Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Nada się kręci się wszystko po przejściu z innego tematu…

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

5 minut temu, Maju napisał:

Przypomnę że w jego wcześniejszych wpisach też słowo "kłamstwo" pada a wtedy pan jego nie upomniał, (wręcz przeciwnie wbrew temu co pan wczoraj napisał, co deklarował) od razu uległ jego sugestiom.

Maju, jeżeli ktoś szuka dowodów na twoje kłamstwa dotyczących wypowiedzi na temat instytucji religijnych to wystarczy, że poczyta wątek o działalności Kk . Setki przykładów , od lat. Największym kłamstwem jest stwierdzenie, że niewygodne fakty o działalności instytucji religijnych , to tylko manipulacje i oszczerstwa ze strony ,, diabelskich " mediów .

Ty oczywiście nie kłamiesz tylko ,, mijasz się z prawdą " , próbujesz marginalizować lub ukrywać problemy i tworzyć fałszywy lub niepełny obraz sprawy. 

Drugą sprawą jest styl Twoich wypowiedzi, który ogranicza się ostatnio do stwierdzeń, że wszyscy oponenci kłamią lub są głupi . 

A trzecią sprawą jest to, że stajesz w obronie instytucji religijnej, która łamie zasady chrześcijaństwa a religię wykorzystuje jako fasadę do obrony zwykłych grzeszników łamiących prawo , którzy działają w tej instytucji. I w sytuacji, kiedy zasady wiary nakazują wiernym aby uderzyć się w piersi , odpokutować i zadośćuczynić to Instytucja, której bronisz postępuje dokładnie odwrotnie. A twoje działania są niczym innym jak usprawiedliwianiem tego łamania zasad religii . Nie musimy tego nazywać kłamstwem ale hipokryzją . 

Jeśli stwierdzisz po raz kolejny, że konfabuluję to popatrz na gwałtownie postępującą laicyzację społeczeństwa , będącą wynikiem działalności kościoła, z którą się Polacy nie zgadzają . Taka jest rzeczywistość .

Jeśli instytucja religijna, której bronisz jest bez grzechu to dlaczego ukrywa w Watykanie własne grzechy pedofilii,  nie współpracuje i nie dąży do wyjaśnienia tych spraw razem z sejmową Komisją , dlaczego dokumenty zostały wywiezione z Polski i dlaczego są ukrywane pod pretekstem ich ,,państwowego" charakteru ? 

Ludzi już nie interesują mity i jednostronny , wybielony i zakłamany obraz kościoła . Ludzie chcą faktów , prawdy , wyjaśnienia wątpliwości , rozliczenia sprawców i zadośćuczynienia pokrzywdzonym. I jakoś tak nieszczęśliwie się składa dla Kościoła , że Jezus tego nauczał .

...there is no spoon...

7 minut temu, arturp napisał:

Maju, jeżeli ktoś szuka dowodów na twoje kłamstwa dotyczących wypowiedzi na temat instytucji religijnych to wystarczy, że poczyta wątek o działalności Kk . Setki przykładów , od lat. Największym kłamstwem jest stwierdzenie, że niewygodne fakty o działalności instytucji religijnych , to tylko manipulacje i oszczerstwa ze strony ,, diabelskich " mediów .

Jak zarzucam komuś kłamstwo to zawsze wskazuję na czym ono polega.....teraz ty się tego dopuszczasz twierdząc że każde doniesienie prasowe tak traktuję i w nich wszystko neguję!
Przypadkiem tak o mnie nie piszesz, inteligentny jesteś, więc mam prawo domniemywać że celowo manipulujesz faktami.

W dalszej części posuwasz się do jeszcze większych gołosłownych insynuacji których komentować nie ma sensu właśnie z tej racji że piszesz nieprawdę o mnie!

Te erystyczne tyrady łykną ci którzy doskonale wiedzą na czym te twoje matactwa polegają, bo je od lat sami stosują w stosunku do mnie. Dadzą też temu posłuch temu ci którzy nie wnikając w treść wierzą i ulegają takim sugestiom.

Nie łaź za mną do tego tematu za każdym razem jak o coś tu pytam.
Nie pisz tu swoich "opinii" o mnie, zrób to na PW, bo ciągle nie zauważasz, że ten temat nie jest o mnie.....nie pisz tu OT na temat Kk, bo jest dedykowany temat.

Powinienem ciebie nadal ignorować a odpisuję ci tylko dlatego, że mam świadomość że do tego tematu zaglądają nie tylko tacy jak ty!

EOT!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

1 minutę temu, Maju napisał:

ak zarzucam komuś kłamstwo to zawsze wskazuję na czym ono polega...

Napisałem na czym polega kłamstwo i to nie jedno . Napisałem, gdzie szukać przykładów - czyli w wątku , w którym się udzielasz . 

