Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Godzinę temu, Espectro napisał:

zwykłe przekierwanie ? między działami ? czy cos źle zrozumiałem ?

Tak. Żeby do jednego tematu były podwieszone odnośniki w 2 działach. Tzn w jednym wątek a w drugim bezpośrednie przekierowanie.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Administratorzy
3 minuty temu, stench napisał:

Tak. Żeby do jednego tematu były podwieszone odnośniki w 2 działach. Tzn w jednym wątek a w drugim bezpośrednie przekierowanie.

da się pewnie dodać odnośniki tylko na 30 dni. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Moderatorzy

To może lepiej żeby suby do stereo były w KD ? Tam częściej o to pytają.

Proponuję wątki "Inne" i "Rozmowa na luzie..." połączyć w jeden. Dlaczego? Być moze z założenia tematyka miała być odmienna, w praktyce oba to głównie te same polityczne frustracje i pomiędzy banami zbyt trudny dla wielu Skynyrd.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, stench napisał:

to zły pomysł , system stereo nie jest kinem domowym i zestawienie systemu stereo wymaga więcej wysiłku i innego podejścia

19 godzin temu, Wuelem napisał:

Czy można podpiąć jeden z tematów ("Subwoofer w stereo" lub podobny) na stałe?

...

Brakuje bazy wiedzy w jednym miejscu...

Są podstawy mojego autorstwa w FAQ, każdy może napisać bardziej szczegółowy artykuł... no ale do FAQ nikt nie zagląda.

• Administratorzy
2 godziny temu, stench napisał:

można.

52 minuty temu, szymon1977 napisał:

Proponuję wątki "Inne" i "Rozmowa na luzie..." połączyć w jeden. Dlaczego? Być moze z założenia tematyka miała być odmienna, w praktyce oba to głównie te same polityczne frustracje i pomiędzy banami zbyt trudny dla wielu Skynyrd.

autorzy inni i potraficie pisać raz tu a raz tu unikając tematyk między sobą 

51 minut temu, slawek.xm napisał:

to zły pomysł , system stereo nie jest kinem domowym i zestawienie systemu stereo wymaga więcej wysiłku i innego podejścia

też prawda 

2 godziny temu, Espectro napisał:

autorzy inni i potraficie pisać raz tu a raz tu unikając tematyk między sobą 

Co to za forumowicze, co na forum dyskusyjnym unikają dyskusji?

• Administratorzy
35 minut temu, jar1 napisał:

Co to jest?

2023-03-16.jpg

testowy skrypt miał byc tylko dla adminki 

żeby nie było adres nei jest wirusem czy czymś takim

https://www.site24x7.com/tools/public/t/results-1678973959724.html

juz nie powinno tego być 

13 minut temu, szymon1977 napisał:

Co to za forumowicze, co na forum dyskusyjnym unikają dyskusji?

nie wiem i się nie domyślam 

10 godzin temu, jar1 napisał:

Co to jest?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pegasus.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Proszę o wyjaśnienie dlaczego usunięto mój wpis z wątku "wojennego o Ukrainie". Wpis zawierał cytaty z wywiadu, którego prof. Samuel Moyn udzielił polskiemu tygodnikowi "Przegląd", na który nie nałożono żadnych sankcji w związku z agresją Rosji na Ukrainę. 

Proszę o przywrócenie mojego wpisu. 

• Moderatorzy

@ZyzolWpis ukryłem ponieważ jak wiele twoich wpisów zawierał prorosyjską narrację w kontekście zbrodniczej napaści na Ukrainę.

Jeśli dalej będziesz wklejał głównie prorosyjskie peany to dostaniesz zatwierdzanie wpisów.

3 minuty temu, stench napisał:

@ZyzolWpis ukryłem ponieważ jak wiele twoich wpisów zawierał prorosyjską narrację w kontekście zbrodniczej napaści na Ukrainę.

Jeśli dalej będziesz wklejał głównie prorosyjskie peany to dostaniesz zatwierdzanie wpisów.

