Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie myślę, Panowie Koleżeństwo, że 'jechanie' po @Vlado nie powinno mieć miejsca. Zwłaszcza, że Go nie ma i nie może się obronić.

Koledzy, którzy razu pewnego (wiosna, czycuś?) opuścili Forum - doskonale wiedzą, czemu tak postąpili. I wiedzą też inni.

Vlado, owszem - zawsze z motyką na słońce, kijaszkiem wymachując, ale Moderator był z Niego przyzwoity i sprawiedliwy.

Nie bronię Vlada i wiedzcie, że na wołowej skórze by nie spisał tej maaaaasy punktów, jakimi mnie obdzielił. Zazwyczaj słusznie, lecz gdy chamidło straszliwe wyzwala me insktynkta...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Już tu miałem kiedyś taki przypadek, że mój temat przez rok czasu był ukryty i nikt z moderatorów nie chciał się przyznać, że to zrobił. Twierdzili, że nie wiedzą kto. Po ponad roku dopiero jak dwóch moderatorów zaczęło się publicznie tutaj okładać, to jeden podkablował drugiego.

A jakoś przez rok czasu twierdzili, że nie wiedzą kto. To co wstydzili się tego że to zrobili? Dlaczego nie mieli odwagi się podpisać swoim nickiem pod swoją decyzją skoro była słuszna?

Anonimowa moderacja rodzi właśnie takie sytuacje.

Anonimowa, to raz, a jeszcze gorzej, że puszczona całkowicie bez nadzoru ze strony administracji, niekontrolowana, nierozliczana ze swoich pozunięć, i robiąca co chce, kierująca się własnym widzimisię, a nie regulaminem. I nie było się do kogo odwołać, bo administracja totalnie lekceważyła napływające skargi. Nie może tak być. Moderacja ma obowiązek przestrzegać obowiązującego regulaminu, a administracja ma obowiązek pilnować, by moderacja nie nadużywała uprawnień. Zaniedbanie tego prowadzi do niszczenia forum. Teraz administracja "obudziła się" dopiero gdy drastycznie zmniejszył się ruch na forum, ale przecież symptomy tego były widoczne już od lat. A reakcji nie było. Kolejne zaniedbania w tej dziedzinie ze strony administracji w konsekwencji doprowadzą do tego, że forum obumrze.

Teraz administracja "obudziła się" dopiero gdy drastycznie zmniejszył się ruch na forum, ale przecież symptomy tego były widoczne już od lat. A reakcji nie było. Kolejne zaniedbania w tej dziedzinie ze strony administracji w konsekwencji doprowadzą do tego, że forum obumrze.

Nie obudziła się.

Pisałem wielokrotnie o spadku (proszę wybaczyć ten neologizm) "pisalnosci" na AS.

W kilku miejscach, ale także w tym wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oberwało mi się za to całkiem solidnie.

I to nie tylko od Vlado ale także od dwóch pozostałych panów Moderatorów.

Uwagi na rzeczony temat nie wpisywały się w ton propagandy sukcesu, jaką prezentował Vlado.

Ja myślę, że zarówno Vlado jak i pozostała część Moderacji jak i Administracji była całkowicie świadoma problemu zanikającego forum.

Zatem o żadnej pobudce mowy być nie może.

Ukryta Zawartość

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No to administracja zapoznała się z naszymi uwagami na temat nowego otwarcia.

Ciekawe co z tego wyniknie?

Edytowane przez HQ150

Prawdopodobnie tak jak zawsze. Nic.

Moim skromnym zdaniem widać, że przyjmowane i wdrażane są chętnie zmiany techniczne. Natomiast z racji tego, że właściciel portalu posiada ich kilka, to raczej niechętnie angażuje się sprawy społeczności jako takiej uważając chyba, że powinna być bytem samoregulującym. Dlatego zazwyczaj wszelkie uwagi i prośby dotyczące zmian "obyczajowych" pozostają w najlepszym razie bez echa. Idealnie dla tego forum byłoby aby jego właściciel prowadził z nami partnerską dyskusję z pozycji pasjonata i przejawiał żywe zainteresowanie bieżącymi wyzwaniami i bolączkami. Jak wiemy tak raczej nie jest, choć oczywiście mogę się mylić :)

Edytowane przez Roxy

Tak sobie myślę, Panowie Koleżeństwo, że 'jechanie' po @Vlado nie powinno mieć miejsca. Zwłaszcza, że Go nie ma i nie może się obronić.

