Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
2 minuty temu, il Dottore napisał:

Musi brać odpowiedzialność za swoje decyzje, żeby nie było takich przypadków jak mój dzisiaj.

bierze przed administratorem.

Jaką karę w takim razie dajemy moderatorowi. ?

Teraz, slawek.xm napisał:

Ty nie masz problemu z jawnością działania .... dlaczego zatem moderator nie może?

nie mam. 

Bo punkty wlepiałem ja sam. I przyznać się do błędu potrafię. 

Tak jak tutaj. Mój błąd i błędna sugestia w opisie zgłoszenia.

1 minutę temu, caleb66 napisał:

Nawet jeżeli pan tak uważa to nie jest to powód do nakładania kar i chamskiego blokowania w wątku pod głupim pretekstem. Nie napisałem niczego co wykraczało by poza standardy tego forum, regulamin i netykietę.

napisać nie. Ale obrazek już tak. To prewencja przed rozkręceniem się g**** burzy w temacie. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 minuty temu, Espectro napisał:

Degradacja do zwykłego usera. Osoba tak niekompetentna nie powinna być moderatorem.

Naprawdę piszę z dobrego serca - jestem na tym forum niemal 20 lat i niejedno tu widziałem, ze sprawą Vlado na czele. To się zawsze źle kończy.

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, Espectro napisał:

bierze przed administratorem.

Ktoś taki powinien być moderatorem? 

Zaraz komuś wlepi punkty za fiutina, bo to obraza prezydenta orków przecież....🤔

Gość

(Konto usunięte)

tygodniowy ban na całe forum

przewinienie było wg mnie skrajnie nieodpowiedzialne zwłaszcza wobec użytkownika , który chętnie i często komentuje i tylko w stosunku do jego krzywdy trzeba to rozpatrywać

• Administratorzy
1 minutę temu, il Dottore napisał:

Dgradacja do zwykłego usera. Osoba tak niekompetentna nie powinna być moderatorem.

Naprawdę piszę z dobrego serca - jestem na tym forum niemal 20 lat i niejedno tu widziałem, ze sprawą Vlado na czele. To się zawsze źle kończy.

CO do dobrego serca ma wątpliwości. 🙂 

Chęci i ilość spraw jakimi staram się zapoznać jest nieproporcjonalna do tego co było kiedyś. 

Jesteście w stanie wcisnąć Mi jakiekolwiek zdanie jako odwołanie od decyzji i opisać swe chęci pod wpisami na tle dobrego spojrzenia oraz chęci zmiany oraz tego czy ktoś ma świadomość popełnionego błędu. 

Od bardzo dawna na forum nie jest tak żę uznaje się tylko jedno zdanie i tylko jeden format wypowiedzi. 

Bo zasada taka definiowana przez moderatorów czy administracje zabija forum oraz sam sposób w jaki fora powinny działać. 

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

tygodniowy ban na całe forum

ok to widzimy się za tydzień. Urlop mi się przyda. 

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Espectro napisał:

ok to widzimy się za tydzień. Urlop mi się przyda. 

właśnie przeczytałem , że to był Twój błąd

no cóż rzeczywiście urlop to raczej będzie nagroda w Twoim przypadku 🙂 🙂 🙂 

• Administratorzy
2 minuty temu, slawek.xm napisał:

przewinienie było wg mnie skrajnie nieodpowiedzialne zwłaszcza wobec użytkownika , który chętnie i często komentuje i tylko w stosunku do jego krzywdy trzeba to rozpatrywać

nie zauważam takżę banów bezpodstawnych na forum czy na tematy rzucanych od tak bo komuś się cos nie podoba.

Można by udawać głupka pobanować innych który mają inne zdanie niz moderator czy administrator, wpisy poukrywać i sprawa zamknięta. Ale nie bo forum ma na celu dyskusje na każdy temat i każdy ma prawo przedstawiać własne zdanie jakiekolwiek. Poza tymi co ustala się ogólnie. Pro rosyjskie gadanie oraz pro rosyjskie wrzutki propagandy....

