Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

A informacji gdzie się podział zagubiony wątek jak nie było tak nie ma:-(

Złożyłem oficjalne zapytanie na wskazywany przez moderatorów link [email protected] . Jak do tej pory bez odzewu. Ze względu na czas urlopów poczekam do końca tygodnia.

Jak widać moje i Wasze dopominanie się o wyjaśnienia w tym wątku, również wiszą bogom tego forum jak wiecie co.

Włodek.

Podobno ten co coś wiedział, też przepadł :)

ps: a udowodnijcie teraz, że był jakiś wątek...

Tak udowodnię. A Wy potwierdzicie.

W.

Edytowane przez vlado
A ikonki nie mam możliwości podświetlić....
??? Dziwne.

Wracając do problemu opisanego przeze mnie w poście 582, 585 i kolejnych najdziwniejsze jest to że na tym samym komputerze z konta innego użytkownika wszystko działa normalnie, sprawdzone. :))

Wytłumaczy to ktoś?

Ps. Zapomniałem dodać że tym anomaliom towarzyszy nieraz (nie zawsze) wielominutowe zapisywanie odpowiedzi lub edycji. :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość vasa

(Konto usunięte)

Tak udowodnię. A Wy potwierdzicie.

Włodek, to nie ten system prawny :(

Nic nie będzie udowadniane ani potwierdzane.

Rozmowa z moderacją na ten temat została zakończona.

Ja chcialbym sie zapytac czemu tak duzo bzdurnych tematow jest przypietych? Zamiast np przypiac watek o motoryzacji

Albo o SONY :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jak widać moje i Wasze dopominanie się o wyjaśnienia w tym wątku, również wiszą bogom tego forum jak wiecie co.

Za nazywanie rzeczy po imieniu dzisiaj dostałem 3 - moderacja poczuła się dotknięta i zaatakowana, oczywiście niesłusznie stąd te 3.

Stąd wniosek, że nie wszytsko wisi co ma utonąć...kiedyś.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Za nazywanie rzeczy po imieniu dzisiaj dostałem 3 - moderacja poczuła się dotknięta i zaatakowana, oczywiście niesłusznie stąd te 3.

Najśmieszniejsze jest to że nie tylko ty dostałeś 3, ja również....to moje pierwsze.

To byłoby jeszcze mało śmieszne gdyby nie fakt że dostałem za post nr. 63 i wcześniejsze w temacie o Lemańskim z pkt. 11 (trolling)netykiety.

Pytacie co mnie tak śmieszy, ano post 63 w tym temacie napisał xniwax.....tylko tyle. :)))

Ps. Coś mam nabazgrane w poście 60 ale dalibóg nie wiem o co tej moderacji chodzi, nie rozumie pisanego czy co?

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Teraz jest 63-y. Nie wiadomo jako, który był wcześniej

Faktycznie tragikomiczne

Maju za to dostałeś??

"Prawda, jakie to zaskakujące."

*To podpada do tematu o funkcjonalności "Forum"

*treść z podtektem

Ja dostałem za to:

Nie bocznica jest problemem lecz niekoniecznie piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii forum przez piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Edytowane przez xniwax

"Ostrzeżenie za trolling, posty, stanowiące wyłącznie kłótnię światopoglądową pomiędzy użytkownikami forum, nie mającą nic wspólnego z tematyką wątku."

Za ten wpis poniżej w odpowiedzi na ten wpis Bobcata

"Jeśli sądzisz, że ja Ciebie kiedykolwiek brałem na poważnie - niniejszym wyprowadzam z błędu."