Koledzy, którzy razu pewnego (wiosna, czycuś?) opuścili Forum - doskonale wiedzą, czemu tak postąpili. I wiedzą też inni.

Vlado, owszem - zawsze z motyką na słońce, kijaszkiem wymachując, ale Moderator był z Niego przyzwoity i sprawiedliwy.

Nie bronię Vlada i wiedzcie, że na wołowej skórze by nie spisał tej maaaaasy punktów, jakimi mnie obdzielił. Zazwyczaj słusznie, lecz gdy chamidło straszliwe wyzwala me insktynkta...������

Pozdrawiam. Jacek.

Na swoim przykładzie by daleko nie szukać: jak napisał post oskarżający i szkalujący mnie publicznie, po czym zamknął temat i wręczył ban całkowity na dwa lata, to również mnie nie było i nie mogłem się bronić. Takich przypadków było setki, ale jakoś nikt nie piał "nie może się bronić"...

Gdy pisał do innych "Kłamiesz", po czym natychmiast zamykał im dziób "bananem" z jakichś powodów nie było komentarzy, że ktoś nie może się bronić.

A jeśli już chodzi o ścisłość, to Vlado nie jest zbanowany. Ma konto w trakcie usuwania, ale nadal ma. Jedynie utracił swoją pozycję, która pozwalała mu wygrać za każdym razem i dlatego głosu nie zabierze...

Twierdzisz, że go nie bronisz, jednocześnie pozostawiając inne wrażenie po swoim wpisie - to moim zdaniem...

Edytowane przez tomekkk1

Decyzja Admina świadczy, że skargi nie były bezpodstawne.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Kompletnie nie mam pojęcia, czyją decyzją było pozbawienie praw moderatorskich Kolegi Vlado. I, przyznam - mam to gdzieś.

Gdy sobie,Panowie, sprawdzicie - ZAWSZE twierdziłem, że Moderacja specjalnie potrzebną nie jest.

A jacy będą nowi w zamian - przekonamy się wkrótce.

• Administratorzy

Pod warunkiem że dokonacie poważnych zmian. Nie w silniku forum, nie w gadżetach i bajerach, a w waszym podejściu do zarządzania forum.

Jedno idzie w parze z drugim. Nowy silnik daje nowe, lepsze narzędzia. Np. moderatorzy mogą cofać pojedyncze ostrzeżenia i punkty, które zostały niesłusznie/błędnie nadane. Nowy silnik to też nowe Kluby, gdzie można ustawić liderów w danych klubach, tworzyć kluby prywatne, czy zamknięte, więc userzy będą mogli dopasowywać wszystko pod siebie. Co do moderacji to mamy nowy skład - dajmy mu szansę. Zastosowanie amnestii na forum nie oznacza braku moderacji - o tym też proszę pamiętać.

Muszą nastąpić widoczne i odczuwalne zmiany w podejściu do użytkowników. Zmiany polegające nie tylko na waszych słownych deklaracjach. Takich deklaracji było już zbyt wiele, by użytkownicy byli skłonni uwierzyć wam na słowo. Muszą nastąpić poważne i faktyczne zmiany.

To rzekłszy, jako wieloletni użytkownik w jakiś tam sposób emocjonalnie z tym forum związany, życzę powodzenia, a nade wszystko wyciągnięcia wniosków z popełnionych błędów, i nie powtarzania ich.

Z dnia na dzień to nie nastąpi. Dajmy szansę nowym modom i zobaczymy jak funkcjonuje forum.

Z tym, że ten chaos robili sami userzey w chamski sposób skacząc sobie do gardeł zazwyczaj z powodu zakamuflowanych niedoszłych lub przyszłych zysków. Brak reakcji przez lata moderacji doprowadził do kumulacji frustracji. Vlado akurat zrobił dużo dobrego dla forum próbując zapanować nad wieloma userami mającymi problemy ze zrozumieniem granic wolności osobistej i elementarnych podstaw kultury. Może kilka banów było faktycznie niepotrzebnych. Oby się znowu to nie skończyło na forum wolnością szlachecką i skakaniem sobie do gardeł przez nietykalnych naganiaczy i branżystów bez nadzoru.