Bezprawnie nakładasz ograniczenia na treść wypowiedzi, a nawet nie potrafisz wypunktować, które treści zawierały  "prorosyjską narrację w kontekście zbrodniczej napaści na Ukrainę". To też jest kwestia ograniczeń, tylko innej natury. Nienawiść zawsze zaślepia, a jej dałeś wyraz w wielu swoich wypowiedziach. 

"Prof. Samuel Moyn wykłada prawo i historię na Uniwersytecie Yale. Zajmuje się m.in. prawem międzynarodowym i prawami człowieka oraz historią idei i konfliktów zbrojnych. Jego ostatnia książka to „Humane: How the United States Abandoned Peace and Reinvented War” (Humanitarnie. Jak Stany Zjednoczone porzuciły pokój i wymyśliły wojnę na nowo)." (Stopka informacyjna pod artykułem, który ukryłeś.) A jakie ty masz wykształcenie w temacie prawa i historii?

Kiedy wleję wypowiedź papieża Franciszka o podobnym wydźwięku, to też uznasz ją za zawierająca prorosyjska narrację.

Wczoraj wrzuciłem dwie swoje wypowiedzi. Jedną, o której mowa wyżej i druga w wątku o Mackiewiczu. Gdzie to głównie?

Mój wpis powinien zostać przywrócony. Twoja osobista, naładowana emocjami decyzja jest naruszeniem zasad moderacji. Mój wpis nie naruszył Regulaminu czy Netykiety (w przeciwieństwie do wielu wypowiedzi w temacie ukraińskim), a przede wszystkim prawa obowiązującego w RP.

W takiej rzeczywistości żyjemy że każdy głos inny niż hurra na Moskwę jest ruską narracją 

Ludzie opamiętajcie się 

Putina i Rosję można chwalić bez problemów w Rosji.  Tam jest ta wolność, o jakiej marzą prorosyjscy propagandyści. 

Po co te żale i smutki. 

Edytowane przez Marcinus
35 minut temu, costa brava napisał:

W takiej rzeczywistości żyjemy że każdy głos inny niż hurra na Moskwę jest ruską narracją 

Ludzie opamiętajcie się 

Nie zauważyłem narracji w stylu "hurra na Moskwę" . Przeważa narracja "wypad z Ukrainy" . Twoja narracja polega na ustawicznym obrzydzaniu pomocy Ukrainie . 2500 wpisów w stylu "po co się narażamy ?" , lub "kto nam zwróci koszty ?"

Celem Twojej twórczości jest sianie zwątpienia w sens pomocy Ukrainie .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

29 minutes ago, MV2 said:

Twoja narracja polega na ustawicznym obrzydzaniu pomocy Ukrainie . 2500 wpisów w stylu "po co się narażamy ?" , lub "kto nam zwróci koszty ?"

Bo to są pytania, które powinnismy sobie zadać. Tylko ze podobnie jak w kwestii "pandemii" zadawanie niektórych pytań jest po prostu niewygodne. 

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

16 minut temu, brewka87 napisał:

Bo to są pytania, które powinnismy sobie zadać. Tylko ze podobnie jak w kwestii "pandemii" zadawanie niektórych pytań jest po prostu niewygodne. 

Tu nie będziemy dyskutować . Zapraszam do wątku "Wojna w Ukrainie | Na żywo z Ukrainy" .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

2 godziny temu, jar1 napisał:

Putina i Rosję można chwalić bez problemów w Rosji.  Tam jest ta wolność, o jakiej marzą prorosyjscy propagandyści. 

Po co te żale i smutki. 

Chciałbym zapytać dlaczego słowo" wypad" jest z jakiegoś nieznanego mi powodu niedozwolone.

