Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, McGyver napisał:

Czy wyzywanie ludzi od idiotów jest chwalebne?

Tak .  Za chwilę okaże się , że nie ma idiotów . Bzdura , a ci , którzy nimi [ponad wszelką wątpliwość] są będą pod ochroną .

Edytowane przez Mysza 13

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

1 minutę temu, Mysza 13 napisał:

Tak .  Za chwilę okaże się , że nie ma idiotów [bzdura] , a ci , którzy nimi [ponad wszelką wątpliwość są] będą pod ochroną .

Jeżeli ktoś swojej opinii nie potrafi wyrazić w nieobraźliwy sposób, to sam sobie wystawia jak najgorsze świadectwo. 
Przyzwolenia na obrażanie kogokolwiek nie otrzymacie. 
Koniec tematu. Proszę nie trollować bo będą konsekwencje.  

3 minuty temu, McGyver napisał:

Czy wyzywanie ludzi od idiotów jest chwalebne?

Powtarzam: osoby publiczne podlegają publicznej ocenie. Jeżeli ktoś swoją działalnością wyrządza szkodę innym i naraża ich na utratę zdrowia do śmierci włącznie (a tak postrzegam, zresztą nie ja jeden, działalność antyszczepionkowców) - to chyba można to dosadnie ocenić? Nie obraziłem nikogo na Forum. Wyciąganie konsekwencji za takie wypowiedzi stosunku do zupełnie trzecich (na dodatek publicznych) osób jest typową nadgorliwością, nosi znamiona represji i cenzury, zatrącając o paranoję. 

6 minut temu, Bobcat napisał:

Jeżeli ktoś swoją działalnością wyrządza szkodę innym i naraża ich na utratę zdrowia do śmierci włącznie (a tak postrzegam, zresztą nie ja jeden, działalność antyszczepionkowców) - to chyba można to dosadnie ocenić?

Dosadnie można. Obraźliwie - nie. Jeżeli nie potrafisz ocenić dosadnie ale nieobraźliwie, to masz problem. 

7 minut temu, Bobcat napisał:

Nie obraziłem nikogo na Forum.

A co za różnica skoro obraziłeś człowieka?

8 minut temu, Bobcat napisał:

Wyciąganie konsekwencji za takie wypowiedzi stosunku do zupełnie trzecich (na dodatek publicznych) osób jest typową nadgorliwością, nosi znamiona represji i cenzury, zatrącając o paranoję. 

Obraźliwe posty pod adresem moderacji lub administracji z powodu otrzymanej restrykcji. Zagrożone sankcją 4 punkty karne. 

Koniec bicia piany. Poważnie. 

• Moderatorzy
26 minut temu, slawek.xm napisał:

nie sposob zrozumieć ,że cieszysz sie z czyjejś śmierci

i chyba nie chciałbys by o tobie ktos tak napisał

poza tym o zmarłych mozna mowic dobrze albo wcale 🙂

Czy aby na pewno ?

Edytowane przez Marcinus

1 minutę temu, Marcinus napisał:
23 minuty temu, slawek.xm napisał:

o zmarłych mozna mowic dobrze albo wcale

Czy aby napewno ?

Na pewno. Ale tylko na pogrzebie i na stypie. 

3 godziny temu, McGyver napisał:

A co za różnica skoro obraziłeś człowieka?

Zasadnicza. Dla jasności Twojej decyzji nie podważam. Na mój gust pisanie "idiota" o nieboszczyku jest na granicy kultury, a czy już poza to Twoja decyzja. Ale skoro pytasz to do rzeczy: w skrócie osoba wykonująca działalność publicznie poddaje się publicznej ocenie. Przykład wyroku Sądu pierwszej i drugiej instacji wraz z obszernym opisem masz tutaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Otrzymałem ostrzeżenie za niewłaściwe i obraźliwe słownictwo w temacie ,, Polityka". Zastanawia mnie, czy kolega Fetek również ostrzeżenie dostał, także w temacie o polityce. Moje wpisy w porównaniu do jego są można rzec kulturalne... Moderatorzy są stronniczy? 

