Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Ciężko pracowałem i aktualnie punktów ostrzeżeń posiadam zero. Z tej okazji chciałbym oficjalnie poprosić o zdjęcie mi banów na wątki, które posiadam. Co Wy na to?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie, całkiem serio. Obiecuję nie zaczynać OT i ograniczyć się do merytorycznych wpisów zgodnych z tematem dyskusji.

Nie Szymku.

Mimo mojej sympatii do Ciebie nie przywrócę Ciebie w tamtym wątku. Reszta uczestników kategorycznie potwierdziła że nie chcą z Toba tam dyskutować. A Ty sam mimo że dałem ci druga szansę udowodniłeś, że nie nie potrafisz tam dyskutować.

To moja ostateczna decyzja.

Daj mi napisać jeden post, a przekonasz się, że nie mam złych intencji. Jak mój udział w dyskusji wywoła burzę, to mnie usuniesz i tyle.

Dostałeś tam swą drugą szansę i wykazałeś że niepotrzebnie ci ja dałem. Więcej nie będzie.

To koniec dyskusji w trym temacie.

• 2 tygodnie później...

Ponieważ moje pytania zadane w innym wątku zostały zignorowane, powtórzę je tutaj - chyba właściwe miejsce.

Dotyczą innowacji związanej z wyodrębnieniem subforów w zakładce "Kluby".

Na subfora zostały przekonwertowane największe kluby - wg. ilości stron w danym temacie.

1) Czy liczba subforów jest stała, czy ma być zmienna?

2) Jeżeli stała - czy liczba stron będzie monitorowana na bieżąco, i poszczególne kluby będą awansowane na poziom subforum / degradowane do listy ogólnej?

Czy też początkowa lista subforów została ustalona raz na zawsze?

3) Jeżeli zmienna - wg jakich kryteriów będzie następował awans / degradacja (o ile taka będzie możliwa)?

4) Skoro w ramach subforów dozwolone jest (a nawet popierane) zakładanie dodatkowych wątków, to jak będzie traktowane zakładanie kolejnych wątków dotyczących tej samej marki (z tych mniej popularnych, nie wyróżnionych własnym subforum) w zakładce głównej?

Czy będą usuwane (jak dotychczas), czy może będzie to stanowiło podstawę do awansu na poziom subforum?

• 1 miesiąc później...

Witam.

Zwracam się z zapytaniem i proszę o wyjaśnienie bo nie rozumiem tej "nagonki" na moją osobę przez osoby/osobę moderującą. Chodzi o to, że dostałem 2 p. karne za to jak to zostało określone, złamanie zasad Regulaminu Forum w par.6. punkt 5. którego treść jest następująca:

"Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

- zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej,

- rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści obraźliwych, obscenicznych lub naruszających powszechnie uznawane zasady etyczne.

- zakazuje się publikowania prywatnej korespondencji w każdej formie bez wyraźnej zgody zainteresowanych stron. Dotyczy to korespondencji poprzez PW, komunikatory lub pozyskanej w inny sposób".

Punkty karne dostałem za rzekomy atak personalny - treść mojej wypowiedzi - oczywiście wyciętej z kontekstu: "Wybacz ale nie mogę, szczególnie tego zestawienia: "czyszcząc je zwykłą gąbką do mycia naczyń", choć następny zwrot przebija poprzedni: "bo akurat nic nie miałem innego pod ręką" - przecież "mózg", zawsze sie ma "pod ręką".

Czy osoba, która nałożyła na mnie karę może mi wyjaśnić w jakim zakresie uchybiłem powyżej przytoczonym przepisom? Pytam, bo nie dostrzegam ani złamania zasad współżycia społecznego.

Z góry dziękuję.

Tylko ze względu na to, że jesteś teraz "nowym" uczestnikiem naszego Forum, udzielę ci odpowiedzi w tym wątku będącej instruktażem zachowań na TYM FORUM prawidłowych.

Skargi na otrzymana kare i na pracę moderacji AS składa sie WYŁĄCZNIE do Administracji Forum lub bezpośrednio, kiedy sie owej nie ufa, do WŁAŚCICIELI Forum AS.

