematyki audio w nim poruszanych.

Jeśli masz osobisty problem z @747. To rozwiąż go sobie po za forum!

Vlado, a co jest z moim Kolega Plastik1898? Założył wątek pt "za co kochamy Audiostereo" ... zamiast dać mu za to jakąś nagrodę, to potraktowaliście go "z buta" bez konsultacji zamykając mu wątek za wpisy bez jego winy, a teraz ban! Jest wielu innych, bezkarnych kandydatów do banowania, ale nie Plastik :(

Kolega Plastik został zawieszony w wyniku nieporozumienia i zgłosiłem Adminowi prośbę o cofniecie nałożonych restrykcji. To tylko kwestia czasu reakcji Administracji.

Kolega Plastik został zawieszony w wyniku nieporozumienia i zgłosiłem Adminowi prośbę o cofniecie nałożonych restrykcji. To tylko kwestia czasu reakcji Administracji.

No to trochę to potrwa. Moja sprawa ciągnie się już jakieś 2 miesiące.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No to trochę to potrwa. Moja sprawa ciągnie się już jakieś 2 miesiące.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Piotrze w naszym wieku nalezy być cierpliwym. Nie wszystko przychodzi "od ręki" jak za młodych lat ;)

Pozdr.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Jak napisałem. Różnice tkwią w szczegółach, Diabeł tkwi w szczegółach. Dodałbym 5 może 10%.

BTW mój Soundaware D100Pro DeLuxe jest do sprzedania, zapraszam. Cena 5.000 zł. Opakowanie, papiery. Stan jak nówka. Przez ostatni czas podniecałem się raczej graniem z Jay'S Audio CDT-3 czy nowych magnetofonów niż z tego plikowca.

Dla przypomnienia.

cimg00011.jpg

cimg0003.jpg

d100_pro_-3.jpg

Pozdro

Handelkujemy?

A od czego jest dział ogloszen?

Otrzymałem dziś takie ostrzeżenie:

Ostrzeżenie za Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) w Sprzęt audio - czarno na białym.

Dano 2 punktów - wygasają 15.07.2017 13:38.

Za taki tekst:

"Proponuję AudioShow Supremo Signature.

Sukces dystrybucyjny zapewniony ;)"

Gdzie tu atak personalny?

Czy nadal funkcjonuje tu "zwierzyna chroniona" ?

A gdzie poczucie humoru?

Z poprzednimi ostrzeżeniami sytuacja jest analogiczna. Nie znajduję innego określenia jak zachowanie a la przedszkole. Więcej luzu i poczucia humoru. Nie traktujmy tej zabawy ze śmiertelną powagą, bo zaczyna się robić smutno.

Za taki tekst:

"Proponuję AudioShow Supremo Signature.

Sukces dystrybucyjny zapewniony ;)"

Wasza wojenka z Elberothem już dawno przestała moderację bawić. A twoje wciąż ponawiające się ataki personalne i ten bezczelny wpis tutaj świadczą, że masz moderatorów za głupców!

I to jest moje ostatnie ostrzeżenie skierowane do Ciebie, bez dalszego nakładania kary!

Czy nadal funkcjonuje tu "zwierzyna chroniona" ?

Choc za tę bezczelność, należy się kara za perfidny atak na moderację!

Wasza wojenka z Elberothem już dawno przestała moderację bawić. A twoje wciąż ponawiające się ataki personalne i ten bezczelny wpis tutaj świadczą, że masz moderatorów za głupców!

I to jest moje ostatnie ostrzeżenie skierowane do Ciebie, bez dalszego nakładania kary!

Choc za tę bezczelność, należy się kara za perfidny atak na moderację!

Nie prowokuj, ale spójrz na to wszystko z dystansem. To jest niepoważne.

A co do wiadomej osoby, to wcale nie jestem pewien, czy owa "wojenka" jak to określiłeś przestała bawić moderację. Bo mnie się wydaje, że zupełnie kogo innego. I to stwierdzenie nie jest żadnym atakiem, tylko zwykłą obserwacją.

