Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiesz nawet prostego wpisu. Neguje nie kogoś kto krytykuje Salonik tylko kogoś, kto jest jak chorągiewka i aspiruje do czegoś czego nienawidzi czy krytykuje i obśmiewa. Jeśli nadal tego wpisu nie rozumiesz, to poproś tatę. Może tobie wytłumaczy.

Wyrażanie swojej dezaprobaty to jedno, a nazywanie kogoś szmaciarzem z tego powodu to drugie nadal nie rozumiesz, że popełniłeś wpis obraźliwy? To trudno "neguj kogoś": dalej :)

Wszyscy poszli na szczęście.

Tradycyjnie - zamykam w@tek

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Moderatorzy

Ale kogo?

Nie uwłaczaj inteligencji forumowiczów takimi wykrętami - wszyscy wiedza o kogo Ci chodziło (przynajmniej Ci którzy widza listę zgłoszeń do salonku).

Bądź półmężczyzną i powiedz wprost o kogo chodziło lub, bądź mężczyzna wsiądź w auto, pojedź do W-wy i powiedz mu to w twarz... A najlepiej badz człowiekiem, napisz ze te słowa były nie na miejscu i przeproś.

-----------------

Gdyby każdy był honorowy, to można wtedy mowić wprost i ja nigdy nie mam z tym problemu. Ale że masowe jest tu donoszenie moderacji i nakłanianie do walenia punktami karnymi, to jest jak jest. Na teraz nie ma podstaw do punktów. A co sobie ktoś myśli, to juź jego sprawa. Nie mam też za co przepraszać. Taka postawa zawsze ma u mnie i nie tylko u mnie tą samą ocenę.

O właśnie dostałem jednak punkty, ale zdania nie zmieniłem i na pewno nie zmienię.

Edytowane przez sly30
  • Moderatorzy

Gdyby każdy był honorowy, to można wtedy mowić wprost i ja nigdy nie mam z tym problemu. Ale że masowe jest tu donoszenie moderacji i nakłanianie do walenia punktami karnymi, to jest jak jest. Na teraz nie ma podstaw do punktów. A co się ktoś myśli to juź jego sprawa. Nie mam też za co przepraszać. Taka postawa zawsze ma u mnie i nie tylko u mnie tą samą ocenę.

Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem.

A jakie punkty karne byś dostał gdybys osobiście sie pofatygował do Wawy?

-----------------

• Moderatorzy

Albo się swoje zdanie ma, albo jest się hipokrytą. Jeśli dla ciebie taka postawa jest ok, to świadczy tylko o tobie.

Możesz rozwinąć myśl? W sporze entomologów, odnośnie rodziny motylów Papilio nie mam zdania - to znaczy, że jestem hipokrytą?

Dla mnie hipokryta to ktoś kto ma problem że na forum hejt, a sam pisze innym użytkowników, że szmaciarze. Później tłumaczy, że to nie obelga tylko stanowisko, następnie tłumaczy, że nie napisze wprost o kogo chodzi, żeby nie dostać punktów - czyli obraża świadomie i omija regulamin - a tak mu przeszkadzało, że ludzie nie stosują się do regulaminu, że sam w saloniku siedzi.

To jest dla mnie hipokryta - człowiek który głośno mówi A, a robi B.

Pytam wprost: Jedziesz do Wawy czy nie? Można siąść spokojnie pogadać, posłuchać muzyki i zanurzyć się w niej. Zestaw neo ma to do siebie, że nie dość, że świetnie gra to jeszcze wystarczy włączyć przycisk ON i wzmacniacz się włącza - nie ma tam problemu ze spalonymi trafami! Muzyka płynie, a sprzęty mają po 20 lat i grają - słyszałeś kiedyś coś takiego?

-----------------

Sprzęt nie ma tu nic do rzeczy. Fajnie że mu dobrze gra. Ale skoro nie rozumiesz o co mi chodziło, to juź nie zrozumiesz, więc nie wysilaj się.

• Moderatorzy

Sprzęt nie ma tu nic do rzeczy. Fajnie że mu dobrze gra. Ale skoro nie rozumiesz o co mi chodziło, to juź nie zrozumiesz, więc nie wysilaj się.

To o której będziesz?

-----------------

Wszystkie mechanizmy, które wymieniłem tu z 50 stron wcześniej - działają.

To nie jest pocieszające - bo to znaczy, że nikt nie chce być ponad to.

