Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Espectro napisał:

Jest taki w stylu prowokacyjnym ale nie jest obraźliwy.

PO jeb jest. PIS ior jest.

🙂.

1 minutę temu, jar1 napisał:

A kuńfederasta? 

A Tussk?

Obraźliwy, czy nie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A czy ów durny mem (copyright by Maju) jest, czy nie jest obraźliwy?

Często pojawia się w wątku politycznym i pokrewnym.

Jest tu taki jeden, co namiętnie ów mem wkleja...

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, Espectro napisał:

Jaki ekran ? 

image.png

taki właśnie ekran

trzykrotnie przy  odświeżaniu strony

myślalem , że padło forum ale po kilku minutach wszedłem już bez błędu

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, MV2 napisał:

Faktycznie, właściwie, to nic złego.   Nie znam Pana osobiście i nie wiem czy jest był czy będzie Pan [cenzura].

ale drogi MV2 to jest typowo obraźliwy wpis skierowany do  administratora

nie powinno się takich wpisów tolerować  tym bardziej , że Adnim nie obraził ciebie a obiektywnie podszedł do oceny osoby publicznej czyli polityka ogólnie znanego

dlatego nie miałeś żadnych podstaw atakować administratora

to jest jednocześnie uzasadnienie mojego zgłoszenia twojego wpisu

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

to jest jednocześnie uzasadnienie mojego zgłoszenia twojego wpisu

Powodzenia. Zostań z Bogiem.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

2 godziny temu, Niepokorny napisał:

Nikt w hejcie i obrażaniu elektoratu nie przebije rebelianta z piorunem na pysku - „najlepszego użytkownika AS” 

Bocznicowy Hejt to ty, od ciebie wszystko sie zaczęło i na tobie skończy.

Liczysz na posadkę u Brejzy ?
Doświadczenie masz.

Po co to się starać o jakieś porządki , kulturę, przestrzeganie prawa i tak dalej, skoro nawet w wątku moderacyjnym łamane są nagminnie .

Niedobrzy są ci, którzy zwracają na to uwagę, bo problem robią . Więc są karani .🤣

Żenujące . 

...there is no spoon...

3 godziny temu, Niepokorny napisał:

Nikt w hejcie i obrażaniu elektoratu nie przebije rebelianta z piorunem na pysku - „najlepszego użytkownika AS” 

Ładne. Takie od serca😃.

Jestem Europejczykiem.

A cóż to się stało, że orędownik kultury,wojownik wielce wyważonych słów oraz  propagator miłości do bliźniego (czyli @Niepokorny)na banicję się udał?

• Administratorzy
5 godzin temu, endriuw napisał:

🙂.

A Tussk?

Obraźliwy, czy nie?

image.thumb.png.b8ab11d72392e22db50d3f5251106d21.png

A czy ów durny mem (copyright by Maju) jest, czy nie jest obraźliwy?

Często pojawia się w wątku politycznym i pokrewnym.

Jest tu taki jeden, co namiętnie ów mem wkleja...

jest. chyba że w temacie z memami politycznymi to nie. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Moderatorzy

14 godzin temu, endriuw napisał:

czy ów durny mem (copyright by Maju) jest, czy nie jest obraźliwy

Jak był w identyczny sposób wklejany Kaczyński to nie przypominam sobie żebyś zgłaszał.

Panowie, pragnę przypomnieć, że jest to jednak forum audio a nie polityczne. Tymczasem większość tego tematu jest zdominowana przez problemy polityczno społeczne.

Właśnie zauważyłem, że gdy kogoś "wspomnę" nie jestem w stanie tego usunąć (dotyczy wersji mobilnej). Co więcej po kilku próbach usunięcia nie mogę nic dopisać poniżej "wspomnienia"

@Espectro

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Mem z Tuskiem jest wklejany hurtowo przez jednego jegomościa.

Rozumiem jedną, czy dwie wklejki.

Ale facet po prostu przesadza.

Niech wklei to w wątku o humorze politycznym i po sprawie.

@gerus6 za bardziej błahe memy (umieszczane poza właściwym wątkiem) dostawał punkty.

37 minut temu, Seyv napisał:

Panowie, pragnę przypomnieć, że jest to jednak forum audio a nie polityczne. Tymczasem większość tego tematu jest zdominowana przez problemy polityczno społeczne.

Ale to wy dzwonicie! 😀

Każdy nowy wątek musi być zaakceptowany i dopuszczony przez Włodarzy Forum bo inaczej zostanie zdjęty. Czyż nie? Na przykład, nie podejrzewam długiego trwania wątku o tytule "Jak naziści mogli podwoić przepustowość Auschwitz". 

Czyli, gdy konkretny wątek jest już dopuszczony i trwa, znaczy to tylko tyle, że Włodarzom Forum on odpowiada. Rozumiem, że przy profesjonalnym podejściu Włodarzy Forum, taki wątek jest "zaopiekowany" w kategoriach technicznych, i nie chodzi tylko o miejsce na dysku w serwerowni.

