Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

56 minut temu, Bobcat napisał:

To było tylko stwierdzenie faktu, oczywistego dla każdej osoby, która zechce ocenić w sposób obiektywny i bezstronny. A fakt, że wspomniany "inny user" bardzo chce aby postrzegano go jako kogoś innego niż jest w rzeczywistości (co każdy widzi) nie powinno mieć na tę ocenę żadnego wpływu.

Wypisz wymaluj Ty.

-----

5 godzin temu, Marcinus napisał:

Jacek - to tylko takie wrażenie, dla pocieszenia napiszę Ci, ze Twoi oponenci również tak samo twierdzą.

Zauważyłem ciekawą rzecz: otóż userzy, którzy zarzucają moderacji polityczną dyskryminację, zwykli pełnymi garściami czerpać z taryfy ulgowej, którą w wątkach politycznych od moderacji dostali. A gdyby Ich uczcciwie i sprawiedliwie Regulaminem potraktować, to na banie jeszcze wnuki by siedziały.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 minuty temu, Espectro napisał:

jakiś konkurs

Może być. Kto pierwszy ogłosi, że pisowców można tylko chwalić lub milczeć?

1 minutę temu, Espectro napisał:

synonimy

Skoro Pan tak mówi.

Proszę mi wyjaśnić , jakim cudem mój ostatni wpis w wątku "Wojna w Ukrainie" znalazł się w wątku "Polityka" zacytowany przez Użytkownika Niepokorny ?   Sprawa o tyle groteskowa , że w wątku "Polityka" mam miesięcznego bana do 03.10.2022 r.

Opublikowano 2 godziny temu (edytowane)

11 godzin temu, MV2 napisał:

Akurat teraz , kiedy ważą się losy tej wojny , kiedy ruski oddychają rękawami , Ukraińcy jadą na oparach i adrenalinie jest "najlepszy" moment , aby dyskutować o Wołyniu .  Pogadajcie sobie płaskoskarpetkowcy .

Chyba właśnie kolejny raz przyznałeś że ulegasz putinowskiej narracji, nigdzie i żadne media poza ruskimi nie mówią że „Ukraina jedzie na Oparach” i ledwo dyszy.. - wręcz odwrotnie. 

Przypominanie Wołynia na bocznicy w tak wąskim gronie losów tej wojny Nie Zmieni.. Więc zastanów się choć raz co piszesz..

Zdaje się , że nie tylko mój wpis został przeniesiony i zacytowany ...

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

25 minut temu, MV2 napisał:

Proszę mi wyjaśnić , jakim cudem mój ostatni wpis w wątku "Wojna w Ukrainie" znalazł się w wątku "Polityka" zacytowany przez Użytkownika Niepokorny ?

Takie są skutki wypowiadania się publicznie, że jak coś palniesz, to każdy ma prawo Cię zacytować.

19 minut temu, szymon1977 napisał:

Takie są skutki wypowiadania się publicznie, że jak coś palniesz, to każdy ma prawo Cię zacytować.

Ale on nie tym. 

• Administratorzy
Godzinę temu, MV2 napisał:

Proszę mi wyjaśnić , jakim cudem mój ostatni wpis w wątku "Wojna w Ukrainie" znalazł się w wątku "Polityka" zacytowany przez Użytkownika Niepokorny ?   Sprawa o tyle groteskowa , że w wątku "Polityka" mam miesięcznego bana do 03.10.2022 r.

Opublikowano 2 godziny temu (edytowane)

11 godzin temu, MV2 napisał:

Akurat teraz , kiedy ważą się losy tej wojny , kiedy ruski oddychają rękawami , Ukraińcy jadą na oparach i adrenalinie jest "najlepszy" moment , aby dyskutować o Wołyniu .  Pogadajcie sobie płaskoskarpetkowcy .

Chyba właśnie kolejny raz przyznałeś że ulegasz putinowskiej narracji, nigdzie i żadne media poza ruskimi nie mówią że „Ukraina jedzie na Oparach” i ledwo dyszy.. - wręcz odwrotnie. 

Przypominanie Wołynia na bocznicy w tak wąskim gronie losów tej wojny Nie Zmieni.. Więc zastanów się choć raz co piszesz..

