Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
4 godziny temu, jezz napisał:

Na temat, to strona,dziś, wczytuje się, mniej więcej tak.

Screenshot_20230509-061920_Chrome.jpg

Jaka przeglądarka i motyw ? 

Użycie maszyny to max 20 % image.png

I druga image.png

4 godziny temu, jezz napisał:

Na temat, to strona,dziś, wczytuje się, mniej więcej tak.

Screenshot_20230509-061920_Chrome.jpg

chciałem tylko zauważyć że widzę 42 zakładki w przeglądarce. 🙂 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

55 minut temu, Espectro napisał:

Jaka przeglądarka i motyw ? 

Chrome, red domyślny.

55 minut temu, Espectro napisał:

chciałem tylko zauważyć że widzę 42 zakładki w przeglądarce. 🙂 

To nic, tylko strona audiostereo zamula.

W dniu 8.05.2023 o 11:07, Piotr_1 napisał:

Nie, aczkolwiek ... (tutaj ocenzurowałem się sam aby uniknąć punktów ostrzeżeń).

Cenzura prewencyjna (czy też represyjna jest w użyciu- tego nie wiem) strategiczna cyberprzestrzeni.

Inaczej - łączność ograniczona.

Otóż dotyczy np. -funkcji, -rozmiarów, -lokalizacji, -obrazu obiektów, czyli -realności, choćby  przez rozmycie szczegółów "blur" (nawet gdy pinezki są na mapach, dotyczy zdjęć z satelity, zapewne też i z drona). Tak samo można zastrzec prywatny wizerunek prywatnego domu, itd.

Inna prewencja czyli zachowawczość dotyczy choćby obszaru granicznego z: Рэспубліка Беларусь, Республика Беларусь wobec przemytniczych praktyk sąsiada.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Trwa przecież operacja specjalna (w której istotniejszy jest prymat prawa stosunków międzyrzadowych wobec ograniczenia praw jednostki) czyli "zielone ludziki" knują.

Podsumowanko:

"Przewodas" nazwał ongiś działania "strategią rójki". Wtedy to była fikcja - obecnie to jest rzeczywistość. Tyle o potrzebie prewencji systemów łączności.

Masz zdolność do czynności prawnych i też jesteś za nie odpowiedzialny.

EOT

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

13 godzin temu, Espectro napisał:

Panowie na temat to ostatnia prośba.

Służę uprzejmie.

Już dawno nie czułem się tak komfortowo😀.

Wystarczy zapieprzać jak wół roboczy, budując ze starego, ohydnego garażu - wypasioną 50 metrów kwadratowych łazienkę dla bogatego (aczkolwiek wiecznie pijanego i naćpanego) derechtora firmy od francuskich samochodów - i już mamy fajowo!l!

Bo nie mamy czasu pisać; a nawet czytać, za co przepraszam.

😘🥃

(Jeden punkt... Tego w historii ludzkości jeszcze chyba nie notowano)

🦥🎼

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 8.05.2023 o 12:50, cir napisał:

W analizie umieralności z powodu COVID-19 wykazano, że ryzyko zgonu w populacji osób niezaszczepionych było 10 razy większe w stosunku do zaszczepionych (wyniosło 9,156 (95% CI: 8,933-9,384). W 2021 roku w analizowanej populacji z powodu COVID-19 zmarło 60 185 osób niezaszczepionych oraz 7 116 osób zaszczepionych.

Skoro to coś tu zostało napisane, to tu należy je sprostować: aby porównać ryzyko zgonu niezaszczepionych z zaszczepionymi w roku 2021, to procent niezaszczepionych wśród ofiar w roku 2021 należy porównać ze średnim procentem niezaszczepionych w społeczeństwie w roku 2021. Mogę to obliczyć, ale we właściwym wątku - tutaj proszę w błąd nie wprowadzać.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

24 minuty temu, szymon1977 napisał:

ryzyko zgonu niezaszczepionych

A przynajmniej to, że zasnąć nie mogą i budzą zaszczepionych....

• Administratorzy
10 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Służę uprzejmie.

Wystarczy zapieprzać jak wół roboczy, budując ze starego, ohydnego garażu - wypasioną 50 metrów kwadratowych łazienkę dla bogatego (aczkolwiek wiecznie pijanego i naćpanego) derechtora firmy od francuskich samochodów - i już mamy fajowo!l!

😘🥃

🦥🎼

Screenshot_20230509-215403.png

punkty z piątku wygasają 04.06.23 

Czy to odwołanie od tej decyzji ?

Dziś, dla odmiany, strona wczytuje się tak, jak na obrazku.

Myslę, że to dobre rozwiązanie, co prawda nie można czytać, za to nie można także pisać, czyli mniej problemów z oceną strasznych postów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
12 minut temu, jezz napisał:

Dziś, dla odmiany, strona wczytuje się tak, jak na obrazku.

Myslę, że to dobre rozwiązanie, co prawda nie można czytać, za to nie można także pisać, czyli mniej problemów z oceną strasznych postów.

