Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Maju napisał:

Pa do jutra

wreszcie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

28 minut temu, Espectro napisał:

proszę przy odwołaniu się od decyzji

A jest taka możliwość? 

Otrzymawszy "decyzję", nigdy nie znalazłem w niej linku ani dopisku na temat odwołania. 

4 minuty temu, toptwenty napisał:

A jest taka możliwość? 

Otrzymawszy "decyzję", nigdy nie znalazłem w niej linku ani dopisku na temat odwołania. 

Ciekawe do kogo się odwołać???

Decyzja jest anonimowa, więc może skończyć się jeszcze większym śmiechem jak "odwołanie" trafi do tego samego który wydał wyrok.

Jestem Europejczykiem.

Ostatnio odwołałem się skutecznie korzystając z tego tematu. Moje argumenty zostały przyjęte. Jak widać można.

54 minuty temu, Adasza napisał:

Czy takie słowa, w odpowiedzi na nazwanie mnie głupkiem, na prawdę powinny się przekładać na punkty?

Przedszkole. "Bo to on zaczął".

49 minut temu, Adasza napisał:

To zacznijcie tu utrzymywać porządek, bo niedługo zostaniecie tylko wy, admini i moderacja. Tu się już nie daje wytrzymać...

Tym, którzy domagają się prawa do bezkarnego obrażania rozmówców - krzyżyk na drogę. 

39 minut temu, Maju napisał:

Kogoś tym obraziłem??
Czy sensowna ironia może obrażać ?

"Może ta seksualność i popęd w twoich okolicach przybrała na sile i ludzie zachowują się jak zwierzęta.....nie będę się spierać.

Musiałem użyć tej ironii byś nie zabrnął za daleko.....  😉"

O tym rozmawiamy??

Akurat to nie zostało ocenione jako obraza, tylko jako wypowiedź prowokacyjna. Więc przestań mataczyć. Kłamstwo ma krótkie nogi, każdy moderator ma podgląd WSZYSTKICH ostrzeżeń, również tych udzielonych rzez innych moderatorów.

42 minuty temu, Maju napisał:

Przypomnę że ten człowiek napisał że ludzie nie potrafią panować nad seksualnością,  popędami,

Nie przypominasz tylko przekręcasz. Pisał że o tym czy dana osoba jest heteroseksualna, biseksualna czy homoseksualna decyduje biologia a nie "opanowanie". 

44 minuty temu, Maju napisał:

wcześniej do zwierząt ludzi porównywał.

Owszem, w tym kontekście że z biologicznego punktu widzenia człowiek jest zwierzęciem.  Nie ma się o co oburzać. 

10 minut temu, Zyzol napisał:

Ostatnio odwołałem się skutecznie korzystając z tego tematu. Moje argumenty zostały przyjęte. Jak widać można.

Taaa...

Tyle że jak się ma bana to z automatu nie można pisać z forum więc ciekawe jak to można zrobić.

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Taaa...

Tyle że jak się ma bana to z automatu nie można pisać z forum więc ciekawe jak to można zrobić.

Wiem. Odczekałem spokojnie na koniec totalnej blokady. Bocznica to nie całe moje życie - nie spieszy mi się. A jak mam bana to ostatnio nawet tu nie zaglądam.

2 godziny temu, jar1 napisał:

Panowie, może przestańcie już tu pyskować.

...a jakie jest Twoje zdanie ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Administratorzy
4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Ciekawe do kogo się odwołać???

Decyzja jest anonimowa, więc może skończyć się jeszcze większym śmiechem jak "odwołanie" trafi do tego samego który wydał wyrok.

W takim wypadku pyta się kogoś innego lub całą moderacje. Ale sprawy w większości są proste.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 godziny temu, jar1 napisał:

Panowie, może przestańcie już tu pyskować.

No fakt, Panowie się denerwują tym pyskowaniem...

5 godzin temu, Adasza napisał:

To zacznijcie tu utrzymywać porządek, bo niedługo zostaniecie tylko wy, admini i moderacja. Tu się już nie daje wytrzymać...

