Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Antysemicka sympatia może się ujawnić w innym wątku, a parasol nad antysemityzmem - w innym.

Edytowane przez toptwenty
typo
  • Administratorzy
1 minutę temu, toptwenty napisał:

Antysemicka sympatia może się ujawnić w innym wątku, a parasol na antysemityzmem - w innym.

Ciekawa zależność.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

19 minut temu, Bobcat napisał:

Aby lżyć i obrażać adwersarzy niekoniecznie trzeba używać słownictwa z rynsztoka. Można to robić w białych rękawiczkach posługując się wyłącznie odpowiednio dobranymi zwrotami rodem z Wersalu.

Jeden choć być może jest w błędzie to szanuje kulturę dyskusji, a drugi to zwykły burak, któremu się wydaje, że przekonanie o posiadaniu racji daje mu prawo do łamania obowiązujących tu zasad. Żałosny to widok.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Godzinę temu, Maju napisał:

prawda jest inna i ani

Tym razem wpadłem pod wóz meblowy.

• Administratorzy
3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tym razem wpadłem pod wóz meblowy.

Też nie za dobrze. 

8 minut temu, Espectro napisał:

Też nie za dobrze. 

Wiem!  Zawsze pod coś wlecę, gdy czytam o "prawdzie Kolegi Maju" - a to pod metro, a to pod kombajn... Ale tym razem elegancko mnie ułożyli na tapczanie😃. Przeżyję.

.....

A buraczane, insynuacyjne i na wskroś chamowate antysemickie teksty, memy i fotografie były x razy zgłaszane Moderacji - przeważnie bez żadnego oddźwięku ani reakcji.

Podobnie, jak tu zamieszczone niedawno słowa "twoja ojczyzna jest w Izraelu", "nie jesteś już Polakiem" i inne.

W realu za taką potwarz się wali w mordę, jak już kiedyś napisałem.

Miłego dnia.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
33 minuty temu, Espectro napisał:

nie chcę widzieć zgłoszeń typu lament

nie ma zgłoszenia ,, typu lament "- to czego dotyczy zgłoszenie znajduje się na liście , która jest wyświetlana podczas zgłoszenia , proszę to zmienić jeśli Państwu nie odpowiada , Wy o tym decydujecie 

37 minut temu, Espectro napisał:

fakt przedstawienia KK w złym świetle

- to chyba żart , dyskusja na forum ma polegać na przedstawianiu spraw tylko w dobrym świetle ? Jeśli osoba , firma lub instytucja ,, grzeszy " to należy to przemilczeć ? Czy mogę prosić o wskazanie przepisu prawa , który zabrania pisania niewygodnej prawdy ?

41 minut temu, Espectro napisał:

nie chcę takżę widzieć zgłoszeń pod adresem Maju

- czyli Maju może trolować , stosować wielkie litery i wykrzykniki w każdym wpisie , obrażać i dyskredytować adwersarzy , manipuować informacjami itd ?

Jeżeli Panu nie odpowiada ilość zgłoszeń dotycząca wpisów użytkownika Maju to proszę się zastanowić czy nie zastosować wobec niego wykluczenia . Skoro jest tak wiele zgłoszeń to znaczy ,że ten użytkownik ( w ocenie innych użytkowników ) notorycznie łamie regulamin .

To Państwo macie dbać o przestrzeganie regulaminu a my zgłaszać jego łamanie - sam Pan to ciągle podkreśla .

Podsumowując przypomnę jakie mamy prawo w zakresie swobody wyrażania poglądów  :

WyrokTrybunału Konstytucyjnegoz dnia 30 października 2006 r.P 10/06

,, Swoboda wyrażania poglądów jest gwarantowana przez Konstytucję, ustanawiającą w tym zakresie regułę i jednocześnie dopuszczającą wyjątki od niej, w postaci ograniczeń swobody wypowiedzi. Nie można jednak mówić o rzeczywistym istnieniu danej wolności, jeżeli jej ograniczenia znajdują szersze zastosowanie niż reguła gwarantująca wolność. Znaczne ograniczenie swobody wypowiedzi powoduje, że wolność ta nabiera charakteru iluzorycznego, co jest niedopuszczalne w świetle art. 31 ust. 3 Konstytucji wyraźnie zakazującego ustanawiania takich ograniczeń, które naruszałyby istotę wolności lub praw.

