Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vasa

(Konto usunięte)

Przypominamy, że bieżący wątek jest wątkiem technicznym

Na pytania stricte techniczne odpowiedzi brak.

Może przypomnę:

Czy w wersji mobilnej można dodać funkcję "ostatnie wpisy" ?

http://www.audiostereo.pl/forum-sprawy-techniczne-i-funkcjonalnosc_111979.html/page__view__findpost__p__3251837

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

To jest odpowiedź wymijająca. Zrób scana i pokaż go, udowadniając że w ogóle istnieją.

To jest odpowiedź wymijająca. Zrób scana i pokaż go, udowadniając że w ogóle istnieją.

Niestety, ale zgłoszenie na panel ma status korespondencji prywatnej pomiędzy użytkownikiem forum, a zespołem moderatorskim/administracją. I bez zgody wszystkich stron takowej korespondencji, jej ujawnianie nie jest możliwe. Tak samo jak nie jest możliwe ujawnianie korespondencji związanej z ostrzeżeniami, chociaż czasem by się przydało. Takie rzeczy ludzie potrafią wypisywać w odwecie. No ale zasady są zasadami....

Zresztą kompletnie nie ma sensu i celu robienie takich "gimanstyk" w wątku technicznym. Przypominam, że nad wszystkim czuwa dodatkowo administracja, także nad działaniami moderatorów na panelu. A i sami moderatorzy muszą osiągać consensus w wielu kwestiach, zanim działania zostaną podjęte. To jest wystarczający mechanizm chroniący przed nadużyciami. Nie chcesz mi uwierzyć na słowo. Trudno. Ale Twojej prośbie nie jestem w stanie sprostać z powodów formalnych.

Nie wiem jak w wersji mobilnej, ale gorąco zachęcam do korzystania z Tapatalka. Audiostereo go obsługuje bez zarzutu, to akurat sprawdzone z autopsji. A rzeczony program posiada taką funkcjonalność. Nazywa się w nim "oś czasu". I działa bardzo dobrze.

EDIT

Odpaliłem aż z ciekawości wersję mobilną. Jest tam opcja "nowa zawartość" Jest praktycznie na samym środku strony. Wręcz trudno jej nie dostrzec. Ale i tak optuję za Tapatalkiem.

Edytowane przez SlawekR
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

można przecież zasłonić tożsamość zgłaszającego i po problemie.

Niestety to tak nie zadziała, bo pozostaje jeszcze sporo danych identyfikujących osobowo, choćby sama treść posta zgłaszanego już potrafi jednoznacznie takie dane sugerować, zarówno zgłaszającego, jak i samego autora postu zgłaszanego, co rzecz oczywista. A treści nie zasłonimy, bo już totalnie nic nie zostanie. Więc naprawdę odpada.

A z drugiej strony, czemu miałoby służyć, takie udowadnianie, że żaba nie ma sierści, a wielbłąd jest garbaty? Szczególnie w kontekście tego co dalej napisałem, że i tak nad wszystkim czuwa administracja, która przecież bezpośrednio reprezentuje właściciela i ma głos decydujący. A skoro głosu nie zabiera, to oznacza, że informacje podawane, są zgodne ze stanem faktycznym. Zgodnie z zasadą z niemieckiego przysłowia, że "brak odpowiedzi, też jest odpowiedzią". Uważasz, że administracja nie przegląda forum i nie sprawdza co się na nim dzieje? Ano przegląda i sprawdza i to z uwagą. Bo taka w końcu jest rola administracji. A okres urlopowy już minął. Więc i też nie ma obawy, że administracja się "wczasuje".

Uff.

Dzięki.

Awansuj może na admina?

Dziękuję, ale nie skorzystam :). Mam dość problemów i zajęć i bez takich "fiuczerów".

Ale dzięki za dobre słowo. Bo akurat to niezbyt częsty przypadek ;)

A wracając do meritum. Wyedytowałem mój poprzedni post na okoliczność informacji o wersji mobilnej. I przyznam, że dość trudno nie dostrzec tam tej opcji. Fakt, że nazywa się "nowa zawartość", a nie "nowe posty", jak w wersji desktopowej. Ale to w 100% to samo.

Edytowane przez SlawekR

W waszych działaniach widać od lat manipulacje, wszyscy to wiedzą.