Tak jak napisałem - nowe otwarcie nie oznacza, że teraz zdejmiemy wszystkie bany i róbcie co chcecie. Tak jak mówisz - sami userzy również muszą się tutaj przysłużyć do zmian i na to liczymy.

Żadnego zmasowanego ataku nie było, to są specjalnie rozsiewane mity, żeby zdyskredytować członków innej społeczności, którzy mieli odwagę czelność nie podporządkować się panu i władcy. A to że ludzie nie piszą to chyba oczywiste. Ostracyzm jest najlepszą metodą dyskusji z kimś kto nie rozumie na czym polega jego rola. Mam przed oczami obraz genialnej kreacji ś.p. Romana Wilhelmiego z serialu Alternatywy 4.

No trochę jednak był. Od początku powstawania innych for zawsze głosiliśmy, że jest wolny rynek, że nikogo nie banujemy za obecność na innej stronie. Jednak użytkownicy spamforum w pewnym momencie zaczęli to wykorzystywać przeciwko nam - masowa spamowali innych użytkowników informacjami do przejścia na ich stronę, zachęcali i doradzali, aby tu usuwać konta i pisać tylko tam. To wg. Ciebie fair? Stąd też działania Włodka i moderacji. To było jednak dawno temu i nie ma co za wiele o tym pisać. Nadal podtrzymuję, że forum przyjmie i osoby z innych for, znajdzie się tu dla nich miejsce, ale nie zaakceptujemy nigdy masowego spamowania naszych użytkowników. Mieliśmy masę takich zgłoszeń, zwykłe osoby irytowały się, że nie chcą uczestniczyć w żadnych wojenkach, a dostawały masowe prośby na PW od spamerów.

"Vlado

Grupa: w trakcie usuwania."

Jak na to nie patrzeć, to tracić Usera szkoda. Miałem pytać co to za grupa "użytkownicy+", ale się spóźniłem.

To już nie nasza decyzja. Nie usunęliśmy jego konta, wręcz mówiliśmy, że może pozostać, jednak taką decyzję podjął.

Adam, nazwa sąsiadów jest tu po prostu ocenzurowana (a na pewno była i nazwa była prostacko zmieniana), więc ludzie się czymś ratują ;)

Był zmieniana filtrami, bo twórcy tamtego forum wciskali ją do każdego jednego posta. To zwykłe zaśmiecanie naszego forum i tyle. Gdyby zachowywali się normalnie, to nikt by z nimi nawet nie myślał wojować.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Nowy silnik daje nowe, lepsze narzędzia. Np. moderatorzy mogą cofać pojedyncze ostrzeżenia i punkty, które zostały niesłusznie/błędnie nadane.

Tylko co z tego? To nic nie da jeżeli nie będzie kontroli nad poczynaniami moderatorów. To tylko guzikologia, gadżety. Zmian w podejściu do forum ze strony administracji wciąż nie widać.

Nowy silnik to też nowe Kluby, gdzie można ustawić liderów w danych klubach, tworzyć kluby prywatne, czy zamknięte, więc userzy będą mogli dopasowywać wszystko pod siebie.

I znowu gadżety, i tylko gadżety.

Co do moderacji to mamy nowy skład - dajmy mu szansę.

A co z nadzorem nad moderacją? Co z możliwością odwoływania się przez użytkowników od decyzji moderatorów? Realną i działającą, a nie taką jak do tej pory było "pisz pan na Berdyczów"? Co będzie? Dołożyliście jednego (przyznam, dobrze rokującego) moderatora w miejsce Vlado i myślicie że to wystarczy i macie święty spokój i nic więcej nie musicie robić?

Zastosowanie amnestii na forum nie oznacza braku moderacji - o tym też proszę pamiętać.

Wciąż nierozwiązana pozostaje kwestia nadzoru nad moderacją. Nie ma nadzoru - będzie samowola.

Z dnia na dzień to nie nastąpi. Dajmy szansę nowym modom i zobaczymy jak funkcjonuje forum.