Niech poczytają sobie ostatnie strony tematu. Wpisy Fetka nadają się wyłącznie do usunięcia, ponieważ bije z nich aż nadto chamstwo. 

2 godziny temu, endriuw napisał:

Niech poczytają sobie ostatnie strony tematu

Szybciutko edytował wpisy ale jeszcze trochę tego zostało.

• Administratorzy
1 minutę temu, Robsonik napisał:

Szybciutko edytował wpisy ale jeszcze trochę tego zostało.

Wszystko jest w histori edycji także nie ma problemu.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Zachowanie Fetka świadczy o braku kultury osobistej i wierze w bezkarność. Najpierw pisze obelżywe epitety pod adresem innych użytkowników, później je usunie a następnie poleci na skargę do moderatora. Ja potrafię przeprosić i przyznać się do błędu i nie będę kasował postów ze strachu. 

• Administratorzy
1 minutę temu, endriuw napisał:

Zachowanie Fetka świadczy o braku kultury osobistej i wierze w bezkarność. Najpierw pisze obelżywe epitety pod adresem innych użytkowników, później je usunie a następnie poleci na skargę do moderatora. Ja potrafię przeprosić i przyznać się do błędu i nie będę kasował postów ze strachu. 

Powoli nie nakręcamy się. Kilka wpisów ukryto oraz niektóre z nich są aktualnie w aktywnych zgłoszeniach.

Oczekuję na decyzję. Różnica jest dość spora gdyż w temacie polityka piszę się różnym jezykiem to i często oraz gęsto pozwala się na użycie trochę ostrzejszego słownictwa. Nie dopuszczamy jednak chamskiego oraz wulgarnego zachowania. Tak jak McGyver pisał jeżeli chce się cos dostadnie ocenić lub opisać prosze to zrobić używając słów które nie są uznawane bezpośrednio jako obraźliwe lub wulgarne. Nikt nie chce czytać potem takich wpisów choćby z powodu na kulturę osobistą.

3 godziny temu, endriuw napisał:

Niech poczytają sobie ostatnie strony tematu.

Zapomnij . Nawet wpisy poprzedzające ten zgłoszony uchodzą uwadze Moderacji , jeśli ta jest zasypana masą zgłoszeń od ,,życzliwych" .. Jednak Moderacja mogłaby czasami sprawdzić , czy właśnie ci ,,życzliwi" nie są prowodyrami zadymy .

• Administratorzy
1 minutę temu, Mysza 13 napisał:

Zapomnij . Nawet wpisy poprzedzające ten zgłoszony uchodzą uwadze Moderacji , jeśli ta jest zasypana masą zgłoszeń od ,,życzliwych" .. Jednak Moderacja mogłaby czasami sprawdzić , czy właśnie ci ,,życzliwi" nie są prowodyrami zadymy .

I się sprawdza ale nie koniecznie każdy jest robotem i potrafi czytać 10-20 stron do tyłu.

A bo ktoś coś powiedział w innym temacie to ja mu odpowiem w tym.

5 minut temu, Espectro napisał:

10-20 stron do tyłu.

Bez przesady . Nie będę już zanudzał zaśmieceniem pewnego wątku muzycznego .

Edytowane przez Mysza 13

• Administratorzy
3 minuty temu, endriuw napisał:

Jak dać po czterech literach, to wszystkim bez wyjątku 😁

😮 powraca temat. Ja dostałem punkt to dlaczego i tamten też nei dostał. 🙂 

Ale sprawa jest w toku.

@Espectro

Od 17 godzin w wątku "Wojna, broń i konflikty zbrojne" wisi obrażający mnie wpis #7547 autorstwa jello, który jest hejtem, a nie głosem w dyskusji. 

Z prośbą usuniecie tego wpisu zwracałem się wczoraj  gdzieś trzy godziny po jego pojawieniu się. W tym czasie na Bocznicy był obecny moderator, który prowadził w tym wątku ożywiona dyskusje na temat kultury wypowiedzi. Mojego zgłoszenia nie dostrzegł. Dlatego ta drogą proszę o reakcję o jaką wnosiłem.