Sprawa nierozumienia oceny Twojego zachowania na tym Forum nie jest tematem do poruszania w wątku funkcjonalnym Forum. Bocznica nie jest również zakładką do dyskusji nad pracą moderacji czy Administracji AS!

Jeśli nie zmienisz swej maniery obrażania niemal w każdym wpisie swych rozmówców w wątkach merytorycznych, to zwyczajnie z powodu kar wcale tutaj pisał nie będziesz.

EOT.

• 1 miesiąc później...

Jedno pytanie w sprawie funkcjonowania forum.

Czy istnieje na nim jeszcze zasada, że nie swoje wypowiedzi należy ujmować w cudzysłów i że wypada podać skąd je zaczerpnięto?

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Zasada skoro istnieje w reszcie publikacji istnieje również i na tym forum. Natomiast jeśli piszesz to zapytanie z nadzieja, że moderacja będzie czytać WSZYSTKIE wpisy na tym forum i karać za brak cudzysłowu, to... ????

Do zgłaszania takich przypadków z nadzieja na ukaranie sprawcy jest PANEL MODERATORSKI a nie perfidne chamskie przytyki do całego Forum!

EOT.

Do zgłaszania takich przypadków z nadzieja na ukaranie sprawcy jest PANEL MODERATORSKI a nie perfidne chamskie przytyki do całego Forum!

Mam złe doświadczenia z "PANELEM MODERATORSKIM" a ten konkretny przypadek według regulaminu zgłaszać należy zdaje się gdzie indziej.

Jako użytkownik postanowiłem więc tu zapytać czy to nadal obowiązuje, bo mam coraz większe wątpliwości. Broń Boże nie było to kierowane do całego Forum....wszystkich którzy tak choćby pomyśleli przepraszam.

Nie myślałem też o ukaraniu sprawcy (gdzież bym śmiał).... :))

Liczyłem jedynie na jego opamiętanie po tym jak już raz mu na otwartym forum zwróciłem uwagę na te niestosowne praktyki.

Swoją drogą po wczorajszych jego obszernych wpisach z przewijającymi się co chwilę kolejnymi "zapożyczeniami" (kopiuj-wklej) które nazwał w końcu butnie swoim wykładem nie mam już żadnej nadziei.....

Natomiast jeśli piszesz to zapytanie z nadzieja, że moderacja będzie czytać WSZYSTKIE wpisy...

Jak tu coś napisać by znowu nie podpaść.... :)

Może tak odpowiem;

Nie, nie wszystkie wpisy, ale należy czytać niektóre z nich z należytą uwagą.

Zauważyłem z małym zdziwieniem że ten wpis gdzie zwracałem uwagę na praktyki tej osoby umkną uwadze.

Pewnie dlatego że skupił się Pan na czym innym, bo dokładnie z tego wpisu (jednego z tych moich kilku w ostatnim miesiącu na Bocznicy) wyrwał Pan jedno zdanie by ze mnie znowu (a dokładnie z mojej prawdomówności czy wiarygodności) drwić.

A wystarczyło doczytać post do końca i nie poddawać się emocjom....było tam podane wszystko na tacy.

EOT.

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź i kolejny dowód na to że nie warto tu pisać.

EOT!

Twoja odpowiedź jest zwyczajnie niemiła.

Twój wpis odbieram jako bardzo miły.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Vlado właśnie pomówiłeś użytkownika o bycie perfidnym i chamskim.

Mylisz sie.

Tego usera nie pomówiłem, ponieważ dowodów na to że całkowicie zasłużył na takie określenie jest w wątkach Bocznicy ogromna ilość.

Natomiast we wpisie na który odpowiadasz WYRAŹNIE podałem jedynie prawidłowy sposób składania skarg na wpisy które uważa sie za nieregulaminowe!

Również skargi na pracę i działania moderatorów, składa sie do Administracji Forum a nie liczy na to, że w wątku funkcjonalnym wygeneruje sie dyskusje większej liczby osób przeciw moderacji lub konkretnemu moderatorowi!

Ja i moderatorzy nie pełnimy tej funkcji aby sie zrelaksować na tym Forum. Jako audiofil relaksuje sie słuchaniem muzyki.

