Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem, że po kliknięciu przycisku "Lubię post" (czyli dając lajka), pojawia się na tym przycisku napis: "Przestań lubić post".

Przecież to bez sensu. Jak ktoś polubił dany wpis, to czemu miałby przestać lubić?

Chyba tylko wtedy, gdy nagle poróżni się z jakiegoś powodu z innym forumowiczem i w odwecie wycofa wszystkie dane mu wcześniej "lajki". ;-)

Czy taka sytuacja też jest widoczna dla moderacji - polubienie postu i późniejsze wycofanie polubienia?

Edytowane przez soundchaser

Widoczna jest wszystkim. A jest tak (chyba?) dlatego, bo nie daj Pambuk, gdy się pomylisz. O co, pisząc z telefonu - nietrudno.

No to wtedy powinno być dodatkowe zapytanie: czy na pewno chcesz polubić: tak/nie.

Widoczna jest wszystkim

Jak ktoś polubi post, a później przestanie go lubić to widzisz, że wcześniej go lubił?

• 1 miesiąc później...

W związku z tym, że jestem zbanowany w wątku technicznym zapytam tutaj.

Jest 00:21

Dlaczego zegar forum jest 1 godz. do tyłu??

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Noooo, aleeee....

Pisałeś o 00:21. Edytowałeś o tej samej godzinie. Wyświetla się - xniwax dziś 00:21.

O co Ciebie idzie, Jacuś?

Ja wiem, że Forum jest przeciw Tobie i wszystkim Kurduplowatym, toteż może zmień opcję?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Jacek - bez urazy. Miałem to samo ze trzy lata temu, tylko (już nie pamiętam) - zegar do przodu, czy do tyłu. Nic nie gmerałem, zaznaczam. I tak coś po miesiącu - nagle godzina zaczęła się zgadzać.

W telefonie, bo w komputerze było ok.

Ja mam tak w przeglądarce w telewizorze we wszystkich komputerach w domu jest normalnie, co ciekawe jak wejdę na Bocznicę (strona główna) jest czas wpisów taki jak należy a w tematach mam godzinę w tył (wpis poprzednika 14:44 a tu mam 13:44)....da się z tym żyć trzeba o tym tylko pamiętać.

I nie trafić na Bobcata, bo ten nie uwierzy że pomyłka w podaniu godziny z tego wynika. :))

EDYCJA:

Ciekawe że teraz na laptopie wpisało mi mój wpis z czasem 14:12, jak wróciłem na stronę Bocznicy też taki się pojawił a jak wróciłem do tematu już normalnie mi pokazało.....bardzo dziwne.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

U mnie bez zmian i na PW to samo.

W gruncie rzeczy mi to wisi i nie będę narzekał bo znowu za niepoprawność bana dostanę ;)).

Po prostu tu na forum większość operuje w innym wymiarze.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 1 miesiąc później...
  • Administratorzy

Robimy nowe otwarcie na forum. Poczyniliśmy zmiany w składzie moderacyjnym, planujemy również przeprowadzenie amnestii dla zbanowanych i dopuszczenie do dyskusji wielu starych użytkowników. Chcieliśmy połączyć to z przejściem na nowy silnik, ale ten temat cały czas się odwleka, a nie mogliśmy już dłużej czekać. Tak więc zmiany w kwestiach moderacyjnych już mają miejsce, a w silniku forum i klubach mamy nadzieję, że już naprawdę niedługo.

Chcemy aby forum audiostereo było miejscem przyjaznym dla wszystkich.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Szkoda, że tak późno, kiedy wielu kolegów opuściło to miejsce.

Jednak lepiej późno niż wcale.

Szkoda tylko, że w tym oświadczeniu zabrakło przeprosin za brak reakcji dla tych często niesłusznie zbanowanych.

To by było dopiero nowe otwarcie.

Mnie ta informacja jednak cieszy, zwłaszcza te zmiany w składzie moderacji i życzę powodzenia.

Oby się udało.

Edytowane przez HQ150
  • Administratorzy

Jeśli ktoś był niesłusznie zbanowany, to oczywiście przepraszamy. Ciężko jednak w jednym wpisie odnieść się do historii wszystkich osób, bo przypadki były przeróżne. Wiele osób świętymi nie było i swój udział w banie też zapewne miało, więc prawda jak zawsze jest gdzieś tam pośrodku. Niemniej jednak nie skupiamy się na tym co było, a na tym co będzie. Za nim 15 lat forum, przed nami jeszcze wiele. Uczyńmy to miejsce naszym drugim domem.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość glazior

(Konto usunięte)

אמן.

