Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
29 minut temu, Stream napisał:

To jest ta kara za wpisy nie na temat? Ja dostawałem punkty a też wolałbym tylko taki komentarz...

W tym temacie do pewnego momentu na to pozwalam. W innych robicie sobie zabawy i inne wycieczki. Dlatego są kary bez ostrzeżenia. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Moderatorzy
W dniu 3.12.2023 o 10:36, Stream napisał:

W związku z notorycznym usuwaniem ironicznych i sarkastycznych wpisów w wątkach humorystycznych (jako wpisy obraźliwe lub nie na temat), taka godna przemyślenia informacja dla Moderacji:

"gelotofobia:

Po czym w wątku Humor i satyra polityczna pod jednym z postów innego użytkownika piszesz:

"to ani śmieszne, ani satyryczne...."

Wywołując kolejne wpisy nie na temat. I teraz zastanawiam się czy gelotofobia dotyczy Ciebie czy też po prostu oczekujesz, że wszyscy na forum łącznie z moderacją dostosują się go Twojego punktu widzenia, poczucia humoru i będą pisać i moderować tak jak Ty sobie tego życzysz.

Godzinę temu, Stream napisał:

Ja dostawałem punkty a też wolałbym tylko taki komentarz...

Proszę bardzo : pisz na temat.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

53 minuty temu, Seyv napisał:

Po czym w wątku Humor i satyra polityczna pod jednym z postów innego użytkownika piszesz:

"to ani śmieszne, ani satyryczne...."

Rzeczywiście, nie powinienem był komentować. Humor to rzecz względna. Dla jednych rzucanie ku...mi i ch...mi to szczyt dowcipu, dla innych sarkazm i ironia to "wpis nie na temat", mimo że i jedno i drugie to element szeroko rozumianego humoru.

58 minut temu, Seyv napisał:

czy też po prostu oczekujesz, że wszyscy na forum łącznie z moderacją dostosują się go Twojego punktu widzenia, poczucia humoru i będą pisać i moderować tak jak Ty sobie tego życzysz.

Mógłbym oczekiwać, gdybym trzymał palec na przycisku z punktami ostrzeżeń...

26 minut temu, Stream napisał:

Dla jednych rzucanie ku...mi i ch...mi to szczyt dowcipu, dla innych sarkazm i ironia to "wpis nie na temat",

No, jednak jakichś pryncypiów trzeba przestrzegać.

Granica pomiędzy humorem i sarkazmem, a chamstwem i prostactwem jest jednak (IMO) wyraźnie widoczna.

Czasem trudno się powstrzymać od komentarza (chyba, żeby od razu póść na całość i użyć przycisku "zgłoś").

8 godzin temu, argus napisał:

Czasem trudno się powstrzymać od komentarza (chyba, żeby od razu póść na całość i użyć przycisku "zgłoś").

1.Najpierw używam "zgłoś"

2.Potem się zastanawiam

3.Nad tym czy tracić czas na wpis replikę 

Skoro zgłoszenie powinno być zasadne to zwykle wystarczy 

Komunikacja tak jest prostsza i to nie jest "pójście na całość"

Daleko od tego

Usuwania webkopii z webarchive (nie tylko tematu na forum) kiedyś sobie zażyczyłem 

Musiałem

Skoro czyszczenie netu od 2017 roku trwa i zwłaszcza google czyści od jesieni b.r. to jest w tym jakaś dbałość o bieżące ogarnianie 

Tylko wyniki filtrów wyszukiwania nieco uboższe są ostatnimi laty

9 godzin temu, argus napisał:

jednak jakichś pryncypiów trzeba przestrzegać

Co do tego to pełna zgoda

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Ktoś może mnie odblokować w temacie o Kościele? Nie pisałem tam NIC od wieków, przypadkiem wchodzę i mam permanentną blokadę. Za co, skoro nic tam nie pisałem??? Jakaś przesada.