"Gdybym to ja napisał bez jakiegokolwiek uzasadnienia oskarżyłbyś mnie jak nic o atak personalny, ale Ty w swoim wpisie oczywiście tego nie jesteś w stanie dostrzec. Broń Boże nie oczekuję żadnych wyjaśnień, wszystko dla mnie jest aż nadto jasne. ;)"

Ps. "Prawda jakie to zaskakujące? :)))

Strach cokolwiek pisać bo za offtop następne punkty mogą polecieć....albo co gorszego. ;(

A jak pytania merytoryczne w tym temacie zadałem to nikogo to do tej pory nie interesuje, ot życie. ;)

Edytowane przez Maju

21.08.2014r chcialem napisac na PW do stary audiofil korzystajac z juz kiedys prowadzonej z nim rozmowy. Po odszukaniu tej rozmowy okazalo sie, ze na dole strony znajduje sie nastepujaca informacja:

Nie możesz odpisać

Wszyscy inni odbiorcy opuścili rozmowę

Poniewaz nie moglem do niego napisac, w zwiazku z czym zalozylem nowy temat i co sie okazuje: W dniu dzisiejszym sprawdzam czy juz mi odpisal, a pod moim tekstem znow to samo !!!

Natomiast w kolumnie z lewej strony na gorze w oknie: " uczestnicy rozmowy " info:

stary audiofil

Pozostawil wiadomosc

Czy moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi ? Przez lata prowadzile wiele korespondencji na PW i czegos podobnego jeszcze nie widzialem !

Dlaczego stary audiofil nie moze mi odpisac i ja ponownie jemu ?

Co to znaczy, ze pozostawil wiadomosc i gdzie ona sie znajduje ? Zadnej pozostawionej wiadomosci nie moge znalezc !

stary audiofil !

Jesli tu zajrzysz, to pisz do mnie na maila - adres mailowy znajdziesz w " o mnie"

Edytowane przez Lutek
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Najśmieszniejsze jest to że nie tylko ty dostałeś 3, ja również....to moje pierwsze.

To byłoby jeszcze mało śmieszne gdyby nie fakt że dostałem za post nr. 63 i wcześniejsze w temacie o Lemańskim z pkt. 11 (trolling)netykiety.

Pytacie co mnie tak śmieszy, ano post 63 w tym temacie napisał xniwax.....tylko tyle. :)))

Ps. Coś mam nabazgrane w poście 60 ale dalibóg nie wiem o co tej moderacji chodzi, nie rozumie pisanego czy co?

Numeracja postów podana w ostrzeżeniu, jest dla celów archiwizacyjnych dla administracji/właściciela gdyby ktoś chciał się odwołać od decyzji. Różni się ona od numeracji widocznej dla użytkowników, gdyż zawiera także posty usunięte. Dzięki temu administracja ma pełen wgląd w działania moderatorskie i pełen kontekst, w których zostały poczynione, także z postami usuniętymi.

Na potrzeby użytkownika jest dodatkowy odpowiedni wpis w feralnym poście, łatwy do odnalezienia, skoro numeracja różni się tylko nieznacznie. Więc bardzo proszę nie udawaj, że nie wiesz za co dostałeś ostrzeżenie, bo "coś tam nabazgrałeś, ale nie wiesz o co chodzi". Dobrze wiesz za co, a ten wpis wyżej to tylko próba "namieszania w kotle" i zaciemnienia sytuacji.

A ostrzeżenie dostałeś faktycznie za wpisy nie na temat. A dokładniej rzecz biorąc, za kłótnię z innym użytkownikiem, nie związaną bezpośrednio z tematyką tytułową wątku. A który to wątek, tylko stał się dla Was pretekstem, furtką, do kontynuowania personalnej kłótni, zablokowanej administracyjnie gdzie indziej.

21.08.2014r chcialem napisac na PW do stary audiofil korzystajac z juz kiedys prowadzonej z nim rozmowy. Po odszukaniu tej rozmowy okazalo sie, ze na dole strony znajduje sie nastepujaca informacja:

Nie możesz odpisać

Wszyscy inni odbiorcy opuścili rozmowę

Poniewaz nie moglem do niego napisac, w zwiazku z czym zalozylem nowy temat i co sie okazuje: W dniu dzisiejszym sprawdzam czy juz mi odpisal, a pod moim tekstem znow to samo !!!

Natomiast w kolumnie z lewej strony na gorze w oknie: " uczestnicy rozmowy " info:

stary audiofil

Pozostawil wiadomosc

Czy moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi ? Przez lata prowadzile wiele korespondencji na PW i czegos podobnego jeszcze nie widzialem !

