Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Pańskie rutynowe próby ustawiania odbiorców w sposób jak kto powinien rozumieć i do czego odnosić pańskie wypowiedzi, nie robią na mnie już żadnego wrażenia

Może jakiś współczesny Kopernik udowodni co poniektórym że Wszechświat nie kręci się wokół nich :)

Przeniesienie tu dyskusji z tematu technicznego bez postów od których całe zajście zaistniało nie było dobrym pomysłem tak jak pisanie w temacie technicznym o limicie.

@vlado

Nie wiem i nie chcę wiedzieć o jakich teraz odniesieniach pan pisze....na szczęście nie zamierzam dalej brać udziału w pańskim gmatwaniu oczywistej sprawy, zgadzam się z jednym bezskuteczna jest każda próba spokojnej rozmowy i tłumaczenia czegokolwiek panu.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Co za tupet, musi mieć ostatnie słowo...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ten typ tak ma.

Żeby jeszcze to ostatnie słowo było z sensem...

@Vlado o 15:04 wyraźnie i jednoznacznie napisał o co chodzi: to nie jest dyskusja. Niektórzy przyjęli wstępny aksjomat, że oni i tylko oni posiadają zawsze rację na zasadzie wyłączności - i na tej podstawie usiłują narzucić swoje zdanie, swoją opinię, swój punkt widzenia innym jako że są one na mocy definicji jedynie słuszne.

Egocentryzm do n-tej potęgi.

Co za tupet, musi mieć ostatnie słowo...

Musi.

Lecz, jak zwykle - głupio.

Ten typ tak ma.

Żeby jeszcze to ostatnie słowo było z sensem...

@Vlado o 15:04 wyraźnie i jednoznacznie napisał o co chodzi: to nie jest dyskusja. Niektórzy przyjęli wstępny aksjomat, że oni i tylko oni posiadają zawsze rację na zasadzie wyłączności - i na tej podstawie usiłują narzucić swoje zdanie, swoją opinię, swój punkt widzenia innym jako że są one na mocy definicji jedynie słuszne.

Egocentryzm do n-tej potęgi.

Nie przypominaj całego zajścia Bobcat .....zresztą co o nim możesz wiedzieć skoro deklarujesz że ignorujesz moje wpisy?

Wiesz (znasz) przecież tylko to co zacytują piszący....zazwyczaj te fragmenty które są im na rękę.

Chyba że udajesz że mnie ignorujesz - tak czy tak nie masz prawa do komentarzy na mój temat bo nie znasz (lub udajesz że nie, co jeszcze gorsze) wszystkich faktów. ;(

Ps. A wracając do dyskusji, jej tematu i tego kto ma rację.....usunięcie z kontekstu wpisu Bobcata (do którego wyraźnie odnosiłem mój wpis) przez przeniesienie z tematu technicznego tu nie jest tożsame z faktem iż ten mój wpis nie miał z wpisem Bobcata nic wspólnego, tym bardziej dowodem na to że się do niego nie odnosi....jeszcze to teraz pamiętamy choć pewnie kiedyś nikt nie zrozumie o co mi chodziło (Bezlitosna Niusia już się pogubił)....pozostaje mi wierzyć i mieć nadzieję że ten zabieg nie był celowy.

Jednak nadzieja bywa matką głupich, na koniec zacytuję tu ten wpis który by cała dyskusja z moim udziałem miała sens powinien tu choć zaistnieć a najlepiej poprzedzać ten mój z ( 04.02.2016 - 11:06)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przecież to bardzo łatwo stwierdzić.

Obecnie trzeba napisać 50 kocopołów aby się dostać na Bocznicę. Gdyby trzeba było 1000 to: (1) może zniechęcić; (2) autora łatwiej namierzyć i stosownie "wynagrodzić" (za trolling); (3) wyeliminowani zostaną tacy, co przez wiele lat swojej obecności na Forum dorobili się skromniutkiej ilości wpisów w wątkach merytorycznych, za to mają wiele tysięcy w ideologiczno-światopoglądowych na Bocznicy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

vlado

Nie pisałeś ostatnio cos o kpieniu z forumowiczów i nie groziłeś banem ?

Z kogo kpię? Wymieniłem kogoś z nicka? Wyśmiewam pewne zjawisko, postawę na Forum. Uderzyłem w stół - nożyce się odezwały?