Czy wy sobie jaja robicie? 🙂 
Moderacja ROBI CO SOBIE CHCE - poczytajcie wpisy @McGyver a.
Tyle w temacie. 

Zauważyłem pewną prawidłowśc i tojest prawidłowość bo miała miejsce kilka razy.

Na forum przeważnie jestem dwa razy dziennie i odpisuje na interesujace mnie treści i posty do mnie skierowane. Bywa, ze mój post to tasiemiec z kilkoma odpowiedziami do różnych osób. Kiedy moderator wkracza do akcji, znikaja wsztstkie moje posty do różnych osób, które forum połączyło w całość. Ok, niech będzie tak to działa. Tyle, ze kiedy ja zgłaszam jakies posty, a lubię potem efekt zgłoszenia sprawdzić, to bardzo często reakcja moderatora ogranicza sie do wymoderowania, bywa że tylko wykropkowania konkretnej treści, a post pozostaje. Ciekawe czy tylko do tego, skoro zgłoszenie było zasadne bo interwencja jakaś tam była...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

I dlaczego to tak wygląda?

33 minuty temu, Jacchusia napisał:

kiedy ja zgłaszam jakies posty

Od Ciebie pochodzi większość wszystkich zgłoszeń. W tym rekordowy odsetek zgłoszeń bezzasadnych.  
Z drugiej strony do najczęściej zgłaszanych należa wpisy Twojego autorstwa.  

Nie łudźciesię, że ak coś zgłosicie, to autor zgłaszanego  posta za każdym razem dostanie warna. Dostanie go tylko wtedy, gdy zgłoszenie będzie zasadne.   
Nie łudźcie się też, że jak nie ma zgłoszenia na jakiś post, to moderacja go nie ruszy. Owszem, moderacja wszystkiego nie czyta, ale na to co czyta to i reaguje. A wielokrotnie było zdziwiene że jak to, nie było zgłoszenia, a moderator dał warna? 

oj Jacchusia nie dosc ze jestes nieskuteczny, cytujesz pomponika  to jeszcze wkurzasz wszystkich na tym forum pozostałymi wpisami

ogarnij sie

16 minut temu, McGyver napisał:

Od Ciebie pochodzi większość wszystkich zgłoszeń. W tym rekordowy odsetek zgłoszeń bezzasadnych.  
Z drugiej strony do najczęściej zgłaszanych należa wpisy Twojego autorstwa.  

Czyli sam się zgłaszam?

Prosze Pana ja pisze o zgłoszeniach zasadnych skoro jakaśtam reakcja moderacji była, no chyba że ktos chciał być dla mnie miły i sobie wykropkował.

I proszę się do mnie nie zwracać per wy.

I jeszcze jedno, skoro ja za taki post dostaje punkty, to dlaczego mam ja nie zgłaszać tego co mnie sie nie podoba?

Cytat

Genialnie potrafisz z siebie zrobić...:)

----------

12 minut temu, cir napisał:

oj Jacchusia nie dosc ze jestes nieskuteczny, cytujesz pomponika  to jeszcze wkurzasz wszystkich na tym forum pozostałymi wpisami

ogarnij sie

Taka karma cir, ty raczej dobrej passy tez nie masz 🙂

Edytowane przez Jacchusia

4 minuty temu, Jacchusia napisał:

Taka karma cir, ty raczej dobrej passy tez nie masz 🙂

pracuj ciężko graj ostro 🙂

14 minut temu, Jacchusia napisał:

dlaczego mam ja nie zgłaszać tego co mnie sie nie podoba?

No to już wiadomo dlaczego jest tyle bezzasadnych zgłoszeń od Ciebie. 
Masz zgłaszać naruszenia regulaminu i netykiety, a nie to co Ci się nie podoba. 

7 minut temu, McGyver napisał:

No to już wiadomo dlaczego jest tyle bezzasadnych zgłoszeń od Ciebie. 
Masz zgłaszać naruszenia regulaminu i netykiety, a nie to co Ci się nie podoba. 

