Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
2 minuty temu, jezz napisał:

Na formularz się nie odwoluję, bo to nie działa. Przerobiłem.

jak nie działa ? Wyrzuca błąd ? czy jak bo nie kumam ?

Czy oczekuje się żę po 3 minutach ktoś odpisze. BO jeżeli tak to "nie działa" 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Teraz, Espectro napisał:

jak nie działa ? Wyrzuca błąd ? czy jak bo nie kumam ?

Czy oczekuje się żę po 3 minutach ktoś odpisze. BO jeżeli tak to "nie działa" 

Przerabialiśmy to. Napisałem kiedys, odczekałem regulamimowy czas i nie dostałem odpowiedzi.

• Moderatorzy
7 minut temu, jezz napisał:

Na formularz się nie odwoluję, bo to nie działa. Przerobiłem.

Ale PW działa - to też jest regulaminowa możliwość.

Można też pisać na skrzynkę któregokolwiek moderatora a my przekazujemy lub dołączamy do rozmowy administratora.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

44 minuty temu, Espectro napisał:

ps. odwołań z ostatnich 7 dni na formularz było.... uwaga liczba: 1 

Już pisałem że na moje odwołania nie było odpowiedzi, więc przestałem je wysyłać na kontakt a te które wysyłałem na PW Szanowny Pan Admin był łaskaw uznać za spam na skrzynkę. Tak to wyglądało.

44 minuty temu, Espectro napisał:

Powiem lepiej. Odwołanie było bezzasadne pisane przez stałego bywalca i wojownika bocznicy top 5. 

Nigdy nie były bezzasadne, w 90% powinny zostać uznane a punkty usunięte, bo co to jest "złe zachowanie" albo "prowokacja", najczęściej za to dajecie mi punkty a potem pan pisze że na podstawie historii oceniacie ludzi, jakiej historii? Polski?

Edytowane przez caleb66
  • Moderatorzy

Czy nie lepiej byłoby pisać w sposób, który nie będzie powodował nakładania punktów...?

Na forum jest kilka tysięcy użytkowników, z czego kilkuset regularnie piszących. Z tego kilkanaście osób, które regularnie otrzymują punkty i kilka osób regularnie się odwołujących.

Hmmm...

39 minut temu, Marcinus napisał:

Czy nie lepiej byłoby pisać w sposób, który nie będzie powodował nakładania punktów...?

Na forum jest kilka tysięcy użytkowników, z czego kilkuset regularnie piszących. Z tego kilkanaście osób, które regularnie otrzymują punkty i kilka osób regularnie się odwołujących.

Hmmm...

A ilu regularnie zgłasza wpisy?

Podobno sami z siebie nie reagujecie.

Wrzućcie listę kapusiów i nie mówię tu o osobach które zgłaszają ataki personalne obelgi itp ale te śmieszne prowokacje albo złe zachowania a im naprawdę chodzi im o wyeliminowanie po przez ban adwersarza. I tak najczęściej się dzieje.

• Redaktorzy
55 minut temu, Marcinus napisał:

Hmmm...

Regularny okres = codzienność, nuda, posucha.

Nieregularny okres, a właściwie jego brak = ciąża = coś się urodzi.

😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

3 godziny temu, Seyv napisał:

Ale PW działa - to też jest regulaminowa możliwość

I tego się trzymam.

Do moderatorów pisać nie będę, bo w założeniu odwołuję się od ich decyzji.

Godzinę temu, Marcinus napisał:

Tak piszę, a i tak dostaję punkty, ostatnio setnie mnie to rozbawiło.

53 minuty temu, caleb66 napisał:

Wrzućcie listę kapusiów

Brawo!!! Popieram czterema łapkami.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Moderatorzy
18 minut temu, jezz napisał:

Do moderatorów pisać nie będę, bo w założeniu odwołuję się od ich decyzji.

Odwołanie nie jest do moderatorów, tylko kontakt z administracją jest przez któregoś z moderatorów. To dla tych, którzy nie wiedzieli by do kogo napiąć. Zamiast wylewać żale po tematach lepiej napisać na PW. Chyba ,że akurat ktoś trafi na moderatora, który nałożył karę i zmieni on swoją decyzję. Jeśli nie, odsyła lub dodaje do PW administratora.

