Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

@Espectro

Właśnie zapoznałem się z ostrzeżeniem, że "Przyznano punktów: 2 , wygasają 11.01.2022 12:34"  za "nieodpowiedni język (Regulamin §6 pkt 5)". Doniósł na mnie urażony jak zwykle Bobcat, ponieważ odpowiedziałem ma słowami "Każdy widzi, kto to tu zasługuje na miano chama pozbawionego inteligencji." za to, że napisał do mnie w sposób ubliżający mojej godności i to kolejny raz w ostatnim czasie:

"Platforma nic nie robi - źle. Platforma coś robi, na dodatek ważnego, przygotowuje program działania - trzeba to wyśmiać, wykpić, wyszydzić. Opluć, obrzucić błotem (a najlepiej łajnem), wdeptać w glebę.

Potakiwacz i oklaskiwacz PiS zawsze na stanowisku. Wiernie, posłusznie i skwapliwie wykonuje polecenia Nowogrodzkiej powtarzając płynącą stamtąd narrację gnojenia opozycji. Wszystko przy akompaniamencie bałamutnych zapewnień o własnej rzekomej "neutralności", "bezstronności" i "obiektywizmie". Śmiech na sali. 

Koń jaki jest - każdy widzi."  Wątek "Polityka" Bobcat, 15 godzin temu, #95386.

Uważam, że reakcja Moderatora jest nieobiektywna i niesprawiedliwa. Natomiast jeżeli dobrze przypuszczam, że karę nałożył ją McGyver, to nie mam najmniejszych wątpliwości, że zrobił to kierując się także osobistymi uprzedzeniami.

Uważam także, że styl wypowiadania się Bobcata może wskazywać na to, że z jakiś powodów czuje się on bezkarny i dlatego notorycznie obraża innych adwersarzy. Przypuszczam, że nie jest to tylko moje odczucie.

Na Forum dyskusyjnym każdy buduje swój image i jest za niego odpowiedzialny. Jeśli ktoś przedstawia się swoimi wpisami jako osoba jednoznacznie popierająca opcję polityczną X i jednocześnie bezlitośnie krytykująca przeciwną opcję Y - to obrażanie się za nazwanie go zwolennikiem opcji X (gdyż on sam chciałby być postrzegany jako bezstronny i neutralny) - jest niepoważne.

Jest prawem każdego mieć poglądy jakie jemu odpowiadają. Udawanie że jest się kimś innym niż jednoznacznie wynika to z wpisów  dowodzi lekceważenia rozmówców.

5 godzin temu, JuG napisał:

Zgłaszałeś to?

Tym razem nie.

3 godziny temu, argus napisał:

Dokładnie.

Najprawdopodobniej wielu Kolegów jedynie kultura osobista i niechęć podpadnięcia Moderacji powstrzymuje przed dosadnym, lecz prawdziwym  nazwaniem rzeczy po imieniu.

Mnie w każdym razie powstrzymuje tylko to.

Napisanie tego samego o Bobcacie skutkuje natychmiastowym jego donosem do Moderacji. O czym ty w ogóle piszesz. Wiadomo, że Bocznica jest tak samo spolaryzowana, jak całe społeczeństwo. Ne oznacza to jednak tego, że ma nią rządzić hejt w wykonaniu bobcatopodobnych.

3 godziny temu, Bobcat napisał:

Na Forum dyskusyjnym każdy buduje swój image i jest za niego odpowiedzialny. Jeśli ktoś przedstawia się swoimi wpisami jako osoba jednoznacznie popierająca opcję polityczną X i jednocześnie bezlitośnie krytykująca przeciwną opcję Y - to obrażanie się za nazwanie go zwolennikiem opcji X (gdyż on sam chciałby być postrzegany jako bezstronny i neutralny) - jest niepoważne.

Jest prawem każdego mieć poglądy jakie jemu odpowiadają. Udawanie że jest się kimś innym niż jednoznacznie wynika to z wpisów  dowodzi lekceważenia rozmówców.

Nie umiałeś odczytać poprawnie do czego odnosi ten fragment mojej wypowiedzi:

"Chyba, że Tusk wcześniej zajmie się pisaniem książek. Z Applebaum. Pisanie wciąga.