Niech się stanie.

Nawołuje wszystkich zbanowanych Kolegów < Hi-End + Bocznica> do powrotu na forum .

Wygasł powód braku ich obecności na Audiostereo.

Edytowane przez glazior

nie skupiamy się na tym co było, a na tym co będzie.

Ale z tego co było wypadałoby wyciągnąć wnioski. Jeżeli nie wyciągniecie wniosków, to natychmiast powtórzy się to co było.
Za nim 15 lat forum, przed nami jeszcze wiele.

Pod warunkiem że dokonacie poważnych zmian. Nie w silniku forum, nie w gadżetach i bajerach, a w waszym podejściu do zarządzania forum.
Uczyńmy to miejsce naszym drugim domem.

Odkąd Site zarzadza forum, to się nie udało. Wielu zapewne wątpi w to, że kiedykolwiek się uda, zwłaszcza ci, którzy zostali wyrzuceni z forum bądź zniesmaczeni panującymi tu warunkami sami odeszli. Takich nie przekonacie łatwo do powrotu, sama amnestia nie wystarczy. Muszą nastąpić widoczne i odczuwalne zmiany w podejściu do użytkowników. Zmiany polegające nie tylko na waszych słownych deklaracjach. Takich deklaracji było już zbyt wiele, by użytkownicy byli skłonni uwierzyć wam na słowo. Muszą nastąpić poważne i faktyczne zmiany.

To rzekłszy, jako wieloletni użytkownik w jakiś tam sposób emocjonalnie z tym forum związany, życzę powodzenia, a nade wszystko wyciągnięcia wniosków z popełnionych błędów, i nie powtarzania ich.

(mają własne podwórko)

Podwórka. Liczba mnoga jak najbardziej jest tu na miejscu, wartościowych ludzi aż tak wielu odeszło... Inni zostali, inni siedzą gdzieś tam i tu jednocześnie - każdy postąpił jak uważał za słuszne :)

Z tym, że ten chaos robili sami userzey w chamski sposób skacząc sobie do gardeł zazwyczaj z powodu zakamuflowanych niedoszłych lub przyszłych zysków. Brak reakcji przez lata moderacji doprowadził do kumulacji frustracji. Vlado akurat zrobił dużo dobrego dla forum próbując zapanować nad wieloma userami mającymi problemy ze zrozumieniem granic wolności osobistej i elementarnych podstaw kultury. Może kilka banów było faktycznie niepotrzebnych. Oby się znowu to nie skończyło na forum wolnością szlachecką i skakaniem sobie do gardeł przez nietykalnych naganiaczy i branżystów bez nadzoru.

Edytowane przez Roxy

Roxy błagam - Vlado nadużywał swojej pozycji jak tylko mógł: "Kłamiesz", "perfidny" - te słowa padały zawsze i zawsze poprzedzały bana. To mają być próby zapanowania, gdy ktoś daje nadużywa oszczerstw i nie daje możliwości się bronić?

A jego metody? W momencie, gdy ostrzegłem użytkownika, iż

Punkty karne dostaje się również za wspominanie iż dostało się punkty karne - więc uważaj :D

Otrzymałem "nagrodę" - sztuk 3.

Sam również padłem ofiarą jego oskarżeń - nie potrafił udowodnić, to zamknął mój wątek kończąc oszczerstwem, własnym bezzasadnym osądem i wręczył "banana" na ponad dwa lata...

Edytowane przez tomekkk1

Roxy błagam - Vlado nadużywał swojej pozycji jak tylko mógł: "Kłamiesz", "perfidny" - te słowa padały zawsze i zawsze poprzedzały bana. To mają być próby zapanowania, gdy ktoś daje nadużywa oszczerstw i nie daje możliwości się bronić?