"Zastawiasz" się zgłoszeniami na panel, no to udowodnij że takowe istnieją.

Jeżeli nie dasz/dacie rady uwiarygodnić swoich działań to zawsze i każdy będzie przekonany o manipulacji.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

W waszych działaniach widać od lat manipulacje, wszyscy to wiedzą.

"Zastawiasz" się zgłoszeniami na panel, no to udowodnij że takowe istnieją.

Jeżeli nie dasz/dacie rady uwiarygodnić swoich działań to zawsze i każdy będzie przekonany o manipulacji.

Tak jak napisałem, nie mam wpływu na Twoje przekonania i nie mam narzędzi aby to zmienić. I nawet nie zamierzam próbować. Zresztą nie ma to realnego sensu.

Sorry. Ale ten kij ma dwa końce. I to wcale nie jest tak, że to dla nas wygodne i że się zasłaniamy tajemnicą. Takie są zasady i kropka.

Jeśli ktoś napisze, że mod się na niego uwziął bo dał mu XX ostrzeżeń pod rząd, to też nie mamy narzędzi aby udowodnić przed szerszą publicznością, że tak nie jest. Chociaż sytuacja aż by się prosiła o takie rozwiązanie. Ale tak działa drugi koniec tego "kija". I nie możemy naginać zasad wedle wygody, czy w tę, czy w tamtą stronę.

Kiedyś "pękłem" i ujawniłem wysoce pozytywną informację dla użytkownika, że nie ma i nigdy nie miał żadnego ostrzeżenia. I odbyło się to w niewinnym kontekście, że spełniamy jego prośbę, z racji na jego nieskazitelną opinię na forum. Jaka burza się później rozpętała i afera, to szkoda gadać nawet. Łącznie z wyzwiskami. Więc nie namówisz mnie na ujawnianie danych, tym bardziej danych o wydźwięku negatywnym.

To absolutnie nie wchodzi w rachubę.

Edytowane przez SlawekR

Odpaliłem aż z ciekawości wersję mobilną. Jest tam opcja "nowa zawartość" Jest praktycznie na samym środku strony. Wręcz trudno jej nie dostrzec.

Naprawdę?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Naprawdę?

post-27349-0-93091300-1413232083_thumb.png

Ty tak naprawdę, czy chcesz się po prostu podroczyć? i zmusić mnie do kolejnych zabiegów w celu zrobienia zrzutu ekranu w telefonie.

No niech będzie.

Wystarczy nacisnąć ten magiczny przycisk po prawej u góry, ten z czterema kwadracikami, służący do personalizacji treści. To nie wymaga zbytniego wysiłku i "wpadania" na pomysł, że można go użyć.

I magia staje się rzeczywistością :)

Co my tam mamy, eureka... na samym środku "nowa zawartość".

Wiem, wiem, czepiasz się pewnie stwierdzenia "na samym środku strony". Ale wtedy odpowiem, że należy je potraktować po całości, także ze słowem "praktycznie". A które to słowo oznacza praktyczne użycie przycisku personalizującego. Bo i trudno inaczej praktycznie dostać się do spersonalizowanej treści, w tym przypadku spersonalizowanej pod kątem nowej zawartości :)

Edytowane przez SlawekR
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

To chyba właściwe miejsce, w końcu to kwestia czysto techniczna. Pozwalam sobie poinformować Was, że poprosiłem administrację/właściciela o zwolnienie mnie z funkcji moderatora, ze skutkiem możliwie najszybszym.

Powody opisałem w wątku "rozmowy na luzie". Jak ktoś zainteresowany, to sobie tam może przeczytać. Nie będę tutaj powielał wpisów.

Proszę tylko choć o odrobinę przyzwoitości z Waszej strony i nie komentowanie tej decyzji, w formie obraźliwych wpisów pod moim adresem.

Naprawdę dość się już pomyj wylewanych na moją głowę naczytałem. Będziecie mieć wreszcie pełną swobodę dyskusji i nie będę nikomu przeszkadzać. Jaka by ona nie była... Ma być po staremu, skoro było tak dobrze, to i niech będzie.

Edytowane przez SlawekR
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

...

