Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, szymon1977 napisał:

To forum dostępne publiczne, więc każdy ma prawo pisać, każdy czytać, każdy zacytować i każdy odpowiedzieć

Na temat.

To warunek koniecznny a go nie podałeś.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Proszę bardzo, zrobiłem dla Was ankietę 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie śmieć bo już kiedyś ten temat poruszałeś. Odchodziłeś i wracałeś. Świat ani to forum nie kręci się wokół Ciebie. Sprzątać kłótni z @Piotr Sonido jakie tu prowadziłeś też nikt w koło nie ma zamiaru.

Co do praw autorskich to jest o tym punkt w regulaminie.

22 godziny temu, szymon1977 napisał:

To forum dostępne publiczne, więc każdy ma prawo pisać

Nie, nie każdy- tylko Ci, którzy się zarejestrowali i zaakceptowali regulamin. To też chyba było już Ci kiedyś tłumaczone. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Seyv

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

47 minut temu, Seyv napisał:

Sprzątać kłótni z @Piotr Sonido jakie tu prowadziłeś też nikt w koło nie ma zamiaru.

A nie możemy wrócić do normalności, że każdy z nas będzie za swoje grzechy płacić? Bo usuwanie moich wpisów (krótkich, rzeczowych i na temat), bo Piotr nie chce ich czytać, to stawianie sprawy na głowie. Jak jeden nie chce drugiego czytać, to sobie go dodaje do ignorowanych, a nie zakazuje mu pisania - takie są zasady. Obiecuję nie kłócić się z Nim. Dowód masz w tym wątku: nie skomentowałem ani jednego słowa, którymi zaczepia mnie w tym wątku.

A Regulamin jest uzupełnieniem Przepisów Prawa. Tylko uzupełnianiem Przepisów Prawa, które obowiązują każdego użytkownika Forum, od zwykłego usera, po moderatorów i administratorów.

Nie, nie każdy- tylko Ci, którzy się zarejestrowali i zaakceptowali regulamin.

Oczywiście. Ale w tej sytuacji Regulamin i Prawo jest po mojej stronie. Rejestrując się zaakceptowałem Regulamin, bo chroni mnie przed dziwnymi przypadkami, a przynajmniej powinien.

Odchodziłeś i wracałeś.

Nie wracałem bo nie odszedłem, ale owszem odejście rozważałem. Ale odejście to decyzja własna, a teraz ktoś postuluje o wyrzucenie mnie, a więc decyzję Waszą.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Godzinę temu, Seyv napisał:

Najlepiej jak kolega Szymon przekona się o tym na własnej skórze. Niech poprosi Administrację o usunięcie konta i wszystkich jego wpisów do których ma prawa autorskie ... 

@Seyv zobacz, że potrafię być grzeczny: kolejne zaczepki, na które nie zareagowałem. Czy na prawdę nie możemy wrócić do czasów, gdy karany był ten, kto przewinił?

23 godziny temu, szpakowski napisał:

Najlepiej jak kolega Szymon przekona się o tym na własnej skórze. Niech poprosi Administrację o usunięcie konta i wszystkich jego wpisów do których ma prawa autorskie ... 

Jestem za.

@Seyv dlaczego to tak długo trwa? I dlaczego mam znosić ciągle zaczepki?

Dlaczego ja się mogę podporządkować?

W dniu 8.03.2025 o 06:58, Seyv napisał:

Sprzątać kłótni z @Piotr Sonido jakie tu prowadziłeś też nikt w koło nie ma zamiaru.

Zaznaczmy kto jest ich prowokatorem. 

W dniu 8.03.2025 o 05:58, Seyv napisał:

Moderacjo! Za to co robiłem już zapłaciłem, więcej robić nie będę.

Prowokacja - ciekawa sprawa: ja cytuję i komentuję rzeczowo na temat, a Wy usuwacie, bo autor cytatu mógłby zostać sprowokowany do... nie wiadomo do czego, bo odpowiedzieć nie zdąży. Ale jak nie zacytuję a napiszę to samo, to mój komentarz zostaje, a dyskusja na temat wesoło się toczy. Nikt moim komentarzem do niczego nie zostaje sprowokowany, poza pisaniem rzeczowo na temat.