• Administratorzy
5 minut temu, Zyzol napisał:

wisi obrażający mnie wpis #7547 autorstwa jello,

# nimerki administracja ma inne. Ale już szukam. 

2 minuty temu, Espectro napisał:

# nimerki administracja ma inne. Ale już szukam. 

Teraz jest to ostatnia wypowiedź w tym wątku.

Edytowane przez Zyzol
Dodałem "j".
  • Administratorzy
Teraz, Zyzol napisał:

Teraz jest to ostatnia wypowiedź w tym wątku.

User otrzymał za to punkty 15 godzin tematu.

Wpis nie został po prostu ukryty. (funkcja od autoukrywania po restrykcji widać nie zadziałała) 

image.png

Godzinę temu, Espectro napisał:

User otrzymał za to punkty 15 godzin tematu.

Wpis nie został po prostu ukryty. (funkcja od autoukrywania po restrykcji widać nie zadziałała) 

Ukryta Zawartość

Bo powinna nie działać, moim zdaniem.

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
10 minut temu, jar1 napisał:

Bo powinna nie działać, moim zdaniem.

Może i racja. Ale w 90% jeżeli ktoś otrzymuje za wpis ostrzeżęnie to raczej wpis nie powinien wisieć. 

Czasami powtórnie zgłaszane są wpisy które otrzymały punkty.

Dwa tygodnie temu na jednym z portali ogłoszeniowych wystawiłem przedmiot, który szybko został zarezerwowany na dwa dni, bez obietnicy kupna w przypadku niemożliwości zorganizowania ‘środków’. Po jakimś czasie dostałem ofertę od znajomej osoby, że jest w stanie zapłacić więcej o 20% (około 160 zł) niż wynika z ogłoszenia, po krótkim wahaniu, odpowiedziałem, że procedowanie trwa i podjąłem pewne zobowiązania, że może zaczekać, jak nic z tego nie wyjdzie, to sprzedam mu przedmiot za cenę z ogłoszenia.

W sobotę o 13:40 @andrejos1 zamieścił ogłoszenie o sprzedaży lamp na Sprzedam/Kupię, o 14:21 wpisem zarezerwowałem 4-ry lampy 6N13S za 100 zł.
Tego samego dnia, o godzinie 17:05 @andrejos1 zamieścił wpis na temat aktualizacji stanu oferty, lamp 6N13S nie było.

W niedzielę o 19:03, wobec braku informacji od wystawcy ogłoszenia, napisałem do niego wiadomość na PW w której poprosiłem o podanie konta, celem realizacji przelewu.
Dostałem szybką odpowiedź, że ‘oferta jest nieaktualna’, bo została kupiona telefonicznie zaraz po wystawieniu ogłoszenia.

Tak wygląda część oficjalna imprezy, jej część artystyczna potoczyła się dalej, jak następuje:

Po przeczytaniu wiadomości we mnie się zagotowało!!!, napisałem do ogłoszeniodawcy, „... taką ci opinię nasmaruję, że popamiętasz oszukańczy i nierzetelny w interesach człowieku! ... po to robisz ogłoszenie na forum, żeby procedowanie było przez nie realizowane - ja nie znam telefonu do ciebie łajzo!

Szybko włączyła się moderacja, która ‘ukarała’ mnie 2 punktami karnymi do końca grudnia za ‘obraźliwy wpis na forum’. Znowu stan wrzenia moich płynów ustrojowych podniósł się, ale zacisnąłem zęby i odbyt (ktoś najwyraźniej na nim chciał sobie poużywać), nauczony doświadczeniem, żeby w takim stanie nie reagować.

Z mojej perspektywy sytuacja wygląda tak, brak reakcji @andrejos1 na moją rezerwację lamp był obrażeniem mojej skromnej osoby przez jej totalne lekceważenie. Ale, niech tam, są różne sytuacje w życiu, może magiczne słowo na literę ‘p’ by wystarczyło, żeby sprawa rozeszła się po kościach, ale nie było tego słowa, ani w sobotę, ani w niedzielę!