56 minut temu, caleb66 napisał:

Podobno sami z siebie nie reagujecie.

Reagujemy jeśli akurat czytamy temat ale nie jesteśmy w stanie czytać wszystkiego. 

57 minut temu, caleb66 napisał:

ale te śmieszne prowokacje albo złe zachowania a im naprawdę chodzi im o wyeliminowanie po przez ban adwersarza. I tak najczęściej się dzieje.

Tak zazwyczaj jest w tematach politycznych.  Sprowokować i zgłosić to znana nam technika, często udaje się to wyłapać choć nie zawsze dowody są oczywiste, zwłaszcza jeśli łatwo kogoś sprowokować.

• Moderatorzy
Godzinę temu, caleb66 napisał:

Wrzućcie listę kapusiów

Niestety nie mogę tego uczynić, choć trochę żałuję, bo mógłbyś się zdziwić.

Jest kilka osób, które bardzo rzadko na bocznicy piszą, ale często wchodzą wyłącznie po to aby zgłaszać wpisy oponentów.

Do tego, często śmiesznie wyglądają zgłoszenia z cytatami, które są o wiele gorsze (pod kątem regulaminu) niż zgłaszany wpis.

Natomiast jeśli ktoś się czuje urażony, a tym bardziej  jak słusznie i zgłasza ten obraźliwy wpis, to trudno go nazywać kapusiem.

39 minut temu, Seyv napisał:

Sprowokować i zgłosić to znana nam technika,

Taki prowokator później czuje zdziwienie.

Godzinę temu, jezz napisał:

Tak piszę, a i tak dostaję punkty, ostatnio setnie mnie to rozbawiło.

No właśnie przejrzałem kilka ostatnich ostrzeżeń. Niestety nie mam podstaw aby się z Tobą zgodzić. 

Nie będę tych wpisów i ostrzeżeń wywlekał na forum, no chyba, że chcesz...?

Administracja nie wiem co zrobiliście z tą witryną, ale cały czas mam "Złe pytanie", używam PCta i przypadkowo zainstalowaną przeglądarkę od Awasta, działało to latami, oczywiście mam też Chrome i na niej to samo, w Awaście wystarczy jedno "ciasteczko" w pamięci i przy zmianie strony/tematu/wątku jest: "Bad request".

Poddałem się, zainstalowałem Operę, i chociaż parę dni witryna normalnie działa do: "Bad request", usuwam "ciasteczka" i znów parę dni działa.

Niestety nie mogę tego uczynić, choć trochę żałuję, bo mógłbyś się zdziwić.

Szkoda, bo mam przeczucie graniczące z pewnością że nie zdziwiłbym się.

Jest kilka osób, które bardzo rzadko na bocznicy piszą, ale często wchodzą wyłącznie po to aby zgłaszać wpisy oponentów.

Podobno taka praktyka jest zabroniona, tak się swego czasu tłumaczył tu admin po wcześniejszym nałożeniu mi punktów za zgłaszanie i nieuczestniczenie w dyskusji. Wasze tłumaczenie nie trzymają się kupy, mówicie co wam wygodnie w danej chwili. Tyle że zapominacie co mówiliście wcześniej.

Natomiast jeśli ktoś się czuje urażony, a tym bardziej  jak słusznie i zgłasza ten obraźliwy wpis, to trudno go nazywać kapusiem.

Napisałem o co mi chodzi, prowokacje złe zachowanie i tego typu wynalazki pod które można podciągnąć niemal wszystkie wpisy w Polityce.

Za arabów dostałem 3 punkty i permanentnego bana w wątku o antysemityźmie, zarzuciliście mi rasizm, seksizm i antysemityzm, przecież to śmieszne jest.

Edytowane przez caleb66
  • Moderatorzy
2 minuty temu, caleb66 napisał:

Podobno taka praktyka jest zabroniona,

Bo jest.