Unikacie tematu nadzoru nad moderacją, a jest to bezwzględnie konieczne by użytkownicy mogli się na tym forum czuć bezpiecznie i swobdnie. Jeżeli SKUTECZNEGO I DZIAŁAJĄCEGO W PRAKTYCE nadzoru nad moderacją nie wprowadzicie, to forum upadnie. Nie dziś i nie jutro, bo to jest jednak ogromna masa i będzie działać jeszcze siłą inercji, ale stopniowo najpierw zdziadzieje, a potem upadnie. Pomyślcie o tym poważnie.
  • Administratorzy

Można prosić o jakieś info? Przeglądam Forum w wersji mobilnej i nic nie mogę znaleźć. Vlado odszedł - czy ktoś go zastąpi? Przydałby się gdzieś w stopce wykaz administratorów i moderatorów. A może jest, a ja nie mogę znaleźć?

W stopce zawsze był link do listy adminów i modów. Jest nadal:

http://www.audiostereo.pl/index.php?app=forums&module=extras&section=stats&do=leaders

Chcemy zacząć od uruchomienia nowego silnika. Niby wszystko jest już gotowe i czeka na new.audiostereo.pl, jednak nie da się tego tak łatwo przepiąć. Baza danych jest ogromna i żeby do porządnie zmigrować musielibyśmy wyłączyć forum na jakieś 2 dni. Rozmawiamy z oficjalnym supportem IPBoard jak to sprawnie zrobić. Zapewne i tak na ileś godzin trzeba będzie wszystko wyłączyć, a potem kilka następnych dni poprawiać.

Za wpis podobny w charakterze dostałem całkiem niedawno 3, choć właściwie 6pkt. Także uważaj Mc ;)

Był zmieniana filtrami, bo twórcy tamtego forum wciskali ją do każdego jednego posta. To zwykłe zaśmiecanie naszego forum i tyle. Gdyby zachowywali się normalnie, to nikt by z nimi nawet nie myślał wojować.

Pomijając powód zamiany nazwy tamtego forum z przyczyn powyższych, to jednak chyba sam przyznasz że wyświetlana w zamian nazwa nie była fair wobec Użytkowników?

Wystarczyło, iż ktoś odniósł się do Nasze Audio bez żadnych konkretnych powodów, bądź przypadkowo użył słów nasze audio obok siebie, a otrzymał w treści etykietkę [jestem spamerem] - czyli Administracja i Moderacja z góry zaszufladkowała danego Użytkownika, przypisując mu współudział w niechcianym przez Was procederze wymienionym wyżej...

• Administratorzy

Tylko co z tego? To nic nie da jeżeli nie będzie kontroli nad poczynaniami moderatorów. To tylko guzikologia, gadżety. Zmian w podejściu do forum ze strony administracji wciąż nie widać.

Po czym wnosisz? Jesteśmy tutaj - rozmawiamy. Zarówno w technicznym nasi pracownicy czytają i odpowiadają, jak i tutaj prowadzimy dialog. Ciężko oczywiście na każdego jednego posta odpowiedzieć. Mamy tez maila [email protected] gdzie nasz pracownik czyta odwołania od banów i różne prośby userów. Nie zawsze odpowiadamy, ale to nie jest tak, że wszystko trafia do kosza.

spamforum

Uważam że wstyd i żenada używać tego obraźliwego określenia wylansowanego przez Vlada. Jakie to nowe otwarcie, skoro stare, niechlubne nawyki wciąż pozostają?

użytkownicy spamforum w pewnym momencie zaczęli to wykorzystywać przeciwko nam - masowa spamowali innych użytkowników informacjami do przejścia na ich stronę, zachęcali i doradzali, aby tu usuwać konta i pisać tylko tam. To wg. Ciebie fair? Stąd też działania Włodka i moderacji.

