Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Espectro napisał:

Pański wpis to trolling i bzdura goni bzdurę. 

To wyłącznie subiektywna ocena Szanownego Pana.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
Teraz, Jaro_747 napisał:

To wyłącznie subiektywna ocena Szanownego Pana.

Oczywiście. Samo pisanie, że pijane kobiety .... itd 

Sami wymagacie, aby moderacja oceniała i eliminowała fake newsy i bzdury które ktoś pisze. A gdy moderacja zadziała to jest źle.........

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

21 minut temu, Espectro napisał:

Jak widać, Pański jest wysoce prowokacyjny 🙂

Teraz, Espectro napisał:

Oczywiście. Samo pisanie, że pijane kobiety .... itd 

Szanowny Pan Moderator zdaje się nie rozumie kontekstu wypowiedzi a pojęcie ironii nie mieści się w jego moderatorskim kanonie.

Oczywiście wolno mu, ale ograniczanie ekspresji wypowiedzi do prostego walenia cepem w potylicę nie podnosi poziomu tego forum. Która to uwagę polecam właścicielom.

Jestem Europejczykiem.

26 minut temu, Espectro napisał:

Rozumiem. Dziękuję za odpowiedź.

...there is no spoon...

• Administratorzy
3 minuty temu, jar1 napisał:

Jak widać, Pański jest wysoce prowokacyjny 🙂

jest oczywiście. 

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

a pojęcie ironii

IRonii ? Samo pisanie takich bzdur w temacie w którym pisze się czysto na temat jest trollingiem. Nie zabawą słowną.

Teraz, arturp napisał:

Rozumiem. Dziękuję za odpowiedź.

Jeżeli wykaże Pan że wpis był ironią i miał coś obrazować oraz że wpis był prześmiewczym manifestem czegoś w temacie to możemy wycofać. Ale nadal takie wpisy to trolling i szerzenie bzdur w internecie czyli -> fake newsy i bzdury.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Oczywiście wolno mu, ale ograniczanie ekspresji wypowiedzi do prostego walenia cepem w potylicę nie podnosi poziomu tego forum. Która to uwagę polecam właścicielom.

Wolno. Jednocześnie wymagać usuwania fakenewsów i jednocześnie pisania bzdur totalnych i trollowania w temacie. A moderacja jest od tego aby takie zachowania kasować... 

A jak się pan Espectro odniesie do takiego wpisu Kostuchy:

"Tusk był, jest i pozostanie zdrajcą. Przykre jest, że ktoś taki jest waszym guru"

1 minutę temu, papageno napisał:

A jak się pan Espectro odniesie

Jeśli niezgłoszone, to Pan Espectro nie musi się odnosić.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
2 minuty temu, papageno napisał:

A jak się pan Espectro odniesie do takiego wpisu Kostuchy:

"Tusk był, jest i pozostanie zdrajcą. Przykre jest, że ktoś taki jest waszym guru"

a nie wiem. Nie znam Tuska osobiście i nie wiem czy jest był czy będzie zdrajcą. Ale rozumiem dlaczego niektórzy są na niego źli. 

W tamtej wypowiedzi chodzi o czyste pisanie bzdur i tego że ktoś rozpowszechnia totalne głupoty a nie to jak ktoś ocenia danego polityka. 

Teraz, MV2 napisał:

Też prawda. To tak jak by pisać o byle którym polityku i żądać karania kazdego gdy ten ktoś napisze coś nie bardzo zgodnego z prawdą. O ile nie bluzgacie to sobie dyskutujcie. I nie pomawiajcie. Oczywiście także respektujemy także zdrowy rozsądek i oceniamy wpisy takie jak totalne bzdury i ewidentne fake newsy. (Ale to nie zasada.) 

Pozdrawiam @Niepokorny i dziękuje za masowe zgłaszanie wpisów teraz. 🙂 

• Administratorzy
1 minutę temu, Niepokorny napisał:

Żeby nie było że nikt nie zgłasza chamskich wpisów.. 👋

Dobrze fajnie. Ocenione. Punkty rozdane. Niektóre pozostawiono a niektóre nie. 

7 minut temu, Espectro napisał:

oceniamy wpisy takie jak totalne bzdury

Dla pana mogą to być totalne bzdury, co nie znaczy, że istotnie takimi są. A skoro tak, to nie jest Pan obiektywny.

P.S. Kaczyńskiego Pan zna? Jest zdrajcą, czy nie? A Macierewicz?

22 minuty temu, Espectro napisał:

jest oczywiście. 

No widzi Pan, a ja za "wypowiedzi prowokacyjne" dostaję punkty karne? To jak to w jest? 

• Administratorzy
1 minutę temu, papageno napisał:

Dla pana mogą to być totalne bzdury, co nie znaczy, że istotnie takimi są. A skoro tak, to nie jest Pan obiektywny.

P.S. Kaczyńskiego Pan zna? Jest zdrajcą, czy nie? A Macierewicz?

Nie znam i nie bardzo czuję powodu, abym miał znać Tuska czy Kaczyńskiego. Po co mi takie znajomości ? 