Kto jest tutaj problemem nie pytam, bo to po prostu widać. Widać chociażby po komentarzach w tym wątku, pełnych prywatny o pozbawionych argumentów. Tylko dlaczego ja za ten problem płacę? Nie wiem. Czasem muszę sporo się nagłowić, żeby bez cytatu każdy czytający wiedział o czym piszę. A po odpowiedziach i zbieranych lajkach wnioskuję, że jak już napiszę, to czyta mnie z radością niejeden user.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Dlaczego ja się mogę podporządkować?

I dlaczego mam znosić ciągle zaczepki?

Widocznie moderacja liczy, że jesteś mądrzejszy i ustąpisz ...

Wrzuć go do ignorowanych, będziesz zdrowszy ...

Zaznaczmy kto jest ich prowokatorem. 

To nie ma większego znaczenia. Z jakiś tam powodów nasz kolega cieszy się wyjątkowym pobłażaniem i szczególnymi względami moderacji co skrupulatnie wykorzystuje w swojej działalności ...

Jednych wkurza, inni mają z niego niezły ubaw a on myśli że jest alfą i omegą ... bo lajki zbiera wypisując bzdury ...

Jak moderacja daje ostrzeżenia to mogla by być informacja od którego. Wiadomo by było, kto to taki wyrywny przynajmniej. 

?👈

W dniu 8.03.2025 o 08:22, szpakowski napisał:

kolega Szymon

Znów kłopoty z Szymciem?🤣😄.

Już sto lat temu pisałem, że albo pokochać typa, albo "rozedrzeć jak śledzia", jako zalecał kapral Vodiczka, kumpel Szwejka.

Innych opcji nie ma.

🤣🤔

32 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Znów kłopoty z Szymciem?🤣😄.

Najwidoczniej ... chociaż dokładnie nie wiem o co chodzi ...

Mam tylko jednego usera w ignorowanych, domyślasz się kogo ... więc mnie to bezpośrednio nie dotyczy ...

Niestety jeżeli ktoś inny go zacytuje czasami z rozpędu przeczytam te jego wypociny.

19 minut temu, szpakowski napisał:

Mam tylko jednego usera w ignorowanych,

"Mieć w ignorowanych" - jest nonsensem.

Jakże później z takim polemizować?

🤣🤪🤭

• Moderatorzy
7 godzin temu, szymon1977 napisał:

Nikt moim komentarzem do niczego nie zostaje sprowokowany, poza pisaniem rzeczowo na temat.

Ja rozumiem, że pierwszy post jest rzeczowy nawet drugi ale od słowa do słowa finał jest taki, że później są dwie strony pustego pisania i prywatnych docinek do posprzątania. Pokazaliście to obaj Panowie tyle razy, że nie ma sensu po raz nasty tego przerabiać. Na forum jest wiele tematów i użytkowników jest z kim pisać więc nie musicie ze sobą.

7 minut temu, Seyv napisał:

Ja rozumiem, że pierwszy post jest rzeczowy nawet drugi ale od słowa do słowa finał jest taki, że później są dwie strony pustego pisania i prywatnych docinek do posprzątania. Pokazaliście to obaj Panowie tyle razy, że nie ma sensu po raz nasty tego przerabiać. Na forum jest wiele tematów i użytkowników jest z kim pisać więc nie musicie ze sobą.

Chciałbym się dowiedzieć dlaczego użytkownik xajas nie dostał pkt karnych za nazwanie mnie "prymityw". Dostałem pkt za swój wpis i go przyjęłem bez jęczenia. Należało się. Dlaczego tolerujesz wyzwiska? Podwójne standardy obowiązuja czy jak? 

?👈

18 minut temu, Seyv napisał:

Na forum jest wiele tematów i użytkowników jest z kim pisać więc nie musicie ze sobą.

Ze sobą to się dyskutuje na priv, a w wątkach dyskutuje się z każdym: każdy może przeczytać, każdy zacytować, każdy skomentować.

18 minut temu, Seyv napisał:

Pokazaliście to obaj Panowie tyle razy, że nie ma sensu po raz nasty tego przerabiać

A jednak proszę dać mi szansę. Nawet w tym wątku możesz zobaczyć, kto pisze rzeczowo na temat, a kto zaśmieca Forum prywatnymi animozjami.

Co jest złego np w tym moim wpisie? Nic. Nie wiadomo tylko jaka będzie odpowiedź.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

• Moderatorzy
Godzinę temu, rafal735r napisał:

Chciałbym się dowiedzieć dlaczego użytkownik xajas nie dostał pkt karnych za nazwanie mnie "prymityw". Dostałem pkt za swój wpis i go przyjęłem bez jęczenia. Należało się. Dlaczego tolerujesz wyzwiska? Podwójne standardy obowiązuja czy jak? 