Niestety, na powyższym ta sytuacja dla mnie się nie kończy!
Kiedy ‘zarezerwowałem lampy’ zadzwoniłem do znajomego, który chciał mieć wzmacniacz na tych lampach i skalkulowałem mu koszty po cenach nabycia elementów plus pewna niewielka kwota za montaż.
Ponieważ nie mogę zmienić wiążących mnie warunków transakcji, bo stracę zaufanie drugiej strony, a dla mnie liczy się rzetelność i uczciwość po obu stronach, to nie pokryję z mojej zapłaty za montaż kosztów zakupu lamp za 4 x 50 zł = 200 zł, 200 zł – 100 zł = 100 zł.

Żądam od @andrejos1 dostarczenia do mnie zarezerwowanych lamp po cenie ogłoszenia i nic mnie nie obchodzi jego mataczenie w tej sprawie!! Jeśli to nie zostanie zrealizowane, to żądam od AS.pl zwrotu 100 zł dla mnie tytułem rekompensaty strat przez nieudolną reakcję moderatora na zdarzenie!      

W sporcie czasami jest tak, że strona faulująca wychodzi z tego bardziej poszkodowana niż obiekt faulu i dobry sędzia to prawidłowo zinterpretuje i zareaguje!, ale nie moderator na AS, bo stosuje konwencję, 'kto bardziej kwiczy, będzie bardziej pocieszony i pogłaskany'. Dobrze, że moderatorzy z AS nie sędziują w piłce nożnej, bo sport ten szybko by się skończył. I nie tylko ten. 

ps. nie liczę na prawidłową reakcję ani forumowicza, ani AS, będzie reakcja z Misia, 'nie mamy pańskiego płaszcza w szatni i co pan nam zrobisz?!'   

Edytowane przez romjo
  • Administratorzy
10 minut temu, romjo napisał:

Dwa tygodnie temu na jednym z portali ogłoszeniowych wystawiłem przedmiot, który szybko został zarezerwowany na dwa dni, bez obietnicy kupna w przypadku niemożliwości zorganizowania ‘środków’. Po jakimś czasie dostałem ofertę od znajomej osoby, że jest w stanie zapłacić więcej o 20% (około 160 zł) niż wynika z ogłoszenia, po krótkim wahaniu, odpowiedziałem, że procedowanie trwa i podjąłem pewne zobowiązania, że może zaczekać, jak nic z tego nie wyjdzie, to sprzedam mu przedmiot za cenę z ogłoszenia.

W sobotę o 13:40 @andrejos1 zamieścił ogłoszenie o sprzedaży lamp na Sprzedam/Kupię, o 14:21 wpisem zarezerwowałem 4-ry lampy 6N13S za 100 zł.
Tego samego dnia, o godzinie 17:05 @andrejos1 zamieścił wpis na temat aktualizacji stanu oferty, lamp 6N13S nie było.

W niedzielę o 19:03, wobec braku informacji od wystawcy ogłoszenia, napisałem do niego wiadomość na PW w której poprosiłem o podanie konta, celem realizacji przelewu.
Dostałem szybką odpowiedź, że ‘oferta jest nieaktualna’, bo została kupiona telefonicznie zaraz po wystawieniu ogłoszenia.

Tak wygląda część oficjalna imprezy, jej część artystyczna potoczyła się dalej, jak następuje:

Po przeczytaniu wiadomości we mnie się zagotowało!!!, napisałem do ogłoszeniodawcy, „... taką ci opinię nasmaruję, że popamiętasz oszukańczy i nierzetelny w interesach człowieku! ... po to robisz ogłoszenie na forum, żeby procedowanie było przez nie realizowane - ja nie znam telefonu do ciebie łajzo!

Szybko włączyła się moderacja, która ‘ukarała’ mnie 2 punktami karnymi do końca grudnia za ‘obraźliwy wpis na forum’. Znowu stan wrzenia moich płynów ustrojowych podniósł się, ale zacisnąłem zęby i odbyt (ktoś najwyraźniej na nim chciał sobie poużywać), nauczony doświadczeniem, żeby w takim stanie nie reagować.

