Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Czyżby? To już spieszę z przykładem Twojej niekonsekwencji.

Temat: Kable TOSLINK czy warto inwestować ? Zakładka Hi-end. W samym temacie zawarte jest pytanie odnośnie sensu wydawania więcej na ten rodzaj "kabla" Zrozumiałe jest, że użytkownik chciał poznać pełny obraz i opinię każdego nie tylko jedyną słuszną nawiedzonych, a jak Ty zareagowałeś na wpisy przeczące jedynej słusznej idei?

Autor wątku nie chciał poznać Twojej opinii i Ty doskonale o tym wiedziałeś. I nie napisałes w temacie, bo temat to nie tylko tytuł wątku, ale też treść pierwszego postu.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Nie walczę. Jestem pacyfistą. Może nie całkiem ;)

Szkodzę? Być może, ale nie uogólniaj, bo czepiam się tylko paru osób.

A najbardziej irytuje mnie brak poszanowania dla czyichś poglądów i stawianie na pierwszym miejscu "klikalności".

Osoby wybierasz sobie jedynie jako rzecz wtórną. Nie będzie tych, to znajdą się inni.

Masz misję i to ona nadaje ci ten nieodparty imperatyw.

A misyjność zawsze depcze szacunek dla czyichś poglądów.

Rozumiem też problem z salonikiem - bo tu chyba trudniej "ominąć" zabezpieczenia :)

Ha ha ha na końcu i tak zawsze wychodzą kable . A Kolega bumm pisze również czasem u maniaków i nikomu jego sceptyczne podejście do kabli nie przeszkadza . Każdy ma swoją opinie i wypadało by ją szanować zwłaszcza jak się chce przebywać w takich pokojach ;)kozlowka-salon_bialy_a131ca_bg.jpg

Cześć Kawosz! Piękny masz pokój odsłuchowy, nadaje sie w sam raz do wątku o najpiękniejszych pokojach. Tylko nie widzę kabli i sprzętu Hi-fi :). Na poważnie, to mam nadzieje, ze jeszcze kiedyś zabierzesz szpulaka :).

A w jakim celu ? Czy nie w takim samym jak kolega Kos . Rozumiem że Kolega uważa że cyfra ma przewagę nad analogiem i chce uchronić potencjalnych nowych pasjonatów przed niepotrzebnym wydawaniem pieniędzy . Czy to tylko takie wpisy dla wpisów ?

To jest pewien spór. Uważam, że dobra cyfra jest znacznie lepsza niż analog. I jeśli ktoś uważa inaczej to dyskutujemy przerzucając się argumentami. Gdybym miał misję jak bum to pisałbym też w wielu innych wątkach o vinylach, a jest ich tam grubo ponad 1000 i wszędzie bym ostrzegał żeby ludzie, szczególnie ci nowi nie ładowali się w tą XIX wieczną technologię. Nie robię tego jednak.

Doskonałe :)

Nadal tak uważam. Nie mogę? Nie mogę mieć swojego zdania na ten temat?

Autor wątku nie chciał poznać Twojej opinii i Ty doskonale o tym wiedziałeś. I nie napisałes w temacie, bo temat to nie tylko tytuł wątku, ale też treść pierwszego postu.

Zwróć uwagę, że nie napisałem autor tematu, tylko użytkownik taki postronny, który też odwiedza taki temat:) Moje wypowiedzi były zgodne z tematem czy warto inwestować,

a Twoja działalność w tym temacie?. No właśnie jak zwykle trolle atakują Hi-end :)

O... troll się zapędził do zakładki high-end a.... sio !!!

Zabawne, bo jak sly zapędził się do zakładki analog, to było wszystko ok według Ciebie :)

Edytowane przez malikali
Gość papageno

(Konto usunięte)

Wiadomo, że są trolle nasze i wasze. Naszych lajkujemy, waszych banujemy.

Nie do końca wiadomo czyja jest ta naszość, a czyja waszość. To się chyba zmienia w zależności od aktualnych konfiguracji towarzysko-biznesowych. Choć pewnie się mylę i zaraz zostanę o tym poinformowany.

Moje wypowiedzi były zgodne z tematem czy warto inwestować,

Czy to jest wypowiedź, której oczekuje autor tematu w zakładce high-end? Jakby chciał usłyszec zadnie takie jak Twoje, to by poszedł wprost na forum Pawła XYZ. Dodatkowo nie omieszkałeś ocenić innych pisząc, że to naiwniacy. Sorry ale to był typowy trolling.

I żaden inny w złotym oplocie ze szkła i w ładnych koszulkach niczego nie zmieni, to tylko pobożne życzenia naiwniaków. Czyszczenie tego kabla okazyjnie z kurzu też nie ma sensu, bo czystszego dźwięku z tego tytułu nie będzie :)

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Ale z Was Trole :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Czy to jest wypowiedź, której oczekuje autor tematu w zakładce high-end? Jakby chciał usłyszec zadnie takie jak Twoje, to by poszedł wprost na forum Pawła XYZ. Dodatkowo nie omieszkałeś ocenić innych pisząc, że to naiwniacy. Sorry ale to był typowy trolling.

