Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, brewka87 napisał:

Wiem, dlatego tym bardziej nie widzę sensu zeby tak komplikować. Do tej pory było "odpowiedział", "zacytował", "zareagował" i chyba nikomu to nie przeszkadzało. Zdecydowana większosc forumowiczów to męzczyźni. Teraz jest po prostu nieczytelnie. A to wszystko dla jakiegoś promila osób innej płci 🤣

Jest nieczytelne bo dodano nawias? Podejrzewam że większość użytkowników nawet tego nie zauważyła.

Teraz, Ajothe napisał:

Napisz do @Espectro w moim przypadku odwołanie zostało wysłuchane kiedyś 😁

Z tego co wiem jest formularz kontaktowy, a spamienie adminowi nie jest zbyt dobrze odbierane.

.

Może podam przykład:

Delikwent dostaje 4 punkty z powodu obrazy moderacji za rzekomo obraźliwe posty pod adresem moderacji, z powodu otrzymanej restrykcji. Zostaje zbanowany w konsekwencji. A prawda jest taka, że nie ma ani obraźliwych postów pod adresem moderacji, ani nie ma żadnych wcześniejszych restrykcji.

Moderato uznaniowo przyznaje punkty i dopasowuje  punkt regulaminu, który nie miał zastosowania w danej sytuacji.

User nie może nic z tym zrobić, gdyż jest zbanowany.

Catch 22.

7 minut temu, Ajothe napisał:

Napisz do @Espectro w moim przypadku odwołanie zostało wysłuchane kiedyś 😁

Nie ma już po co, kara minęła. W normalnych warunkach, moderator, który w ten sposób się zachował poniósłby konsekwencje. Tutaj i tak nie poniesie. 

A może nawet zbanuje ponownie, bo ktoś zakwestionował jego decyzję. Nie jest ważne, że user mial rację, że kara była przyznana niesprawiedliwie. Zawsze można zbanować ponownie, user i tak się nie odwoła, bo nie będzie miał takiej możliwości.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 godzinę temu, J4Z napisał:

Jest nieczytelne bo dodano nawias?

A widziałes w ogole co zaznaczylem w czerwonym kolorze? Jesli wymienia się 3 uzytkowników po przecinku, to wypadałoby napisac "zareagowali", a nie "zareagowało". Niby niewiele ale obecnie nie jest poprawnie gramatycznie.

Odnoszę wrazenie, ze kilka osob w tym temacie pisze posty jedynie dla samego pisania. Jest to temat przeznaczony do zgłaszania spraw dotyczących funkcjonowania forum i tak tez zrobiłem.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• Moderatorzy
2 godziny temu, bubusia napisał:

Może podam przykład:

Delikwent dostaje 4 punkty z powodu obrazy moderacji za rzekomo obraźliwe posty pod adresem moderacji, z powodu otrzymanej restrykcji. Zostaje zbanowany w konsekwencji. A prawda jest taka, że nie ma ani obraźliwych postów pod adresem moderacji, ani nie ma żadnych wcześniejszych restrykcji.

Moderato uznaniowo przyznaje punkty i dopasowuje  punkt regulaminu, który nie miał zastosowania w danej sytuacji.

Na dole strony "kontakt" powinien działać nawet w przypadku bana.

1 godzinę temu, Marcinus napisał:

Na dole strony "kontakt" powinien działać nawet w przypadku bana.

Jaki kontakt, można tam pisać 10 razy i tak nikt nie reaguje. Np ostatnim razem pisałem 2 razy. Zero reakcji.

Ktoś mi wlepił punkty za nic, dopisał do tego teorie/punkt regulaminu nie mający zupełnie zastosowania, zbanował, a ja nie mogłem nic zrobić.

Podejrzewam, że z wieloma użytkownikami bywa podobnie.

Ten kontakt na dole strony jest tzw kontaktem martwym.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Moderatorzy
23 minuty temu, bubusia napisał:

Jaki kontakt, można tam pisać 10 razy i tak nikt nie reaguje. Np ostatnim razem pisałem 2 razy. Zero reakcji.