Choć niektórzy by mogli...i tylko by na tym wygrali... :-)

Widocznie lepiej jest polec z durną racją na sztandarze... :-)

Rewolucje też upadły - wszystkie.

Warto o tym pamiętać...każda sztuczność upada. Mała czy duża

Kwestia czasu.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość papageno

(Konto usunięte)

Audiograde, po cóż takie wielkie słowa?

Po prostu rozbuchane ego oraz długo hodowane poczucie bezkarności. I nie tylko.

Edytowane przez papageno

Wielkie? Nieee..

Widzę, ale nie daję sobie patentu na osądzanie. Każdy może mieć swoje racje.

Kwestia - jak je prezentuje :-)

Ale też każdy sam sobie wystawia świadectwo... :-)

Dobry wieczór Koledzy! Jak to miło wrócić do Was z przymusowych wakacji w malinowym chruśniaku :).

Mam do administracji i Pana Prezesa pytanie dotyczące natury stricte funkcjonalnej tego forum, które liczę nie zostanie powzięte za atak na moderację, działanie zaczepne lub najłatwiej ...trolling.

Uprzejmie proszę o wytłumaczenie z jakiego powodu przy nadawanych karach i punktach nie ma odniesień do konkretnych postów? Powyższe pozwoliłoby się odnieść do zarzucanego karalnego czynu, a tak mamy do czynienia z quasi sądem kapturowym czy też metodami rodem ze świętej inkwizycji.

Mam ponadto "nieodpdarte wrażenie", że moderacja traktuje różne posty i różnych piszących wybiórczo, szczególnie jak widzę np. rzucanie szmaciarzami na lewo i prawo, a nikt na to nie reaguje. Jak to się może dziać na tak szacownym forum, gdzie królować mają salonowe maniery? Uprzejmie proszę o wyjaśnienie.

Nie powiem,luknąłem z ciekawości i przez uchylone drzwi..........Po czym zamknąłem je cichutko....

Gdzież mnie na salony hi-endu.................

Wróciłem do realu...a tu niespodzianka!

Wątek,który uznaję za domowy,świętuje milion wyświetleń.Popularny musi być.

Z tej okazji gratulacje dla Grzegorza Rogali ze Studio16Hz!-dobry produkt zawsze się obroni.

Mój o poszukiwaniach w Chinach,też całkiem,całkiem!

tak mi się skojarzyło:Róbmy swoje! dąsy zostawmy innym!

Forum ma łączyć i komunikować-po to jest.

przy okazji podziękowania dla moderatora Cir-kiedyś napisałem,że go nie lubię a on mnie poparł-z przekory chyba.

Dziękuję również za zaufanie pozostałym dwóm osobom,które mnie zaakceptowały!

Ja nienawidząc np komuchów i takiego ustroju nie zapisałbym się do ich partii. No ale ty możesz tego nie rozumieć.

Ja nienawidząc np nowobogackich pajaców i takiego pozerstwa nie zapisałbym się do ich saloniku. No ale ty możesz tego nie rozumieć.

I żeby nie było, to tak samo jak ty nie miałem nikogo konkretnego na myśli, tylko tak ogólnie sobie pisałem...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Skoro aż tak bardzo mierzi kogoś, że przyjęli mnie do tej oazy spokoju, to może nie będę go dalej męczył :)

Proszę Moderację o usunięcie mojej osoby z Saloniku - bo komuś może pupcia nie wytrzymać... - tak sobie tylko pisałem, ogólnie.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ja nienawidząc np nowobogackich pajaców i takiego pozerstwa nie zapisałbym się do ich saloniku. No ale ty możesz tego nie rozumieć.

I żeby nie było, to tak samo jak ty nie miałem nikogo konkretnego na myśli, tylko tak ogólnie sobie pisałem...

Mam podobne zdanie,dodam jeszcze,że nie cierpię szwendającego się bez ładu i składu szmaciarstwa w nieomal każdym wątku,po prostu paw mi się już wymyka. I żeby nie było, nie mam nikogo konkretnego na myśli,tak tylko ogólnie opisuję postawę i zespół zachowań.