W takim układzie to też, bo...

Nie omieszkał ośmieszyć użytkowników płyt winylowych, że to ściema i wydają kasę w błoto.

Natomiast vinyl jak do teraz uważam za hipsterską modę i ściemę rynku audio, żeby wyciągnąć od ludzi więcej kasy.

O tak, rytuał to co innego i tu jest sedno. Nie brzmienie tylko rytuały. I z tym nie dyskutuję. Jeśli ktoś piszę jak jest, że lubi te rytuały to ok.

Złote prawdy dla analogowców:)

Tylko to samo można osiągnąć też equalizerem, efektywniej i taniej. Tylko po co?

Z czasem więcej osób przejrzy na oczy. Zapewne wielu fanatyków myjek, wkładek, dużych okładek itd zostanie na rynku, ale też coraz więcej osób da sobie z tym spokój rozumiejąc, że chodzi o muzykę, a nie o rytuały. Wysokie ceny płyt oraz dodatków do gramofonów też swoje zrobią.

opinie w tym wątku to pobożne życzenia, mity, legendy, opowieści z mchu i paproci.... :-)

Ups, to nawet nie wiedziałem, ale można było się domyślić. Ciekawe jest, że ponoć do ustawienia gramofonu potrzebna jest super tajemna wiedza. Ale każdy piewca vinylu na tym forum oczywiście ma super ustawiony gramofon. Tylko, że później dochodzą do mnie bokiem różne informacje, że ten czy tamten, znany z forum gość, to tak na prawdę nie ma pojęcia o ustawianiu gramofonów i sam ma fatalnie ustawiony.

Zamiast komentować wpisy innych to lepiej skup się na swoim systemie. Widziałem zdjęcie twojego pokoju i systemu. By nie być posądzonym o złośliwość to nie skomentuję, ale na twoim miejscu, przy minimum przyzwoitości to powinieneś zaprzestać jakichkolwiek wypowiedzi na temat dobrego brzmienia. Równie dobrze możesz nam napisać o składzie gazów gwiazdy Betelgeza albo Mira... :-)

A co nie trzeszczy? Prawda boli co?

Możesz sobie poczytać odnośniki czy tego oczekiwali w tej zakładce :)

A czego oczekiwał autor tego wątku hmm niech zgadnę czy warto inwestować w droższy kabel toslink?

Temat jest jasny - sens inwestycji w lepszy kabel TOSLINK .

EOT

Edytowane przez malikali

Masz wyszukiwarkę, znajdziesz sobie. Choć nie wszystko jest dostępne. Był taki wątek o wyższości cd nad winylem albo odwrotnie. Już go nie ma. Jak wielu innych. Domyśl się czemu.

nie pisz bajek o usuwaniu watków . kto i po co mialby to robic ???

wyszukiwarka cofa sie wstecz do 2013 , wczesniejsze watki rzeczywiscie jest problem w wyszukaniu jesli nie znasz doładnie tytułu

niestety objetosc forum przekroczyla mozliwosci sprzetu który to obsługuje

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Wiadomo, że są trolle nasze i wasze. Naszych lajkujemy, waszych banujemy.

Nie do końca wiadomo czyja jest ta naszość, a czyja waszość. To się chyba zmienia w zależności od aktualnych konfiguracji towarzysko-biznesowych. Choć pewnie się mylę i zaraz zostanę o tym poinformowany.

Na tym forum termin troll jest nadużywany. Miałem przyjemność z trollem na innym forum, ale naprawdę to osoba, która zasługiwała na to miano, przynajmniej jego postępowanie na forum było jednoznaczne, to były użytkownik tego i innego forum, które się praktycznie rozpadło jeszcze dobrze nie startując, a przebywanie tej osoby na tamtym forum to był główny powód tego stanu. Ataki personalne na użytkowników, atakował nawet ludzi podzielających po części jego opinię, czyli jak to brzydko mówiąc strzelał do swojej bramki:) I wszędzie był w każdej zakładce i temacie to samo ja ja i moje kolumny są najlepsze. Został usunięty, ale regulamin nie pozwalał zbyt szybko tego zrobić, a forum niestety ucierpiało.

Edytowane przez malikali

Nie pisz bajek o nie znikaniu wątków. Przecież sam dobrze wiesz, że to nieprawda. Podobnie jak z wpisami. Ile moich wątków zniknęło? Wiem, że one nie są kasowanie (choć pewien tego nie mogę być), ale znikają z oczu normalnuch użytkowników. Poza tym jeśli coś przenosi się na bocznicę, to znika to dla niezarejestrowanych.

Swoją drogą sprzęt do kitu, software też .... mam pisać dalej?

moze konkretnie -z jakich lat te watki ?

OK watki czysto personalne sa zwykle ukrywanie -/nie usuwane/ i tak jest na kazdym forum publicznym tak samo jak ujawnianie cudzych danych osobowych , cudzych zdjęc , prac , materiałów

w/g mnie to norma

<<Furutech, Shunyata, czyli jak oszukiwać potencjalnych nabywców kabli"?>> trafia do zakładki inne

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

moze konkretnie -z jakich lat te watki ?