To niby oczywiste, a to co naruszyło? Bo regulaminu i netykiety chyba nie,  ew. wyobraźnie moderatora.

Cytat

Genialnie potrafisz z siebie zrobić...:)

złosliwe niepokojenie czy uporczywe nękanie

oto jest pytanie

• Administratorzy
15 godzin temu, toptwenty napisał:

A jest taka możliwość? 

Nawet gdy ma się blokade pisania na koncie to z tego co się orientuję można napisać po przez formularz kontaktowy na dole strony. 

15 godzin temu, McGyver napisał:
16 godzin temu, Maju napisał:

Kogoś tym obraziłem??
Czy sensowna ironia może obrażać ?

"Może ta seksualność i popęd w twoich okolicach przybrała na sile i ludzie zachowują się jak zwierzęta.....nie będę się spierać.

Musiałem użyć tej ironii byś nie zabrnął za daleko.....  😉"

O tym rozmawiamy??

Rozwiń  

Akurat to nie zostało ocenione jako obraza, tylko jako wypowiedź prowokacyjna. Więc przestań mataczyć. Kłamstwo ma krótkie nogi, każdy moderator ma podgląd WSZYSTKICH ostrzeżeń, również tych udzielonych rzez innych moderatorów.

Dobrze wiem jak to zostało ocenione.....jak pan tak szybko ocenia (przy tym obraża) ludzi (patrz wyżej wytłuszczone) nie sprawdzając kontekstu (do jakiego wpisu odniosłem tą wypowiedź), albo udając że nie wie pan o tym to kompletnie nie nadaje się pan na tą funkcję jaką pan pełni!!

@Espectro dopatrzył się w tym wpisie cytuję:

"Takie wpisy można równie dobrze pisać bez podtekstów i słów ogólnie uważanych za obraźliwe w stosunku do innego człowieka."

Tu jest post i z niego ten cytat pochodzi, do tego te zapytania zacytowane przez @McGyver odniosłem!!!

Przypomnę że ten człowiek napisał że ludzie nie potrafią panować nad seksualnością,  popędami,

Nie przypominasz tylko przekręcasz. Pisał że o tym czy dana osoba jest heteroseksualna, biseksualna czy homoseksualna decyduje biologia a nie "opanowanie". 

wcześniej do zwierząt ludzi porównywał.

Owszem, w tym kontekście że z biologicznego punktu widzenia człowiek jest zwierzęciem.  Nie ma się o co oburzać. 

W jakim kontekście???

Pamięta pan tamten kontekst a nie pamięta pan, szybko zapomniał pan że ostatni wpis do @Espectro odniosłem.....i jeszcze jedno, dlaczego i jego wpis zniknął skoro były taki merytoryczny, powinien pozostać.    😉

Otóż myli się pan.....to on BEZ SENSU przeniósł dyskusję na biologiczną stronę gdy chciał "udowodnić" że człowiek nie różni się od zwierząt, a wcześniej (od tego się zaczęło) napisał bez sensu że jak (cytuję): ""mężczyzna spojrzy na innego mężczyznę pożądliwie, to już grzechem nie jest".....potem musiałem mu udowadniać że PŚ potępia homoseksualizm......ja trzymałem się tego sedna (kontekstu) od początku, on szukał furtki by na jego wyszło, obrażając mnie co chwilę, pisząc że jestem "nieuk", na zgłoszenie tego pan jakoś nie zareagował (#118617).

Rozumiem że to nie był wpis prowokacyjny....ten też nie, cytuję: "panie homo sapiens z naczelnych."  😉
To można jeszcze przeczytać na 3954 i następnej stronie tematu o Kościołach.....najważniejszego, późniejszego wpisu do którego się odniosłem, za który dostałem karę, nie ma.....zniknął.