Bardzo Was proszę, wykażcie się odrobiną przyzwoitości i nie komentujcie mojej decyzji zgryźliwymi wpisami, czy też wklejkami. Naprawdę dość już pomyj wylano na moją głowę, wystarczy na długie lata :(.

Niech Wam wystarczy, że będziecie mieć wolną rękę i pełną swobodę i wszystko będzie po staremu, skoro było do tej pory tak dobrze i taka jest wola ogółu użytkowników forum. To będzie tak jak było... I już nikomu nie będę solą w oku.

Możecie przynajmniej zrewanżować się brakiem zgryźliwości pod moim adresem. To takie minimum przyzwoitości, o które proszę.

Szczęścia i powodzenia w nowej pracy!

Tak może być?:)

tumblr_lp94rnFP461qdezf9o1_400.gif

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Szczęścia i powodzenia w nowej pracy!

Tak może być?:)

Tia... Pracę mam dobrą, nie widzę powodów aby szukać dodatkowych zajęć. A życie jest po prostu zbyt krótkie, aby je marnować na bezsensowne przepychanki. Czasy mamy jakie mamy, życie pędzi do przodu, wolnych chwil coraz mniej. I trzeba umiejętnie zagospodarowywać, te które jeszcze nam pozostały. I szkoda czasu na podejmowanie jakichś działań, jeśli nie widzi się perspektyw na możliwość pozytywnych zmian w wyniku tychże działań. A że takowych perspektyw nie widzę, to i poprosiłem o zwolnienie z funkcji. Wszyscy powinni być zadowoleni z takiego obrotu sprawy. I myślę, że na tym możemy poprzestać.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Jako, że teraz ponownie mogę spojrzeć na forum z perspektywy standardowego użytkownika, miałbym propozycję natury formalnej, skierowaną do administracji.

Znaczna część użytkowników tego typu for korzysta z funkcjonalności "nowe posty"

http://www.audiostereo.pl/index.php?app=core&module=search&do=new_posts&search_app=forums

To obok wątków obserwowanych i sięgania do ulubionych tematów, najczęściej wykorzystywana funkcjonalność for opartych o IP. board

Otóż propozycja jest taka, aby dodać funkcjonalność w profilu użytkownika, aby każdy poprzez zaznaczenie odpowiedniej opcji miał możliwość wyboru, czy w "nowe posty" chce widzieć wszystko jak leci, czy może chciałby się ograniczyć do zawartości merytorycznej Audio. Krótko mówiąc, czy chce mieć na tej liście same nowe posty tematyczne, czy tak jak jest teraz, przeplatane z bocznicowymi.

Osobiście powitał bym taką funkcjonalność z entuzjazmem, bo mógłbym nie oglądać czegoś, co w mnie kompletnie nie interesuje na forum i tematyce audio, nazywanym przez niektórych eufemistycznie "męskimi dyskusjami". Dla mnie to jest zwykły śmietnik. I nie dla takiej zawartości się rejestrowałem na forum audio. Mogę tu świadomie nie zaglądać, ale treści stąd same się narzucają w nowej zawartości i możliwość wyłączenia ich byłaby pożądaną funkcjonalnością. I mam wrażenie, że nie tylko dla mnie.

Już na taki wypas, gdzie w opcjach można by wyłączyć dostęp do Bocznicy całkowicie, to nie liczę. Ale chociaż w funkcjonalności podpowiadaczki nowej zawartości.

Edytowane przez SlawekR

Weź przykład z nas. Też tu prosiliśmy o wiele rzeczy... eczy... czy...

Jak nie wytną, to może się i przychylą. Może... e...

Właśnie!

ps: lepiej późno niż wcale.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ja mam tę, powiedzmy przewagę, jeśli to tak w ogóle można określić, że miałem możliwość spojrzenia na forum z obu perspektyw. To trochę tak jak kierowca samochodu, który też jeździ na rowerze, czy też rowerzysta, w czasie wolnym, będący jednocześnie kierowcą samochodu. Obaj mają nieco szersze spojrzenie, niż ten który ogranicza się do jednej z form przemieszczania.

Więc wiem jak to wygląda od kuchni, jaka jest sytuacja i które opcje mają szansę przejść, a które są raczej utopijne, albo mogą być uznane za bicie piany.