Często, bardzo często zagalopowujesz się w rejony tego typu retoryki.

Nigdzie sie nie zagalopowuje. Określam jedynie otwarcie wciąż tych samych userów, którzy są od lat przeciwnikami moderacji bo ta działa przeciw ich celowi bycia na tym Forum!

I właśnie na rozwiązanie trwającej już latami męki jaką przechodzą będąc na tym Forum, pomożemy im na podjecie decyzji o poszukaniu sobie takiego, które całkowicie ich będzie satysfakcjonować pod względem Regulaminu i traktowania ich przez moderację!

Mam złe doświadczenia z "PANELEM MODERATORSKIM" a ten konkretny przypadek według regulaminu zgłaszać należy zdaje się gdzie indziej.

Jako użytkownik postanowiłem więc tu zapytać czy to nadal obowiązuje, bo mam coraz większe wątpliwości. Broń Boże nie było to kierowane do całego Forum....wszystkich którzy tak choćby pomyśleli przepraszam.

Nie myślałem też o ukaraniu sprawcy (gdzież bym śmiał).... :))

Liczyłem jedynie na jego opamiętanie po tym jak już raz mu na otwartym forum zwróciłem uwagę na te niestosowne praktyki.

Swoją drogą po wczorajszych jego obszernych wpisach z przewijającymi się co chwilę kolejnymi "zapożyczeniami" (kopiuj-wklej) które nazwał w końcu butnie swoim wykładem nie mam już żadnej nadziei.....

Znów jak zawsze przekłamujesz rzeczywistość!

Nie z PANELEM MODERATORSKIM a ze swą butą i perfidia masz kłopoty na tym Forum od lat!

Zgłaszasz i piszesz w perfidny, zakamuflowany sposób o wpisach i braku zaznaczania cytowanych tekstów w nich, moderatora @Arkadowski

Dziesiątki razy byleś przeze mnie i moderacje informowany, że skargi na konkretnego moderatora składa sie do ADMINISTRACJI Forum. Jako nadrzędnej nad moderacją czesci zarządzania Forum.

Ale i z Administracja i z Właścicielami tego Forum RÓWNIEŻ masz niemiłe doświadczenia w swej tutaj działalności! W reakcji na twoje skargi nie spełniają żądań usuniecia z Forum tak "szkodzących" twojej działalności propagandysty katoPiSowskiego i nie usuwają

Może tak odpowiem;

Nie, nie wszystkie wpisy, ale należy czytać niektóre z nich z należytą uwagą.

moderatorów na których wnosisz skargi!

A skąd perfidny do granic obrzydzenia krętaczu, ja czy inni moderatorzy mają wiedzieć, które z wpisów są owymi NIEKTÓRYMI według twojej propagandowej opinii i z jaką NALEŻYTA uwaga maja je czytać?! Nikt z moderacji nie uczęszcza na szkolenia w tym kierunku do akademii rydzykowej!!!

I na zakończenie.

Jeśli w wątku utworzonym przez moderację odpowiadasz MODERATOROWI, to nie pisz na końcu EOT perfidna kreaturo!

Nawet jeśli w poprzednim wpisie określił on DOKŁADNIE jak postrzega twój donos a właściwie ZAKAMUFlOWANY ATAK NA MODERACJE jak zwykle, pouczył jak powinno wyglądać zgłoszenie prawidłowe i zakończył go EOT jako koniec dyskusji!!!

Nie może być tak, że moderator dyskutuje z innymi osobami, a potem nakłada na nie bany, bo rodzi to zbyt wiele kontrowersji.

W związku z powyższym wnioskuję o zdjęcie wszystkich banów nałożonych na te wątki, w których osoby pełniące funkcję moderatora szczególnie aktywnie uczestniczą w dyskusji. Z tych znanych mi są to wątki dotyczące kwestii politycznych oraz religijnych, być może są jeszcze inne. No a jak ktoś faktycznie pisze posty niezgodne z Regulaminem, to i tak niedługo na bana sobie zasłuży.