Tego nie wiem nie ja to rozpatrywałem.

Zdarza się, że jeśli użytkownik nie sprawia problemów i czasem coś mu się „wypsnie” nie naliczamy punktów natomiast czy tak było w tym przypadku mogę tylko przypuszczać. 

3 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"Mieć w ignorowanych" - jest nonsensem.

Jakże później z takim polemizować?

Można. Znam takich, którzy mnie ignorują ale to nie przeszkadza im komentować moje wpisy. Na przykład Kolega Zbig z pieskiem w awatarku. 😉

Proponuję zrobić Kolegę @szymon1977 moderatorem.
Wszystkie problemy same się rozwiążą. W dodatku jestem pewien, że moderatorem będzie dobrym i sprawiedliwym.

41 minut temu, soundchaser napisał:

...moderatorem będzie dobrym i sprawiedliwym.

A na co komu taki? Każdy chce mieć "swojego".

9 minut temu, szymon1977 napisał:

A na co komu taki?

Od czasu do czasu przyłożysz pałą, żeby za bardzo nie podskakiwali. 😆

4 minuty temu, soundchaser napisał:

przyłożysz pałą

To nie jestem ja, nie fantazjuj proszę.

49 minut temu, soundchaser napisał:

Proponuję zrobić Kolegę @szymon1977 moderatorem.
Wszystkie problemy same się rozwiążą. W dodatku jestem pewien, że moderatorem będzie dobrym i sprawiedliwym.

Jestem za! ....gorzej już być nie może...chyba 🤔

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Bezstronność gwarantowana, wszak nikt mnie tutaj nie lubi, hahaha

18 minut temu, Ajothe napisał:

Może...dla Ciebie. Za Twoje chamskie, prowokacyjne i obraźliwe wpisy w niektórych wątkach politycznych.

18 godzin temu, szpakowski napisał:

Widocznie moderacja liczy, że jesteś mądrzejszy i ustąpisz ...

Wrzuć go do ignorowanych, będziesz zdrowszy ...

Ale ingoruje bo cytuję mnie dalej. 

Jestem mądrzejszy i ustąpiłem , natomiast ile można. To pokazuje słabość moderacji tutaj.

18 godzin temu, szpakowski napisał:

nie ma większego znaczenia. Z jakiś tam powodów nasz kolega cieszy się wyjątkowym pobłażaniem i szczególnymi względami moderacji co skrupulatnie wykorzystuje w swojej działalności ...

Też to zauważyłem i też nie rozumiem.

@Piotr Sonido , daj sobie spokój. Niech cytuje, niech komentuje ... nie ma się co z koniem kopać i w dyskusji zniżać do jego poziomu, pokona Cię doświadczeniem. 

Też kiedyś próbowałem (wielokrotnie) z nim dyskutować ... nie da się. Szkoda Twojego czasu i nerwów, Święty straci cierpliwość.  

Zadziwiające jest jedno: ilość userów, którym wydaje się, że moderator to światopoglądowy cenzor, który tolerować będzie ich prywatę, a usuwać wpisy prezentujące odmienne poglądy.

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

usuwać wpisy prezentujące odmienne poglądy.

Nie odmienne poglądy, tylko chamastwo i prymitywizm.

Dziwnym trafem wpisy czterech (w porywach sześciu) userów są w większości nie tylko antyunijne, antyrządowe i antydemokratyczne, ale i przepełnione jadowitą agresją i karygodną mieszanką chamstwa z prymitywnym buractwem.

Nie wymieniam nicków - wystarczy przejrzeć kilka czołowych wątków społeczno - politycznych i widać jak na dłoni, kto nienawistnik, cham i burak.

P.S.

Modów proszę o wybaczenie, ale nerwy mi puściły od nadmiaru hipokryzji w topicu.

Edytowane przez argus
  • Administratorzy
33 minuty temu, argus napisał:

przepełnione jadowitą agresją i karygodną mieszanką chamstwa z prymitywnym buractwem.

prosimy zgłaszać takowe... jest kilku którzy po banie wracają i jak to w programie jaka to melodia po jednej nutce wracają na ban kolejny ... ale musicie zgłaszać takie wpisy...

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.