Ktoś mi wlepił punkty za nic, dopisał do tego teorie/punkt regulaminu nie mający zupełnie zastosowania, zbanował, a ja nie mogłem nic zrobić.

Podejrzewam, że z wieloma użytkownikami bywa podobnie.

Ten kontakt na dole strony jest tzw kontaktem martwym.

Nie potrafię Ci odpowiedzieć, ponieważ nie mam dostępu do tej skrzynki 😞

2 godziny temu, J4Z napisał:

Aha, no to rzeczywiście strasznie nieczytelne jest.

Jesli Tobie nie przeszkadza jakby o Tobie mowiono, ze J4Z cos zrobiło, coś napisałto Twoja sprawa ale uwierz, ze niektorym to przeszkadza i z łaski swojej mogłbyś juz tego nie komentowac. Zwracałem się pierwotnie do @Espectro i wolałbym aby to @Espectro się w tej kwestii wypowiadał, a nie osoby ktorym "on", "ona" czy "ono" nie robi różnicy...😉

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

33 minuty temu, J4Z napisał:

A po co wam się powtarzać?

Czyli nie masz juz nic więcej do powiedzenia ale dla zasady musiałes odpisac 🤣 juz wyzej napisałem, ze niektorzy tutaj mają takie parcie aby odpisywać, niewazne czy z sensem, czy bez sensu 🤣

7 godzin temu, bubusia napisał:

Vlado wrócił? 😁

Godzinę temu, J4Z napisał:

A Ty po co odpisałeś?

Bo zadałeś pytanie 🤣 kulturalnie odpisałem

2 godziny temu, J4Z napisał:

po co wam się powtarzać?

Ty jednak z kulturą jestes na bakier ale

Ja mam z Ciebie beczkę.

A ja Ci współczuję.

Masz problemy...

Nieczytelne xd

Natomiast Ty masz bardzo czytelne...

17 godzin temu, Marcinus napisał:

Nie potrafię Ci odpowiedzieć, ponieważ nie mam dostępu do tej skrzynki 😞

A czy mógłbym chociaż wiedzieć, który moderator przyznał mi te niezasłużone punkty, i czy mógłby ponieść za to jakieś konsekwencje.

Userzy ponoszą konsekwencje, są banowani, może moderator również powinien ponosić konsekwencje.

Z tego co widzę, punkty anulowane, czyli mamy dowód na to, że zostały niesłusznie przyznane.

Prosiłbym o równe traktowanie wszystkich. Moderator, który zachowa się nieodpowiednio, nie powinien być zwolniony z odpowiedzialności.

Edytowane przez bubusia

23 godziny temu, bubusia napisał:

Może podam przykład:

Catch 22.

Nie ma już po co, kara minęła. W normalnych warunkach, moderator, który w ten sposób się zachował poniósłby konsekwencje. Tutaj i tak nie poniesie. 

A może nawet zbanuje ponownie, bo ktoś zakwestionował jego decyzję. Nie jest ważne, że user mial rację, że kara była przyznana niesprawiedliwie. Zawsze można zbanować ponownie, user i tak się nie odwoła, bo nie będzie miał takiej możliwości.

Hihihi...

Ja bym jeszcze dodał praktykę dawania punktów aż do skutku. Przykład - user dostaje jakieś punkty, ale nie starcza do dziesięciu to daje się punkty za jakiś wpis sprzed kilku dni o którym wszyscy zdążyli zapomnieć, łącznie z autorem.

Jestem Europejczykiem.

Najsłabszy punkt tej całej poprawnie politycznej zabawy jest taki, że szmaty nie można nazwać szmatą 🤔

10 minut temu, Ajothe napisał:

Najsłabszy punkt tej całej poprawnie politycznej zabawy jest taki, że szmaty nie można nazwać szmatą 🤔

To akurat jestem w stanie zrozumieć.