Teraz, slawek.xm napisał:

właśnie przeczytałem , że to był Twój błąd

no cóż rzeczywiście urlop to raczej będzie nagroda w Twoim przypadku 🙂 🙂 🙂 

jak nie ? ja chętnie. Od razu się przyznałem gdy tylko doczytałem wpis a nie tylko opis zgłoszenia. 🙂 

3 minuty temu, Espectro napisał:

napisać nie. Ale obrazek już tak. To prewencja przed rozkręceniem się g**** burzy w temacie. 

Ten obrazek to taki sam stereotyp jak i to że Polacy są antysemitami, pokazałem to chyba jasno. Nie ja rozpętałem tą g...burzę a sam żydowski ambasador. Proszę nie ingerować w wolność słowa od tego jest to forum.

• Administratorzy

Tym że uważącie moderatorów za stronnicze jednostki stawia nad moją osobą sporo więcej pracy. 

Moderatorzy mają zadania tylko moderowania niektórych tematów oraz ograniczenia w tym co mogą robic na forum. 

Od pisania aż po dzialania z panelu moderatora. To szereg spraw które zwykłemu użytkownikowi nie przyjdą do głowy ... i jest to sporo roboty ...

Ten obrazek to taki sam stereotyp jak i to że Polacy są antysemitami, pokazałem to chyba jasno. Nie ja rozpętałem tą g...burzę a sam żydowski ambasador. Proszę nie ingerować w wolność słowa od tego jest to forum.

to jak gadanie iż Polska jest pełna rasizmu i rasistowskiego podejścia. W Polsce nigdy nie występował problem z rasizmem. Podobnie jak z antysemityzmem. Choć od tego są wyjątki tak jak i od rasizmu. 

10 minut temu, Ajothe napisał:

Ktoś taki powinien być moderatorem? 

Zaraz komuś wlepi punkty za fiutina, bo to obraza prezydenta orków przecież....🤔

tak czy inaczej człowiek jest tylko człowiekiem. I od tego też są odwołania. 

Panie adminie proszę zdjąć mi niesłusznie nałożone punkty i odblokować wątek, jeżeli ktoś (zwłaszcza ambasador) mówi o mnie i moich rodakach że jesteśmy rasistami i antysemitami to musi się liczyć z odpowiedzią.

• Administratorzy

Panie adminie proszę zdjąć mi niesłusznie nałożone punkty i odblokować wątek, jeżeli ktoś (zwłaszcza ambasador) mówi o mnie i moich rodakach że jesteśmy rasistami i antysemitami to musi się liczyć z odpowiedzią.

Zaimponował mi Pan tym wpisem. Pomyślimy nad banem. Punkty na przyszłość zostaną w logach.

Gość

(Konto usunięte)
16 minut temu, Espectro napisał:

to jak gadanie iż Polska jest pełna rasizmu i rasistowskiego podejścia. W Polsce nigdy nie występował problem z rasizmem. Podobnie jak z antysemityzmem.

za to wystarczająco dużo mamy nienawiści dla swoich rodaków, kolegów tak ze względu na poglądy polityczne jak i nawet audiofilskie 🙂

• Administratorzy
1 minutę temu, slawek.xm napisał:

za to wystarczająco dużo mamy nienawiści dla swoich rodaków, kolegów tak ze względu na poglądy polityczne jak i nawet audiofilskie 🙂

tak.

Ale bardziej chodziło mi o problem narodowościowy. Taki jak występował w USA itd. 

40 minut temu, Espectro napisał:

Niech przeczyta "Historia i teraźniejszość" prof. Roszkowskiego - oba tomy, bo przewinienie było poważne. 🙂 Książka ładnie wydana, do tego dużo zdjęć, więc czyta się szybko.

Edytowane przez MCHammer2022
  • Administratorzy
3 minuty temu, caleb66 napisał:

Co to znaczy że zostaną w logach?

na liście dodanych ostrzeżeń / historia punktów

Teraz, MCHammer2022 napisał:

Niech przeczyta "Historia i teraźniejszość" prof. Roszkowskiego - oba tomy, bo przewinienie było poważne. 🙂

Postaram się ale nie obiecuję. 