Przypomnę, że w kraju i na świecie jest mnóstwo rozmaitych for tematycznych, które nie mają "burzliwych" tematów na bocznicach, a wtręty "burzliwej" tematyki w wątki główne nie są tolerowane.

Pozdrawiam.

• Administratorzy
Godzinę temu, Seyv napisał:

Właśnie zauważyłem, że gdy kogoś "wspomnę" nie jestem w stanie tego usunąć (dotyczy wersji mobilnej). Co więcej po kilku próbach usunięcia nie mogę nic dopisać poniżej "wspomnienia"

bug którego nie wiem jak mogę naprawić. (udało mi się raz taka sytuacja tylko) 

16 minut temu, Mickey6 napisał:

Każdy nowy wątek musi być zaakceptowany i dopuszczony przez Włodarzy Forum bo inaczej zostanie zdjęty. Czyż nie? Na przykład, nie podejrzewam długiego trwania wątku o tytule "Jak naziści mogli podwoić przepustowość Auschwitz". 

Bo jest kontrowersyjny to mało powiedziane i obraźliwy itd itd itd 

17 minut temu, Mickey6 napisał:

Przypomnę, że w kraju i na świecie jest mnóstwo rozmaitych for tematycznych, które nie mają "burzliwych" tematów na bocznicach, a wtręty "burzliwej" tematyki w wątki główne nie są tolerowane.

to prawda a gdy ktoś umieszcza pytanie choćby o podobną treść to dostaje bana i opis "dublowanie tematu, POSZUKAJ NA FORUM JUŻ BYŁO !!!" 

• Moderatorzy
Godzinę temu, endriuw napisał:

Rozumiem jedną, czy dwie wklejki.

Ale facet po prostu przesadza.

Niech wklei to w wątku o humorze politycznym i po sprawie.

Jeśli tak to zgłaszaj go. Chyba, że chodzi o faceta, którego wczoraj zgłaszałeś to zgłoszenia już rozpatrzone.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

5 minut temu, Seyv napisał:

Jeśli tak to zgłaszaj go. Chyba, że chodzi o faceta, którego wczoraj zgłaszałeś to zgłoszenia już rozpatrzone.

To nie ten...

Ten jest mniej upierdliwy...

Czepił się Tuska, jak rzep psiego ogona.🙂

Żeby chociaż umieścił mema (z dowcipnym komentarzem) w wątecku humorystycznym...

A tak... Żenada...

@Espectro niejednokrotnie pisał, że miejsce memów jest w odpowiednim wątku, lecz jak widać na nic to się zdało.

Rozumiem jeden, dwa czy trzy różne memy...

Ale tu jest wciąż ten sam...

Może user się opamięta?

PS. Z naszej strony także nie ma niewiniątek, więc jeśli komuś to przeszkadza - proszę bardzo, niech zgłasza.

Sam także mam na koncie punkty i banicje za wpisy nie na temat i jakoś piany nie biję...

Czasami tylko ponosi mnie i odpowiadam chamstwem na chamstwo, gdyż z pewnymi osobnikami inaczej nie da się dyskutować.

• Administratorzy
9 minut temu, endriuw napisał:

To nie ten...

Ten jest mniej upierdliwy...

Czepił się Tuska, jak rzep psiego ogona.🙂

Żeby chociaż umieścił mema (z dowcipnym komentarzem) w wątecku humorystycznym...

A tak... Żenada...

@Espectro niejednokrotnie pisał, że miejsce memów jest w odpowiednim wątku, lecz jak widać na nic to się zdało.

Rozumiem jeden, dwa czy trzy różne memy...

Ale tu jest wciąż ten sam...

Może user się opamięta?

PS. Z naszej strony także nie ma niewiniątek, więc jeśli komuś to przeszkadza - proszę bardzo, niech zgłasza.

Sam także mam na koncie punkty i banicje za wpisy nie na temat i jakoś piany nie biję...

TO prawda. I wtedy tylko są jakoś akceptowane. Ale takich co wrzucają masowo memy do tematów merytorycznych jest kilku.

Lepiej !!! Piszą odwołania bo przecież mem (obraźliwy) jest na temat. 

Ale skończmy dywagacje, gdyż to wątek techniczny i wkrótce wkroczy przemiły (a jakże) Pan w Kapeluszu i nas pogoni.😉

Miłego dnia.🙂

2 godziny temu, Seyv napisał:

Podobne kwiatki się dzieją jak coś z cytatem nam się skaszani, nie da się po czytacie nic dopisać wtedy

nagrywamy.com

• Administratorzy
2 minuty temu, przemak napisał:

Podobne kwiatki się dzieją jak coś z cytatem nam się skaszani, nie da się po czytacie nic dopisać wtedy

Przeglądarka i jakie urządzenie. BO niestety nie jestem w stanie do takiej sytuacji doprowadzić u siebie a tym samym zareagować.