Według SJP:

"1. eskapada, wycieczka;
2. w sporcie: nagła akcja ofensywna"

Wg. PWN:

"wypad

1. «krótkotrwałe wyjście lub wyjazd dokądś»

2. «krótkotrwała zbrojna wyprawa»

3. «w grach sportowych: szybkie działanie ofensywne bezpośrednio w kierunku bramki lub kosza przeciwnika»

4. «w szermierce: atak polegający na wyprostowaniu uzbrojonego ramienia i gwałtownym ruchu zawodnika ku przodowi»

5. «w skokach narciarskich: pozycja przy lądowaniu polegająca na wysunięciu jednej narty do przodu i przyklęknięciu na drugiej»"

W czym więc problem?

54 minuty temu, MV2 napisał:

Tu nie będziemy dyskutować . Zapraszam do wątku "Wojna w Ukrainie | Na żywo z Ukrainy" .

Dyskusja przeniosła się tu tylko dlatego, iż moderator bardzo emocjonalnie i osobiście podchodzący do agresji Rosji na Ukrainę usunął z tamtego wątku bardzo rzeczowy i sensowny wywiad, który mógł być bazą do dalszej dyskusji. Tylko, że w wątku "Wojna w Ukrainie / Na żywo z Ukrainy" nie ma sensownej dyskusji, ale polityczno-psychologiczne tsunami skutkujące, jak to określił prof. Samuel Moyn, olbrzymią falą hipokryzji. Dlaczego tak jest wyjaśnia tzw. rekomendacja.

• Administratorzy
23 minuty temu, jar1 napisał:

Chciałbym zapytać dlaczego słowo" wypad" jest z jakiegoś nieznanego mi powodu niedozwolone.

Według SJP:

"1. eskapada, wycieczka;
2. w sporcie: nagła akcja ofensywna"

Wg. PWN:

"wypad

1. «krótkotrwałe wyjście lub wyjazd dokądś»

2. «krótkotrwała zbrojna wyprawa»

3. «w grach sportowych: szybkie działanie ofensywne bezpośrednio w kierunku bramki lub kosza przeciwnika»

4. «w szermierce: atak polegający na wyprostowaniu uzbrojonego ramienia i gwałtownym ruchu zawodnika ku przodowi»

5. «w skokach narciarskich: pozycja przy lądowaniu polegająca na wysunięciu jednej narty do przodu i przyklęknięciu na drugiej»"

W czym więc problem?

pisząc do kogoś "wypad" w temacie ma się na celu: 

A) krótkotrwałe wyjście lub wyjazd dokądś

B) krótkotrwała zbrojna wyprawa

C) w grach sportowych: szybkie działanie ofensywne bezpośrednio w kierunku bramki lub kosza przeciwnika

D) w szermierce: atak polegający na wyprostowaniu uzbrojonego ramienia i gwałtownym ruchu zawodnika ku przodowi

E) delikatniejsze powiedzenie komuś "wypad" z tematu .... "spadaj" " -- tutaj wulgaryzm na literkę s---":

37 minut temu, Espectro napisał:

pisząc do kogoś "wypad" w temacie ma się na celu: 

A) krótkotrwałe wyjście lub wyjazd dokądś

B) krótkotrwała zbrojna wyprawa

C) w grach sportowych: szybkie działanie ofensywne bezpośrednio w kierunku bramki lub kosza przeciwnika

D) w szermierce: atak polegający na wyprostowaniu uzbrojonego ramienia i gwałtownym ruchu zawodnika ku przodowi

E) delikatniejsze powiedzenie komuś "wypad" z tematu .... "spadaj" " -- tutaj wulgaryzm na literkę s---":

No i co tu jest sprośnego, najwyżej delikatne skierowanie kogoś w kieruku Rosji, którą uważa za ofiarę tej wojny, jaka jest przy naszej granicy obecnie.  

Wulgaryzmu w tym nie ma. Jeśli tak, to również "wyjedź do Rosji' albo "jazda do Rosji" też będą usuwane? 