Edytowane przez szymon1977

szymon 1977 niestety masz około 20 ostrzeżen od róznych moderatorów więc ban w jakimś watku nie jest jedynie z uwagi na róznice poglądów z moderatorem

ja osobiście jestem za całkowita kasacja watków kościelnych i innych religii bo służa jedynie rozkręcaniu wzajemnej nienawiści i pozostawieniem jednego watku politycznego /tak jak to wczesniej było/ z czasowym zablokowaniem w okresie wyborów bo zapewne niektórzy będą szczytowąc przez tydzień przed i tydzień po

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

W związku z licznymi zgłoszeniami i wychodząc na przeciw naszym użytkownikom od dnia 05.09 wprowadzamy następującą zasadę na forum:

Moderator chcący prowadzić dyskusję w danym wątku (zwłaszcza światopoglądowym) jako zwykły użytkownik nie może korzystać ze swoich uprawnień moderacyjnych. Nie może być tak, że moderator dyskutuje z innymi osobami, a potem nakłada na nie bany, bo rodzi to zbyt wiele kontrowersji. Może oczywiście posty ewidentnie łamiące regulamin zgłaszać za pomocą funkcji Zgłoś na panel moderatorski do innych moderatorów do rozpatrzenia, ale nie może sam być sędzią w swojej sprawie.

Nie uważam tego rozwiązania za dobre. Wprost przeciwnie.

Ponadto proszę o zwrócenie uwagi kto polubił ten wpis: przede wszystkim przedstawiciele ideologicznego betonu wiadomej opcji światopoglądowej. Czyli znamy autorów "licznych zgłoszeń", jak również komu to mianowicie Administracja "wyszła na przeciw". I wiadomo komu zawdzięczamy tę decyzję: środowiskom dla których ideałem jest bolszewicka cenzura.

Tylko dziwne i niezrozumiałe dlaczego ulega się takim podszeptom.

W związku z powyższym wnioskuję o zdjęcie wszystkich banów nałożonych na te wątki,

Zapomnij o tym i nie łudź sie więcej. Przynajmniej co do Twojej osoby.

Tak jak wspomniał moderator @cir - zakładka BOCZNICA w czesci politycznej i wyznaniowej, musi zostać całkowicie przebudowana w kierunku zasad funkcjonowania tych wątków. A jeśli nie uzyskamy konsensusu, to zostaną one całkowicie z FORUM usunięte, wraz z ich głównymi animatorami.

90% skarg na moderację podochodzi od antagonistów tych właśnie wątków! Dalej tak być nie może!

W kwestii otwartego wypowiadania sie moderatorów takich jak ja i @Arkadowski i zbyt emocjonalnego i dosadnego języka którego zbyt często używamy, to przyjmujemy bez zastrzeżeń uwagi Admina. Będą w pełni stosowane od jutra.

Wpis mój prosze traktować jako informacyjny, niewymagający odnoszenia sie do niego.

Etam.

Prawo wstecz?

Ale fakt, te tematy tak dalece odbiegają od tematyki Forum, że może ich nie być.

Pisze to oczywiście osoba wielokrotnie zbanowana w tematach, która jeszcze niedawno, chciała do nich powrotu.

Żałosne.

Wystarczy sprawiedliwie i obiektywnie oceniać wypowiedzi za zgodność z Regulaminem i Prawem, a niczego nie trzeba będzie przebudowywać.

Robisz już zrzuty z ekranu i dajesz do prokuratury?

Co w tym dziwnego, że na problem potrafię spojżeć zarówno ze strony zwykłego usera jak i ze audiostereo.pl? I dlaczego ktokolwiek ze zbanowanych miałby nie chcieć powrócić do interesującej go dyskusji, skoro wprowadzona przez audiostereo.pl zmiana daje nadzieję na obietywną i sprawiedliwą ocenę postów przez Moderację? Sam z resztą w tym wątku kiedyś taką zmianę proponowałem, ale mój post potraktowano jako atak na moderację.

Dla jasności Regulamin Forum nie jest tworem autonomicznym, a tylko rozszerzeniem Prawa i w żadnym punkcie nie może być z prawem sprzeczny. Nie może więc nikogo zobowiązać ani nawet pozwolić czynności Prawem zabronionych, ani zabronić wykonaniaczynności prawem zabronionych. Więc nie zapominajmy, że moerator stoi nie tylko na straży Regulaminu ale i Prawa.