Albo pomyłka albo czyjaś złośliwość.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

5 godzin temu, il Dottore napisał:

Albo profilaktyka....😉

1 minutę temu, Stream napisał:

Albo profilaktyka....😉

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

17 godzin temu, argus napisał:

No, jednak jakichś pryncypiów trzeba przestrzegać.

Granica pomiędzy humorem i sarkazmem, a chamstwem i prostactwem jest jednak (IMO) wyraźnie widoczna.

Problem polega na tym, że chamski i prostacki humor to też humor czyli wpis w temacie. Ale komentarz do takiej formy chamstwa i prostactwa to już wpis nie na temat, za który dostajesz punkty.

• Administratorzy
W dniu 15.12.2023 o 11:36, Stream napisał:

To jest ta kara za wpisy nie na temat? Ja dostawałem punkty a też wolałbym tylko taki komentarz...

Nie dostał Pan z tego co widzę tutaj za wpis nie na temat. Jeszcze. Nie wiem, o czym mowa.

2 godziny temu, J4Z napisał:

Szkoda że ignorując temat nie ignorujemy też tego. 😝

Screenshot_20231216-142539.png?ex=65901a

można wyłączyć powiadomienia o likach. Ja mam wyłączone. Bo staje się to uciążliwe gdy ktoś kliknie like pod wpisem 2 lata temu dodanym.

6 godzin temu, Ajothe napisał:

Za co Szymon dostał bana?! 

Gdzie ? Tutaj ? 

Tutaj nie ma bana. W kabelkach ? trolling i antykablarskie gadanie. 

image.png

15 godzin temu, il Dottore napisał:

Ktoś może mnie odblokować w temacie o Kościele? Nie pisałem tam NIC od wieków, przypadkiem wchodzę i mam permanentną blokadę. Za co, skoro nic tam nie pisałem??? Jakaś przesada.

od wieków bo jest perm ban. 🙂 

image.png

52 minuty temu, Espectro napisał:

można wyłączyć powiadomienia o likach. Ja mam wyłączone. Bo staje się to uciążliwe gdy ktoś kliknie like pod wpisem 2 lata temu dodanym.

To aktywności, nie powiadomienia, tak imo najlepiej przegląda się forum. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chodziło mi, że jak ignorujemy temat, fajnie byłoby ignorować również dodawane w nim reakcje. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

Godzinę temu, Espectro napisał:

od wieków bo jest perm ban

Bardzo śmieszne. A jak z odblokowaniem? Bo jeszcze raz mówię - nie przypominam sobie żadnych obraźliwych wpisów w temacie do którego nie zaglądałem od dawien dawna. A teraz wchodzę i jest blokada. Jakieś przykłady może?

Ja to samo, wchodzę w politykę a tu blokada WTF?

Jak mam krytykować Tuska i jego bandę?

Albo chwalić jak czegoś nie ukradnie?

Gość

(Konto usunięte)
17 minut temu, caleb66 napisał:

Ja to samo, wchodzę w politykę a tu blokada WTF?

Albo chwalić jak czegoś nie ukradnie?

masz perma w polityce?

jak TY się teraz na forum odnajdziesz? 🙂

40 minut temu, slawek.xm napisał:

masz perma w polityce?

jak TY się teraz na forum odnajdziesz? 🙂

Może przeniosę się na tematy kablarskie

14 godzin temu, caleb66 napisał:

Zgodnie z prawem i zasadami forum . Czego nie rozumiesz ?

Może chciałbyś mieć przywileje aby twoje wpisy albo uczucia były chronione prawem i regulaminem ?😂

...there is no spoon...

• Administratorzy

Panowie na temat, bo rozdajemy punkty za personalne wycieczki tutaj w temacie. 

22 godziny temu, J4Z napisał:

To aktywności, nie powiadomienia, tak imo najlepiej przegląda się forum. 

https://www.audiostereo.pl/discover/

Chodziło mi, że jak ignorujemy temat, fajnie byłoby ignorować również dodawane w nim reakcje. 

aha no to z tym będzie ciężko 

21 godzin temu, il Dottore napisał:

Bardzo śmieszne. A jak z odblokowaniem? Bo jeszcze raz mówię - nie przypominam sobie żadnych obraźliwych wpisów w temacie do którego nie zaglądałem od dawien dawna. A teraz wchodzę i jest blokada. Jakieś przykłady może?

klasyka każdy niewinny. Pomyślimy. Napisze Pan na PW w poniedziałek pomyślę nad tym.