Najbardziej obrazowe kryterium tego, czy swoboda wyrażania poglądów faktycznie jest realizowana, to dopuszczalność formułowania wypowiedzi pejoratywnych. Dopiero w takim przypadku może powstać spór, a w szczególności ujawnić się dążenie podmiotu, którego wypowiedź niepochlebna dotyczy, do wyeliminowania jej skutków. Wtedy też aktualizuje się problem, czy konstytucyjna wolność wyrażania poglądów rzeczywiście znajduje zastosowanie i w jakim zakresie. Istotą tej wolności nie może być przecież możliwość rozpowszechniania jedynie takich poglądów, które nie są w stanie nikogo zranić ani obrazić. Trudno zaś wyobrazić sobie niepochlebną wypowiedź, której skutek byłby inny niż poniżenie lub utrata zaufania, o których mowa w zakwestionowanym przepisie."

Pozdrawiam .

...there is no spoon...

11 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

W realu za taką potwarz się wali w mordę...

Ile razy protestujący koledzy to Wam ktoś by przywalił? Regulamin i moderator zastępują brak ryzyka dostania w mordę.

Edytowane przez szymon1977

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Podobnie, jak tu zamieszczone niedawno słowa "twoja ojczyzna jest w Izraelu", "nie jesteś już Polakiem" i inne.

W realu za taką potwarz się wali w mordę, jak już kiedyś napisałem.

Czyli za napisanie prawdy o topie proponujesz rękoczyny w realu?

To ile razy powinieneś dostać w kopare za teksty które pisałeś o Jugu?

Edytowane przez misiek54321
Godzinę temu, Espectro napisał:

Dlatego widnieje flaga. I oczekuje na rozpatrzenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kierownictwie ?

Gdzie ta cenzura ?

Np. Kiedy to zweryfikuję kto rozpatrywał zgłoszenie.

Nie pamiętam , tydzień , ,może dwa tygodnie temu. Poczytaj ostatnie 3-4 strony wątku o antysemityzmie. Zwłaszcza wpisy Romana.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1 minutę temu, misiek54321 napisał:

Czyli za napisanie prawdy o topie proponujesz rękoczyny w realu?

Z kimś takim jak ty - na pewno nie.

Ty nie masz zdolności honorowej.

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zawsze pod coś wlecę, gdy czytam o "prawdzie Kolegi Maju" - a to pod metro, a to pod kombajn... Ale tym razem elegancko mnie ułożyli na tapczanie😃. Przeżyję.

Przeżyjesz, przeżyjesz.....wystarczy przeczytać ze zrozumieniem to co napisałem a nie będziesz pod nic już wpadał.....   :))

No chyba że masz dowody na to że działałem tu wspólnie z osobami decyzyjnymi by zamknąć temat o Kościołach.....bo przecież masz świadomość że to co cytujesz tej sprawy dotyczyło, o taką prawdę że nie miałem z tym NIC wspólnego tu chodzi.

Zrozumiałeś???
Bo naprawdę nie chcę byś znowu pod coś wpadł.....    🙂

A wracając do sprawy zamknięcia tematu.....to zły pomysł który NIGDY się tu nie sprawdził z prostego powodu.

Osoby które nie mogą żyć bez plucia na Kk będą zachwaszczać każdy inny temat informacjami nadającymi się tylko do tego tematu, jak to się ukróci będą powstawać bliźniacze tematy jak grzyby po deszczu, bo oni muszą. To już niestety to forum przerabiało, nieraz przerabiało.....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

1 minutę temu, Maju napisał:

nie chcę byś znowu pod coś wpadł..

Dziś wieczorem wpadnę pod moją Kobiecinkę. Będziemy kończyć, cośmy rano zaczęli...

🤪🥰

2 minuty temu, misiek54321 napisał:

I mówi to osoba która kolejny raz obiecała wypisać się z bocznicy.

Mła???!!!

A w życiu! Nigdy tego nie pisałem.

1 minutę temu, misiek54321 napisał:

Dokładnie w tym wątku , nie chce mi się szukać a ty nie udawaj Greka.

Insynuujesz, łżesz, mataczysz i konfabulujesz.

O tyle mnie to nie dziwi, że niczego innego nie potrafisz. W żadnym temacie, zresztą...