I proszę mi nie insynuować że usiłowałem komukolwiek sugerować że opanowanie "decyduje o tym że osoba jest heteroseksualna, biseksualna czy homoseksualna".  Skąd ten absurdalny wniosek, skoro napisałem tak:

Resztę pan doskonale pamięta...dalej było pouczanie o biologii, sugerowanie że człowiek to jednak zwierzę....jak to ma się do tego co napisałem, mam dalej tłumaczyć???

Może jeszcze to:

10 godzin temu, McGyver napisał:

Nie łudźciesię, że ak coś zgłosicie, to autor zgłaszanego  posta za każdym razem dostanie warna. Dostanie go tylko wtedy, gdy zgłoszenie będzie zasadne.   
Nie łudźcie się też, że jak nie ma zgłoszenia na jakiś post, to moderacja go nie ruszy. Owszem, moderacja wszystkiego nie czyta, ale na to co czyta to i reaguje. A wielokrotnie było zdziwiene że jak to, nie było zgłoszenia, a moderator dał warna? 

Sądząc po tym jak jestem załatwiany, jak nie reaguje się na obrażanie mnie ("nieuk" pozostał, ku uciesze niektórych) a karze za powyższe cytaty (usuwa się je), to złudzeń nie mam.

Nie mam złudzeń sądząc po tym jak mnie się zbywa i nie odpowiada dlaczego nie ma odpowiedzi na "zgłoszenia na panel".....sugeruje się nawet w tym temacie że je dostałem odpowiedź a okazuje się że owszem z trzech zgłoszeń odpowiedziano na jedno (oczywiście negatywnie)......czekam kolejny tydzień, pytam o to kolejny raz i cisza, gorzej jest kolejne udawanie że pytanie nie padło.

Nie mam złudzeń.....choć dalej mam nadzieję że ten (przydługi, inaczej się nie dało) wpis będzie rozpatrzony MERYTORYCZNIE  jak na to zasługuje a nie wykorzystany do "uzasadnienia" ataku na Was.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
20 minut temu, Maju napisał:

Dobrze wiem jak to zostało ocenione.....jak pan tak szybko ocenia (przy tym obraża) ludzi (patrz wyżej wytłuszczone) nie sprawdzając kontekstu (do jakiego wpisu odniosłem tą wypowiedź), albo udając że nie wie pan o tym to kompletnie nie nadaje się pan na tą funkcję jaką pan pełni!!

@Espectro dopatrzył się w tym wpisie cytuję:

"Takie wpisy można równie dobrze pisać bez podtekstów i słów ogólnie uważanych za obraźliwe w stosunku do innego człowieka."

Tu jest post i z niego ten cytat pochodzi, do tego te zapytania zacytowane przez @McGyver odniosłem!!!

W jakim kontekście???

Pamięta pan tamten kontekst a nie pamięta pan, szybko zapomniał pan że ostatni wpis do @Espectro odniosłem.....i jeszcze jedno, dlaczego i jego wpis zniknął skoro były taki merytoryczny, powinien pozostać.    😉

Otóż myli się pan.....to on BEZ SENSU przeniósł dyskusję na biologiczną stronę gdy chciał "udowodnić" że człowiek nie różni się od zwierząt, a wcześniej (od tego się zaczęło) napisał bez sensu że jak (cytuję): ""mężczyzna spojrzy na innego mężczyznę pożądliwie, to już grzechem nie jest".....potem musiałem mu udowadniać że PŚ potępia homoseksualizm......ja trzymałem się tego sedna (kontekstu) od początku, on szukał furtki by na jego wyszło, obrażając mnie co chwilę, pisząc że jestem "nieuk", na zgłoszenie tego pan jakoś nie zareagował (#118617).

Rozumiem że to nie był wpis prowokacyjny....ten też nie, cytuję: "panie homo sapiens z naczelnych."  😉
To można jeszcze przeczytać na 3954 i następnej stronie tematu o Kościołach.....najważniejszego, późniejszego wpisu do którego się odniosłem, za który dostałem karę, nie ma.....zniknął.