Ktoś sobie uzurpuje prawo do twojego ostatniego słowa :)

Mojego? Są tacy którzy muszą je mieć, na co zwracano uwagę.

Do tej pory nie doradziłeś mi w kwestii dac-a !!!

Co mam kupić?

Przecież wiem, że wiesz.

Wiem, ale nie powiem. Powód: bo nie chcę. I co mi zrobisz? Jeśli myślisz, że mnie złapiesz na prymitywną prowokację - to się mylisz.

Na prawdę?

To się pisze razem. Patrz: sjp.pwn.pl. Po raz kolejny potwierdzasz, że wagarowałeś w szkole na lekcjach polskiego.

Mam pewne zastrzeżenia w sprawie funkcjonowania tego forum.

Wczoraj po tym wpisie dokonałem pewnego wpisu wykazującego niespójność argumentacji Bobcata i w związku z tym mam pewien dylemat, bo nie wiem czy;

1. Ten wpis w ogóle zaistniał (czy poszedł) bo nie sprawdzałem.

2. Może moderacja dopatrzyła się czegoś niestosownego w tym wpisie i go wykasowała?

Problem jest prosty.....wystarczyłoby informować dlaczego usuwane są posty, byłoby to logiczne i jak też w wielu sytuacjach działało dyscyplinująco na innych.

A ja wiedziałbym przede wszystkim czy post nie zaistniał z mojej winy czy go usunięto....teraz nie wiem nic, nie wiem nawet tego czy mogę powtórzyć ten wpis nie narażając się gorsze reperkusje. ;)

Mam propozycję. Może spróbujmy zawęzić te (50 albo więcej) wpisów potrzebnych do pisania na bocznicy do wpisów stricte o audio-stereo, czyli jak sama nazwa wskazuje tych, dla których to miejsce zostało stworzone. Wyeliminuje to ludzi, którzy wpadli na forum o coś zapytać, albo tych, którzy zbłądzili w necie. Zostaną pasjonaci audio.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Kino domowe jest jednym z obszarów tematyki audio

Kino domowe służy do oglądania filmów, audio-stereo do słuchania muzyki. Są fora dla miłośników Kina domowego/ filmów.

Przezabawne są te twoje rozpaczliwe próby ratowania skóry

Przepraszam, ale o czym ty piszesz?

Niby w czym mi ma pomóc ograniczenia dla piszących nie o audio-stereo?

Edytowane przez Jacchusia

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kino domowe służy do oglądania filmów, audio-stereo do słuchania muzyki. Są fora dla miłośników Kina domowego/ filmów.

Nie masz racji.

Kino to obraz i dźwięk. No chyba że oglądasz wersję dla niesłyszących.

Na naszym forum funkcjonuje od lat dział KINO DOMOWE. To jeden z działów tematycznych.

Edytowane przez HQ150

W tym także to Forum, na którym przewidziano zakładki: Kino Domowe oraz Film.

Poza tym od dawna zwracam uwagę, że oprócz stereo i kina domowego jest jeszcze trzecia kategoria: zestawy do wielokanałowej muzyki. I są nagrania (prawda: w ilościach śladowych) z tak zapisaną muzyką.

Ale my tu nie o tym, forum jest audio-stereo i kiedyś jeśli ktoś miał "nabity" licznik wiadomo było, że coś wie w temacie.

Teraz sam wiesz jak to z tym jest siedzisz w kinie domowym kłócąc się o 2D w 3D i 8k, , punkty nabijasz, a w dziedzinie audio klapa kompletna.

Może dobrym pomysłem byłoby pokazywac licznik w konkretnych działach, wtedy miałoby to jakikolwiek sens.

Uczepiłeś się jak pijany latarni nazwy Forum. Nie tylko ja wskazuję, że Kino Domowe (również Film) są zakładkami merytorycznymi, przewidzianymi przez założycieli Forum. Są to bowiem tematy pokrewne. Argumentacja (jako tobie niewygodna) do ciebie nie trafia.

A owe tematy pokrewne, jako jedne z podobszarów szerokiej tematyki audio są nieskończenie bardziej uprawnione niż gdy ktoś jest obecny praktycznie wyłącznie w roli propagandzisty w wątkach ideologiczno-światopoglądowych.

Ale rozumiem twoje rozpaczliwe próby obrony.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale my tu nie o tym, forum jest audio-stereo

I jednym z działów tak samo pełnoprawnych jak Hi-End jest Kino Domowe.