3 minuty temu, caleb66 napisał:

Za arabów dostałem 3 punkty i permanentnego bana w wątku o antysemityźmie, zarzuciliście mi rasizm, seksizm i antysemityzm, przecież to śmieszne jest.

Widziałem, że już Admin Ci to wyjaśnił i uściślił, więc proszę nie pisz półprawd.

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, Espectro napisał:

I tu widzimy ewidentne wycieczki personalne w stosunku do moderatora z powodu ostrzeżenia lub jakiejś akcji ...

po prostu  nie podobała mi się forma w jakiej kolega moderator zwracał się do Maju i dlatego wtrąciłem się wtedy w dyskusję

jeśli użytkownik nie ma prawa napisać w dość wg mnie ulgowej formie co o takim zachowaniu sądzi możesz oczywiście przydzielić mi stosowne ostrzeżenie ale podtrzymuję swoje zdanie

tym bardziej , że dzisiaj na temat konkretnego odwołania można było podyskutować zupełnie inaczej

10 godzin temu, Marcinus napisał:

Odwołałem się i spokojnie czekam, więc proszę mnie nie prowokować i przypomnieć sobie swoje wpisy, kiedy nie byłeś moderatorem.

11 godzin temu, Marcinus napisał:

Niestety nie mam podstaw aby się z Tobą zgodzić. 

A ja z Tobą, dlatego się odwołałem, zgodnie z regulaminem.

9 godzin temu, Marcinus napisał:

Bo jest

Czy mówi o tym jakiś punkt regulaminu?

Pytam z ciekawości.

• Moderatorzy

przypomnieć sobie swoje wpisy, kiedy nie byłeś moderatorem.

Dobrze pamiętam, ale nigdy nie lamentowałem, jak dostałem po łapkach.

Pytam z ciekawości.

Przeczytałem ostrzeżenia, które otrzymałeś i uważam, że każde jest zasadne, ponieważ wpisy były niezgodne z regulaminem.

2 godziny temu, jezz napisał:

Odwołałem się i spokojnie czekam, więc proszę mnie nie prowokować i przypomnieć sobie swoje wpisy, kiedy nie byłeś moderatorem.

A ja z Tobą, dlatego się odwołałem, zgodnie z regulaminem.

Pytam z ciekawości.

Zabawne.

Ja ostatnio za pytanie na temat moderacji w wątku o moderacji dostałem punkty i bana. Z uwagą, że wpis nie na temat.

To gdzie będzie na temat, w wątku "Humor i satyra"???

Zainteresowanym mogę podesłać na priva.

Nawet się nie odwoływałem bo i po co?

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
32 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ja ostatnio za pytanie na temat moderacji w wątku o moderacji dostałem punkty i bana

Bana miałeś za ilość uzbieranych punktów a nie za ten konkretny wpis. 10 punktów = tygodniowy ban.

33 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Na PW lub e-mail administratora. @jezz tak właśnie się odwołał.

36 minut temu, Jaro_747 napisał:

Oczywiście odwołanie powinno zawierać uzasadnienie, które przekona administratora o nie słuszności nałożenia kary. Bez tego rzeczywiście nie ma sensu pisać odwołań.

32 minuty temu, Seyv napisał:

Bana miałeś za ilość uzbieranych punktów a nie za ten konkretny wpis. 10 punktów = tygodniowy ban.

Na PW lub e-mail administratora. @jezz tak właśnie się odwołał.

Oczywiście odwołanie powinno zawierać uzasadnienie, które przekona administratora o nie słuszności nałożenia kary. Bez tego rzeczywiście nie ma sensu pisać odwołań.

Mylisz skutek z przyczyną.

Dostałem punkty za pytanie o moderację w wątku o moderacji.

Akurat tyle, żeby dostać bana. Proste.

Co do kolejnej uwagi to do mnie w ogóle?

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Marcinus napisał:

Dobrze pamiętam, ale nigdy nie lamentowałem, jak dostałem po łapkach.

Odwiłanie, to nie lamentowanie, nie mylmy pojęć.