Screenshot_20230510-073801_Chrome.jpg

Czy ktoś jeszcze ma takie problemy ?

Nie wiem w jaki sposób mogę zasymulować taki problem u siebie.

Trzeba korzystać z laptopów, czy komputerów stacjonarnych, a nie ze smartfonów. Wtedy nie będzie żadnych problemów.

• Administratorzy
Godzinę temu, soundchaser napisał:

Trzeba korzystać z laptopów, czy komputerów stacjonarnych, a nie ze smartfonów. Wtedy nie będzie żadnych problemów.

Nie powinno mieć to znaczenia.

Godzinę temu, jezz napisał:

Dziękuję za poradę, ale nie trzeba.

Skoro masz wiecznie problemy to może jednak trzeba. 😉

Mam prośbę do administracji o wyjaśnienie, w którym miejscu popełniłem wykroczenie przeciwko regulaminowi , prawu lub wierze. Mam wrażenie, że zgłoszenie nie było analizowane ponieważ ograniczenie zostało nałożone za obronę wiary przed jej wypaczeniami . 

Dla jasności zacytuję Biblię:

,,Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę. Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez arturp

...there is no spoon...

• Administratorzy
7 minut temu, arturp napisał:

Mam prośbę do administracji o wyjaśnienie, w którym miejscu popełniłem wykroczenie przeciwko regulaminowi prawu lub wierze. Mam wrażenie, że zgłoszenie nie było analizowane ponieważ ograniczenie zostało nałożone za obronę wiary przed jej wypaczeniami . 

Dla jasności zacytuję Biblię:

,,Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę. Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie."

graniczenia.thumb.jpg.0f8c5047d73da26c27eb19d18cedb517.jpg

"Ciemnotę trzeba nauczyć na pamięć wierszyków i pieśni ...." 

W temacie o kościołach to takie szukanie zaczepki.

24 minuty temu, Espectro napisał:

"Ciemnotę trzeba nauczyć na pamięć wierszyków i pieśni ...." 

W temacie o kościołach to takie szukanie zaczepki.

Jakiej zaczepki ?  Nie wie Pan , że podstawą religii [każdej] jest właśnie ciemnota . Podstawą religii są 2 najsilniejsze uczucia : strach i nadzieja . Największym wrogiem religii jest nauka ... Jedna ciemnota liczy na duży zysk w Amber Gold , druga ciemnota liczy , że jakaś [przepraszam za wyrażenie] Mejza ich uzdrowi , trzecia ciemnota wierzy , że pójdzie do nieba . Daruję sobie dalsze wyliczanki ciemnot dużych i małych , bo się klawiatura przegrzeje .  Miłego dnia .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
1 minutę temu, MV2 napisał:

: strach i nadzieja

i wiara że ktoś jest zawsze nad. 

2 minuty temu, MV2 napisał:

Jakiej zaczepki ?  Nie wie Pan , że podstawą religii [każdej] jest właśnie ciemnota . Podstawą religii są 2 najsilniejsze uczucia : strach i nadzieja . Największym wrogiem religii jest nauka ... Jedna ciemnota liczy na duży zysk w Amber Gold , druga ciemnota liczy , że jakaś [przepraszam za wyrażenie] Mejza ich uzdrowi , trzecia ciemnota wierzy , że pójdzie do nieba . Daruję sobie dalsze wyliczanki ciemnot dużych i małych , bo się klawiatura przegrzeje .  Miłego dnia .

Generalnie zgadzam się z całym wpisem. Kwestia nadal jest taka że wpis był zaczepką i niczym innym.

Gdyby wyglądał tak jak Pański to ręczę, że wpisu nikt by nie dotykał. 

Dziękuję administratorowi za wyjaśnienie . Karę przyjmuję , pretensji nie zgłaszam.

Pozdrawiam.

...there is no spoon...

W dniu 9.05.2023 o 22:02, Bezlitosna Niusia napisał:

Jeden punkt... Tego w historii ludzkości jeszcze chyba nie notowano)

Sorry za OT. Parokrotnie miewałem tak jak wyżej.

Ciekawe że tak dominujesz (ale bezproblemowo) na zwrotnicy w odstawce a nie  tam, gdzie coś jest tworzone, czyli w tematach w zakładkach (notabene) tematycznych. EOT

• Administratorzy
W dniu 9.05.2023 o 22:02, Bezlitosna Niusia napisał:

Służę uprzejmie.

😘🥃

🦥🎼

Screenshot_20230509-215403.png

to przeliczone na nowo i aktualnie są 2. 

Wygasają jedno 23.05.2023 15:52 oraz 04.06.2023 13:08

W dniu 10.05.2023 o 12:28, Espectro napisał:

Nie powinno mieć to znaczenia.

Przedwczoraj i wczoraj było i dziś też jest bez problemu (Opera). Aha - jedynie gugl coś kombinuje.

