Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
14 minut temu, toptwenty napisał:

Miał to być wstęp do dyskusji nt. strasznej sytuacji ciężarnych pod rządami PiS.

A obrazek jest moim zdaniem treściwy i są na nim wyrazy.

wstęp ok ale tekstu brak

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Co się dzieje w wątku "Wojna w Ukrainie....." ?

W trosce o kulturę na Forum cytuję Użytkownika+ , którego postawa , twórczość i kultura nie budzą najmniejszej wątpliwości , a za chwilę cytowany przeze mnie wpis znika.

Już mnie łapki bolą i pazurki mam połamane od ratowania demokracji i wolności słowa .   

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
2 minuty temu, MV2 napisał:

Co się dzieje w wątku "Wojna w Ukrainie....." ?

W trosce o kulturę na Forum cytuję Użytkownika+ , którego postawa , twórczość i kultura nie budzą najmniejszej wątpliwości , a za chwilę cytowany przeze mnie wpis znika.

Już mnie łapki bolą i pazurki mam połamane od ratowania demokracji i wolności słowa .   

O które wpisy chodzi ? Wystarczy zgłosić.

1 minutę temu, Espectro napisał:

O które wpisy chodzi ? Wystarczy zgłosić.

Po raz [nie pamiętam , który] przypominam , że jestem uczulony na funkcję "Zgłoś".

Widzę , że pofatygował się Pan do w/w wątku , więc ma Pan wgląd , o co kaman [jak to mówią człowieki] .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Niej bij piany. Ja Ci odpowiem - po prostu dostałem informację, że chamskie wpisy Adalberta należy zgłaszać, a nie o nich pisać w wątku, bo to zaśmieca treść. Dlatego ten wpis został usunięty.
Ja nie zgłosiłem, ale zachęcałem do zgłaszania. Nie wiem z jakim skutkiem.

• Administratorzy
6 minut temu, MV2 napisał:

Po raz [nie pamiętam , który] przypominam , że jestem uczulony na funkcję "Zgłoś".

Widzę , że pofatygował się Pan do w/w wątku , więc ma Pan wgląd , o co kaman [jak to mówią człowieki] .

A no widzę że jeden i drugi Pan z tematu dostał punkty.

A kogo to niby moderacja bardziej nielubi ?

Teraz, soundchaser napisał:

Niej bij piany. Ja Ci odpowiem - po prostu dostałem informację, że chamskie wpisy Adalberta należy zgłaszać, a nie o nich pisać w wątku, bo to zaśmieca treść. Dlatego ten wpis został usunięty.
Ja nie zgłosiłem, ale zachęcałem do zgłaszania. Nie wiem z jakim skutkiem.

No proste. Bo pisanie że "zgłosze to" albo "zgłaszajcie tego .... wpisy"  to zaczepka i namawianie do masowych akcji.

48 minut temu, Espectro napisał:

nie no za jeden to skrajność raczej no i staramy sie trzymać tych widełek x-y 

Ok. Choć tak sobie myślę, że w jednym wpisie może być kilka różnych przewinień, więc jak ktoś na 10pkt zapracował, to czemu nie?

-----

49 minut temu, toptwenty napisał:

Miał to być wstęp do dyskusji...?

Do jakiej dyskusji, skoro Ty wszystkich oponentów dodałeś do ignorowanych i obnosisz się z nie czytaniem ich wpisów? To wystarczy by jako trolla usunąć Cię z Forum.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Ok. Choć tak sobie myślę, że w jednym wpisie może być kilka różnych przewinień, więc jak ktoś na 10pkt zapracował, to czemu nie?

No to tak jest i co dalej ? Bo kolejny raz widzę wpisy które do nic nie wnoszą. 

19 minut temu, Espectro napisał:

No to tak jest i co dalej ?

Przestaje dziwić, że ktoś dostaje na kilka dni bana na wątek za jeden wpis, to wszystko.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

zgłosi Pan

Nie zgłoszę. Policjant jak widzi przewinienie, to dam działa, taką ma pracę.