A akurat powyższa propozycja ma same zalety, zwiększa funkcjonalność, jest ekstremalnie łatwa do zaimplementowania, bo jest odpowiednikiem opcji "nowe posty" dla niezalogowanych. Więc taka w zasadzie jest, tylko zmusza do szuflowania logowaniem tam i z powrotem. Więc chodzi o zwykłe zwiększenie funkcjonalności i wygody dla wszystkich. I to minimalnym nakładem środków administracyjnych i bez kontrowersji.

Taka opcja nic nikomu nie narzuca, nic nikomu nie broni, nie blokuje, a daje tylko dodatkową możliwość wyboru. Więc czemu tej możliwości ludziom nie udostępnić.

To chyba właściwe miejsce, w końcu to kwestia czysto techniczna. Pozwalam sobie poinformować Was, że poprosiłem administrację/właściciela o zwolnienie mnie z funkcji moderatora, ze skutkiem możliwie najszybszym.

FANTASTYCZNA WIADOMOŚĆ !

kurde, czlowieka nie ma przez chwile na forum, a tu gosc ktory nawet nie widzialem, ze zostal moderatorem juz nim nie chce byc... no to jeszcze mi napiszcie, ze palton tez nie jest tu juz moderatorem...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

kurde, czlowieka nie ma przez chwile na forum, a tu gosc ktory nawet nie widzialem, ze zostal moderatorem juz nim nie chce byc... no to jeszcze mi napiszcie, ze palton tez nie jest tu juz moderatorem...

No to faktycznie "chwilę" Cię nie było, bo od jednej zmiany do drugiej minął blisko rok. W grę wchodzi też druga opcja, że nigdy sobie nie weszliśmy w drogę, w kwestiach regulaminowych. W przeciwieństwie do niektórych, dla których, co rzecz oczywista w takie sytuacji, moja decyzja to "fantastyczna wiadomość". Ot samo życie :).

Aczkolwiek szeregi moderacji jak przypuszczam, mają niedobory. Więc jeśli masz ochotę, to zawsze możesz spróbować. W gratisie masz zapewnione bluzgi na priva, wyzwiska od faszystów, mend, chamów itd. Oskarżenia o kłamstwa, manipulację, stronniczość. A jak dobrze pójdzie to próby zastraszania na różne sposoby, łącznie z telefonami z groźbami. A gdyby za każde straszenie sądem można by było dostać cegiełkę, to spokojnie mógłbyś sobie dom wybudować.

Jeśli Cię takowe "atrakcje" interesują i grzebanie w stercie obraźliwych tekstów, to wszystko przed Tobą i myślę, że zostaniesz powitany z otwartymi ramionami. Tylko trzeba mieć w sobie nieprzebrane pokłady optymistycznego spojrzenia na świat.

A jak to mówią, optymista wie, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista, (optymista po przejściach), wie co to za otwór :D.

Edytowane przez SlawekR

Taki mamy "kulturalny" audiofilski narodek , a Audio to szlachetne hobby mające wiele wspólnego ze sztuką przez duże "S"... podobno.

Taki mamy "kulturalny" audiofilski narodek , a Audio to szlachetne hobby mające wiele wspólnego ze sztuką przez duże "S"... podobno.

Tomuś Ty to jesteś udany dwulicowiec. Szkoda, że nie stosujesz tych zasad z własnymi klientami.

Uderz w stół a nożyce się odezwą.... chłe, chłe, chłe.

Dałeś popis np. w tekstach wobec Paltona na co cię stać. To były teksty poniżej pasa , ordynarne, pełne pogardy i wyszydzające. W skrócie : chamskie. Wyszydzanie cech fizjonomicznych, chorób, odniesienia do rodziny, itd, itp. to po prostu chlew.

No ale ty się tam chyba dobrze czujesz...

Edytowane przez jello

Czy w wersji mobilnej da się w jakiś sposób zmienić kolorystykę strony ? Wersja niebieska była moim zdaniem bardziej friendly. Od wczoraj mam ostro czerwone nagłówki i bardzo kontrastowe tło na którym n.p. nie widać nazw marek w dziale opinie. Jest mocno męczący dla oczu nowy wygląd.

Pozdrawiam

Ł.

Ja nie zauważyłem żadnych zmian, dalej mam niebieską.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.