Zwiesza się komentowanie YT (poza aplikacją), ostatnio otwieram YT tylko do wymiany komentów jako aplikację. Uaktywniło się tam też czyszczenie ~inwestycyjnych (kapitałowo) wideo [pewnie po roszczeniach posiadaczy praw], a Chrome to dla mnie zapasowy browser, podstawowy jw., bo Opera najmniej mi tnie łączność.

1 godzinę temu, MV2 napisał:

Jakiej zaczepki ? 

[...] Miłego dnia .

Przeniosłeś ją tu gdzie nie pasuje zamiast w tematach kościelnych ją umieszczać. Dlatego wyciąłem z cytatu co jest poza tematem.

Drobny OT: religia to właśnie i nauka i prawda. Doucz się, co to jest logicznie - prawda. "Naukę" przyjmujesz zapewne na wiarę - a wspomnę o tym że co naukowiec to i inna nauka. Ot tyle. O ontologii* tu nie będę kontynuował. Koniec przytyku/prośby i ode mnie - EOT.

*/Drobne syntetyczne hasło tytułem wstępu do lektur:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xetras
Dopisek

21 minut temu, xetras napisał:

Koniec przytyku/prośby i ode mnie - EOT.

Nie przypominam sobie , abym kiedykolwiek konwersował z Użytkownikiem+ xetras , więc po co ten EOT , skoro nie było SOT . Bez sensu ..  Mój wpis był kierowany do Admina . Dyskusje między userami , to raczej w innych wątkach . Wszystko w temacie .

• Administratorzy
28 minut temu, xetras napisał:

Zwiesza się komentowanie YT (poza aplikacją), ostatnio otwieram YT tylko do wymiany komentów jako aplikację. Uaktywniło się tam też czyszczenie ~inwestycyjnych (kapitałowo) wideo [pewnie po roszczeniach posiadaczy praw], a Chrome to dla mnie zapasowy browser, podstawowy jw., bo Opera najmniej mi tnie łączność.

Yt blokuje adblocki i wręcz blokuje dostępy. Więc opera pewnie ma problem z tym.

40 minut temu, Espectro napisał:

Yt blokuje adblocki i wręcz blokuje dostępy. Więc opera pewnie ma problem z tym.

Dzięki, to konkretna podpowiedź. Sprawdzę (ale chyba reklam jako tako nie blokowałem?).

28 minut temu, MV2 napisał:

Mój wpis był kierowany do Admina .

Nie. Wtrąciłeś się wpisem #32347 do sprawy "religijności" w temacie  z zaczepką zwielokrotniającą o "ciemnocie". Rozszerzyłeś zagadnienie wobec kwestii która podjął arturp Dlatego skontrowałem epitet użyty bezprawnie. Masz rację w tym że "bez sensu" - i kierowanie i forma i treść.

Temat i cała przyroda wokół (tak piękna) fanatykom i zawziętym misjonarzom nie sprzyja. arturp pisał w swojej sprawie i OK, a ty dobiłeś temat. Tzn. perswazja mnie nie przekona.

Naprawdę żenada, ktoś określa ludzi wierzących jako ciemnotę, a moderacja przyznaje mu racje. Szkoda słów.

3 godziny temu, MV2 napisał:

Jakiej zaczepki ?  Nie wie Pan , że podstawą religii [każdej] jest właśnie ciemnota ......................

........trzecia ciemnota wierzy , że pójdzie do nieba...................

3 godziny temu, Espectro napisał:

Generalnie zgadzam się z całym wpisem. Kwestia nadal jest taka że wpis był zaczepką i niczym innym.

Może pan Espectro boi się myszatego i dlatego przyznaje mu racje.

Prymitywne i totalnie uproszczone, jawnie obrażające ludzi wierzących, rozumienie religii powinno wzbudzać stanowczą dezaprobatę, a nie jakieś, i tu cytat:

Generalnie zgadzam się

W normalnej publicznej debacie, ktoś kto wypowiadałby się z taka pogardą, od razu byłby piętnowany, a tutaj mamy zgodę, generalną zgodę. Mam nadzieje, że to chwilowa niedyspozycja pana admina.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Godzinę temu, bubusia napisał:

Może pan Espectro boi się myszatego i dlatego przyznaje mu racje.

"myszatego" ?  Chyba nie chodzi o mnie [?]

Edytowane przez MV2

Naprawdę żenada, ktoś określa ludzi wierzących jako ciemnotę, a moderacja przyznaje mu racje. Szkoda słów.

Dlaczego? "Soczyste" określenia mają prawo lecieć tylko w drugą stronę? Łącznie w takimi, które odbierają im człowieczeństwo?

Może pan Espectro boi się myszatego

Skandal. Powinien bać się wyłącznie @bubusia.

W normalnej publicznej debacie

Jaka jest normalna? Potwierdzająca Twój punkt widzenia?

Każdy ma prawo wygłaszać swoje poglądy. Ty natomiast chciałbyś swobodę wypowiedzi ograniczyć tylko do takich, które popierają Twoje poglądy.

Mam nadzieje, że to chwilowa niedyspozycja pana admina.

A ja mam nadzieję że nie.

Edytowane przez Bobcat
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.