Popatrz na nagłówek forum.

Nad napisem audiostereo masz tematykę tego forum:

Hi-Fi Hi-End Video

Edytowane przez HQ150

Gościu przyciśnięty do muru dowodami praktycznie zerowego wkładu merytorycznego na siłę szuka koła ratunkowego i próbuje znaleźć haki na innych.

Hi-Fi Hi-End Video

No tak, tyle, że on nie pokazuje prawdy bo ktoś kto ma 6800 postów nie potrafi nic powiedzieć o audio ;p

Wiec niech te punkty będa widoczne tam gdzie coś oznaczają, wtedy to ma sens.

Gościu przyciśnięty do muru dowodami praktycznie zerowego wkładu merytorycznego na siłę szuka koła ratunkowego i próbuje znaleźć haki na innych.

Co ci się stało? Do jakiego muru? Przez kogo? Opanuj nerwy.

2. Może moderacja dopatrzyła się czegoś niestosownego w tym wpisie i go wykasowała?

Moderacja usunęła wszystkie wpisy które uznała z off top w tym wątku, zgodnie z uprawnieniami i obowiązkiem moderacji. Ze swych działań moderacja nie musi się tłumaczyć na żadnym forum. Pan niestety niczego nie wniósł do tematu funkcjonalności forum i osobiście nie jest pan jego podmiotem.

Gdzie kierować skargi na działania moderacji poznał pan akceptując regulamin tego Forum.

EOT.

Hi-Fi Hi-End Video

I to wyczerpuje wszystko w zakresie odpowiedzi na pytania o Kino Domowe.

Ja będący zagorzałym amatorem opery i operetki również zwracam uwagę na jakość sprzętu wielokanałowego i video celebrując zapisy AV tych dzieł scenicznych. A takich jak ja jest w świecie i w Polsce wielu.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Moderacja usunęła wszystkie wpisy

Dziękuję za usunięcie dzisiejszej mało chwalebnej polemiki w zakładce hi-end, w której też zresztą uczestniczyłem chcąc strony tego sporu uciszyć i przepraszam za mało obyczajne słowa które w owej bojowej atmosferze padły. Zasłużone ostrzeżenie przyjąłem i jak najbardziej akceptuję;-) Z serdecznymi jak zwykle pozdrowieniami, Tomek.

Kurcze dziś dzień bez bana to nie dzień :)

Czasem są takie dni ot choćby Halny obecnie no i rzuca się to towarzystwu na klawiaturę:

Pewne tematy należało by załatwiać do końca a nie dawać kolejne punkty, no ale forumowicz bez punktów jak żołnierz bez karabinu.

Coś nam się moderacja po różnych forach rozłazi a nawet z tamtych innych z wpisami ucieka, co się dzieje?

A takich jak ja jest w świecie i w Polsce wielu.

Przypominam że słucham także muzyki klasycznej i jest to nisza w niszy tak że bym z tą wielością nie przesadzał :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Maju dnia 07.02.2016 - 08:13 napisał

"2. Może moderacja dopatrzyła się czegoś niestosownego w tym wpisie i go wykasowała?"

Moderacja usunęła wszystkie wpisy które uznała z off top w tym wątku, zgodnie z uprawnieniami i obowiązkiem moderacji. Ze swych działań moderacja nie musi się tłumaczyć na żadnym forum. Pan niestety niczego nie wniósł do tematu funkcjonalności forum i osobiście nie jest pan jego podmiotem.

Gdzie kierować skargi na działania moderacji poznał pan akceptując regulamin tego Forum.

EOT.

Nie rozumiem w takim razie po co ten temat "forum funkcjonalność" skoro piszę tu post (wczoraj 7.02 8;13) zgłaszając pewną niekonsekwencję w funkcjonowaniu forum a otrzymuję komunikat zamiast odpowiedzi że "niczego nie wnoszę do tematu" a moderacja niczego nie musi tłumaczyć na żadnym innym forum. Tyle tylko że mi akurat nie chodziło o to żeby się ktoś tłumaczył a o prostą informację że wpis (lub jego część) usunięto co już na innych forach się często spotyka.

Kiedy już zadałem te pytania i wcześniej prowadząc dyskusję merytoryczną (czego dowodem jest że nie wszystkie moje wpisy usunięto), drwi się ze mnie mówiąc że "nie jestem podmiotem tematu". ;(

Po drugie mój wpis wcale nie był skargą na działanie moderacji....dlatego w sprawie moderowania i teraz nic nie napiszę. ;)

EOT.