Ale ja kable słyszę, ostatnio sobie wymieniłem na srebrne HICONY i różnica jest taka że nawet moja żona słyszy. Na allegro 64 zl za metr

Polecam

Dostałem jakieś dziwne powiadomienie od @Espectro w sprawie tekstu w sprawie zgłoszenia lżenia dziennikarza że zacytuję: "upasionego na kształt wieprza".

Może standardy dyskusji politycznej w środowisku ośmiogwiazdkowym dopuszczają takie teksty ale chyba na naszym forum to nie powinno być standardem.

Nie twierdzę że trzeba usuwać takie całe wpisy (niestety zbyt często to ma miejsce zupełnie bezpodstawnie), można wyciąć to co zacytowałem, można usunąć chamstwo i po sprawie....

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
47 minut temu, Maju napisał:

Dostałem jakieś dziwne powiadomienie od @Espectro w sprawie tekstu w sprawie zgłoszenia lżenia dziennikarza że zacytuję: "upasionego na kształt wieprza".

Może standardy dyskusji politycznej w środowisku ośmiogwiazdkowym dopuszczają takie teksty ale chyba na naszym forum to nie powinno być standardem.

Nie twierdzę że trzeba usuwać takie całe wpisy (niestety zbyt często to ma miejsce zupełnie bezpodstawnie), można wyciąć to co zacytowałem, można usunąć chamstwo i po sprawie....

100% wszystko co dzieje się na forum jest z mojej ręki. 🙂 

• Administratorzy

Pan mi powie jak to jest że zawsze gdy moderacja ukrywa Panu wpis lub kara za wpis jest to bezpodstawne a nawet gdy sam Pan przyznaje że była ku temu podstawa to już bezpodstawnie ukrywamy Panu CAŁY wpis nie tylko fragment obraźliwy.

Czy myśli Pan że moderator będzie edytował i zmieniał Panu tak wpis aby nie był obraźliwy i aby Panu zostawić połowę wpisu która jest według Pana odpowiednia ? choć cały wpis jest nadal z obraźliwą formą ? 

Godzinę temu, Espectro napisał:

100% wszystko co dzieje się na forum jest z mojej ręki. 🙂 

To nie od pana informacja była???
Dziwne....

47 minut temu, Espectro napisał:

Pan mi powie jak to jest że zawsze gdy moderacja ukrywa Panu wpis lub kara za wpis jest to bezpodstawne a nawet gdy sam Pan przyznaje że była ku temu podstawa to już bezpodstawnie ukrywamy Panu CAŁY wpis nie tylko fragment obraźliwy.

Po pierwsze nie zawsze.....
Zawsze mam i będę mieć pretensje  jak karę dostaję (i usuwa się) za wpis gdzie oceniam inny wpis jako "chory logicznie, niedorzeczny", gdy gdzie indziej doceniam czyjś "wysublimowany dowcip" czy piszę do kogoś, pytam: "co za różnica o kim kłamiesz?"......do czego mam w normalnej dyskusji prawo!

Już dawno nie dostałem kary która (obiektywnie patrząc) mi się należała....potrafił mi pan dać karę za to co miało miejsce zanim obiecałem że nie będę pisać "rżnie głupa", czy zanim zabronił mi pan pisać (TAK" i "tak"), więc o czym my tu mówimy.

47 minut temu, Espectro napisał:

Czy myśli Pan że moderator będzie edytował i zmieniał Panu tak wpis aby nie był obraźliwy i aby Panu zostawić połowę wpisu która jest według Pana odpowiednia ? choć cały wpis jest nadal z obraźliwą formą ? 

