Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Panowie @Maju i @endriuw proszę załatwić swoje prywatne animozje na PW a najlepiej przejść nad tym do porządku dziennego. Dalsze wasze wpisy potraktuję jako wpisy nie na temat.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

2 godziny temu, Seyv napisał:

Z tego co pamiętam to temat został zamknięty i ukryty.

Zamknięty tak - ukryty nie. Administrator pozostawił go, pytając mnie (!) o decyzję co do jego dalszego losu.

Oczywiście nie odpowiedziałem, bo nie jest to moja sprawa.

Takie wątki powinny być usuwane z automatu, bo naruszają regulamin.

Muda musi dbać o swoja reputację, bo przecież żyje z voodoo.

Co do pozostałych kwestii, to wiem, że macie jakieś ustalenia, które nakazują wam minimalizować ilość wpisów sprzeciwiających się szarlatanerii i wytykaniu innym braków w wiedzy. W końcu audio z tego żyje, a wasi redaktorzy z współzałożycielem portalu Soundrebels na czele są zwolennikami takich bzdurnych "teorii". W końcu też czerpią z tego korzyści.

Wystarczy sobie poczytać kilka recenzji - roi się tam od voodoo i niedorzeczności sprzecznych ze światem realnym 😄

15 godzin temu, bum1234 napisał:

Rozumiem, że pan Muda mnie nie lubi, bo psuję mu jego oszukańcze interesy

Za taki tekst powinieneś w sądzie wylądować, a tutaj na banie.

14 godzin temu, soundchaser napisał:

To tylko niewielki wycinek - odnajdywanie wspólnych zainteresowań i pasji na FB. Generalnie to platforma, w której szczęście znajdują użytkownicy, chwaląc się swoimi osiągnięciami i codziennym życiem, ale z drugiej strony potężne narzędzie inwigilacji. Tak w skrócie.

Chodziło o dostęp do informacji w tym zamkniętym gronie. To taka małomiasteczkowość w dobie ogólnodostępnego internetu.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

23 godziny temu, J4Z napisał:

Będzie promka na premium?

Czy ktoś z obsługi mógłby zachować się życzliwie i odpowiedzieć czy za bardzo Was złoszczę? Ciężko mi się przebijać przez setki polityków, duchownych i tym podobnych na forum o tematyce audio.

.

2 godziny temu, Jacchusia napisał:

Za taki tekst powinieneś w sądzie wylądować, a tutaj na banie.

Bardzo chętnie. Czekam na pozew 🙂

Raz na zawsze skończyłby się ten proceder, przynajmniej w jednym wypadku. 

19 godzin temu, Ajothe napisał:

Niesłyszących powinno się wywalić z tego forum, bo jedyne co robią to psują tematy 🙂

Na Twoim miejscu byłbym ostrożny z postulatami o usuwanie z Forum trolli.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Szymonie, czy uważasz, że "niesłyszący" są trollami? 

Edytowane przez J4Z

.

24 minuty temu, J4Z napisał:

Szymonie, czy uważasz, że "niesłyszący" są trollami? 

Nie, "słyszący" też nie. Bycie trolem to stan umysłu konkretnego osobnika, a nie kwestia wyobrażenia nt audio.

Edytowane przez szymon1977

Czemu w zakładce kluby nie może być tematu o CEC?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 22.11.2024 o 12:34, Espectro napisał:

problem w tym że zabawa w edycje to problem forumowy i tak samo usuwanie i zabawa wpisami

To forum: t e M a t y c z n e.

Facebook jedynie zabawowy. Taki od fotek, itd.

Oto różnica.

Ja bym nic z edycją wpisów nie ruszał.

W dniu 22.11.2024 o 18:22, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Cenzura prewencyjna

Prawo europejskie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

22 godziny temu, Seyv napisał:

Dalsze wasze wpisy potraktuję jako wpisy nie na temat.

To teraz napiszę ściśle na temat, kilka słów w sprawie funkcjonowania tego forum.

Po tym jak tu forowicze wręcz szczycą się tym że mają kilkudziesięciu w ignorowanych rozumiem że potrzebne im to po to by nie reagować gdy się ich kłamstwa wytyka, by mogli swoją pracę wykonywać dalej, bez przeszkód, bez stresu.   🙂

Dziwi mnie natomiast brak reakcji moderacji gdy się zgłasza ich ewidentne (a niektórych ciągle powtarzane, nawet kilka dziennie) nadużycia......standardem tego forum nie będzie, nie stanie się chyba pobłażanie tym którzy możliwego kandydata na prezydenta o sutenerstwo i pedofilię oskarżają!

Czyżby kierownictwu tego forum pasowało utrzymywanie tu takich trolli???

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość

(Konto usunięte)
11 godzin temu, xetras napisał:

https://www.audiostereo.pl/clubs/

http://www.cec-international.com/

Oto różnica.