A ty znowu próbujesz udawać, że ktoś wrabia ciebie i twój kościół . No nie , sami się wrabiacie, jak widać. Wystarczy poczytać twoje wpisy, kto czyta ten wie . Kto nie chce czytać i znać faktów, ten może ,,wierzyć" tobie. Tak jak w  prześladowanie ,, katolików" w państwie, w którym ,, katolicy"  mają prezydenta, większość sejmową , rząd , media publiczne , indoktrynację i propagandę od przedszkoli , prawa chroniące kościół , pieniądze publiczne i majątek publiczny rozdawany Kościołowi o przywileje, jakie Kościół otrzymał od państwa .

Ale już wystarczy tego obrażania naszej inteligencji . Polacy już nie łykają tych bajek bo widzą rzeczywistość i skutki wynikające z tego, czym był i jest  Kościół katolicki.

...there is no spoon...

Najbardziej obrażają inteligencję wpisy insynuujące, że w wiadomym temacie można znaleźć to czego tam nie ma, czego nie napisałem.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
2 godziny temu, Maju napisał:

Znowu muszę doprecyzowywać, pytanie wynika z kontekstu rozmowy. Jako takie nie pada wprost.

Odpowiem Panu jutro.

23 godziny temu, Maju napisał:

I tak odpowiem dopiero jutro....na dzisiaj mam dość.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

5 minut temu, Maju napisał:

Najbardziej obrażają inteligencję wpisy insynuujące, że w wiadomym temacie można znaleźć to czego tam nie ma, czego nie napisałem.

No widzisz , jak ty brzydko ,,mijasz się z prawdą" . Teraz twierdzisz, że w wątku, w którym piszesz, nie ma informacji o tym, co piszesz . 🤣

Co chcesz znowu ukryć, czego się boisz ? Niech sobie ludzie poczytają, sprawdzą i sami ocenią z kim mają do czynienia . Znowu chcesz, żeby ci ktoś uwierzył na słowo, że ty , twoja instytucja religijna i partia polityczna jesteście dobrzy , mądrzy , uczciwi i pożyteczni ? No , proszę cię przestań, przecież my już to mamy w telewizji publicznej i w Trwam.🤣

...there is no spoon...

• Administratorzy
16 minut temu, Maju napisał:

i za to są punkty na Pana koncie. Niesłusznie przydzielone.

Panowie na temat. A jeżeli chcecie sobie porozmawiać to zapraszam na PW (możecie mnie dodać) 

Już kończę....

11 minut temu, Espectro napisał:

punkty na Pana koncie. Niesłusznie przydzielone.

Zwłaszcza za ten ostatni (za pogrubienie istotnych fragmentów w tekście) wypada bardzo serdecznie podziękować.   :)

Edytowane przez Maju

• Administratorzy
8 minut temu, Maju napisał:

Już kończę....

Zwłaszcza za ten ostatni (za pogrubienie istotnych fragmentów w tekście) wypada bardzo serdecznie podziękować.   :)

W dniu 3.07.2023 o 09:39, Maju napisał:

I tak odpowiem dopiero jutro....na dzisiaj mam dość.

Limit wyczerpany.

14 godzin temu, toptwenty napisał:

Nikt się tu nie przyznaje, że jest antysemitą, więc w/w nie dotyczy żadnego Forumowicza AS.

Skoro tak jest, to po co napisałeś:  "Co jeden antysemita, to głupszy".
Wynika z tego, że albo trollujesz, albo prowokujesz, albo...sam wiesz co.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

12 godzin temu, Maju napisał:

Już kończę...

Aliści - nie wierzę!

(nomen - omen)

😃🎷

7 godzin temu, xniwax napisał:

Skoro tak jest, to po co napisałeś:  "Co jeden antysemita, to głupszy".
Wynika z tego, że albo trollujesz, albo prowokujesz

Nie przemyślał głupiego wpisu...jak zwykle.

Czy była by szansa na przywrócenie napisów Forum z angielskich na polskojęzyczne?

p.s. antywirus się drze żeby nie wchodzić bo skrypty są nieprawidłowe

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Administratorzy
39 minut temu, ASURA napisał:

Czy była by szansa na przywrócenie napisów Forum z angielskich na polskojęzyczne?

na dole strony jest wybór języka 

image.png

40 minut temu, ASURA napisał:

a które skrypty ? nic nie było zmieniane od bardzo dawna.

3 minuty temu, Espectro napisał:

na dole strony jest wybór języka 

Ukryta Zawartość

a które skrypty ? nic nie było zmieniane od bardzo dawna.

Za pierwsze dzięki ale nie rozumiem dlaczego jak nic nie przestawiałem język mi się zmienił na przenośnych urządzeniach?

Drugie sprawdzę później i dam znać czemu antywirus na stacjonarnym się drze...

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

14 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

W zasadzie to masz rację i przychylam się do twych żądań, skoro twa "argumentacja" (buhaha) - jest zawsze pod psem.

To dlaczego z nim nie podyskutujesz we wątku, odpierając jego argumenty/cytaty i opinie, które zamieszcza? 

ale nie tak:

Takich jak ty,

konkretna i umotywowana przykładami argumentacja - wcale nie obchodzi, nie wzrusza i nie interesuje.