Z mojej perspektywy sytuacja wygląda tak, brak reakcji @andrejos1 na moją rezerwację lamp był obrażeniem mojej skromnej osoby przez jej totalne lekceważenie. Ale, niech tam, są różne sytuacje w życiu, może magiczne słowo na literę ‘p’ by wystarczyło, żeby sprawa rozeszła się po kościach, ale nie było tego słowa, ani w sobotę, ani w niedzielę!

Niestety, na powyższym ta sytuacja dla mnie się nie kończy!
Kiedy ‘zarezerwowałem lampy’ zadzwoniłem do znajomego, który chciał mieć wzmacniacz na tych lampach i skalkulowałem mu koszty po cenach nabycia elementów plus pewna niewielka kwota za montaż.
Ponieważ nie mogę zmienić wiążących mnie warunków transakcji, bo stracę zaufanie drugiej strony, a dla mnie liczy się rzetelność i uczciwość po obu stronach, to nie pokryję z mojej zapłaty za montaż kosztów zakupu lamp za 4 x 50 zł = 200 zł, 200 zł – 100 zł = 100 zł.

Żądam od @andrejos1 dostarczenia do mnie zarezerwowanych lamp po cenie ogłoszenia i nic mnie nie obchodzi jego mataczenie w tej sprawie!! Jeśli to nie zostanie zrealizowane, to żądam od AS.pl zwrotu 100 zł dla mnie tytułem rekompensaty strat przez nieudolną reakcję moderatora na zdarzenie!      

W sporcie czasami jest tak, że strona faulująca wychodzi z tego bardziej poszkodowana niż obiekt faulu i dobry sędzia to prawidłowo zinterpretuje i zareaguje!, ale nie moderator na AS, bo stosuje konwencję, 'kto bardziej kwiczy, będzie bardziej pocieszony i pogłaskany'. Dobrze, że moderatorzy z AS nie sędziują w piłce nożnej, bo sport ten szybko by się skończył. I nie tylko ten. 

Sprawa wygląda tak że nie zajmujemy żadnego stanowiska w tej sprawie. 

Nawet kupując przedmiot w internecie sklep może zwrócić pieniadze po tygodniu lub dwóch z notatką iż takowego sprzętu nie mają na stanie i nie sprzedadzą go Panu. 

Gdyby jednakże pieniądze Pan przekazał temu Panu za rezerwację to inna sprawa i wtedy zajmuje się tym Policja a nie my sami w sobie. Jedynie co możemy zrobić to wtedy na prosbę policji przekazać dane obu panów jakie mamy.

Audiostereo to forum a nie miejsce sprzedażowe i nie bierzemy udziału w rezerwacjach sprzedażach itd gdyby było inaczej to za zakupiony przedmiot płatność by była u nas przeprowadzana w serwisie. (ogłoszenia) 

Każda transakcja jest zawierana przez Panów zawsze z jakimś odsetkiem że coś pójdzie nie tak oraz na pewnych zasadach które ustalają Panowie miedzy sobą.

Nie mamy też w jaki sposób wywrzeć na tamtym użytkowniku poczucia odpowiedzialności za to co napisał i fakt jaki się dokonał nie jest naszą sprawą. Człowiek i tak zrobi jak będzie uważał a nie jak się go prosi. 

Co do ostatniego zdania to moderacja stara się aby chamskie wpisy nie wisiały w tematach i dlatego są takowe czyszczone. Pomówienia w internecie to jedno z gorszych doświadczeń jakie można uzyskać biorąc udział czynnie pisząc gdzieś lub pojawiając się publicznie. 

• Administratorzy
Teraz, JuG napisał:

obraz.thumb.png.0a5a8834e8d4ecd3fefc49732719b7af.png

Prace konserwacyjne.

Już powinno być ok no i znacznie także szybciej.

3 godziny temu, Espectro napisał:

Tak jak McGyver pisał jeżeli chce się cos dostadnie ocenić lub opisać prosze to zrobić używając słów które nie są uznawane bezpośrednio jako obraźliwe lub wulgarne.

Mam zapytanie natury technicznej bo jestem w rozterce.

Czy zwrot "Równoległa rzeczywistość" będzie traktowany jako "dosadny" czy "obraźliwy"?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.