Przecież to Vlado swoimi agresywnymi działaniami i jawnie prezentowaną nienawiścią do członków saloniku rozpętał tu "polowanie na czarownice" i sprowokował masowy exodus użytkowników na "Nasze Audio". Sam stworzył problem, a potem usiłował z nim walczyć za pomocą eskalacji nienawiści. To, jak nazywasz, "spamowanie" on sam sprowokował. Owszem, to było nie fair, ale to była tylko reakcja na samowolę Vlada, samowolę, którą uprawiał latami za waszym milczącym przyzwoleniem. Widzę że żadnych wniosków z tych przykrych wydarzeń nie wyciągnęliście skoro nadal używacie tego idiotycznego określenia "spamforum". To nie wygląda jak ręka wyciągnięta do zgody i pokojowego współistnienia, robi bardzo złe wrażenie.
  • Administratorzy

A co z nadzorem nad moderacją? Co z możliwością odwoływania się przez użytkowników od decyzji moderatorów? Realną i działającą, a nie taką jak do tej pory było "pisz pan na Berdyczów"? Co będzie? Dołożyliście jednego (przyznam, dobrze rokującego) moderatora w miejsce Vlado i myślicie że to wystarczy i macie święty spokój i nic więcej nie musicie robić?

Nowych jest dwóch. Misiomor też wrócił do moderowania i zwiększył swój udział. Odwoływać się można i jest to czytane. Raczej mamy nadzieję, że obecnie nie trzeba będzie się odwoływać.

Za wpis podobny w charakterze dostałem całkiem niedawno 3, choć właściwie 6pkt. Także uważaj Mc ;)

Za podobne ostrzeganie innych również były punkty, o czym wspomniałem tutaj:

Ukryta Zawartość

Także ten tego, no wiesz 2smiech.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomekkk1
  • Administratorzy

Wciąż nierozwiązana pozostaje kwestia nadzoru nad moderacją. Nie ma nadzoru - będzie samowola.

Każde jedne przyznane punkty są widoczne na profilu użytkownika wraz z nickiem moda, który te punkty nadał. Przy odwołaniu jest wszystko do sprawdzenia. Poza tym stosujemy zasadę, że do bana potrzeba zgody 3ech moderatorów, więc o samowolce nie można mówić.

Po czym wnosisz? Jesteśmy tutaj - rozmawiamy. Zarówno w technicznym nasi pracownicy czytają i odpowiadają, jak i tutaj prowadzimy dialog. Ciężko oczywiście na każdego jednego posta odpowiedzieć. Mamy tez maila [email protected] gdzie nasz pracownik czyta odwołania od banów i różne prośby userów. Nie zawsze odpowiadamy, ale to nie jest tak, że wszystko trafia do kosza.

A ile razy już czytałem takie deklaracje? I co? I nic. Na deklaracjach się kończyło. Ewentualnie po jakiejś większej forumowej awanturze coś się poprawiało... na półtora tygodnia. Na tyle administracji starczało zapału, a potem znów hulajdusza piekła nie ma dla moderacji.
  • Administratorzy

Pomijając powód zamiany nazwy tamtego forum z przyczyn powyższych, to jednak chyba sam przyznasz że wyświetlana w zamian nazwa nie była fair wobec Użytkowników?

Wystarczyło, iż ktoś odniósł się do Nasze Audio bez żadnych konkretnych powodów, bądź przypadkowo użył słów nasze audio obok siebie, a otrzymał w treści etykietkę [jestem spamerem] - czyli Administracja i Moderacja z góry zaszufladkowała danego Użytkownika, przypisując mu współudział w niechcianym przez Was procederze wymienionym wyżej...

Tak jak napisałem - w pewnym momencie spamowanie przez sąsiadów przybrało absurdalny rozmiar i robili wszystko aby nam zaszkodzić, więc wybacz, ale ciężko pałać w takiej chwili do kogoś miłością. Wcześniej powstawały wielokrotnie inne fora, blogi, czy strony i nikt ich jakoś usilnie nie tępił u nas, bo nikt nie werbował agresywnie naszych użytkowników. Nie mówiąc już o tym o na tamtym forum było wypisywane na nasz temat niejednokrotnie.

Odwoływać się można i jest to czytane.

Niby zawsze się można było odwoływać. Tylko że nic z tego nie wynikało. Z tego copiszesz wynika że nic się nie zmieniło.
  • Administratorzy

Uważam że wstyd i żenada używać tego obraźliwego określenia wylansowanego przez Vlada. Jakie to nowe otwarcie, skoro stare, niechlubne nawyki wciąż pozostają?