Teraz, jar1 napisał:

No widzi Pan, a ja za "wypowiedzi prowokacyjne" dostaję punkty karne? To jak to w jest? 

Odwoła się Pan od tego a gwarantuję, iż gdy udowodni Pan swe zamiary punkty wycofam. 

5 minut temu, Espectro napisał:

Nie znam Tuska osobiście i nie wiem czy jest był czy będzie zdrajcą.

Może Pan się czasami zastanowi, czy może Pan takie teksty pisać.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Ale nadal takie wpisy to trolling i szerzenie bzdur w internecie czyli -> fake newsy i bzdury.

Chodziło mi o uzyskanie opinii pańskiej i moderatora ( które są rozbieżne ) w sprawie traktowania fałszywych informacji oraz uzyskanie dowodów potwierdzających tę rozbieżność . 

12 minut temu, Espectro napisał:

Jeżeli wykaże Pan

Prawne w tym zakresie są bardzo nieprecyzyjne .

Art. 14. usł.elekton.

Wyłączenie odpowiedzialności udostępniającego zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych

1.Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych.

3.Usługodawca, który uzyskał wiarygodną wiadomość o bezprawnym charakterze przechowywanych danych dostarczonych przez usługobiorcę i uniemożliwił dostęp do tych danych, nie odpowiada względem tego usługobiorcy za szkodę powstałą w wyniku uniemożliwienia dostępu do tych danych, jeżeli niezwłocznie zawiadomił usługobiorcę o zamiarze uniemożliwienia do nich dostępu.

...there is no spoon...

17 minut temu, Espectro napisał:

Nie znam Tuska osobiście i nie wiem czy jest był czy będzie zdrajcą. Ale rozumiem dlaczego niektórzy są na niego źli. 

Znajomość Tuska osobiście nie jest tu czynnikiem, a zwłaszcza to odwołanie do ewentualnej przyszłości "(...) nie wiem czy (...)  będzie".

Czynnikiem jest to czy przez minione osiem lat zostały czy nie zostały powzięte odpowiednie kroki by to udowodnić. Więc: nie zostały. Było tylko zwykłe pyszczenie na Tuska rządzącej partii.

To musi brać pod uwagę zarządzający forum z tematami politycznymi.

PS. Marchwickiego też Pan osobiście nie zna, więc będzie Panu obojętne gdy ktoś zacznie go, dla odmiany, chwalić na forum?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mickey6
  • Administratorzy
3 minuty temu, MV2 napisał:

A co złego napisałem ? 

16 minut temu, MV2 napisał:

To fakt. Usługodawca ma obowiązek reagować dopiero wtedy, kiedy otrzyma oficjalną informację lub wiarygodne powiadomienie.

...there is no spoon...

2 minuty temu, Mickey6 napisał:

To musi brać pod uwagę zarządzający forum z tematami politycznymi.

Pewnie okoliczności to wyegzekwują. Mam taką nadzieję.

• Administratorzy
3 minuty temu, arturp napisał:

Art. 14. usł.elekton.

Wyłączenie odpowiedzialności udostępniającego zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych

1.Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych.

3.Usługodawca, który uzyskał wiarygodną wiadomość o bezprawnym charakterze przechowywanych danych dostarczonych przez usługobiorcę i uniemożliwił dostęp do tych danych, nie odpowiada względem tego usługobiorcy za szkodę powstałą w wyniku uniemożliwienia dostępu do tych danych, jeżeli niezwłocznie zawiadomił usługobiorcę o zamiarze uniemożliwienia do nich dostępu.

Sam Pan wskazał iż jako forum musimy takie wpisy eliminować. Tzn fakenewsy i nie propagowanie ich dalej.

Morawiecki jest kłamcą 🙂

To żaden trolling, czysta prawda na co są wyroki sądowe. 

Nazywanie Tuska zdrajcą to czysty trolling, bo nie ma na to żadnych wyroków sądowych ani dowodów. 

Żeby moderować dział polityczny niestety trzeba się biegle orientować w polityce. 

5 minut temu, MV2 napisał:

Poucza wyzywający innych od lodów (..ujów) Sam sie zastanów. 

• Administratorzy
3 minuty temu, Mickey6 napisał:

Znajomość Tuska osobiście nie jest tu czynnikiem, a zwłaszcza to odwołanie do ewentualnej przyszłości "(...) nie wiem czy (...)  będzie".

Moim zdaniem jest. Abym mógł kogoś ocenić z takiej perspektywy i abym mógł za taką osobę ręczyć. Za polityka nigdy nie zamierzam i nigdy nie będę opowiadał się za żadną ze stron. Dla mnie najważniejsze, aby dla Polski było jak najlepiej.

Panowie proszę jednak na temat polityczne przejść do odpowiedniego tematu. Wszelkie pytania do mnie lub moderacji zapraszam.

3 minuty temu, arturp napisał:

To fakt. Usługodawca ma obowiązek reagować dopiero wtedy, kiedy otrzyma oficjalną informację lub wiarygodne powiadomienie.