Edytowane przez bum1234

A co do wiadomej osoby, to wcale nie jestem pewien, czy owa "wojenka" jak to określiłeś przestała bawić moderację. Bo mnie się wydaje, że zupełnie kogo innego. I to stwierdzenie nie jest żadnym atakiem, tylko zwykłą obserwacją.

Żadnej dyskusji w tym temacie nie będzie. Są skargi innych użytkowników na Twoje złośliwe ataki personalne i trolling w watkach.

Jesteś tutaj na warunkach szczególnych i żadnego pobłażania w stosunku do Twoich gierek nie będzie! Oczywiście że są wśród użytkowników tacy, którzy przed wzmożonymi atakami na swoja osobę muszą być chronieni z większą uwagą. Ale to nie Ciebie atakują, to Ty jesteś agresywny i takie otrzymujemy zgłoszenia!

EOT.

Oczywiście że są wśród użytkowników tacy, którzy przed wzmożonymi atakami na swoja osobę muszą być chronieni z większą uwagą.

Ze względu na "piękny" awatar i przedszkolny podpis pod nim?

Oficjalnie nikt oczywiście nie dostrzega groteskowości całej tej sytuacji. Ale to przecież norma. W końcu forum jest w pewnym sensie odzwierciedleniem tego co dzieje się od dawna.

Edytowane przez bum1234

Oficjalnie nikt oczywiście nie dostrzega groteskowości całej tej sytuacji.

Oficjalnie to wprost ja i Właściciel tego forum mieliśmy zarzucane przez ogromna ilość użytkowników AS, groteskowość decyzji przywrócenia Ciebie na to forum!

Ja na Twoim miejscu byłbym bardzo uważny w swym postępowaniu, aby nie doprowadzić do sytuacji, kiedy my tego czynu zaczniemy żałować.

W końcu forum jest w pewnym sensie odzwierciedleniem tego co dzieje się od dawna.

Nie. To forum właśnie przez fakt przywrócenia Ciebie, Szymona i śp. Piotra, dobitnie świadczy o tym ze kłamiesz. To Ty własnie stajesz się takim jakim byłes na dawnym forum z którego zostałeś usunięty.

Myślę, że używasz zbyt wielkich słów. Dlatego uważam, że to jest niepoważne.

Przede wszystkim wyolbrzymiasz znaczenie mojej osoby. Nie piszę we wszystkich wątkach i nie jestem odpowiedzialny za to co się dzieje z forum. Piszę znacznie mniej niż kiedyś i jeszcze raz powtórzę to co już dawno napisałem - nie ja jestem tu problemem.

Więc i wyrzuty sumienia możesz sobie darować.

Oczywiście że nie Ty jesteś problemem. Problemem są niektóre relacje pomiędzy Toba a innymi użytkownikami. Dla mnie są to problemy wynikające wyłącznie z funkcji moderatora, gdzie muszę reagować tak jak moderator, a nie użytkownik vlado.

I bardzo byłoby mi lżej, gdybyś to zrozumiał i nie stawiał mnie w sytuacji, kiedy to co uczynić będę musiał jako moderator będzie nieodwracalne i przykre dla nas obu.

Gdybym nie miał wyrzutów sumienia, nie nadawałbym się na moderatora.

Proszę abyśmy zakończyli tę dyskusję.

Nie piszę we wszystkich wątkach i nie jestem odpowiedzialny za to co się dzieje z forum. Piszę znacznie mniej niż kiedyś i jeszcze raz powtórzę to co już dawno napisałem - nie ja jestem tu problemem.

Bum mam tylko jedno pytanie. Skoro nie jesteś wg. własnego punktu widzenia "problemem" to skąd te zgłoszenia na Twoją "aktywność" w różnych tematach?

I faktycznie, przyznam Ci rację. Nie piszesz we wszystkich i piszesz znacznie mniej. Ale jak już się gdzieś pojawiasz to zaczyna się prawie zawsze to samo.

Może tego nie widać z własnej perspektywy - ale wtedy warto zrobić krok w tył, zobaczysz w szerszym zakresie swoje postępowanie.