3 godziny temu, Marcinus napisał:

Przeczytałem ostrzeżenia, które otrzymałeś i uważam, że każde jest zasadne, ponieważ wpisy były niezgodne z regulaminem.

Nie rozumiem dlaczego próbujesz ciągnąć ten temat. Nie do Ciebie się odwołuję, tylko do administracji.

• Administratorzy
2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Zabawne.

Ja ostatnio za pytanie na temat moderacji w wątku o moderacji dostałem punkty i bana. Z uwagą, że wpis nie na temat.

Zainteresowanym mogę podesłać na priva.

odwołania starajcie się pisać na pw lub formularz. W temacie często pomijam masowe rozmowy które nic nie wnoszą. Czytam tylko oznaczenie mnie w postach. 

2 godziny temu, Seyv napisał:

dokładnie. Pisanie że się z tym nie zgadzam. I nic więcej to słabe odwołanie... 

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Mylisz skutek z przyczyną.

Dostałem punkty za pytanie o moderację w wątku o moderacji.

Akurat tyle, żeby dostać bana. Proste.

Co do kolejnej uwagi to do mnie w ogóle?

jak to jest że zawsze to stali bywalcy i wojownicy bocznicy mają problemy z punktami na forum a inni nie mają ??

Potrafią nie wyzywać sie nawzajem i obrażać w tematach. Max jak już coś ktoś napisze nie na temat. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

33 minuty temu, Espectro napisał:

Potrafią nie wyzywać sie nawzajem i obrażać w tematach.

A ja kogo wyzywałem że zostałem tak sowicie obdarowany punktami?

35 minut temu, Espectro napisał:

jak to jest że zawsze to stali bywalcy i wojownicy bocznicy mają problemy z punktami na forum a inni nie mają ??

Może dlatego że nie piszą nic?

• Moderatorzy
10 minut temu, caleb66 napisał:

Może dlatego że nie piszą nic?

Jest bardzo dużo aktywnych użytkowników, którzy nie mają najmniejszych problemów z punktami.

28 minut temu, Seyv napisał:

Jest bardzo dużo aktywnych użytkowników, którzy nie mają najmniejszych problemów z punktami.

Ja też bym nie miał gdyby nie nadopiekuńcza moderacja?

Nie mogę zrozumieć trzech punktów za seksizm które dostałem w wątku o antysemityźmie

Beznazwy.jpeg.616a86f678a46ac0b6979c91fa8963e7.jpeg

Czy może chodzi o tych arabów?

9 minut temu, caleb66 napisał:

Nie mogę zrozumieć trzech punktów za seksizm

racja...tego oraz wielu innych rzeczy :) 

• Moderatorzy
28 minut temu, caleb66 napisał:

za seksizm

Jaki seksizm?

Kategoria jest "Rasizm, antysemityzm, seksizm". Trzeba czytać ze zrozumieniem.

A obrazek nie wnosi nic merytorycznego do dyskusji o antysemityźmie. Można go było wkleić w kategorii humor. 

2 godziny temu, Espectro napisał:

Potrafią nie wyzywać sie nawzajem i obrażać w tematach. Max jak już coś ktoś napisze nie na temat. 

Jak to jest, że pewni moderatorzy wlepiają punkty nie wiadomo za co, czyli np. za pytanie o moderację w wątku o moderacji? Oczywiście nie wiadomo jacy, ale to inny temat.

A inni moderatorzy nie widzą tego mojego prostego pytania, za to piszą zupełnie o czymś innym?

W sumie to wypadałoby chyba podziękować, że nie dostałem kolejnych punktów?

No to z góry dziękuje póki jeszcze mogę🙂.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Ignorowanie chyba nie do końca działa, jak powinno. Ignoruję użytkownika, dostałem powiadomienie, że ktoś, on i ktoś, wypowiedzieli się w temacie, który obserwuje. 

Szkoda też, że w temacie widać że napisał, tyle że nie widać co.

Edytowane przez J4Z

.

2 godziny temu, J4Z napisał:

temacie widać że napisał, tyle że nie widać co.

Masz opcje rozwijalnego menu do wyboru ze strzałką w dół

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.