37 minut temu, Espectro napisał:

Bo pisanie że "zgłosze to" albo "zgłaszajcie tego .... wpisy"  to zaczepka i namawianie do masowych akcji.

Zgadzam się. Sam nie chciałem zgłaszać, bo aktywnie nie uczestniczę w tym wątku, ale jak poczytałem trochę "twórczość" tego Pana, to namawiałem uczestników wątku do zgłaszania.

• Administratorzy
Godzinę temu, jezz napisał:

Nie zgłoszę. Policjant jak widzi przewinienie, to dam działa, taką ma pracę.

Nie koniecznie. Jedyny zawód który musi zawsze to strażak. Gdy nie udzieli pomocy widząc poszkodowanego ma problemy z paragrafów.

Gość

(Konto usunięte)
Kolejny który jakimś trafem nie rozumie zasad które zaakceptował w regulaminie.
Przekroczył Pan 10 punktów karnych a za to jest ban na 7 dni. KONIEC

W kwestii formalnej. Nic takiego nie zauważyłem w regulaminie.

Druga sprawa. Na forum nadal są zdjęcia z prywatnej korespondencji, zamieszczone przez @slawek.xm bez zgody @sly30

„zakazuje się publikowania prywatnej korespondencji w każdej formie bez wyraźnej zgody zainteresowanych stron. Dotyczy to korespondencji poprzez PW, komunikatory lub pozyskanej w inny sposób.”

A punkty za zwrócenie uwagi na to drastyczne złamanie regulaminu przez @slawek.xm , nadal obciążają moje konto.
Nie koniecznie. Jedyny zawód który musi zawsze to strażak. Gdy nie udzieli pomocy widząc poszkodowanego ma problemy z paragrafów.

To dotyczy nas wszystkich.

Art. 162 kk
Nieudzielenie pomocy
§ 1. Kto człowiekowi znajdującemu się w położeniu grożącym bezpośrednim niebezpieczeństwem utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu nie udziela pomocy, mogąc jej udzielić bez narażenia siebie lub innej osoby na niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Nie popełnia przestępstwa, kto nie udziela pomocy, do której jest konieczne poddanie się zabiegowi lekarskiemu albo w warunkach, w których możliwa jest niezwłoczna pomoc ze strony instytucji lub osoby do tego powołanej.
  • Administratorzy
14 godzin temu, romeksz napisał:

„zakazuje się publikowania prywatnej korespondencji w każdej formie bez wyraźnej zgody zainteresowanych stron. Dotyczy to korespondencji poprzez PW, komunikatory lub pozyskanej w inny sposób.”

czy może Pan wykazać że to była prywatna korespondencja ?

22 godziny temu, szymon1977 napisał:
23 godziny temu, toptwenty napisał:

Miał to być wstęp do dyskusji...?

Do jakiej dyskusji, skoro Ty wszystkich oponentów dodałeś do ignorowanych i obnosisz się z nie czytaniem ich wpisów? To wystarczy by jako trolla usunąć Cię z Forum.

Co za problem, powróci jako np. @pietrzak.....historia zna takie przypadki że funkcjonował pod dwoma nickami a dla V+A to było za mało by go usunąć.   🙂

15 godzin temu, romeksz napisał:
W dniu 14.06.2023 o 08:32, Espectro napisał:
Kolejny który jakimś trafem nie rozumie zasad które zaakceptował w regulaminie.
Przekroczył Pan 10 punktów karnych a za to jest ban na 7 dni. KONIEC

W kwestii formalnej. Nic takiego nie zauważyłem w regulaminie.

To działa od dawien dawna bez notki regulaminie.....tak mi się zdaje.
Nie to jest problemem, ale fakt za co i jak szybko można te 10 pkt. zarobić.

Zadziwiający jest fakt że moje punkty rosną wprost proporcjonalnie do ilości moich zgłoszeń, choć od miesięcy piszę dokładnie to samo o swoich adwersarzach.
Mam tylko ciągłą nadzieję, że nie wrócą czasy wymienionego tandemu V+A gdy rocznie zbierałem 16-20 banów dziesięciodniowych a punkty utrzymywano na poziomie ok. 10 by za każdy niewygodny wpis można mnie było na "urlop" wysłać.   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
9 minut temu, Maju napisał:

Nie to jest problemem, ale fakt za co i jak szybko można te 10 pkt. zarobić.

bez przesady. To jak brak umiaru w jedzeniu i piciu.