8 minut temu, arturp napisał:

- czyli Maju może trolować , stosować wielkie litery i wykrzykniki w każdym wpisie , obrażać i dyskredytować adwersarzy , manipuować informacjami itd ?

Na szczęście nie ty decydujesz co można tak nazwać.....nie taka osoba która z zasady NIGDY (podkreśliłem najistotniejsze dla prawdy określenie w tym zdaniu) nie podaje przykładów na swoje oszczerstwa kierowane  w  moim kierunku.
Nigdy niczego kierowanego jako zarzut do mnie sensownie nie uzasadnia, przeczy faktom, notorycznie w temacie dezinformuje....."manipulować" pisze ten który tam codziennie to robił.....ja w przeciwieństwie do niego jestem w stanie KAŻDE swoje słowo poprzeć stosownym przykładem.

13 minut temu, arturp napisał:

Jeżeli Panu nie odpowiada ilość zgłoszeń dotycząca wpisów użytkownika Maju to proszę się zastanowić czy nie zastosować wobec niego wykluczenia . Skoro jest tak wiele zgłoszeń to znaczy ,że ten użytkownik ( w ocenie innych użytkowników ) notorycznie łamie regulamin .

Znowu to samo, on wie lepiej kiedy łamię regulamin.....typowe dla niego wmówić że łamię regulamin i żądać wykluczenia......a to podpieranie się wyrokami TK o wolności wypowiedzi, w sytuacji gdy chce mi zamknąć usta, to już szczyt hipokryzji.....szczyt wszystkiego.  😉 

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

1 minutę temu, Maju napisał:

najistotniejsze dla prawdy określenie

No i spadłem z tego cholernego tapczanu...

• Administratorzy
25 minut temu, arturp napisał:

- to chyba żart , dyskusja na forum ma polegać na przedstawianiu spraw tylko w dobrym świetle ?

Przy każdorazowym takim leci zgłoszenie z tytułu "obrażanie wyznawców KK" 

15 godzin temu, szymon1977 napisał:

Vlado wróć!

Fakt....ten apel wyziera z większości ich wpisów.....   🙂

4 minuty temu, Maju napisał:

Osoby które nie mogą żyć bez plucia na Kk będą zachwaszczać każdy inny temat informacjami nadającymi się tylko do tego tematu, jak to się ukróci będą powstawać bliźniacze tematy jak grzyby po deszczu, bo oni muszą.

To jest właśnie trolowanie i wpis , który należy usunąć a jego autora ukarać zgodnie z obowiązującymi zasadami .

- po pierwsze insynuuje ,że wpisy krytykujące działania kościoła to ,, plucie" - czyli stwierdza ,że fakty o przestępczej działalności instytucji religijnych to tylko kłamstwa i wyraz nienawiści . Nawet te potwierdzone wyrokami sądów czy badaniami komisji o pedofilii w kościele ?

- po drugie manipuluje twierdząc ,że dyskusja na tematy które są niewygodne dla niego to ,, zachwaszczanie " - stosuje pejoratywne określenie aby wywołać wrażenie ,że niewygodne opinie to ,,chwasty " 

- po trzecie dyskredytuje adwersarzy stwierdzeniem ,że mają obsesję na punkcie kościoła - ,, bo oni muszą " ale jednocześnie sobie daje prawo do pisania wszędzie i zawsze na temat kościoła - i tego już nie przedstawia jako obsesja .

Nie dajmy się wkręcać i rozgrywać .

...there is no spoon...

• Administratorzy
26 minut temu, arturp napisał:

Nie nie może. A jeżeli każdy wpis Maju choć nie każdy jest zły ktoś zgłasza to zwykle trolluje a nie pomaga.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

No i spadłem z tego cholernego tapczanu...

Tylko na ziemię. 

2 minuty temu, arturp napisał:

To jest właśnie trolowanie i wpis , który należy usunąć a jego autora ukarać zgodnie z obowiązującymi zasadami .

- po pierwsze insynuuje ,że wpisy krytykujące działania kościoła to ,, plucie" - czyli stwierdza ,że fakty o przestępczej działalności instytucji religijnych to tylko kłamstwa i wyraz nienawiści . Nawet te potwierdzone wyrokami sądów czy badaniami komisji o pedofilii w kościele ?