To ja mam też prośbę, by co poniektórzy siedzieli w Salonie, a nie na Klatce... - tak ogólnie opisałem...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

I tu ciebie zaskoczę, bo doskonale to rozumiem. To jest konsekwentna postawa. Tak trzymać. Opowiadasz się po pewnej stronie i masz prawo. Nie pchasz się do tych których tak nienawidzisz i to jest właściwa postawa.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

To niebywałe,żeby przy niemałej jednak grupie aktywnych usrów,wytworzyć taką atmosferę,że człowiekowi,który chce poczytać coś innego niż bełkot w każdym wątku,odchciewa się tu wchodzić a jednak się udało. Wszystko to oczywiście pod sztandarem walki z trollami i hejterami. Pracy doktorskiej nie starczy na opisanie takiej schizofrenii.

Pracy doktorskiej nie starczy na opisanie takiej schizofrenii.

Tu jest Bocznica i pisze się różne rzeczy. Gdybyś nie wiedział, to właśnie od tego jest Bocznica. W wątkach tematycznych jest ogólnie spokój. Ale skoro wszędzie widzisz afery, to prawidłowo zdiagnozowałeś swój problem. Ale są dziś od tego specjaliści. Powinni pomóc. Powodzenia.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Tak ogólnie, na bocznicy, na której można pisać o wszystkim, bo każdy ma prawo, zauważa się nieliczenie z uczuciami innych, lekceważenie norm i zasad, niezdolność przeżywania poczucia winy i korzystania z doświadczeń, a w szczególności - z doświadczanych kar, skłonność do obwiniania innych lub wyszukiwanie pozornie możliwych do uznania racjonalizacji zachowań, będących źródłem konfliktów z otoczeniem.

Tak ogólnie, bez konkretnych wskazań.

Myślę, że już wystarczy osobistych wjazdów. Powróćmy do rzeczy ogólnych, realnie mających wpływ na jakość wzajemnych relacji na forum.

Mam ponadto "nieodpdarte wrażenie", że moderacja traktuje różne posty i różnych piszących wybiórczo, szczególnie jak widzę np. rzucanie szmaciarzami na lewo i prawo, a nikt na to nie reaguje. Jak to się może dziać na tak szacownym forum, gdzie królować mają salonowe maniery? Uprzejmie proszę o wyjaśnienie.

Zarzucasz moderacji nieprawdę. A dokładniej krzywdzisz mnie. Sly został ukarany za swój wpis określający "postawę niektórych forumowiczów" jako szmaciarstwo. Skoro sam tłumaczy że tak to rozumiał, muszę przyjąć, że wyłącznie przez niezręczność sformułowania zdania, odnieśliśmy wrażenie, że szmaciarzem nazywa kolegę z forum.

Kontrowersyjne zdanie usunąłem a Sly otrzymał karę regulaminową za obraźliwy wpis.

Myślę, że wyjaśniłem sytuację w stopniu wystarczającym.

Uznaję również, że nie widziałeś edycji moderatora w owym wpisie i tylko dlatego napisałeś swoja "prośbę o wyjaśnienie" nieprawdziwych zarzutów. Reszta przemyconych sugestii nie służyła wyłącznie jako prowokacyjny hejt? :-)))

Jak widzę część zasadnych pytań kierujesz do Administratora bezpośrednio, zatem nie mnie się w tych sprawach wypyszczać :-)

Zarzucasz moderacji nieprawdę. A dokładniej krzywdzisz mnie. Sly został ukarany za swój wpis określający "postawę niektórych forumowiczów" jako szmaciarstwo.

Vlado, dziękuję za wyjaśnienie. Nie pisałem celowo o którego moderatora chodzi, aby znowu nie zostać skazany na dodatkowe punkty za atak, a ta osoba jest czuła na swoim punkcie. Sam dobrze wiesz o co się rozchodzi. Doprecyzuję więc, że zastrzeżenia mam do administracji oraz części moderacji - do której części modów nie mam zastrzeżeń myślę jest jasne i nie muszę wymieniać. Twoje prawidłowe reakcje jako moda nie wykluczają swoistej patologii, która tu panuje, a mianowicie wybiórczego dawania punktów, banów określonym osobom z subiektywnych pobudek. Dopóki takie będzie postępowanie administracji dopuszczającej podobne zachowania, dopóty będzie na forum rosło niezadowolenie, którego wyraz administracja i część moderacji traktuje zbyt często jako trolling - coś jest chyba nie tak.

Dodatkowo, z uwagi na wybiórcze traktowanie jak wyżej, brak uzasadnienia co do postów i podania o jakie posty chodzi, proszę o kasację 13 pktów karnych, które otrzymałem od "tajemniczego" moderatora w ciągu niespełna 1h.

Jedna godzina i 13 punkciakow? Rekord? :)

Edytowane przez neomammut

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.