Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Policjant wręczający mandat za łamanie przepisów ruchu drogowego przedstawia się imieniem, nazwiskiem, stopniem służbowym i nazwą jednostki którą reprezentuje.

Sędzia ferujący wyrok w jakiejkolwiek sprawie - podpisuje się pod nim. 

Niezrozumiała jest więc forumowa praktyka, że punkty za naruszenie Regulaminu bądź Netykiety przyznawane są na zasadzie sądu kapturowego, nie wiadomo przez którego Moderatora. To powinno być jawne. 

Dlaczego ten temat poruszam? Moderator powinien pilnować wspomnianych powyżej aktów normatywnych, ustalających zasady funkcjonowania Forum. Tylko tyle. Swoje poglądy polityczne i przekonania światopoglądowe powinien pozostawić w przedpokoju. Otóż jest coraz więcej przypadków popierających tezę są wśród Moderatorów tacy (zwłaszcza jeden), którzy moderują przez pryzmat swoich sympatii politycznych. Wpisy krytykujące przeciwników jego ulubionej opcji, nawet zgłaszane przez licznych użytkowników i tak skrajne że podpadają pod Kodeks Karny pozostają bez reakcji, a jakakolwiek bardziej dosadna (ale pozbawiona epitetów i obraźliwych sformułowań) wypowiedź krytykująca jego opcję skutkuje natychmiast ostrzeżeniami i punktami karnymi. Moim zdaniem jest to sytuacja chora.

7 minut temu, Bobcat napisał:

Moim zdaniem jest to sytuacja chora.

Jest. Jednak większość chorób jest nieuleczalna. Wymagają one systematycznej, skomplikowanej często terapii. Czy jest na sali lekarz? Czy tutaj NFZ to zrefunduje?  Wątpię.

12 minut temu, Bobcat napisał:

przyznawane są na zasadzie sądu kapturowego, nie wiadomo przez którego Moderatora. To powinno być jawne. 

Optuję za tym gdzieś tak od 1635 roku.

Grochem o ścianę...

Gość

(Konto usunięte)

tak naprawdę nie ma to żadnego znaczenia

ostrzeżenie moze cofnac tylko admin

a kontakt z Espectro jest absolutnie znakomity

moderacja też wie ,że ma nad sobą kontrolę

dopoki to działa nie ma znaczenia od kogo dostanie sie po glowie 🙂

17 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

1635 roku.

Rok 1635 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzwyczajne zdarzenia.

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

To powinno być jawne. 

Yep.

Chciałbym wiedzieć, kiedy dostaję punkty od @stench - i za co. 

Są tutaj pewne niejasności.

• Moderatorzy

A ty @toptwenty ze mnie zejdź bo męczący jesteś z tym swoimi dziecinnymi posądzeniami , w dodatku na wszystkie punkty uczciwie zapracowałeś, ba powinieneś mieć kilka więcej i w związku z tym blokadę na wpisy.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Teraz, stench napisał:

A ty @toptwenty ze mnie zejdź bo męczący jesteś z tym swoimi dziecinnymi posądzeniami , w dodatku na wszystkie punkty uczciwie zapracowałeś, ba powinieneś mieć kilka więcej i w związku z tym blokadę na wpisy.

Off topic.

• Moderatorzy

Jaki off topic ???????????? To jest wątek o działaniu i funkcjonalności forum i mn sprawy punktów mogą być tutaj ogólnikowo omawiane.

• Moderatorzy
53 minuty temu, toptwenty napisał:

Jak przyznaję komuś pkt do zawsze do punktowej laurki wklejam cytat za co te pkt. tobie informacyjnie piszę, że ostatni raz dostałeś ode mnie punkty 1 września. Natomiast ponieważ na forum nazwałeś mnie idiotą i jeszcze byłeś z tego dumny i nie przeprosiłeś to od tamtej pory nie oceniam twoich wpisów i nie edytuję. Czytam je jak każdy inny user i ewentualnie zgłaszam tak jak każdy inny user. Pisz zgodnie z netykietą, regulaminem, a jak już coś napiszesz to przed zatwierdzeniem przeczytaj. Wtedy punktów będzie mniej.