Mój wątek o Utopiach z lutego 2016 roku. To tylko jeden z przykładów.

Strollowanie Analogu to fakt!wielu bardzo,bardzo wartościowych userów odeszło stamtąd bezpowrotnie. Jak czytam posty Alexandra,Donica,bata,Ahaji,yaxa,kangie,Andrzej Analogowy,Yul,mamel i wielu,wielu innych,to tylko mogę załować,że już się nie udzielają. Gdyby ze swoją misją trafił tam wtedy slaj,to dostałby merytoryczngo liścia w czoło i więcej by tam nie zaglądał,bo nie wiedziałby o czym toczy się rozmowy. To są fakty!

Panowie, powiedzmy sobie szczerze, analog to już przeżytek :)

Poza tym, ci co tak za nim teraz tu rozpaczają, a śzczególniej lajkonicy, i tak słuchają z kompa...

Edytowane przez jar1

Coś się tobie pomieszało w głowie od manipulacji Buma i malikali. Masz też problemy z matematyką. Wiesz ile jest tematów w zakładce analog?....4603....a w ilu ja pisałem?....w 2....dwóch!! Jak można strollować 4603 tematy pisąc w....2 ? Poza tym to były tematy dotyczące...cyfry! To są fakty. Matematyka broni się sama. Kiepsko z tobą.

Panowie, powiedzmy sobie szczerze, analog to już przeżytek :)

Poza tym, ci co tak za nim teraz tu rozpaczają, a śzczególniej lajkonicy, i tak słuchają z kompa...

A to prawda.... :-)

Edytowane przez sly30
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jak mi się zachce,to poszukam wpis kolejnego kompetentnego usera analogu,vasy,który dokładnie opisał działalność slaja w tej zakładce i opuścił to forum w dużej mierze dzięki niemu.Jest to o tyle frustrujące,że 99% obecnych userów tego forum, ma MZ gdzieś wpisy slaja,natomiast nieobecność tych analogowców(wyjątkiem jest tu przejście na drugą stronę)bardzo dotkliwie odczuli uczestnicy analogu,jak i ewentualni nowi analogowcy,którzy zawsze mogli liczyć tam na pomoc.Teraz jest tam bardzo słabo i ty slaj masz w tym swój udział,nie tylko moim zdaniem.

Coś się tobie pomieszało w głowie od manipulacji Buma i malikali. Masz też problemy z matematyką. Wiesz ile jest tematów w zakładce analog?....4603....a w ilu ja pisałem?....w 2....dwóch!! Jak można strollować 4603 tematy pisąc w....2 ? Poza tym to były tematy dotyczące...cyfry! To są fakty. Matematyka broni się sama. Kiepsko z tobą.

Ja naliczyłem 4 tematy i ponad 600 wpisów :) Toż to klasyczny trolling rzekłby dd6 :) Najazd na zakładkę analog w biały dzień.

nie wypowiadam sie o jakosci winyla i innych nosnikow, ale z tym hipsterskim trendem i biznesem na rynku winylowym to sly30 ma racje. tak niestety jest czy tego chcemy czy nie. cwaniacy poczuli pieniadz i rozkrecaja maszynke do robienia pieniedzy.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Może i tak jest, a woda to mokra jest. W każdej gałęzi ludzie chcą ludzi zrobić w bambuko - to nie jest tylko kwestia czarnych płyt, okularów przeciwsłonecznych czy leków na nerwicę. Więc przestańcie pierdzielić głupoty, po to Bozia dała rozum byście go używali...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Może i tak jest, a woda to mokra jest. W każdej gałęzi ludzie chcą ludzi zrobić w bambuko - to nie jest tylko kwestia czarnych płyt, okularów przeciwsłonecznych czy leków na nerwicę. Więc przestańcie pierdzielić głupoty, po to Bozia dała rozum byście go używali...

oczywiscie, ze tak, zawsze jednak lepiej uczyc sie na cudzych niz na swoich bledach.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Mój wątek o Utopiach z lutego 2016 roku. To tylko jeden z przykładów.

Strollowanie Analogu to fakt!wielu bardzo,bardzo wartościowych userów odeszło stamtąd bezpowrotnie. Jak czytam posty Alexandra,Donica,bata,Ahaji,yaxa,kangie,Andrzej Analogowy,Yul,mamel i wielu,wielu innych,to tylko mogę załować,że już się nie udzielają. Gdyby ze swoją misją trafił tam wtedy slaj,to dostałby merytoryczngo liścia w czoło i więcej by tam nie zaglądał,bo nie wiedziałby o czym toczy się rozmowy. To są fakty!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a o co niby chodzi z tym watkiem ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oczywiscie, ze tak, zawsze jednak lepiej uczyc sie na cudzych niz na swoich bledach.

Oczywiście, że lepiej, ale lepiej też używać i cudzych i własnego rozumu :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.