7 minut temu, Espectro napisał:

brak umiaru

W moim przypadku co drugi wpis  może zostać zgłoszony a potem przez cierpiącego na podobny brak umiaru uznany za prowokacyjny czy obrażający czyjąś wybujałą inteligencję.   🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
Godzinę temu, Maju napisał:

W moim przypadku co drugi wpis (ktoś kto cierpi na brak umiaru jak znany Panu mój adwersarz na B) może zostać zgłoszony a potem przez cierpiącego na podobny brak umiaru uznany za prowokacyjny czy  obrażający czyjąś wybujałą inteligencję.   🙂

Mówi Pan o sobie czy o tym na B literkę. ?

50 minut temu, Maju napisał:

W moim przypadku co drugi wpis  może zostać zgłoszony

Nie tylko może być zgłoszony ale powinien być zgłaszany. Najczęściej powodem jest szkodliwość społeczna polegające na umniejszaniu znaczenia wykroczeń i przestępstw przeciwko państwu i obywatelom oraz zakłamywanie chrześcijaństwa przez naginanie zasad religii do potrzeb politycznych oraz działalności gospodarczej instytucji, które na tym zarabiają.

Propagandystów, którzy się posuwają do takich sztuczek, należy karać i usuwać z forum . Szkodzą obywatelom , państwu i religii zniekształcając świadomość społeczną.

Warto również brać pod uwagę, kto inspiruje takich ludzi. Czy ma to związek z finansowaniem przez partie polityczne lub instytucje religijne i czy w związku z tym jest to uczciwe działanie czy z założenia nakierowane na osiągnięcie określonego celu politycznego lub religijnego ?

...there is no spoon...

• Administratorzy
10 minut temu, arturp napisał:

Warto również brać pod uwagę, kto inspiruje takich ludzi. Czy ma to związek z finansowaniem przez partie polityczne lub instytucje religijne i czy w związku z tym jest to uczciwe działanie czy z założenia nakierowane na osiągnięcie określonego celu politycznego lub religijnego ?

Cieżkie zadanie ma w takim razie moderacja. Kolejny raz wymaga się bycia alfą i omegą w każdej przestrzeni. 

12 minut temu, Espectro napisał:
Godzinę temu, Maju napisał:

W moim przypadku co drugi wpis (ktoś kto cierpi na brak umiaru jak znany Panu mój adwersarz na B) może zostać zgłoszony a potem przez cierpiącego na podobny brak umiaru uznany za prowokacyjny czy  obrażający czyjąś wybujałą inteligencję.   🙂

Mówi Pan o sobie czy o tym na B literkę. ?

Nie mnie obraża (obrażał) fakt że ktoś mi słusznie zwraca uwagę.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Cieżkie zadanie ma w takim razie moderacja.

Ma Pan rację....zwłaszcza jak czyta zgłoszenia z tak kłamliwym uzasadnieniem jak to pokazał @arturp.

Przy ich potęgowaniu "znaczenia wykroczeń" pisanie prawdy o tym co rzeczywiście się dzieje może się wydawać "umniejszaniem znaczenia wykroczeń"

Proszę piszącego oszczerczy tekst zapytać ile razy komukolwiek z nich udało się udowodnić że to co podaję mija się z faktami.....ich wersje natomiast tak są naciągane że ironiczne podsumowanie tych wywodów punktami muszę okupić. Przeżyję.....   🙂

Do moderatora.

Chciałem zaprotestować w związku z przyznaniem punktu karnego. Określenie " robisz z siebie idiotę " to nie to samo co jesteś idiotą . caleb świadomie wpisuje idiotyczne treści traktując to jako prowokację .To chyba każdy widzi. Ja nazwałem po prostu rzecz po imieniu. To nie obraza ale stwierdzenie faktu.