Nie moderacja ma problem z Tobą i Twoimi wpisami. Spora część osób po prostu zarzuca Ci takie, a nie inne działania. Na dodatek o czym wspomniał Włodek - sporo osób do dziś nie pogodziła się z decyzją o przywróceniu Twojej osoby na Forum AS.

Nie dlatego, że to TYLKO zadawnione żale i animozje, ale dlatego, że każdy kto o tym wspomina i wypomina tą decyzje powtarza jedno i to samo "ten człowiek nigdy się nie zmieni" i podsyłają kolejne dowody Twojej aktywności.

Nie moderacji przeszkadza Twoja obecność, a tak to chyba odbierasz.

Ciekawa sprawa. Mało piszę, w niewielu wątkach, a tu nagle okazuje się, że spora część osób zarzuca mi jakieś działania. Ile tych osób jest? Pięć? Sześć? I jaki procent wszystkich aktywnie piszących osób one stanowią?

Awansowałem na spiskowca? Bo uważam,że słuchanie kabli, zegarów atomowych to niedorzeczność?

Vlado napisał: "Problemem są niektóre relacje pomiędzy Toba a innymi użytkownikami"

To w końcu jak to jest - jest tych pretensji do mnie sporo, czy tylko kilku osobom, które muszą być w szczególny sposób chronione nie podoba się to co piszę?

Założę się, że jeśli spytacie losowo wybranego użytkownika o moją osobę, to odpowie ona - a kto to jest? I tak będzie z przeważającą liczbą użytkowników.

Awansowałem na spiskowca? Bo uważam,że słuchanie kabli, zegarów atomowych to niedorzeczność?

Nie Ty jeden tak uważasz. I to nie jest problemem. Natomiast jest problemem to, gdzie i w jakiej formie włączasz się do dyskusji tych, którzy tych zegarów i kabli słuchają. I nie baw się w dziecinadę, gdyż dobrze wiesz co w mym przekazie do Ciebie jest podmiotem.

Ciekawa sprawa. Mało piszę, w niewielu wątkach, a tu nagle okazuje się, że spora część osób zarzuca mi jakieś działania. Ile tych osób jest? Pięć? Sześć? I jaki procent wszystkich aktywnie piszących osób one stanowią?

Vlado napisał: "Problemem są niektóre relacje pomiędzy Toba a innymi użytkownikami"

To w końcu jak to jest - jest tych pretensji do mnie sporo, czy tylko kilku osobom, które muszą być w szczególny sposób chronione nie podoba się to co piszę?

Założę się, że jeśli spytacie losowo wybranego użytkownika o moją osobę, to odpowie ona - a kto to jest? I tak będzie z przeważającą liczbą użytkowników.

Wszyscy już znają Twoje opinie. Tylko czy do Ciebie dociera, ze ludzie nie chcą tego czytać non stop i chcą mieć po prostu spokój gdy opisują sobie i odpisują na różne interesujące dla nich zagadnienia?

Bo tylko o to chodzi. Chodzi o swobodę wypowiedzi bez natarczywości i usilnego udowadniania, ze coś jest białe lub czarne.

Może po prostu ludzie maja tego dosyć i są najzwyczajniej Twoimi opiniami zmęczeni?

Pytam tylko jak Ty to widzisz.

Nie Ty jeden tak uważasz. I to nie jest problemem. Natomiast jest problemem to, gdzie i w jakiej formie włączasz się do dyskusji tych, którzy tych zegarów i kabli słuchają. I nie baw się w dziecinadę, gdyż dobrze wiesz co w mym przekazie do Ciebie jest podmiotem.

Rozumiem. Ale przeanalizuj to ilościowo. Bo gdyby ktoś z zewnątrz przeczytałby to co tu piszemy, to bałby się otworzyć lodówkę, bym przypadkiem z niej nie wypadł.

Więc nie przesadzajmy. Osoby, które na mnie donoszą najchętniej wydałyby zakaz pisania o zdrowym rozsądku. I nie chodzi tu o moją osobę, tylko o każdego, kto ośmieli się tylko wspomnieć o tym, że te nieszczęsne przysłowiowe już kable "nie grają".