Tego oczywiście nie bronie. Podobnie jak części banów nie popieram. O tym nie ma co dyskutować. Nie zapominajmy jednak, że to jaki był zmasowany atak userów którzy z tego forum odeszli i solidarność aby tutaj już nic nie napisać. Zrobił czarną robotę, to wizerunkowo lepiej aby go nie było :)

Tego się nie czepiam - każdy Mod miałby tu ręce pełne roboty, to fakt. Z tym, że jego metody, a na ogół było to "z bazooką na muchę" pozostawiały wiele do życzenia :)

Kwestia kolejnego wyjaśnienia - Vlado sam okłamał wszystkich i to kłamstwo widniało w jego sygnaturze przez długi czas. Dlaczego jest to kłamstwo?

Widniało w jego podpisie "Na spamforum Vladomordem nazwany".

Rzecz w tym, że jak twierdził miał wgląd do Forum NA i był doinformowany o wszystkim co tam się dzieje, to polegał on jedynie na jednej osobie, która była tam i tutaj. Z tym że albo nie informowała go ta osoba skrupulatnie, bo nazwany był "voldemortem", a tak nazwałem go tam ja. Niestety najprawdopodobniej "Vlado vel Vladomord", wzięło się z jego przerośniętego ego, zdecydowanie nie z forum NA.

Tego oczywiście nie bronie. Podobnie jak części banów nie popieram. O tym nie ma co dyskutować. Nie zapominajmy jednak, że to jaki był zmasowany atak userów którzy z tego forum odeszli i solidarność aby tutaj już nic nie napisać. Zrobił czarną robotę, to wizerunkowo lepiej aby go nie było :)

Żadnego zmasowanego ataku nie było, to są specjalnie rozsiewane mity, żeby zdyskredytować członków innej społeczności, którzy mieli odwagę czelność nie podporządkować się panu i władcy. A to że ludzie nie piszą to chyba oczywiste. Ostracyzm jest najlepszą metodą dyskusji z kimś kto nie rozumie na czym polega jego rola. Mam przed oczami obraz genialnej kreacji ś.p. Romana Wilhelmiego z serialu Alternatywy 4.

Edytowane przez Głuchy_Harry

Żadnego zmasowanego ataku nie było, to są specjalnie rozsiewane mity, żeby zdyskredytować członków innej społeczności, którzy mieli odwagę czelność nie podporządkować się panu i władcy. A to że ludzie nie piszą to chyba oczywiste. Ostracyzm jest najlepszą metodą dyskusji z kimś kto nie rozumie na czym polega jego rola. Mam przed oczami obraz genialnej kreacji ś.p. Romana Wilhelmiego z serialu Alternatywy.

Nie wiem ilu jest aktualnie forumowiczów i osób czytających to forum. Każdy ma własny obraz i ocenę rzeczywistości. Ja mam taką, Ty masz inną. Jest to w sumie dla mnie bez znaczenia, bo jestem na tym forum zwykłym użytkownikiem, nawet nie niebieskim.

Vlado jako moderator był poprostu święcie przekonany o swojej nieomylności i nieskończoności. Nic po za tym. Zapomniał tylko powiedzonko o wilku.

Cir za to jest wieczny. Szacun !

Kiedy wraca Szymon ? Chyba niedługo ?

"Vlado

Grupa: w trakcie usuwania."

Jak na to nie patrzeć, to tracić Usera szkoda. Miałem pytać co to za grupa "użytkownicy+", ale się spóźniłem.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nadszyszkownikiem może nawet?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

A oglądał waść serial do końca?

Ś.P. Roman Wilhelmi był bardzo podobny do również Ś.P. mojego ojca. Zwłaszcza w kreacjach z filmów "Zapach psiej sierści" czy "Klątwa doliny węży".

"Vlado

Grupa: w trakcie usuwania."

Jak na to nie patrzeć, to tracić Usera szkoda. Miałem pytać co to za grupa "użytkownicy+", ale się spóźniłem.

Spokojnie, wróci, bądź już wrócił pod jakimś anonimowym nickiem, i nigdy nie przyzna się do tego że był kiedyś Vladem.

spamforum.

Sądzę że nadszedł czas by oficjalnie definitywnie skończyć z używaniem tego idiotycznego określenia. Uważam że używanie go to obciach dla używającego. I piszę to wiedząc, że tam, u sąsiadów nie jestem lubiany ze względu na stary spór z Marslo o Szymona.

Adam, nazwa sąsiadów jest tu po prostu ocenzurowana (a na pewno była i nazwa była prostacko zmieniana), więc ludzie się czymś ratują ;)

Edytowane przez tomekkk1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.