8 minut temu, Espectro napisał:

Kolejny raz wymaga się bycia alfą i omegą w każdej przestrzeni. 

To prawda i szczerze współczuje takiego odpowiedzialnego obowiązku ale to łatwo zweryfikować. To jest forum audio . Jeżeli Użytkownik pisze tylko w jednym wątku ( I nie wykazuje się aktywnością w wątkach merytorycznych ) a wątek moderacyjny wykorzystuje tylko do tego, żeby zagwarantować sobie swobodę i bezkarność pisania w wątku ,, celowym " to oznacza jedno - ma zadanie do wykonania w ściśle określonej sprawie.

Nie dajmy się wmanewrować w robienie z forum ( które współtworzymy od kilkunastu lat ) przedłużenia paska TVP przez użytkowników, którzy się tu pojawiają w określonym celu . A im bliżej wyborów, tym intensywniej działają . Pewnie ze względu na zmiany jakie zapowiada opozycja parlamentarna , które mają na celu ukrócenie tego rodzaju szkodliwej działalności pewnych instytucji i partii. 

...there is no spoon...

41 minut temu, Espectro napisał:

Kolejny raz wymaga się bycia alfą i omegą w każdej przestrzeni. 

Czasem wystarczy wejść na mój profil by dowiedzieć się że @arturp kolejny raz pisze nieprawdę na mój temat....a jak to potwierdza swoim laikiem @Bobcat to jest niemal pewne że dezinformuje jak latami ten wymieniony w zakładce "Kino domowe" gdzie toczył ze mną zażarte dyskusje.....teraz z jego matactwami  inni tam się muszą się mierzyć.   

Nie rozumie też że czasem  lepiej jest się skupić na jednym temacie, niż w kilku dezinformować, czy wręcz pisać od rzeczy.....    🙂

22 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Określenie " robisz z siebie idiotę " to nie to samo co jesteś idiotą . caleb świadomie wpisuje idiotyczne treści traktując to jako prowokację .To chyba każdy widzi. Ja nazwałem po prostu rzecz po imieniu. To nie obraza ale stwierdzenie faktu.

Jaaasne. 😉
Dziecinada.

27 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Chciałem zaprotestować w związku z przyznaniem punktu karnego. Określenie " robisz z siebie idiotę " to nie to samo co jesteś idiotą

To ciekawe....ja delikatniej ująłem ten sam problem i DWA punkty dostałem i się tu w rękaw nie wypłakuję, wiem że niektórzy mogą sobie pozwolić na więcej.   🙂

Edytowane przez Maju

23 minuty temu, Maju napisał:

@arturp kolejny raz pisze nieprawdę na mój temat...

Aby czytelnicy tego wątku mieli świadomość, czym ty się zajmujesz i jak się wypowiadasz to pozwolę sobie zacytować Twój wpis, żeby nie było wątpliwości :

cyt. ,, Widziałem dość w życiu by się nie nabrać na kolejny marketingowy bełkot.....przeżyłem i widziałem telewizję czarno białą, kolorową, cyfrową od SD do 4K.....nic mi d..y nie urwało bo przeskoki jakościowe były nie takie wielkie."

Oczywiście pozostawiam to bez komentarza, każdy może ocenić samodzielnie tą ,, merytoryczną działalność " na forum .

...there is no spoon...

Gość

(Konto usunięte)
czy może Pan wykazać że to była prywatna korespondencja ?

Dowód nie wprost wystarczy, mam nadzieję.

Sly30 nie zamieścił na forum żadnego z tych zdjęć, to skąd się wzięły?
Uważam, że większość wpisów caleba to celowa prowokacja. Końca nie będzie.  Dlaczego go po prostu nie ignorujecie? 
Z ignorowaniem jest problem, ponieważ i tak wyświetlają się odpowiedzi.

No ale to już kwestia techniczna, do ogarnięcia przez @Espectro
Da się tak zrobić aby odpowiedzi na wpisy osoby ignorowanej też były ignorowane?
  • Ostatnio przeglądający   2 użytkowników

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.