- po drugie manipuluje twierdząc ,że dyskusja na tematy które są niewygodne dla niego to ,, zachwaszczanie " - stosuje pejoratywne określenie aby wywołać wrażenie ,że niewygodne opinie to ,,chwasty " 

- po trzecie dyskredytuje adwersarzy stwierdzeniem ,że mają obsesję na punkcie kościoła - ,, bo oni muszą " ale jednocześnie sobie daje prawo do pisania wszędzie i zawsze na temat kościoła - i tego już nie przedstawia jako obsesja .

Nie dajmy się wkręcać i rozgrywać .

O i tu ciekawa wypowiedz.

35 minut temu, arturp napisał:

...przypomnę jakie mamy prawo w zakresie swobody wyrażania poglądów  :

Przypomniałeś mam nadzieję przede wszystkim sobie. Czy ktoś Ci na Forum zabrania przedstawiania negatywnych faktów dotyczących Kk czy PiS? Wprost przeciwnie, moderacja pozwala Wam na wiele więcej, więc się cieszcie a nie marudźcie.

7 minut temu, Espectro napisał:

O i tu ciekawa wypowiedz.

Wkrętirozgrywkowy: rozstrzyroganie sprawy przez pryzmat przekonania i  posiadaniu racji.

Edytowane przez szymon1977

A czyż nie jest to obsesyjne? Żeby każdą wpadkę k.k. , która gdzieś zaistnieje w mediach( wiadomo jakie są media-prawdy, półprawdy i gówno prawdy) z  pianą na ustach przeklejać w wątku o kościele?.

Później te „ prawdy” Maju stara się korygować, tłumaczyć.

Czy napisaliście kiedykolwiek pozytywnie o k.k.   bo ja sobie nie przypominam.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

9 minut temu, arturp napisał:

Kłamstwo.....wskazałem  tylko że są tu osoby które niezależnie od prawdy obiektywnej musza podawać złe informacje o Kk.....w myśl zasady: pluj zawsze coś przyschnie.....stad to określenie.
Przykład służę.....sam cytowany kilka dni forsował kłamliwą tezę że 30% pedofilów w naszym kraju to księża....do sprawdzenia w temacie.

4 minuty temu, notoryczny napisał:

A czyż nie jest to obsesyjne? Żeby każdą wpadkę k.k. , która gdzieś zaistnieje w mediach( wiadomo jakie są media-prawdy, półprawdy i gówno prawdy) z  pianą na ustach przeklejać w wątku o kościele?.

Ja napisałem.

Jestem Europejczykiem.

@Bezlitosna Niusia teraz ja spadłem z fotela.....   :)))))

16 minut temu, Espectro napisał:

Nie da się z tym matactwem dyskutować.....jak ktoś zacznie pisać w temacie "Polityka" na tematy kościelne to będzie to "zachwaszczanie" tematu innymi niż polityczne faktami......czy to jest dla mnie wygodne czy nie ma się to nijak do faktu że to będzie OT!!

Edytowane przez Maju

1 minutę temu, Espectro napisał:

Przy każdorazowym takim leci zgłoszenie z tytułu "obrażanie wyznawców KK" 

I to jest przykład na manipulowanie skierowane pod Państwa adresem . Jeśli nie mają argumentów w dyskusji to stosują stary wybieg oparty na rzekomym prześladowaniu chrześcijan . Wszystko co niewygodne można nazwać ,, obrażaniem wyznawców kościoła " , ,, pluciem na kościół " lub ,, obsesyjną nienawiścią do kościoła " .

Czy to jest dyskusja ? Nie , to chwyt poniżej pasa i zakłamywanie rzeczywistości .  Przecież chyba każde dziecko widzi jaka rolę odgrywa kościół w Polsce i na świecie - wystarczy poczytać Konstytucję , umowę konkordatową albo pójść do szkoły czy urzędu - kościół i religia są wszędzie . A przedstawiają się jako ofiary - i tak chcą być postrzegani także tu , na forum . 

I co ? Łykniemy to czy pozwolimy sobie rozmawiać o rzeczywistości ?

Wiem ,że to dla Państwa podła robota ale jeśli się zdecydowano na taki wybryk jak Bocznica to teraz trzeba tam utrzymać prawo i porządek .

...there is no spoon...

• Administratorzy
8 minut temu, notoryczny napisał:

To też ciekawe. Że wielu przychodzi napisać tylko żle o KK. Zaś jak dzień w dzień Maju koryguje te nieprawdy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.