Czy wyczerpałem twoją ciekawość dotyczącą punktów, które ci przyznałem ?

47 minut temu, stench napisał:

Jaki off topic ???????????? To jest wątek o działaniu i funkcjonalności forum i mn sprawy punktów mogą być tutaj ogólnikowo omawiane.

Właśnie dlatego Twój post jest off topic. Napisałeś trzy zdania nie na powyższy temat.

Godzinę temu, stench napisał:

ze mnie zejdź bo męczący jesteś z tym swoimi dziecinnymi posądzeniam

off topic - sprawa prywatna.

w dodatku na wszystkie punkty uczciwie zapracowałeś

off topic - bo nie na wszystkie, zwłaszcza chyba od Ciebie

powinieneś mieć kilka więcej i w związku z tym blokadę na wpisy

off topic - chciałem wiedzieć, kiedy dostałem punkty od @stench - nie odpowiedziałeś, coś bąknąłeś.

Czy leci z nami inny Moderator???

22 minuty temu, stench napisał:

Natomiast ponieważ na forum nazwałeś mnie idiotą i jeszcze byłeś z tego dumny i nie przeprosiłeś to od tamtej pory nie oceniam twoich wpisów i nie edytuję.

A można się uwolnić od opieki konkretnego Moderatora ?

Bez szczerych wyrazów sympatii , 15-dniowych blokad i.t.p.

To ja bym bardzo grzecznie prosił , aby Moderator stench nie zajmował się moimi [licznymi] kolizjami z innymi userami , Regulaminem i Netykietą .   BARDZO PROSZĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

1 minutę temu, MV2 napisał:

To ja bym bardzo grzecznie prosił , aby Moderator stench nie zajmował się moimi [licznymi] kolizjami z innymi userami , Regulaminem i Netykietą .   BARDZO PROSZĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!

MeToo !

• Moderatorzy
9 minut temu, toptwenty napisał:

chciałem wiedzieć, kiedy dostałem punkty od @stench - nie odpowiedziałeś, coś bąknąłeś.

40 minut temu, stench napisał:

ostatni raz dostałeś ode mnie punkty 1 września.

Czytaj więc ze zrozumieniem.

7 minut temu, MV2 napisał:

Nowy jesteś, 27 dni stażu, 0 punktów . Nie martw się , szanuj netykietę i userów.

9 minut temu, MV2 napisał:

BARDZO PROSZĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Panowie. W ogóle możecie mieć spokój od moderacji. Wystarczy pisać sami wiecie jak.

5 minut temu, stench napisał:

ostatni raz dostałeś ode mnie punkty 1 września.

To jest jakiś Twój stary post.  Minęły dwa miesiące. A zresztą - czy można Ci ufać, kochaniutki?

Na pytanie z postu #23601 dzisiaj nie odpowiedziałeś.

• Moderatorzy
18 minut temu, toptwenty napisał:

Niestety mam inną numerację i podany numer nic ni nie mówi, natomiast zapytałeś kiedy dostałeś ode mnie pkt karne i 4 wypisy pod zapytaniem jest odpowiedź, że 1 września.

31 minut temu, toptwenty napisał:

MeToo !

Zgodnie z życzeniem. Punkcik sprzed kilku chwil to ja. 
A że uzbierałeś już 10, to tygodniowy knebelek w pakiecie. 

• Moderatorzy
21 minut temu, toptwenty napisał:

czy można Ci ufać

Absolutnie nie.

Natomiast po co miałbym kłamać ???? Obowiązuje mnie dodatkowo moderatorska etyka i świeciłbym przed innymi modami oczami, że kłamię usera. Po co mi to ?

29 minut temu, stench napisał:

Nowy jesteś, 27 dni stażu, 0 punktów . Nie martw się , szanuj netykietę i userów.

Będę się starał [wszystkimi pazurami].

Jaki nowy.😀 Koń by się uśmiał, albo mysz.

• Administratorzy
6 godzin temu, toptwenty napisał:

Yep.

Są tutaj pewne niejasności.

Od bardzo dawna nie otrzymał Pan ostrzeżenia od @stench Ale walka z każdym w temacie będzie sie tak kończyć bo ktoś wpisy zgłosi. 