Ano widzisz i znów dochodzimy do tematu nowego silnika. W obecnym staramy się już nie grzebać, aby nie tracić czasu. W nowym będzie nowy filtr bluzgów i zakazanych słów i tam można się nad tematem pochylić, więc jednak nie tylko gadżety ;)

Każde jedne przyznane punkty są widoczne na profilu użytkownika wraz z nickiem moda, który te punkty nadał. Przy odwołaniu jest wszystko do sprawdzenia. Poza tym stosujemy zasadę, że do bana potrzeba zgody 3ech moderatorów, więc o samowolce nie można mówić.

Użytkownik widzi Forum inaczej niż Admin i Mod. A raczej widzi mniej, bo nicku Moda nie widzi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

A ile razy już czytałem takie deklaracje? I co? I nic. Na deklaracjach się kończyło. Ewentualnie po jakiejś większej forumowej awanturze coś się poprawiało... na półtora tygodnia. Na tyle administracji starczało zapału, a potem znów hulajdusza piekła nie ma dla moderacji.

Nie wiesz tego co dzieje się "za zamkniętymi drzwiami". Moderacja ma swoją wewnętrzną zakładkę. Ile razy rozmawialiśmy z Vlado czy innymi. Są też telefony, prośby, dyskusje, pomysły na rozwiązania. Nie wszystko musi być publicznie wywlekane. Wychodzę jednak z założenia, że nie dyskutuję o nieobecnych, więc o Włodku więcej pisać nie będę, bo i po co. Są nowi i na nich się skupiamy. Na moderatorów akurat zawsze były zażalenia, więc to też nie jest tak, że kilku trolli napisze odwołanie i za chwilę wyrzucamy wszystkich i bierzemy kolejnych modów, to wszystko trzeba robić z rozwagą i łatwiej się ocenia.

Użytkownik widzi Forum inaczej niż Admin i Mod. A raczej widzi mniej, bo nicku Moda nie widzi:

a449221c6419ee6agen.jpg

Tak wiem o tym, ale admini widzą i mogą sprawować nadzór, o którym pisz MCGyver, bo widzą co kto przyznał. Co do upublicznienia tego od kogo są punkty, to jest to do przedyskutowania z moderatorami. Nie mówienie nie, nie mówię tak. Na chwilę obecną skupiamy się na tym by w końcu ten nowy silnik już uruchomić i tam będziemy zmiany wprowadzać, bo wieczne łatanie obecnego jest bez sensu.

Za podobne ostrzeganie innych również były punkty, o czym wspomniałem tutaj:

Ukryta Zawartość

Także ten tego, no wiesz 2smiech.gif

Mało tego, ja kiedyś dostałem punkty karne od Vlado za to, że ... raportowałem posty do moderacji. Później kłamał publicznie na forum że za to się użytkowników nie karze. Jest wszystko na forum, w tym wątku. Również to, jak Vlado przyznał się do tego, że sam mi tych punktów nie wlepił, tylko namówił Arkadowskiego żeby to zrobił. A Cir się przyglądał, i pomimo że wcześniej pisał że nie można karać za raportowanie do moderacji, gdy zobaczył że Vlado się upiera przy swoim, to wszystko przyklepał. Pisałem w tej sprawie OCZYWISTEGO I JASKRAWEGO NADUŻYCIA UPRAWNIEŃ PRZEZ MODERATORÓW skargi do administracji, ale zostałem zlekceważony.

Zatem NIE UWIERZĘ W ŻADNE NOWE OTWARCIE jeżeli nie zostanie wprowadzonyREALNIE DZIAŁAJĄCY I SPRAWOWANY NA BIEŻĄCO NADZÓR NAD POCZYNANIAMI MODERACJI. Jeżeli to nie nastąpi, to całe to nowe otwarcie to para w gwizdek i w buty se można wsadzić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie zgodzę się z tym

Nie potrzeba żadnego nowego silnika po to, żeby moderator miał odwagę podpisać się pod nałożoną przez siebie karą.

Tak wiem o tym, ale admini widzą i mogą sprawować nadzór, o którym pisz MCGyver, bo widzą co kto przyznał. Co do upublicznienia tego od kogo są punkty, to jest to do przedyskutowania z moderatorami. Nie mówienie nie, nie mówię tak. Na chwilę obecną skupiamy się na tym by w końcu ten nowy silnik już uruchomić i tam będziemy zmiany wprowadzać, bo wieczne łatanie obecnego jest bez sensu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.