Dlaczego stary audiofil nie moze mi odpisac i ja ponownie jemu ?

Co to znaczy, ze pozostawil wiadomosc i gdzie ona sie znajduje ? Zadnej pozostawionej wiadomosci nie moge znalezc !

Taka informacja ma miejsce, gdy użytkownik odpisze, a następnie faktycznie opuści rozmowę prywatną, to znaczy usunie ją po swojej stronie.

Edytowane przez SlawekR

"Ostrzeżenie za trolling, posty, stanowiące wyłącznie kłótnię światopoglądową pomiędzy użytkownikami forum, nie mającą nic wspólnego z tematyką wątku."

K U R I O Z U M

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Oczywiście masz prawo do swojej oceny. Tak samo jak uczestnicy tejże wspomnianej kłótni, którzy zostali ostrzeżeni. Posty których to dotyczy zostały precyzyjnie oznaczone. Jeśli się nie zgadzają z moją decyzją (Ty też odnośnie zasadności ostrzeżenia, które otrzymałeś), przysługuje Wam odpowiednia droga odwoławcza. Ja nie zamierzam się przerzucać na słowa tutaj w wątku technicznym i kłócić w tej kwestii. Podałem tylko suche informacje w odpowiedzi na wątpliwości.

Edytowane przez SlawekR

@SlawekR

oraz pozostali święci.

Ile razy można pisać te herezje:

przysługuje Wam odpowiednia droga odwoławcza.

Jaka droga odwoławcza! Jest to martwy, nawet nie martwy, nie istniejąca praktyka, na którą usilnie się odwołujecie.

Gdzie jest jasno określona ta droga.

Największym lekceważeniem wszystkich userów jest fakt, ich w sposób uznaniowy odpowiadacie na sprawy zgłoszone na panel.

Jaka jest dokładnie droga przepływu. Mały schemat blokowy wyjaśni wszystko.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jaka droga odwoławcza! Jest to martwy, nawet nie martwy, nie istniejąca praktyka, na którą usilnie się odwołujecie.

Gdzie jest jasno określona ta droga.

To Ty nie wiesz jeszcze że to jawne lecenie w uja ? :)

Oczywiście masz prawo do swojej oceny. Tak samo jak uczestnicy tejże wspomnianej kłótni, którzy zostali ostrzeżeni.

Oczywiście, że mam prawo, nie musisz tego nawet powtarzać.

Nie skorzystam bo to bez sensu.

Ponadto wyrażanie wzajemnych opinii nawet dosadnych nie nazwałbym kłótnią

Mam wrażenie, że jedynie TY jesteś dogłębnie poruszony dyskusją, o której jak sam wspomniałeś nie masz pojęcia.

Boleje tylko nad tym, że wyznaczasz kary za ocenę stanu rzeczywistego czemu dzisiaj dałeś przykład i potwierdzenie na słowa, które napisałem w stosownym poście.

Gdybyś doczytał kontekst to byś wiedział czego i jakiego zdarzenia dotyczył.

Numeracja postów podana w ostrzeżeniu, jest dla celów archiwizacyjnych dla administracji/właściciela gdyby ktoś chciał się odwołać od decyzji. Różni się ona od numeracji widocznej dla użytkowników, gdyż zawiera także posty usunięte. Dzięki temu administracja ma pełen wgląd w działania moderatorskie i pełen kontekst, w których zostały poczynione, także z postami usuniętymi.
Więc bardzo proszę nie udawaj, że nie wiesz za co dostałeś ostrzeżenie, bo "coś tam nabazgrałeś, ale nie wiesz o co chodzi". Dobrze wiesz za co, a ten wpis wyżej to tylko próba "namieszania w kotle" i zaciemnienia sytuacji.

Domyśliłem się tego, podpowiedział mi to wcześnie xniwax.

Warto dla przejrzystości podawać użytkownikom forum również numer aktualny, to takie proste (za post 60 przed edycją 63). Pisałem na gorąco (#601) w tym temacie zanim sprawdziłem inne posty, pech chciał że wyszło nieporozumienie, przepraszam.