4 godziny temu, MV2 napisał:

Bez szczerych wyrazów sympatii , 15-dniowych blokad i.t.p.

Po pierwsze to na warunkowym tutaj Pan pisze. Zaś po drugie to Moderator uczestniczący w temacie nie może i nie ma takowej możliwości nawet rozstrzygania zgłoszeń z tego tematu. Może jedynie ukryć i zgłosić. Sam nie może wyłączyć kogoś z tematu bo się nie podoba. Było o tym mówione i koniec. Raz na jakiś czas przeglądam także zgłoszenia i jakie były za to konsekwencje. Każdorazowo konsultuję takie anomalie i problemy z moderacją.

Gadanie w ten sposób nadal wprowadza w błąd innych czytających. Kłamstwo powtarzane wielokrotnie po jakimś czasie staje się prawdą.

.... 

4 godziny temu, stench napisał:

Niestety mam inną numerację i podany numer nic ni nie mówi, natomiast zapytałeś kiedy dostałeś ode mnie pkt karne i 4 wypisy pod zapytaniem jest odpowiedź, że 1 września.

I to jest prawda. Od tamtej pory nie otrzymał ostrzeżenia od stencha.  @toptwenty

4 godziny temu, MV2 napisał:

Będę się starał [wszystkimi pazurami].

To co łączymy konto ? Widać nie wykazuje Pan nowego podejścia i wpisy są takie same jak z poprzedniego konta.

Już przy drugim wpisie otrzymałem zgłoszenia na PW od usera że to Pańskie konto, co się potwierdziło. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Moderatorzy
Godzinę temu, Espectro napisał:

Kłamstwo powtarzane wielokrotnie po jakimś czasie staje się prawdą.

MImo, że uważam Cię za wporzo gościa, to z powyższym się nie zgadzam. Kłamstwo, to kłamstwo. Fakt, iż niektórym się wydaje tak jak napisałeś, nie czyni z kłamstwa prawdy.

Faktem jest, że są osoby, które powtarzając wielokrotnie kłamstwo, same zaczynają w nie wierzyć.

9 godzin temu, Espectro napisał:

Po pierwsze to na warunkowym tutaj Pan pisze.

Administracja AS może mnie usunąć z Forum bez podania przyczyny ..

13 godzin temu, jezz napisał:

Jaki nowy.😀 Koń by się uśmiał, albo mysz.

11 godzin temu, slawek.xm napisał:

powrót zarządzającego odwrót 🙂

Po co te wpisy ?

To co łączymy konto ?

Moje poprzednie konto jest usunięte .. Nie wiem , o co chodzi [?????] .

Edytowane przez MV2

To co łączymy konto ? Widać nie wykazuje Pan nowego podejścia i wpisy są takie same jak z poprzedniego konta.

Już przy drugim wpisie otrzymałem zgłoszenia na PW od usera że to Pańskie konto, co się potwierdziło. 

Przyznam , że się pogubiłem ... Moje poprzednie konto  - żadna tajemnica [ Mysza 13 ] jest usunięte . Nie ukrywam swojej tożsamości , co widać po awatarze ...

Po co te zgłoszenia od ,,usera" ?  To już nie moja sprawa .

Jak praktycznie miałoby wyglądać to łączenie konta ?

Jeśli mogę powrócić do nicku Mysza 13 , to jestem na TAK . Pozdrawiam .

Edytowane przez MV2

Godzinę temu, MV2 napisał:

Po co te wpisy ?

Wpisy wyprowadzające z błędu.

Jak widać, potwierdzone, czyli prawda.

3 minuty temu, jezz napisał:

Wpisy wyprowadzające z błędu.

Jak widać, potwierdzone, czyli prawda.

Nie mam bladego pojęcia , kto i kogo wprowadzał w błąd . Nie zaśmiecajmy wątku . Pa .

57 minut temu, MV2 napisał:

Jeśli mogę powrócić do nicku Mysza 13 , to jestem na TAK

I ja.

Jest fajniejszy, niż ten bezduszny obecny.

🤪

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

I ja.

Spadamy do ,,zwierzaków" , bo tu zaraz funy i wiewiórki mnie stratują , albo punktów nałapię ...

O, Mysza, witam:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.