Jak czytam pana wpisy to w ogóle zaczynam wątpić czy warto tu się odzywać..... założę się że jakbym ja napisał, porównał jakiegoś dziennikarza do "upasionego na kształt wieprza" nie miałby pan wątpliwości żeby zareagować karą....oczywiście jak tym dziennikarzem nie byłby Sakiewicz lub ktoś kojarzony z podobną prawicą.

A może zrobi pan tu wykaz kogo można a kogo nie takimi słowami obrażać.....będę wiedzieć co warto a co nie zgłaszać. Będzie w końcu jasne co tu można a co nie.....   🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Moderatorzy
Godzinę temu, Maju napisał:

Już dawno nie dostałem kary która (obiektywnie patrząc) mi się należała...

Na pocieszenie napiszę nie jesteś sam - większość "obdarowanych" tak uważa 😉

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Czy myśli Pan że moderator będzie edytował

W części audio jeśli post merytoryczny to można coś takiego robić ale na ocznicy nie ma to sensu - takie jest moje zdanie.

Jak czytam pana wpisy to w ogóle zaczynam wątpić czy warto tu się odzywać

Jeśli sprawa dotyczy bocznicy to nie ma co bić piany. To forum audio a bocznica jak nazwa wskazuje jest z boku a więc mniej istotna.

11 minut temu, Seyv napisał:

Już dawno nie dostałem kary która (obiektywnie patrząc) mi się należała...

Na pocieszenie napiszę nie jesteś sam - większość "obdarowanych" tak uważa

Jakbym dostawał ostatnie kary za takie przewinienia jak "większość obdarowanych" to byście mnie już w tym temacie nie widywali.

karę dostaję (i usuwa się) za wpis gdzie oceniam inny wpis jako "chory logicznie, niedorzeczny", gdy gdzie indziej doceniam czyjś "wysublimowany dowcip" czy piszę do kogoś, pytam: "co za różnica o kim kłamiesz?"

To co cytuję chyba nie jest typowymi wpisami za które się tu kary dostaje....   🙂

• Moderatorzy
13 minut temu, toptwenty napisał:

Dlaczego więc?

Bo to forum audio i najważniejsze są treści poświęcone tym tematom. To to ludzie wchodzą tu na forum, rejestrują się i piszą. Bocznica to taki ukłon w stronę "starych" użytkowników, którym tematy audio się już znudziły i szukają innych "rozrywek"

• Administratorzy
1 godzinę temu, Maju napisał:

Jak czytam pana wpisy to w ogóle zaczynam wątpić czy warto tu się odzywać..... założę się że jakbym ja napisał, porównał jakiegoś dziennikarza do "upasionego na kształt wieprza" nie miałby pan wątpliwości żeby zareagować karą....oczywiście jak tym dziennikarzem nie byłby Sakiewicz lub ktoś kojarzony z podobną prawicą.

Panu zdarzają się gorsze i nie robi się z tego afery. Ale gdy zaczyna Pan obrażać użytkowników forum juz tak. 

24 minuty temu, Seyv napisał:

W części audio jeśli post merytoryczny to można coś takiego robić ale na ocznicy nie ma to sensu - takie jest moje zdanie.

Dokładnie. Zabawy słowne w polityce to nie nasza sprawa.

9 minut temu, Maju napisał:

Jakbym dostawał ostatnie kary za takie przewinienia jak "większość obdarowanych" to byście mnie już w tym temacie nie widywali.

Czyli moderator się upiera przy karaniu Pana tylko a reszta z tematu może robić co sobie chce ? Ok.

4 minuty temu, Seyv napisał:

Bo to forum audio i najważniejsze są treści poświęcone tym tematom. To to ludzie wchodzą tu na forum, rejestrują się i piszą. Bocznica to taki ukłon w stronę "starych" użytkowników, którym tematy audio się już znudziły i szukają innych "rozrywek"

Dokładnie. Tym samym takżę moderacja nie zamierza sie bawić w słowne zabawy polityczne w 90% z innymi. 90% też zgłoszeń to bluzgi i nikt nawet nie musi opowiadać się za którąś z stron politycznej sceny.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.