• Moderatorzy

Kary nakładane przez moderatora nigdy nie są anonimowe. Wszystkie są podpisane tylko, że ta informacja jest widoczna tylko dla innych moderatorów i administracji. Jest to ochrona was jako użytkowników tak aby nie brała ochota na tzw. odwet, bo kary za ataki na moderatora z powodu otrzymanych restrykcji są wysokie i szybko prowadzą do bana. Zasadne odwołania zgłaszane zgodnie z regulaminem są rozpatrywane i administrator często prosi moderatora nakładającego karę o wyjaśnienia. Jeśli użytkownik nie jest znanym awanturnikiem czy prowokatorem to administracja często wycofuje punkty nawet jeśli były zasadne. 

@Espectro widzę, że już rozpatrzyłeś zgłaszane tu zażalenia odnośnie punktów ale w ramach pewnej sprawiedliwości proponuję jednak nałożyć odpowiednie kary za złamanie 15 punktu netykiety i wpisy nie na temat tak abyśmy nie mieli lawiny odwołań w tym temacie z argumentem, że tamten mógł a ja nie.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
1 minutę temu, Seyv napisał:

Jest to ochrona was jako użytkowników tak aby nie brała ochota na tzw. odwet,

+1

2 minuty temu, Seyv napisał:

widzę, że już rozpatrzyłeś zgłaszane tu zażalenia odnośnie punktów ale w ramach pewnej sprawiedliwości proponuję jednak nałożyć odpowiednie kary za złamanie 15 punktu netykiety i wpisy nie na temat tak abyśmy nie mieli lawiny odwołań w tym temacie z argumentem, że tamten mógł a ja nie.

ten był zasadny a nie każdy jest zasadny.

Podstawową zasadą jest iż odwołania piszemy na formularz kontaktowy lub na PW do Administracji a nie w tematach.

W temacie poddajemy pod dyskusje a nie pod odwołanie się od decyzji.

3 minuty temu, Seyv napisał:

Zasadne odwołania zgłaszane zgodnie z regulaminem są rozpatrywane i administrator często prosi moderatora nakładającego karę o wyjaśnienia. Jeśli użytkownik nie jest znanym awanturnikiem czy prowokatorem to administracja często wycofuje punkty nawet jeśli były zasadne. 

Dokładnie tak. 

Tzm recydywista. 

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, caleb66 napisał:

Co to znaczy że zostaną w logach?

to znaczy tyle ,że każdy mod i admin może wejść do Twojej historii punktów i na podstawie ostrzeżeń może próbować wyrabiać sobie zdanie o Tobie ...szczególnie nowi adepci tej sztuki

jak Adam został modem to pierwsze co mi proponował to zniszczenie tej historii ale się nie zgodziłem ...bo ją lubię 🙂

4 minuty temu, Seyv napisał:

abyśmy nie mieli lawiny odwołań w tym temacie z argumentem, że tamten mógł a ja nie.

przypomniało Ci się jak Maju potraktowałeś? 🙂

spoko , nastepnym razem będziesz mniej upierdliwy 🙂

• Administratorzy
3 minuty temu, slawek.xm napisał:

jak Adam został modem to pierwsze co mi proponował to zniszczenie tej historii ale się nie zgodziłem ...bo ją lubię 🙂

nei da się jej zniszczyć 🙂 admin widzi nawet zniszczone 🙂 

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

to znaczy tyle ,że każdy mod i admin może wejść do Twojej historii punktów i na podstawie ostrzeżeń może próbować wyrabiać sobie zdanie o Tobie ...szczególnie nowi adepci tej sztuki

też ale są też notatki moderatorskie przypisane do każdego uzytkownika. Gdy ustala się cos z użytkownikiem a on potem udaje że tak nie było.:) 

• Moderatorzy
19 minut temu, slawek.xm napisał:

To kwestia nie tylko jednego użytkownika a wielu, również tych, którzy mają rozbieżne poglądy z Twoimi.

• Administratorzy
Godzinę temu, slawek.xm napisał:

spoko , nastepnym razem będziesz mniej upierdliwy 🙂

I tu widzimy ewidentne wycieczki personalne w stosunku do moderatora z powodu ostrzeżenia lub jakiejś akcji ...

I tu widzimy ewidentne wycieczki personalne w stosunku do moderatora z powodu ostrzeżenia lub jakiejś akcji ...