Zdaje się , że nie tylko mój wpis został przeniesiony i zacytowany ...

Raczej nikt wpisów nie przenosi poza administracją. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

37 minut temu, papageno napisał:

Ale on nie tym. 

Albo ktoś skorzystał ze swojego prawa, albo ja czegoś nie rozumiem.

12 minut temu, Espectro napisał:

Raczej nikt wpisów nie przenosi poza administracją. 

Nic nie rozumiem . 

Edytowane przez MV2

Cały czas są drobne, ale irytujące problemy:

1. Piszę coś, umieszczam. Po chwili w tym samym wątku piszę jeszcze coś. Umieszczam. Minęła minuta lub dwie. W międzyczasie nie pisał nikt, więc oba wpisy powinny zostać scalone. Nie są. Pojawiają się jako dwa oddzielnie moje wpisy, jeden pod drugim. 

2. Prawie nigdy nie można sprawdzić kto dał lajki. Wyświetlanie reakcji ładuje się z nieskończoność, całe Forum się zawiesza, nie reaguje na nic. Trzeba wyjść i znowu wejść.

MV2 napisał w wątku o wojnie w Ukrainie. Cytował go Niepokorny a cytat znalazł się w wątku Polityka, w którym MV2 ma bana.

3 minuty temu, papageno napisał:

MV2 napisał w wątku o wojnie w Ukrainie. Cytował go Niepokorny a cytat znalazł się w wątku Polityka, w którym MV2 ma bana.

Tak - gdzie problem?

Edytowane przez szymon1977

Godzinę temu, papageno napisał:

Tak to już jest z fanatycznymi wyznawcami.

Dla przykładu w wątku tym zacytowałem fragment Twojej wypowiedzi z wątku innego. A teraz skup się: Forum daje taką techniczną mozliwość, bo Prawo pozwala na takie działanie.

Coś jeszcze nie jest jasne?

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

bo Prawo pozwala na takie działanie.

Oprócz prawa istnieje jeszcze przyzwoitość i pojęcie "nie wypada".

Na przykład żaden przepis prawa nie zabrania mi nażreć się czosnku i następnie pójść do teatru. A jednak nie wypada. 

Jak widać dla niektórych istnieją tylko suche paragrafy.

14 minut temu, Bobcat napisał:

Oprócz prawa istnieje jeszcze przyzwoitość i pojęcie "nie wypada".

Skoro "nie wypada" to nie wklejaj niczego, co zostało gdzieś indziej napisane. A jeśli coś faktycznie nie wypada to mieć pretensję, że ktoś zacytował to, co opublikowałeś.

• Moderatorzy

Panowie ostrzegam, że jeśli zamierzacie po raz kolejny zrobić z wątku śmietnik, to będę zmuszony bardziej drastycznie reagować.

Na tę chwile to omawiamy zasady funkcjonujące na Forum. Tak sobie myślę, że jeśli komuś nie pasuje takie cytowanie, to może innych poprosić aby tego nie robili, to wszystko.

2 godziny temu, MV2 napisał:

Obawiam się , że Szanowny Espectro nie ogarnia tematu ,

Widzę , że jednak temat ogarnięty i posprzątany . Dzięki .

Nie jest chyba śmietnikiem w tym wątku mój wpis sprzed 3 godzin, w którym sygnalizowałem ułomności funkcjonowania Forum. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi w poruszonych tam sprawach.

• Moderatorzy
2 minuty temu, Bobcat napisał:

Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi w poruszonych tam sprawach.

Jest niedziela, Dział Techniczny odpoczywa. Na pewno jutro otrzymasz odpowiedź.

5 minut temu, Bobcat napisał:

Nie jest chyba śmietnikiem w tym wątku mój wpis sprzed 3 godzin, w którym sygnalizowałem ułomności funkcjonowania Forum.

Właśnie o to chodzi, aby nie zaśmiecać wątku przepychankami, bo później trudno wychwycić zgłoszenia techniczne (np. tj. Twoje).

6 godzin temu, MV2 napisał:

Jakim cudem mój ostatni wpis w wątku "Wojna w Ukrainie" znalazł się w wątku "Polityka" zacytowany przez Użytkownika Niepokorny ?   Sprawa o tyle groteskowa , że w wątku "Polityka" mam miesięcznego bana.