Coś wiem na ten temat. 😉

Cytując go, jak obrazę PO, a odnosił się on do mojego pisania na Bocznicy. Jakim więc prawem oceniasz moją osobowość i ciągle piszesz obraźliwe personalnie teksty pod moim adresem?

51 minut temu, Zyzol napisał:

"Chyba, że Tusk wcześniej zajmie się pisaniem książek. Z Applebaum. Pisanie wciąga.

To jest jeden z elementów wdeptywania opozycji w glebę, tym razem poprzez ośmieszanie jej.

53 minuty temu, Zyzol napisał:

Jakim więc prawem oceniasz moją osobowość i ciągle piszesz obraźliwe personalnie teksty pod moim adresem?

Każdy z nas piszących na Forum jest postrzegany i oceniany przez pryzmat tego co pisze. Sztubackie dąsy za to że jednoznacznie jawisz się na podstawie swoich wpisów taki a nie inny jest zwyczajnie śmieszne. Wypada powtórzyć znany banał że na Forum jest się nie tym za kogo się sami uważamy, ale za jak nas odbierają inni. 

• Moderatorzy

Niby dorosły facet, narozrabia, a jak dostanie po łapkach, to płacz jak u dziecka.

• Administratorzy
8 minut temu, Marcinus napisał:

Niby dorosły facet, narozrabia, a jak dostanie po łapkach, to płacz jak u dziecka.

niestety w wielu przypadkach takie zachowanie widuję.

---

puściłem reset jak by komuś wyrzuciło to przepraszam.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

1 minutę temu, Espectro napisał:

niestety w wielu przypadkach takie zachowanie widuję.

Bardzo jednostronna wypowiedź. Szkoda, że pochodzi od Administratora. Marcinus nie powinien zbierać głosu w tej sprawie i w ten sposób. Jestem w stanie wykazać, na przykładzie jego wcześniejszych wypowiedzi (nawet w tym wątku), że szczuje na mnie przy każdej okazji. 

Bardziej o takiego niesmacznego poklepywania się po plecach oczekuję jasnej odpowiedzi na mój #24123.

• Administratorzy
7 godzin temu, Zyzol napisał:

"Każdy widzi, kto to tu zasługuje na miano chama pozbawionego inteligencji.

Za ten wpis otrzymał Pan punkty w czym problem ?

Nazywanie kogoś chamem pozbawionym inteligencji jest ok ?

3 minuty temu, Zyzol napisał:

Marcinus nie powinien zbierać głosu w tej sprawie i w ten sposób

Oczywiście dlatego też nie biorę zdania osób pobocznych do sprawy.

3 minuty temu, Zyzol napisał:

Jestem w stanie wykazać, na przykładzie jego wcześniejszych wypowiedzi (nawet w tym wątku), że szczuje na mnie przy każdej okazji.

Zasada jest podobna jak w sądzie. Tylko że to Pan został już skazany. Oczywiście może Pan się odwołać podając dowody na swą niewinność. To że poda Pan przykład gorszego zachowania lub zachowania w stosunku do swojej osoby nie tłumaczy i nie usprawiedliwia faktu wpisu jakiego się dopuścił.

ps. Postaram sie jutro z rana przeczytać wszystkie PW oraz odpisać każdemu.

ps. @Adasza wyzwiska pod adresem administracji a tym bardziej moderacji nawet na PW nie przejdą bez echa z mojej strony.

6 godzin temu, JuG napisał:

Zgłaszałeś to?

Dokładnie. Proszę o zgłaszanie. Albo o nie prowadzenie w taki sposób rozmowy w tematach.

Sprawa jest jasna i prosta. Bawimy się do momentu aż kogoś nie zaboli d**a i wpisy swego kolegi z tematu pozgłasza.

----------

Jeżeli sprawa jest o odwołanie sie od decyzji to proszę na pw a nie w tym temacie.

Sprawy indywidualne będą załatwiane indywidualnie.

--

temat blokuje do jutra

4 minuty temu, Zyzol napisał:

Marcinus nie powinien zbierać głosu w tej sprawie i w ten sposób.

Nic bardziej błędnego. To forum publiczne więc każda zamieszczona tu treść może zostać skomentowana przez dowolnego użytkownika. Każdy też odpowiada przed moderacją wyłącznie za własne wpisy, nigdy za cudze. 
Nie można nikomu zabronić wypowiadania się na forum, jeżeli te wypowiedzi nie naruszają regulaminu bądź netykiety.

to skorzystam z tego prawa....