A gdzieś ty jest kiedy te argument sie pojawiają? Jesteś _potem_ jak inni, po to żeby gadać...o Maju.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

1. Antysemityzm jako forma dyskryminacji jest niezgodny z Prawem co za tym idzie zabroniony Regulaminem.

2. Zakładam więc, że jeśli na Forum pojawią się treści antysemickie, to są przez moderację ukrywane a ich autorzy usuwani.

3. Wynika z tego, że antysemitów w wątku "Antysemityzm..." nie ma.

4. Więc posądzanie kogokolwiek z biorących udział w dyskusji o antysemityzm, jest bezpodstawnym oszczerstwem.

5. Proszę więc o traktowanie nazywania innych antysemitami jako atak personalny, a userów, którzy nic innego do dyskusji nie wnoszą jako trolli prowokujących do pyskówki.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

[...]

3. Wynika z tego, że antysemitów w wątku "Antysemityzm..." nie ma.

[...]

Aktualnie nie ma.

Zdaje się, przebywają na banie.

2 godziny temu, argus napisał:

Aktualnie nie ma.

Dokładnie o tym piszę: aktualnie określanie kogokolwiek antysemitą to oszczerstwo, czyli atak personalny.

Edytowane przez szymon1977

3 godziny temu, argus napisał:

Aktualnie nie ma.

Zdaje się, przebywają na banie.

Pomarzyć, pomarzyć.

52 minuty temu, toptwenty napisał:

Pomarzyć, pomarzyć.

Jak wykażesz, że ktokolwiek z biorących udział w dyskusji userów spełnia linkowaną przez Ciebie definicję antysemityzmu, to osobiście złożę tu wniosek do Admina o stosowną reakcję.

7 godzin temu, Jacchusia napisał:

To dlaczego z nim nie podyskutujesz we wątku, odpierając jego argumenty/cytaty i opinie, które zamieszcza? 

Bo się boję bezsensownej, zbędnej i czczej gadaniny onego...

Nie mam czasu na pierdoły, a już wkrótce i tak się wszystko samo wyjaśni. 

Drżyjcie!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Jak wykażesz, że ktokolwiek z biorących udział w dyskusji userów spełnia linkowaną przez Ciebie definicję antysemityzmu, to osobiście złożę tu wniosek do Admina o stosowną reakcję.

Przecież to jest to samo jak z tymi wyzwiskami typu: ruska onuca, agent kremla, szur, foliarz, płaskoziemiec...itd. Pomówienia od wciąż tych samych forumowiczów.

Wniosek nasuwa się przecież oczywisty. Oni muszą zawsze mieć swoich wrogów, a przy tym udawać poprawnych politycznie.

Gość

(Konto usunięte)

Przecież to jest to samo jak z tymi wyzwiskami typu: ruska onuca, agent kremla, szur, foliarz, płaskoziemiec...itd. Pomówienia

Moim zdaniem; ruska onuca, agent kremla, szur, foliarz, płaskoziemiec... to nie są pomówienia, tylko figury retoryczne.
Dokładnie o tym piszę: aktualnie określanie kogokolwiek antysemitą to oszczerstwo, czyli atak personalny.
To nie takie proste, ponieważ oprócz art 212 kk, mamy także art 213 kk.

Art. 213. Wyłączenie bezprawności zniesławienia
§ 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 zniesławienie § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy.
§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 zniesławienie § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut:
1) dotyczący postępowania osoby pełniącej funkcję publiczną lub
2) służący obronie społecznie uzasadnionego interesu.
36 minut temu, romeksz napisał:

To nie takie proste, ponieważ oprócz art 212 kk, mamy także art 213 kk.

Art. 213. Wyłączenie bezprawności zniesławienia
§ 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 zniesławienie § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy.
§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 zniesławienie § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut:
1) dotyczący postępowania osoby pełniącej funkcję publiczną lub
2) służący obronie społecznie uzasadnionego interesu.

Nie trzeba było, ale dziękuję za podanie paragrafów potwierdzających moją rację.

38 minut temu, romeksz napisał:

Moim zdaniem; ruska onuca, agent kremla, szur, foliarz, płaskoziemiec... to nie są pomówienia, tylko figury retoryczne

Wystarczająco niemiłe by traktować jako atak personalny.

Gość

(Konto usunięte)

Nie trzeba było, ale dziękuję za podanie paragrafów potwierdzających moją rację

Nie. Absolutnie nie masz racji. Natomiast alogicznie próbujesz odwrócić kota ogonem.

Wystarczająco niemiłe by traktować jako atak personalny.

Jeżeli ktoś uważa że świat jest dla niego niemiły, to porady powinien szukać u specjalistów.
1 godzinę temu, romeksz napisał:

Moim zdaniem; ruska onuca, agent kremla, szur, foliarz, płaskoziemiec... to nie są pomówienia, tylko figury retoryczne.

To tylko bardziej kulturalne nazewnictwo tego samego chamstwa.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.