Prawo europejskie

Był kiedyś portal ,,Nasza Klasa" i go zmieliło. Taka dygresja. Dlaczego nie ma technicznej możliwości usunięcia wpisu od strony użytkownika ?  Czy to takie trudne ? Wymieniłem jeszcze y.t  na którym też to można zrobić. Tu chodzi o możliwości techniczno funkcyjne ,a nie o to czy mają być emotki kwadratowe czy płaskie. Bo chyba raczej o to drugie chodzi. Co mi po tym czy forum jest merytoryczne czy nie, jak edycyjnie niewiele mogę zrobić ze swoimi wpisami z poziomu mojego konta  ,które jest zabezpieczone hasłem. Powinno byc , zgłoś ,edytuj, usuń z konta użytkownika. Te dwie ostatnie dostępne tylko dla autora wpisu.

Edytowane przez Wojtek 1959
W dniu 24.11.2024 o 08:12, Maju napisał:

Czyżby kierownictwu tego forum pasowało utrzymywanie tu takich trolli???

Wymowna cisza.....a trolle dalej harcują.....żenada!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
W dniu 23.11.2024 o 07:27, Maju napisał:

Mam w takim razie, mam wielką prośbę, proszę prowadzić takie bezsensowne "monologi" nie cytując moich wpisów. Wtedy (jak to pan opisał) "nie dojdzie do kłótni" żadnej, na pewno.....sam siebie pan chyba nie sprowokuje.

Nie będę. Bo rozmowa z Panem wygląda jak monolog dwóch osób siedzących przy tym samym stole. 

W dniu 23.11.2024 o 21:38, xetras napisał:

https://www.audiostereo.pl/clubs/

http://www.cec-international.com/

Oto różnica.

Prawo europejskie

a czemu nie może ?

W dniu 22.11.2024 o 13:30, J4Z napisał:

może 🙂 

W dniu 23.11.2024 o 10:42, bum1234 napisał:

Zamknięty tak - ukryty nie. Administrator pozostawił go, pytając mnie (!) o decyzję co do jego dalszego losu.

Oczywiście nie odpowiedziałem, bo nie jest to moja sprawa.

Takie wątki powinny być usuwane z automatu, bo naruszają regulamin.

Muda musi dbać o swoja reputację, bo przecież żyje z voodoo.

Co do pozostałych kwestii, to wiem, że macie jakieś ustalenia, które nakazują wam minimalizować ilość wpisów sprzeciwiających się szarlatanerii i wytykaniu innym braków w wiedzy. W końcu audio z tego żyje, a wasi redaktorzy z współzałożycielem portalu Soundrebels na czele są zwolennikami takich bzdurnych "teorii". W końcu też czerpią z tego korzyści.

Wystarczy sobie poczytać kilka recenzji - roi się tam od voodoo i niedorzeczności sprzecznych ze światem realnym 😄

tak było.... choć ja tego nie pamiętam, ale pewnie tak było.... musiało tak być.....

W dniu 22.11.2024 o 13:30, J4Z napisał:

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Zapraszam.   2x Promka 12+12, 6+6, 1+1 miesięcy za tyle samo. 🙂 

Nie bawimy się w jakieś -15 % 🙂 

15 minut temu, Espectro napisał:

Nie bawimy się w jakieś -15 %

Spoczko, rok temu wziąłem na rok, teraz też wezmę. Obym się utrzymał ma forum przez ten czas. xD

.

Godzinę temu, Espectro napisał:

czemu nie może ?

Powinien być a nie umiem go dodać w zakładce "kluby".

(C.E.C to u nas mało znana marka ale gdzie indziej jest znana bardziej a chodzi o niszowe kwestie, tzn. mechanikę w danym modelu)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
3 minuty temu, xetras napisał:

Powinien być a nie umiem go dodać w zakładce "kluby".

(C.E.C to u nas mało znana marka ale gdzie indziej jest znana bardziej a chodzi o niszowe kwestie, tzn. mechanikę w danym modelu)

Ok dodam. Moment.

Proszę sobie ustawić wszystko i dodać logo 

https://www.audiostereo.pl/clubs/667-cec-klub/

Właśnie dostałem pierwsze na tym forum ostrzeżenie od moderatora. Za zdanie, które napisałem w wątku o strefie Gazy:

“Antysemtów i hasbarę uprasza się o niezabieranie głosu w tym wątku.”

To jakieś jaja są. Ja wzywam do rzeczowej dyskusji, na jaką ta sprawa zasługuje, a dostaję ostrzeżenia. Pewnie właśnie na wniosek antysemitów albo hasbary.

• Administratorzy
13 minut temu, TAtomicus napisał:

Właśnie dostałem pierwsze na tym forum ostrzeżenie od moderatora. Za zdanie, które napisałem w wątku o strefie Gazy:

“Antysemtów i hasbarę uprasza się o niezabieranie głosu w tym wątku.”