Co do zarzucania mi "namieszania w kotle" i "zaciemnienia sytuacji" jak raczyłeś nazwać jestem jak najdalszy tego. Gdyby tak było nie podałbym tylko suchych faktów, czyli za jaki cytat i dlaczego #603 a swoją interpretację. Podałem to do oceny forumowiczów, mam takie prawo.

A ostrzeżenie dostałeś faktycznie za wpisy nie na temat. A dokładniej rzecz biorąc, za kłótnię z innym użytkownikiem, nie związaną bezpośrednio z tematyką tytułową wątku. A który to wątek, tylko stał się dla Was pretekstem, furtką, do kontynuowania personalnej kłótni, zablokowanej administracyjnie gdzie indziej.

Gdyby szanowna moderacja przeczytała wnikliwiej to co pisałem do Bobcata zauważyłaby że pomny tego co działo się i w tym zamkniętym temacie jak i rozwijającej się w temacie o którym mówimy starałem się wygaszać napięcia o czym świadczy nawet ten wpis za który zostałem ukarany.

"Broń Boże nie oczekuję żadnych wyjaśnień, wszystko dla mnie jest aż nadto jasne. ;)"

I poprzednie;

pa, nie oczekuj na odpowiedzi zbyt często.

Mógłbym tu się bronić dając dowody na to dlaczego ten spór powstał, wnikliwy obserwator tematu bez trudu to może zdiagnozować na własny użytek, szkoda że moderacji to umknęło i nie widzi powodu a już skutki. :))

Mam wrażenie, że jedynie TY jesteś dogłębnie poruszony dyskusją, o której jak sam wspomniałeś nie masz pojęcia.

Boleje tylko nad tym, że wyznaczasz kary za ocenę stanu rzeczywistego czemu dzisiaj dałeś przykład i potwierdzenie na słowa, które napisałem w stosownym poście.

Trafiony, zatopiony!! ;)

.....przysługuje Wam odpowiednia droga odwoławcza. Ja nie zamierzam się przerzucać na słowa tutaj w wątku technicznym i kłócić w tej kwestii. Podałem tylko suche informacje w odpowiedzi na wątpliwości.

Nie zgadzam się w pełni z karą, uważam że została nałożona pod naciskiem adwersarzy którzy od dawna postulowali o "sprawiedliwy podział" ostrzeżeń w tematach związanych z Kk. Szkoda że moderacja się ugięła, można było tylko znaleźć lepszy powód, nie aż tak kuriozalny. ;)

Tyle o tym w wątku technicznym, odwoływać się nie będę widząc co forumowicze sądzą o tym sposobie dochodzenia sprawiedliwości. :))

Dla mnie sprawa jest zamknięta.

Edytowane przez Maju

Taka informacja ma miejsce, gdy użytkownik odpisze, a następnie faktycznie opuści rozmowę prywatną, to znaczy usunie ją po swojej stronie.

Ale przeciez uzytkownik nie po to mi odpisuje, aby nie czekajac na moja odpowiedz jednoczesnie usunac romowe (korespondencje) !

Przeciez to jest bez zadnego sensu !

Poza tym w kolumnie z lewej strony na gorze, w oknie: " uczestnicy rozmowy " jest info:

stary audiofil

Pozostawil wiadomosc

Jesli pozostawil wiadomosc, to jeszcze raz sie pytam: Gdzie ona jest ?

Prosze jeszcze raz o dokladne, precyzyjne wyjasnienie, a nie zdawkowo jednym zdaniem. Prosze rowniez o informacje, jak w takim razie moge sie z uzytkownikiem teraz skontaktowac ?

Edytowane przez Lutek

Za ten wpis poniżej w odpowiedzi na ten wpis Bobcata

"Jeśli sądzisz, że ja Ciebie kiedykolwiek brałem na poważnie - niniejszym wyprowadzam z błędu."