Spróbuj napisać, że delikwent ma kręgosłup moralny niczym kontorsjonista 😃.

240_F_30780738_v4gSmpU8mrzBxbxOhU54fMBnG

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Panowie chyba nie mają większych problemów. Trochę to śmieszne...

Ja bym Wam napisał jak działa polskie prawo na własnym przykładzie w realu.
Prokuratura, policja, sąd, syndyk - wszyscy chronią oszusta, a pokrzywdzonego mają głęboko w czterech literach.
Tak działa polskie "prawo".
Może założę niebawem wątek o tym na bocznicy, to się dowiecie o co chodzi i wypowiecie się i przestaniecie przejmować się takimi duperelami jak punkty karne od moderatora na forum internetowym.

• Moderatorzy
W dniu 8.07.2024 o 17:54, bubusia napisał:

To nie prawda. Przeczytałem Twój wpis o niesłusznym popadnięciu w tarapaty i wątpliwościach i popchnąłem sprawę gdzie trzeba i zostaną podjęte działania naprawcze.

W dniu 9.07.2024 o 11:34, bubusia napisał:

może moderator również powinien ponosić konsekwencje.

Tak . Np zabranie premii lub zabranie na tydzień służbowego BMW X5.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

11 godzin temu, stench napisał:

Np zabranie premii lub zabranie na tydzień służbowego BMW X5.

Punkty niesłusznie przyznane powinny przechodzić na moderatora który je dał. Taka jest moja propozycja.

Trzeba pilnować porządku aby casus Vlado się nie powtórzył.

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

18 godzin temu, stench napisał:

To nie prawda. Przeczytałem Twój wpis o niesłusznym popadnięciu w tarapaty i wątpliwościach i popchnąłem sprawę gdzie trzeba i zostaną podjęte działania naprawcze.

Tak . Np zabranie premii lub zabranie na tydzień służbowego BMW X5.

Dziękuję za troskę.

Co do punktów, pomyłki się zdarzają.

Moderator zachował się jednak bardzo przyzwoicie, sprawę puszczam w niepamięć.

Do służbowego BMW nie roszczę żadnych praw. Udanego użytkowania w trakcie wakacji.

🙂

• Moderatorzy
7 godzin temu, il Dottore napisał:

Punkty niesłusznie przyznane powinny przechodzić na moderatora który je dał

My się tu nie raz sami chcemy zbanować. Czasem nawet to robimy ale wtedy zaraz jest krzyk "gdzie jest moderacja? Dlaczego nikt tego nie pilnuje?". Nawet dziś taka sytuacja już była.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Mam taką wielką prośbę do Administracji :

Proszę o jeszcze jednego perma [na wątek "Antysemityzm - mit czy polska przypadłość ?"]

Jak nie dostanę tego perma, to od banów trafię na OIOM, bo tam dostaję piany na pysku i tracę kontrolę nad swoimi czynami.

Z góry dziękuję i tradycyjnie pozdrawiam..

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

15 minut temu, J4Z napisał:

Masz premium. Daj temat do ignorowanych.

Polecam.

Dzięki za radę, ale pisałem do Administracji.....Pozdrawiam.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Seyv
Ten odpowiedź został doceniony przez Seyv !

J4Z otrzymał(a) odznakę 'Świetna treść' i 50 punktów.

lol

Masz rozwiązanie pod ręką, nie - lepiej zawracać litery innym. Logika nie żyje. 

Nie chcesz, aby inni użytkownicy odpowiadali, pisz na PW. 

Czasem wystarczy pomyśleć, a nie tylko wymagać.

Edytowane przez J4Z

.

Był tutaj taki moderator Palton, ktory wydawało się wogóle nie rozumiał języka pisanego, ale dzielnie banował.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Czy w regulaminie jest coś na na temat podbijania wątków? Bo nie kojarzę. Na niektórych forach można było podbić swój temat raz na jakiś czas, na innych zaś było zakazane.

.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.