To jakieś jaja są. Ja wzywam do rzeczowej dyskusji, na jaką ta sprawa zasługuje, a dostaję ostrzeżenia. Pewnie właśnie na wniosek antysemitów albo hasbary.

Po ponownym przeanalizowaniu wpisu podtrzymujemy decyzję, ponieważ zawiera on elementy wykluczające, które mogą być odebrane jako obraźliwe i zaostrzające dyskusję w tak wrażliwym temacie jak konflikt w Strefie Gazy. Zachęcamy do formułowania wypowiedzi w sposób sprzyjający otwartej i konstruktywnej debacie, z poszanowaniem wszystkich uczestników rozmowy.

Ja od początku staram się rzeczowo dyskutować. Dyskusję zaostrzają właśnie przedstawiciele tych grup. Które z określeń przeze mnie użytych jest niby obraźliwe?

• Administratorzy
2 minuty temu, TAtomicus napisał:

Ja od początku staram się rzeczowo dyskutować. Dyskusję zaostrzają właśnie przedstawiciele tych grup. Które z określeń przeze mnie użytych jest niby obraźliwe?

słowa ?

Antysemtów i hasbarę

Antysemitów nie moźna nazywać antysemitami a hasbary hasbarą? Jeśli to jest obraźliwe to wnoszę o zamknięcie tego wątku.

23 minuty temu, TAtomicus napisał:

Ukryta Zawartość

Przecież to nic nowego tak jak i antysemityzm też.

Być może zrozumiałbym całkowite usunięcie wątków związanych z tą tematyką, żeby nie było takich dyskusji. Ale za używanie nazw, powszechnie funkcjonujących w świecie karać to już odlot. 

Nazewnictwo zjawiska nie jest obrazą. A jeśli się nie podoba, to po cholerę więc taki wątek?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1

Otóż właśnie. Tylko, że moderacja i administracja jest innego zdania. Co więcej, pozwala na powielanie nieprawdziwych, a rozpowszechnianych przez izraelską propagandę informacji.

Edytowane przez TAtomicus
4 godziny temu, jar1 napisał:

Nazewnictwo zjawiska nie jest obrazą.

Epitet jak epitet, ale użyty bezpodstawnie staje się obelgą. Polecam zapoznać się ze znaczeniem słówka "antysemityzm" (przerabialiśmy kilka dni temu w stosownym wątku) i go nie nadużywać, gdy w dyskusji pojawia się racjonalnie uzasadniona krytyka. A dla porządku przypomnę: rasizm prawnie jest zakazany, nie tylko w tę stronę zwaną "antysemityzmem", ale w tę drugą też.

1. Przecież słowa “antysemita” i hasbara nie są żadnymi epitetami.

Ukryta Zawartość

2. W tym wątku pojawiają się wypowiedzi wyczerpujące znamiona antysemityzmu. Ale i często takie, które jawnie powtarzają kłamstwa izraelskiej propagandy. Niektórzy koledzy (z obu grup) robią to systematycznie i nachalnie.

3. Apelowałem tylko o wstrzymanie się od tego rodzaju zachowań. I to spowodowało interwencję moderatora.

.

Ukryta Zawartość

27 minut temu, TAtomicus napisał:

W tym wątku pojawiają się wypowiedzi wyczerpujące znamiona antysemityzmu.

Powtórzę:

41 minut temu, szymon1977 napisał:

Polecam zapoznać się ze znaczeniem słówka "antysemityzm" (przerabialiśmy kilka dni temu w stosownym wątku) i go nie nadużywać, gdy w dyskusji pojawia się racjonalnie uzasadniona krytyka.

Wpisy rasistowskie nie są na Forum tolerowane, niezależnie czy są antysemickie czy przeciwne. Widzisz taki to zgłoś, a historia uczy, że wyleci razem z autorem. I tu dochodzimy do sedna: nazywając "antysemitą" kogoś, kto tu nadal jest mylisz się, co epitet czyni obelgą.

W dniu 24.11.2024 o 08:12, Maju napisał:

Po tym jak tu forowicze wręcz szczycą się tym że mają kilkudziesięciu w ignorowanych rozumiem że potrzebne im to po to by nie reagować gdy się ich kłamstwa wytyka, by mogli swoją pracę wykonywać dalej, bez przeszkód, bez stresu.   🙂

przecież na to twoje wytykanie nikt nie zwraca najmniejszej uwagi...większość traktuje to w kategoriach folkloru lub nieszkodliwego dziwactwa 😄 

12 godzin temu, Maju napisał:

Wymowna cisza.....a trolle dalej harcują.....żenada!

nie-sa-mo-wi-te...

2 minuty temu, Niepokorny napisał:

Bezzasadne pomówienia.

no nie...

3 minuty temu, Niepokorny napisał:

Nie pokazałeś żadnego wpisu który uzasadniałby te bzdety. Gdzie ja ci żonę atakuję ?

czy Twoje wypowiedzi nie cechują się ewidentnym chamstwem?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.