Przenoszenie z tematu na temat niedostępny dla cytowanego to brak kultury u cytującego.

Niestety, tak każdy może być zmanipulowany i nawet o tym nie wiedzieć.

Faktycznie - jest to nadużycie, ale publikując post takiego jego potencjalnego użycia wykluczyć nie da się. 

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

3 minuty temu, xetras napisał:

Przenoszenie z tematu na temat niedostępny dla cytowanego

Mógł nie wiedzieć , że mam tam bana . Sprawa wyczyszczona i to kończy spekulacje . Klasyfikacja takich manewrów , to kompetencja Administracji . 

8 godzin temu, MV2 napisał:

Proszę mi wyjaśnić , jakim cudem mój ostatni wpis w wątku "Wojna w Ukrainie" znalazł się w wątku "Polityka" zacytowany przez Użytkownika Niepokorny ?

A to nie wolno cytować wpisów z innych wątków?

Just now, Marcinus said:

Proszę o konkrety.

Konkret jet taki, że mój wpis wymaga tam zatwierdzenia, a nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek się tam odzywał, przynajmniej w ostatnich czasach.

I widzę, że mój wpis został zniknięty .....

• Moderatorzy
5 minut temu, bum1234 napisał:

Konkret jet taki, że mój wpis wymaga tam zatwierdzenia, a nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek się tam odzywał, przynajmniej w ostatnich czasach.

Już wyjaśniam,

Wpis zawiera słowa, które na wniosek użytkowników zostały uznane przez Administrację za niedozwolone i system automatycznie blokuje takie posty. W tym wypadku chodzi o słowo, którym obraźliwie nazywa się sympatyków PiS.

Edytowane przez Marcinus

Śmieszni jesteście.

Ciekawe, kto też to wymyślił. Ja się domyślam, bo co prawda rzadko zaglądam ostatnio do tej zakładki, ale nietrudno zauważyć, że partia rządząca ma wśród moderacji zagorzałych zwolenników, którzy jak widać, chcą być bardziej papiescy od papieża.

Ciekawe, że reagujecie na takie niewinne porównania, natomiast tolerujecie rasizm, że by nie nazwać tego gorzej, w wykonaniu np. osoby występującej tu pod nickiem il dottore.

Od wielu lat nikt z tym nie zrobił porządku.

I to was nie razi.

Ciekawe. Macie szczęście, że jeszcze nikt się tym nie zainteresował poważnie, bo nie są to sprawy wesołe.

• Moderatorzy
1 minutę temu, bum1234 napisał:

Śmieszni jesteście.

Ciekawe, kto też to wymyślił. Ja się domyślam, bo co prawda rzadko zaglądam ostatnio do tej zakładki, ale nietrudno zauważyć, że partia rządząca ma wśród moderacji zagorzałych zwolenników, którzy jak widać, chcą być bardziej papiescy od papieża.

Ciekawe, że reagujecie na takie niewinne porównania, natomiast tolerujecie rasizm, że by nie nazwać tego gorzej, w wykonaniu np. osoby występującej tu pod nickiem il dottore.

Od wielu lat nikt z tym nie zrobił porządku.

I to was nie razi.

Ciekawe. Macie szczęście, że jeszcze nikt się tym nie zainteresował poważnie, bo nie są to sprawy wesołe.

Proszę sobie darować tego typu uwagi pod adresem moderacji. To forum ma właściciela i to przede wszystkim on ustala zasady.

Temat uważam za wyczerpany, w związku z tym proszę nie kontynuować.

I proszę nie zasłaniać się systemem i "gronem użytkowników", które czuje się "obrażone", bo to urąga inteligencji użytkowników. Przynajmniej niektórych.

Już wyjaśniam,
Wpis zawiera słowa, które na wniosek użytkowników zostały uznane przez Administrację za niedozwolone i system automatycznie blokuje takie posty. W tym wypadku chodzi o słowo, którym obraźliwie nazywa się sympatyków PiS.
Cenzura prewencyjna jest zakazana - łamiecie art.54 Konstytucji RP.
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.