• Administratorzy

Nie uważam tego rozwiązania za dobre. Wprost przeciwnie.

Ponadto proszę o zwrócenie uwagi kto polubił ten wpis: przede wszystkim przedstawiciele ideologicznego betonu wiadomej opcji światopoglądowej. Czyli znamy autorów "licznych zgłoszeń", jak również komu to mianowicie Administracja "wyszła na przeciw". I wiadomo komu zawdzięczamy tę decyzję: środowiskom dla których ideałem jest bolszewicka cenzura.

Tylko dziwne i niezrozumiałe dlaczego ulega się takim podszeptom.

Cenzura nie ma tu nic do rzeczy. Moderator może pisać w danym wątku. Jednak jeśli bierze udział w tak kontrowersyjnych wątkach jak polityka czy kościół, to powinien odstąpić od moderowania. Tak jest na każdym forum, tak też powinno być i u nas. Moderatorów jest więcej niż jeden, więc inni mogą moderować dany wątek. Proszę nie sugerować, że to pod naciskiem jakiejś konkretnej grupy, bo tak nie jest. Rozmawiamy z różnymi ludźmi z forum. Często osobami postronnymi, które nawet nie biorą udziału w dyskusji w wymienionych wątkach. Są to często osoby, które podpisały się własnym imieniem i nazwiskiem w korespondencji z nami, tak więc nie jest tak, że to na prośbę samych trollów.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość

(Konto usunięte)

wprowadzamy następującą zasadę na forum

Jest to dobra zasada ale proponowałbym pójście o krok dalej.

Na dużych forach moderacja powinna być anonimowa - znacznie zmniejsza to ilość konfliktów zwykłych użytkowników z użytkownikami "dualistycznymi" (pełniącymi dodatkowo rolę moderatora) czy z "profesjonalnymi" moderatorami (nie biorącymi udziału w dyskusjach). Będzie to niewygodne dla użytkowników pełniących podwójną rolę (muszą posiadać dwa konta) ale:

1. W jednoznaczny sposób odseparuje prywatne wpisy uzera1 od służbowych moda2.

2. Nie będzie niejasności komu się odpowiada - użytkownikowi czy moderatorowi.

3. Otrzymane ostrzeżenia czy kary u ukaranego nie będą się wiązać z konkretnym znanym mu użytkownikiem (który jest jednocześnie moderatorem) co znacząco zmniejszy ilość animozji do obecnych "podwójnych".

To, że użytkownik user1 jest jednocześnie moderatorem mod2 powinien wiedzieć tylko admin. Na początku ta anonimowość będzie w dużym stopniu fikcyjną - obecni moderatorzy są znane i się znają pomiędzy sobą, ale z czasem (zmiany moderatorów, nowe użytkownicy, słabnąca pamięć u starych) stanie rzeczywistą.

Anonimowość moderacji oczywiście nie wyklucza wprowadzonej zasady o nie bycie sędzią w swojej sprawie.

A ja prosilbym tylko moderatorow, szczegolnie jednego, o kontrole nad soba, user moze ja stracic, ale moderator powinien sie troche bardziej pilnowac.

Wiadomo o kim mowa.

Dziekuje bardzo.

Ps pozbycie sie pewnych obsesji, najczesciej swiatopogladowych, tez mile widziane.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Często osobami postronnymi, które nawet nie biorą udziału w dyskusji w wymienionych wątkach. Są to często osoby, które podpisały się własnym imieniem i nazwiskiem w korespondencji z na

to raczej zaden argument bo mniemam ze to byli ci sami albo podobni..Zastanawia mnie ta wrecz namietnosc w tym zeby nie było tak jak sie nie lubi.A co raczej mowi ze argumentow brak i raczki opadaja natomiast wzrasta cisnienie.Nie widzialem niczego co mogłoby byc zapora dla argumentow Arkadowskiego oprocz koscielnej dziecinady.

Ps pozbycie sie pewnych obsesji, najczesciej swiatopogladowych, tez mile widziane

a z ktorej strony? Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.