To prawda. Często wystarczy świeże spojrzenie. Można takie linki też wysyłać w odpowiednie miejsca i potwierdzać je u źródeł. 

• Administratorzy
2 minuty temu, Ajothe napisał:

Morawiecki jest kłamcą 🙂

To żaden trolling, czysta prawda na co są wyroki sądowe. 

Nazywanie Tuska zdrajcą to czysty trolling, bo nie ma na to żadnych wyroków sądowych ani dowodów. 

Żeby moderować dział polityczny niestety trzeba się biegle orientować w polityce. 

Jedno i drugie to pomawianie. Chyba żę udowodni Pan żę Morawiecki skłamał oraz Tusk zdradził kogoś / coś. 

Prawda aby moderować politykę trzeba być biegłym ale jednocześnie nie być za żadną ze stron.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Fake newsem jest powtarzany wpis jakoby sejmowa większość chciała prywatyzować polską armię.

Nie wchodzę w to. To co ktoś gada. Wierzę w papier i to co jest na nim napisane. Program partii itd ...

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Nazywanie Tuska zdrajcą to czysty trolling

To o wiele więcej niż trolling. Ale wśród tutejszych decydentów ciągle jeszcze nie ma woli, by to spostrzec.

1 minutę temu, Espectro napisał:

Sam Pan wskazał iż jako forum musimy takie wpisy eliminować. Tzn fakenewsy i nie propagowanie ich dalej.

To prawda. Zgadzamy się tutaj w 100%. Cała dyskusja rozpoczęła się od tego, że ja chcę korzystać z przysługującego mi prawa usługobiorcy i przekazywać Państwu wiarygodne powiadomienia ( zgłszena określonych wpisów ) , które są przewidziane w przepisach. Dlatego pytałem, jak należy to zgłaszać a otrzymałem odpowiedź, że w zasadzie to i tak się tym nie zajmiecie. Więc sam dokonałem wpisów niezgodnych z prawdą ( kłamst, bujd , konfabulacji )  a za to nałożono karę , mimo wcześniejszej deklaracji moderatora, że takie sprawy pozostawia bez rozpatrzenia .

...there is no spoon...

• Administratorzy
Teraz, papageno napisał:

To o wiele więcej niż trolling. Ale wśród tutejszych decydentów ciągle jeszcze nie ma woli, by to spostrzec.

To są jeszcze mało szkodliwe wpisy. Gorsze są pomawiające o narodowość i o wyznanie ...

Teraz, arturp napisał:

jak należy to zgłaszać a otrzymałem odpowiedź, że w zasadzie to i tak się tym nie zajmiecie

nie będziemy medium do sprawdzania linków i tego co ktoś pisze. Na tyle ile moderatorowi pozwoli wiedza i ocena sytuacji. 

1 minutę temu, arturp napisał:

Więc sam dokonałem wpisów niezgodnych z prawdą ( kłamst, bujd , konfabulacji )  a za to nałożono karę , mimo wcześniejszej deklaracji moderatora, że takie sprawy pozostawia bez rozpatrzenia .

Bezsensowne w takim razie. Bo temat od memów politycznych to nie ten temat.

1 minutę temu, Espectro napisał:

Za polityka nigdy nie zamierzam i nigdy nie będę opowiadał się za żadną ze stron. Dla mnie najważniejsze, aby dla Polski było jak najlepiej.

Niestety to jest niemożliwe, bo na końcu dnia trzeba zagłosować i opowiedzieć się za którąś opcją i poprzeć konkretnych polityków. 

Ps. 

Apropo sztucznej inteligencji i fake newsów:

Ukryta Zawartość

Poza tym AI to nie jest zwykły algorytm, a uczenie maszynowe i nikt na świecie nie ma pojęcia jakie mechanizmy za tym stoją i co tam się tak naprawdę dzieje 🙂

Prawdopodobnie już nigdy człowiek nie pozna, no ten pociąg zwyczajnie odjechał i jest to już za bardzo skomplikowane. 

5 minut temu, Espectro napisał:

Jedno i drugie to pomawianie. Chyba żę udowodni Pan żę Morawiecki skłamał oraz Tusk zdradził kogoś / coś. 

Prawda aby moderować politykę trzeba być biegłym ale jednocześnie nie być za żadną ze stron.

Dowód na kłamstwa Morawieckiego, które musiał prostować w mediach:

Platforma Obywatelska pozwała Morawieckiego w trybie wyborczym za słowa, które padły na jednym spotkań przedwyborczych premiera w Świebodzinie.

- Nasi poprzednicy przez osiem lat wydali 5 mld zł na drogi lokalne. To jest tyle, ile my wydajemy w ciągu jednego do półtora roku, porównajcie sobie - powiedział wówczas Morawiecki.

Sąd nakazał w ciągu 48 godzin wyemitować oświadczenie na antenie telewizji TVP Info i TVN przed głównymi wydaniami programów "Wiadomości" i "Fakty".

Na Tuska nie ma dowodów, że jest zdrajcą, więc nie jest 🙂

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.