Edytowane przez jar1

a moze paszoł won byłoby bardziej przyswajalne a znaczy jedynie precz a precz wszak nie obraża

10 godzin temu, stench napisał:

nowy guru Zyzola to człowiek Trumpa co tłumaczy wszystko

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Moderatorzy
7 godzin temu, Zyzol napisał:

moderator bardzo emocjonalnie i osobiście podchodzący do agresji Rosji na Ukrainę usunął z tamtego wątku bardzo rzeczowy i sensowny wywiad, który mógł być bazą do dalszej dyskusji.

Cóż. Jedyne co mogę Ci zaproponować wobec rzekomych, rażących uchybień moderacyjnego rzemiosła to odwołanie do admina.

7 godzin temu, Espectro napisał:

Przecież wiadomo, a Użytkownik jar1 rżnie głupa i nieudolnie próbuje dyskredytować inteligencję Administracji i Moderacji. To jest celowe działanie i podpada pod odpowiedni paragraf.

10 godzin temu, stench napisał:

Cóż. Jedyne co mogę Ci zaproponować wobec rzekomych, rażących uchybień moderacyjnego rzemiosła to odwołanie do admina.

Z równie śmiesznych propozycji (za to usuniecie lajkował cię sam Espectro) mogę zaproponować zmianę nazwy "Bocznica" na "Ukrainica". Przynajmniej do czasu ostatecznego zwycięstwa.

Moderator, który usuwa fragmenty wywiadu zamieszczone w legalnie wydawanym na terenie Polski polskim tygodniku "Przegląd", ma dla mnie wątpliwe kwalifikacje. Widać tacy są teraz potrzebni.

W dniu 17.03.2023 o 08:50, Zyzol napisał:

Wczoraj wrzuciłem dwie swoje wypowiedzi. Jedną, o której mowa wyżej i druga w wątku o Mackiewiczu. Gdzie to głównie ?

Wycinka cytatu go wzmacnia, a to autor wklejki ponosi jej konsekwencje. Wzmacniasz tak propagandę (akurat nie swoją, ale robisz za mimowolnego "poputczika", imho) 

Mod zaś wobec otoczenia jest rozliczany za brak reakcji.

Logika i wnioskowanie (indywidualne vs publiczne) jest proste.

(A o samych przyczynach braku łączności między decydentami Ukrainy i Rosji i od kiedy została zerwana coś tam "wiem", ale nie powiem i to nie ten temat).

EOT

13 godzin temu, cir napisał:

a moze paszoł won byłoby bardziej przyswajalne a znaczy jedynie precz a precz wszak nie obraża

nowy guru Zyzola to człowiek Trumpa co tłumaczy wszystko

EOT

Nie. Do tego jest przycisk "zgłoś".

Mowa komputerowa wyzbywa się subiektywnych naleciałości - odnoszących się do przedmiotu (zależnych od przedmiotu/osoby*)

Zamiast wyzwisk jest przycisk "zgłoś". 

Użyj komputerowej mowy - jest jednoznaczna/obiektywną/konkretna/rzeczowa.

Nie odnosi się do czasu zajścia i podlega obiektywizacji choć to tylko fenomen.

"Zgłoś" - wtedy nie uprzedmiotawiasz podmiotu (rozmówcy), tylko swój subiektywizm obiektywizujesz. Dla mnie to proste.

|

Może być wtedy "fajnie" dla przypadkowych czytelników tematu.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Przecież wiadomo, a Użytkownik jar1 rżnie głupa i nieudolnie próbuje dyskredytować inteligencję Administracji i Moderacji. To jest celowe działanie i podpada pod odpowiedni paragraf.

On tak ma w zwyczaju. 

Można traktować zabawę indywidualnie i z humorem bez wrzucania rozmówcy do zaszufladkowanego tłumu?

Można, każdy pisze za siebie a nie za jakąś wmawianą grupę za którą autor cytowania (a nie cytatu) nie odpowiada. Za użycie odpowiada - ale nie za treść.

Paragraf nie zadziała bez jego użycia 🙂

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.