Edytowane przez Maju

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ma ktoś może dostęp do informacji gdzie można zapoznać się z regulaminem tego saloniku, przed podjęciem decyzji o rozpoczęciu starań, o dołączenia do tego grona.

vlado napisał że taki regulamin istnieje.

Czy pytanie o to, kto jest moderatorem tego saloniku jest jakimś atakiem, histerią?

Przecież sam pisałeś, że jest bardzo dobre.

Proszę po raz kolejny o odpowiedź na to pytanie. No chyba, że to jest tajemnica, to też to napisz i już pytał nie będę.

Mówisz i masz: Zadzwoń do gościa o co mu chodzi skoro wysyła od siebie bez pytania o zgodę!!! informacje na maile i wstawia tego linka:

Ukryta Zawartość

Domain Name: SPRINTDATACENTER.NET

Registry Domain ID: 1856128968_DOMAIN_NET-VRSN

Registrar WHOIS Server: whois.publicdomainregistry.com

Registrar URL: www.publicdomainregistry.com

Updated Date: 2015-06-19T02:20:22Z

Creation Date: 2014-04-25T09:32:28Z

Registrar Registration Expiration Date: 2016-04-25T09:32:28Z

Registrar: PDR Ltd. d/b/a PublicDomainRegistry.com

Registrar IANA ID: 303

Domain Status: clientTransferProhibited

Ukryta Zawartość

Registry Registrant ID:

Registrant Name: Krzysztof Postek

Registrant Organization: Sprint S.A.

Registrant Street: Jagiellonczyka 26

Registrant City: Olsztyn

Registrant State/Province: warminsko-mazurskie

Registrant Postal Code: 10-062

Registrant Country: PL

Registrant Phone: +48.696021304

Registrant Phone Ext:

Registrant Fax:

Registrant Fax Ext:

Registrant Email: [email protected]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tajemniczy salonik okrywa mgła tajemnicy. Może by założyć o tym nowy temat, zapewne niedługo o ile nie już znajdzie się ktoś chętny zdradzić jakieś szczegóły...

Mam na myśli kogoś stamtąd rozczarowanego...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale trochę strach wchodzić, skoro nie wiadomo jaki jest regulamin i kto będzie stał na jego straży.

To wygląda trochę tak jakbyśmy starali się stać członkami masonów co najbidniej.

Ale trochę strach wchodzić, skoro nie wiadomo jaki jest regulamin i kto będzie stał na jego straży.

To wygląda trochę tak jakbyśmy starali się stać członkami masonów co najbidniej.

Również uważam, że na zadane pytania na które Wszyscy forumowicze maja prawo otrzymać odpowiedź, pozostaje bez odpowiedzi, to postawa nie fair.

Zatem na własna odpowiedzialność, pod wpływem toczącej się dzisiaj dyskusji o zakładce Salonik Hi End zamieszczam szkielet Regulaminu Saloniku. Regulamin ten może być jeszcze uzupełniany i zmieniany, ponieważ nie jest oficjalnie opublikowany.

- Propozycja regulaminu:

- Salonik jest zakładką o tematyce i charakterze Hi-End, dostępną (w sensie prawa dokonywania wpisów) wyłącznie za zaproszeniami.

- Kandydat zgłasza się sam pod tym linkiem

- Warunkiem dopuszczenia do udziału w zakładce jest imienna akceptacja przez trzech dotychczasowych uczestników grupy, którzy ręczą za daną osobę

- W przypadku nie-zachowania standardów dyskusji przez uczestnika, inni uczestnicy mogą udzielić mu ostrzeżenia w postaci "żółtej kartki". Trzy "żółte kartki" skutkują zawieszeniem prawa aktywnego uczestnictwa w zakładce.

- Administratorzy i Moderatorzy Forum rozstrzygają (oby jak najrzadsze) spory między uczestnikami Saloniku i w tym celu dysponują "Czerowną kartką" zawieszającą prawo aktywnego uczestnictwa w zakładce.

- W zakładce obowiązują Regulamin oraz Netykieta Forum na zasadach ogólnych.

Ot i wszystkie wymogi i warunki uczestnictwa.

Ps.

HQ150, od jutra być może nie będę już moderatorem, co powinno ci sprawić ogromna radość :-) Prawda??? :-)

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.