Więc nie przesadzajmy. Osoby, które na mnie donoszą najchętniej wydałyby zakaz pisania o zdrowym rozsądku. I nie chodzi tu o moją osobę, tylko o każdego, kto ośmieli się tylko wspomnieć o tym, że te nieszczęsne przysłowiowe już kable "nie grają".

I tu jest cały problem. Otóż możesz wspomnieć że owe przysłowiowe kable nie grają. I to będzie niepodważalna prawda, bo kabel to nie jest instrument muzyczny. Natomiast to że interkonekty wprowadzają zmiany w brzmieniu zestawu urządzeń odtwarzających dźwięk, potwierdzi każdy technik dźwiękowiec, a także każdy hobbysta. I te właśnie wprowadzane zmiany audiofile nazywają graniem.

Ja zaś nazywam to zniekształcaniem dźwięku, obojętnie czy w subiektywnie pozytywnym, czy negatywnym odczuciu. Ale ja napisałem to w kilku watkach jeden raz! Czyli jasno wyraziłem swoje zdanie i nie czatuje na wypowiedzi kolegów, którzy to subiektywnie inaczej odbierają żeby im co chwile moje własne zdanie w tej kwestii przypominać.

I w tym jest kabel pogrzebany.

Czatuję? Rzeczywiście - kilka wpisow w miesiącu to czatowanie ;)

:-)

Cóż, doskonale wiesz że nie ilość a jakość się liczy. To co innym uchodzi w trakcie pyskówek, Tobie nie ujdzie, ponieważ masz ścisłe grono ludzi uczulonych na Twoja osobę. No ale na to musiałeś w jakiś sposób zapracować :-) Sumiennie :-)

I co? To ścisłe grono trzęsie całym forum?

Powtórzę - większość aktywnie piszących tu osób nie wie o moim istnieniu ;)

A co do pyskówek, to z łatwością znajdziesz kilka przykładów takowych bez mojego udziału. Zresztą to co piszę raczej do takiego określenia się nie kwalifikuje.

I co? To ścisłe grono trzęsie całym forum?

Powtórzę - większość aktywnie piszących tu osób nie wie o moim istnieniu ;)

A co do pyskówek, to z łatwością znajdziesz kilka przykładów takowych bez mojego udziału. Zresztą to co piszę raczej do takiego określenia się nie kwalifikuje.

Całym forum trzęsie? Grono Twoich wielbicieli? No przecież Ciebie na tym forum prawie nikt nie zna. Piszesz sporadycznie raptem w kilku watkach :-)))) A swoja drogą to jestem godny podziwu dla Twojej skromności. Ty tutaj i na spamforum jesteś IKONĄ, a taki skromny. Dumny jestem z Ciebie. W zgłoszeniach i po zapoznaniu się z Twoimi wpisami to raczej mamy pełen przekrój :-) I pyskówek i błyskotliwych żartów podchodzących pod ataki personalne i kpin z adwersarzy i zwykły trolling, tak że nie żartujmy proszę.

Gdyby nie regulamin, to przedstawiłbym ci kto zgłaszał twoje wpisy jako niezgodne z regulaminem forum i jeśli z tych własnie kolegów ja miałbym złożyć "trzęsących całym forum" to wybacz, ale muszę to potraktować jako Twój kolejny błyskotliwy żarcik :-)

Zakończmy tę przyjacielską pogawędkę powrotem do realizmu. Ty postępuj jak ci serce dyktuje, a ja będę czynił tak jak funkcja moderatora i interes tego forum wymaga. Za bardzo cie lubię i szanuje, aby nie być z Toba szczerym.

A znasz Ty Vlado opowieść o skorpionie i żabie...

Nie znam.

Ale za to wiem jak kończyli trefnisie, którzy mieli pecha wyskoczyć ze swymi żartami nie w porę :-)

Parę osób, to nie cale forum. Ale z tą trzęsionką coś musi być na rzeczy, skoro tylko parę osób może uczynić z kogoś ikonę. Którą zresztą w żadnym razie nie jestem.

Czyń zatem swą powinność.

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.