I proszę mi nie insynuować że usiłowałem komukolwiek sugerować że opanowanie "decyduje o tym że osoba jest heteroseksualna, biseksualna czy homoseksualna".  Skąd ten absurdalny wniosek, skoro napisałem tak:

Resztę pan doskonale pamięta...dalej było pouczanie o biologii, sugerowanie że człowiek to jednak zwierzę....jak to ma się do tego co napisałem, mam dalej tłumaczyć???

Może jeszcze to:

Sądząc po tym jak jestem załatwiany, jak nie reaguje się na obrażanie mnie ("nieuk" pozostał, ku uciesze niektórych) a karze za powyższe cytaty (usuwa się je), to złudzeń nie mam.

Nie mam złudzeń sądząc po tym jak mnie się zbywa i nie odpowiada dlaczego nie ma odpowiedzi na "zgłoszenia na panel".....sugeruje się nawet w tym temacie że je dostałem odpowiedź a okazuje się że owszem z trzech zgłoszeń odpowiedziano na jedno (oczywiście negatywnie)......czekam kolejny tydzień, pytam o to kolejny raz i cisza, gorzej jest kolejne udawanie że pytanie nie padło.

Nie mam złudzeń.....choć dalej mam nadzieję że ten (przydługi, inaczej się nie dało) wpis będzie rozpatrzony MERYTORYCZNIE  jak na to zasługuje a nie wykorzystany do "uzasadnienia" ataku na Was.

Kolejny tasiemiec choć prosiłem o streszczenie. 

11 godzin temu, Espectro napisał:

W takim wypadku pyta się kogoś innego lub całą moderacje. Ale sprawy w większości są proste.

Odwołanie od decyzji moderatora, nie piwinno być rozpatrywane przez moderatorów.

• Administratorzy
3 minuty temu, jezz napisał:

Odwołanie od decyzji moderatora, nie piwinno być rozpatrywane przez moderatorów.

Rozpatrywane są przez administrację. Ale często sam rozstrzygam zgłoszenia to i gdy przychodzi odwołanie pytam o decyzję moderacje. W 80% odwołania wyglądają tak że osoba pyta dlaczego dostał punkty a nie treściwie i w sposób opanowany odwołuje się podając powody niesłusznego osądu. 

Napisałem treściwie i co mnie spotkało.....   :))

35 minut temu, Espectro napisał:

Kolejny tasiemiec choć prosiłem o streszczenie. 

Posądzić o kłamstwo i matactwa można niemal jednym zdaniem (to uczynił wczoraj ze mną Pana człowiek @McGyver), udowodnić że nieprawda nie dało się krócej......musi mi to Pan wybaczyć, jakbym napisał że @McGyver nie pisze prawdy i tego bym należycie nie uzasadnił też miałby Pan do mnie pretensje, prawda?

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
22 minuty temu, Maju napisał:

Napisałem treściwie i co mnie spotkało.....   :))

Posądzić o kłamstwo i matactwa można niemal jednym zdaniem (to uczynił wczoraj ze mną Pana człowiek @McGyver), udowodnić że nieprawda nie dało się krócej......musi mi to Pan wybaczyć, jakbym napisał że @McGyver nie pisze prawdy i tego bym należycie nie uzasadnił też miałby Pan do mnie pretensje, prawda?

Wystarczyło podać link do wpisów lub przynajmniej kiedy i gdzie to było.(link do wpisu mniej więcej gdzie akcja taka miala miejsce) Ilość tekstu odstrasza i nie koniecznie mam na to teraz czas. (aby czytać kilkanaście stron w temacie kościoły) 

1 godzinę temu, Maju napisał:

Posądzić o kłamstwo i matactwa można niemal jednym zdaniem (to uczynił wczoraj ze mną Pana człowiek @McGyver),

Podtrzymuję. Otrzymałeś warna za wpis prowokacyjny, wraz z informacją za co. A kłamałeś że warn był za treści obraźliwe.

Uprzejmie donoszę , że podczas czytania przedostatniego wpisu Użytkownika Maju urwał mi się scroll .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.