"Gdybym to ja napisał bez jakiegokolwiek uzasadnienia oskarżyłbyś mnie jak nic o atak personalny, ale Ty w swoim wpisie oczywiście tego nie jesteś w stanie dostrzec. Broń Boże nie oczekuję żadnych wyjaśnień, wszystko dla mnie jest aż nadto jasne. ;)"

Ps. "Prawda jakie to zaskakujące? :)))

Strach cokolwiek pisać bo za offtop następne punkty mogą polecieć....albo co gorszego. ;(

A jak pytania merytoryczne w tym temacie zadałem to nikogo to do tej pory nie interesuje, ot życie. ;)

Oho a darłeś ze mnie łacha że "biadoliłęm" w wątku o sprawach technicznych o moich punktach karnych za damski ch... chudy byk :-)

każdemu po równo się dostało :-)))

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Jesteś pewny że to komentowałem?

Nie przypominam sobie, coś fantazjujesz. ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Pytanie do , no właśnie do kogo,gdzie podział się klub Lebena?kto jest odpowiedzialny za jego usunięcie i jaki jest tego powód??? Proszę o pilną odpowiedź.

Czy szanowni moderatorzy zechcieli by przyjrzeć się poziomowi dyskusji w wątku o kablach Straight wire? Na pytanie czy użytkownik poczęstowany takim poziomem dyskusji,jeszcze odważy się napisać-musicie sobie odpowiedzieć sami!

Gość vasa

(Konto usunięte)

...........to są kpiny!

No są. Od dłuższego czasu.

Dopasowując cytat do istniejącego poziomu absurdu: Nie mamy Pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?

• Użytkownicy+

...........to są kpiny!

Nie rozumiem czemu miałyby to być kpiny? Moderator jest zwyczajnym forumowiczem, który przegląda jedynie swoje ulubione tematy i nie zna wszystkich pozostałych. Najszybciej reagujemy na raporty. To jest właściwa droga do powiadamiania o takich sprawach. Dla osoby która zauważyła nieprawidłowość, to najłatwiejsza metoda, znacznie szybciej przecież pod wpisem który się widzi napisać krótko o co chodzi, lub kropkę zrobić i wysłać.

Pisząc tutaj, zmarnowałeś o wiele więcej czasu i efekt jest gorszy, bo musi tu ktoś zajrzeć z moderacji, a przecież nie robimy tego co chwilę. Raport wyświetla nam się natychmiast, jak tylko wejdziemy na stronę.

Tak więc prośba o raportowanie jest całkowicie uzasadniona, opcjonalne podanie linku też by sprawę przyśpieszyło. Przyznam, że nie wiem w jakiej zakładce szukać tego tematu, zajmie więc to chwilę. Pytam się po co marnować czas i energię, zarówno swoją, jak i moda? Właśnie po to są odpowiednie mechanizmy, żeby usprawnić te rzeczy.

Pisanie tutaj można porównać, do dzwonienia ze zgłoszeniem o wypadku do szpitala, jednak zamiast na telefon alarmowy, to do sekretariatu i na dodatek mówiąc, gość leży nieprzytomny, poszukajcie sobie gdzie.

Nie rozumiem czemu miałyby to być kpiny? Moderator jest zwyczajnym forumowiczem, który przegląda jedynie swoje ulubione tematy i nie zna wszystkich pozostałych. Najszybciej reagujemy na raporty.

Znając życie pewnie to zrobił, tyle, że efektu pewnie nie widać, pewnie moderator zaczytał się we ulubionym wątku :)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Użytkownik xniwax dnia 24.08.2014 - 00:24 napisał

Trafiony, zatopiony!! ;)

Jako żywo.

Mam pytanie odnośnie wyszukiwarki: nie ogarniam jak ona funkcjonuje. Chcę wyszukać posty zawierające słowo1 i słowo2. Zaznaczam 'wszystkie słowa' i szukaj, a wyszukiwarka wyrzuca posty zawierające także tylko jedno słowo. Próbowałem z użyciem przecinka oraz '+' i to samo.

Wyszukiwarka Firefox.

A terminu 'V-dac' w ogóle nie znajduje... Bosko.

Ponawiam zapytanie: czy ktoś z administracji mógłby się wypowiedzieć/zająć problemem?

Temat jest sprawy techniczne i funkcjonalność, a takich porad i odpowiedzi mało widze w tym wątku.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.