Raczej nie, biorąc pod uwagę z jaką skrupulatnością moderujecie wątek o antysemityźmie np. mój obraźliwy obrazek i niewspółmierne kary jakie otrzymałem, i to co się dzieje w wątku o kościele katolickim, czyli plucie na katolików i kościół bez żadnych konsekwencji dla plujących. Jedni mogą a inni już nie. A teraz napisz że bredzę bo jestem antysemitą i rasistą.

W dniu 3.05.2024 o 12:34, iro III napisał:

przed chwilą dodany wpis w temacie o radiowej Trójce

Zapewne wpisy zatwierdzane (dotyczą zastrzeżeń) są w tematach moderowanych na bieżąco (z dopisywaniem treści)

(O ile używa się zastrzeżonych form, jak to okazało się)

W dniu 5.05.2024 o 15:00, Mickey6 napisał:

Dobrowolne poddawanie się formom prześladowań cielesnych i psychicznych

Tak jak w wojsku

To m.in. wojsko wykonywało Drogę Krzyżową 

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

19 minut temu, caleb66 napisał:

to co się dzieje w wątku o kościele katolickim, czyli plucie na katolików i kościół bez żadnych konsekwencji dla plujących.

taaa...jak caleb pluje, to być dobrze, jak inni, to już źle 😄 

• Administratorzy
21 minut temu, caleb66 napisał:

Raczej nie, biorąc pod uwagę z jaką skrupulatnością moderujecie wątek o antysemityźmie np. mój obraźliwy obrazek i niewspółmierne kary jakie otrzymałem, i to co się dzieje w wątku o kościele katolickim, czyli plucie na katolików i kościół bez żadnych konsekwencji dla plujących. Jedni mogą a inni już nie. A teraz napisz że bredzę bo jestem antysemitą i rasistą.

Brak zgłoszeń z tematu kościoły....

1 minutę temu, kostropaty napisał:

taaa...jak caleb pluje, to być dobrze, jak inni, to już źle 😄 

nigdy się nie patrzy co się samemu robi.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Podstawową zasadą jest iż odwołania piszemy na formularz kontaktowy

Nie działa

lub na PW do Administracji

Szanowny Pan Administrator potem pisze że mu skrzynkę spamują

W temacie poddajemy pod dyskusje a nie pod odwołanie się od decyzji.

W temacie wątku jak wół jest napisane  "...., sprawy moderacyjne" , więc odwołania od kar jak najbardziej właściwe w tym wątku.

8 minut temu, Espectro napisał:

Brak zgłoszeń z tematu kościoły....

nigdy się nie patrzy co się samemu robi.

Bardzo rzadko udzielam się w wątkach dotyczących wiary, niemniej czasami sobie poczytam

A jak zgłaszam to sam dostaję punkty

• Administratorzy

Nie działa

jak to ? nie widzę nowych ?

2 minuty temu, caleb66 napisał:

W temacie wątku jak wół jest napisane  "...., sprawy moderacyjne" , więc odwołania od kar jak najbardziej właściwe w tym wątku.

tak jeżeli chce się o tym rozmawiać z wszystkimi ale regulamin stanowi inaczej.

2 minuty temu, caleb66 napisał:

Bardzo rzadko udzielam się w wątkach dotyczących wiary, niemniej czasami sobie poczytam

a ja unikam ....

ps. odwołań z ostatnich 7 dni na formularz było.... uwaga liczba: 1 

idą tym tropem można by powiedzieć zę moderacja działa perfekcyjnie bo dzienny licznich rozdanych punktów i ostrzeżeń to ok 10-20

Powiem lepiej. Odwołanie było bezzasadne pisane przez stałego bywalca i wojownika bocznicy top 5. 

• Moderatorzy
25 minut temu, Espectro napisał:

ps. odwołań z ostatnich 7 dni na formularz było.... uwaga liczba: 1 

Jeszcze trzy były na PW.

30 minut temu, Espectro napisał:

. odwołań z ostatnich 7 dni na formularz było.... uwaga liczba: 1 

Na formularz się nie odwoluję, bo to nie działa. Przerobiłem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.