Godzinę temu, Mickey6 napisał:

Z punktu widzenia polskiego prawa nie ma czegoś takiego jak administrowanie w zakresie treści , które nie łamią prawa . Do tego, aby stwierdzić, czy ktoś narusza dobra osobiste, potrzebna jest cała procedura i tylko w przypadku formalnego zgłoszenia , otrzymania informacji wiarygodnej lub samodzielnego działania w zakresie administrowania można by taką procedurę rozpocząć . Natomiast administrator nie ma możliwości aby samodzielnie określić, czy dany wpis jest złamaniem prawa i naruszeniem dóbr poszkodowanego , musiałby mieć na to wyrok sądu . 

Dlatego w sprawach politycznych, religijnych, gospodarczych itd administratorzy , na których administratorzy się nie znają lub nie mają wyroków sądu, nie mogą podejmować żadnych ruchów w zakresie , usuwać wpisów i tak dalej. Dlatego działają tylko w ramach ewidentnych przekroczeń prawa- tak jak obraza uczuć religijnych, wulgaryzmy i tym podobne .Co do reszty nie mogą podejmować działań, bo nie są kompetentni i nie są w stanie określić, czy doszło do złamania prawa.

Oczywiście prawnicy i sądy zajmują się takimi sprawami ale nawet interpretacje i wyroki Sądu Najwyższego są kwestionowane. Na razie jest w zasadzie totalna samowola oparta na uznaniowości.

Innymi słowy - do tego, żeby na nasze malutkie forum wróciła normalność potrzebna jest ustawa . A do tego, żeby politycy opracowali ustawę potrzebne są informacje, dane, dowody, fakty. Ci, którym zależy na zachowaniu bałaganu, będą oczywiście bojkotować konieczność wprowadzenia regulowań prawnych, a ci, którym zależy na przywróceniu normalności i ochronie pokrzywdzonych będą dążyli do tego, żeby przepisy regulujące działalność forum i administrowania były wprowadzone.

Najlepszym przykładem można to zrobić ( i łatwo to zrobić ) jest wprowadzenie przepisów o ochronie uczuć religijnych przez ministra Ziobro. Taka proteza, która w łatwy sposób ochroni wyznawców różnych zarejestrowanych związków wyznaniowych  przed mówieniem niewygodnej prawdy o nich . Wystarczy, że ktoś stwierdzi, że  jego uczucia religijne zostały obrażone. Zgłasza to i administrator ma obowiązek zadziałać .

Widać można ale takie prawo mają tylko wybrańcy, którzy popierają władzę , w tym przypadku głównym beneficjentem jest Kościół katolicki.

W pozostałych sprawach obywatele nadal nie mają nic do powiedzenia i można siać fałszywe informacje, jak tylko się chce a administraca nie musi nic robić albo robić, co się żywnie podoba - bo od decyzji administracyjnych można się odwołać ... do sądu lub korzystać z obcojęzycznych .🤣

A tu ciekawy artykuł miłych młodych prawników, którzy zebrali trochę informacji na temat stanu prawnego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

39 minut temu, Espectro napisał:

Przeglądarka i jakie urządzenie. BO niestety nie jestem w stanie do takiej sytuacji doprowadzić u siebie a tym samym zareagować.

Android chrome komórka. Rzadko się to dzieje, ale zdarza się, że kursor znika i nic się nie da dopisać. Np. jak się chce skasować wprowadzony cytat. 

40 minut temu, Espectro napisał:

zareagować

I nie da się tego powyżej skasować, ale jakoś mogę wyjść z zapętleniu 😉 Czasami nie. 

nagrywamy.com

• Administratorzy
24 minuty temu, przemak napisał:

Android chrome komórka. Rzadko się to dzieje, ale zdarza się, że kursor znika i nic się nie da dopisać. Np. jak się chce skasować wprowadzony cytat. 

I nie da się tego powyżej skasować, ale jakoś mogę wyjść z zapętleniu 😉 Czasami nie. 

Ten przycisk do czyszczenia edytora by się przydał, ale aktualnie więcej problemów z nim niż pomocy. 

7 godzin temu, przemak napisał:

jak się chce skasować wprowadzony cytat. 

Ja robię to trickiem: wpisuję literki x przed i za cytatem, zaznaczam jedną literkę x, rozciągam zaznaczenie tak, żeby objęło cytat i drugą literkę x, klikam backspace - działa.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

12 godzin temu, Seyv napisał:

Proponuję w takim razie likwidację Bocznicy. To jest jednak forum audio.

56 minut temu, Stream napisał:

Proponuję w takim razie likwidację Bocznicy. To jest jednak forum audio.

Wystarczy likwidacja wątków politycznych. 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)

zakładam , że wpisów na bocznicy jest rocznie więcej niż w tematach merytorycznych

a gdyby odkrył ze zakryte to .... znacznie więcej 🙂

ale popieram likwidację wątków politycznych i religijnych 🙂

5 minut temu, slawek.xm napisał:

popieram likwidację wątków politycznych i religijnych

Z tym, że rowerowy niech zostanie 😉

nagrywamy.com

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.