13 godzin temu, Espectro napisał:

w wielu przypadkach takie zachowanie widuję

I nadal to Panu NIC do myślenia nie daje......napiszę tylko tyle - szkoda!

Ps. Ponad miesiąc (a może już dwa) oczekuję na dwa zgłoszenia (Kontakt).....niestety zapomniałem już czego dotyczyły, więc nie będę dłużej czekał i może Pan sobie już darować odpowiedź.

Za niedługo zapomnę (ten mój wiek, może postępująca w związku z tym skleroza) czego dotyczyło ostatnie zgłoszenie sprzed ok. dwu tygodni.....jak Pan widzi w stosunku do siebie mam też dystans, potrafię napisać ironicznie.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Ps. Ponad miesiąc (a może już dwa) oczekuję na dwa zgłoszenia (Kontakt).....zapomniałem już czego dotyczyły, więc może Pan sobie już darować odpowiedź.

Ja tez już nie pamietam.

1 minutę temu, Maju napisał:

.jak Pan widzi w stosunku do siebie mam też dystans, potrafię napisać ironicznie.

Rozumiem i cieszę się. Gorzej z samokrytyką. Znowu hurtowe ilości zgłoszeń, nie powiem 80% zasadnych. 

Czyli jest postęp, dziękuje za wiadomość.

chętnie wytłumaczę dlaczego inne są też zasadne....nie wspomnę ile podobnych nie zgłaszam, bo na to się bardzo rzadko reaguje

Samokrytykę i owszem stosuję u siebie ale TYLKO w UZASADNIONYCH przypadkach.....  😉

13 godzin temu, Espectro napisał:

temat blokuje do jutra

zdążyłem.....

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
Teraz, Maju napisał:

zdążyłem.....

Już odblokowany. Wiadomośc z wczoraj...

image.png

a to przepraszam, nie doczytałem, składam samokrytykę....  :))

14 minut temu, Espectro napisał:

Ja tez już nie pamietam.

Niestety ja w przeciwieństwie do Pana nie mam żadnego śladu, dowodu po napisanym zgłoszeniu (dziwne), dlatego od tej chwili postaram się takie zgłoszenia archiwizować by odświeżyć swoją słabą pamięć.

Pamiętam tylko że odpisał mi Pan na jedno jedyne zgłoszenie gdzie napisał Pan o czymś co nie miało miejsca.....no cóż, takie ma Pan zdanie o mnie (nas) jacy Pana informatorzy.  
Pisaliśmy o tym tu w tym temacie a potem przenieśliśmy to na PW.....może Pan pamięta.

Edytowane przez Maju

• Administratorzy
2 minuty temu, Maju napisał:

Niestety ja w przeciwieństwie do Pana nie mam żadnego śladu, dowodu po napisanym zgłoszeniu (dziwne), dlatego od tej chwili postaram się takie zgłoszenia archiwizować by odświeżyć swoją słabą pamięć.

Wydaje mi sie że wszystkie sprawy były załatwiane na bieżąco a jeżeli rozwiazanie było nie po Pana myśli to nie jestem w stanie nic poradzić.

Jeżeli trzeba to mogę odesłać takową wiadomość jeżeli odnajdę. 

3 minuty temu, Maju napisał:

Pamiętam tylko że odpisał mi Pan na jedno jedyne zgłoszenie gdzie napisał Pan o czymś co nie miało miejsca.....no cóż

Odpowiedz była na wszystkie 3. Z czego dwa to była kontynuacja poprzedniego (swego rodzaju ciąg dalszy) 

1 minutę temu, Espectro napisał:

jeżeli rozwiazanie było nie po Pana myśli to nie jestem w stanie nic poradzić

Wszystkie kary gdzie był choć cień mojej winy przyjąłem na klatę.
Żadne inne nie były rozwiązane po mojej myśli.....nie licząc tych do których Pan się nie odniósł i ataku na mnie pewnej osoby która z racji swojej funkcji nie powinna tak się tu do nas (mnie) odnosić.
Ale o tym tu bym nie chciał.....bo znowu ktoś napisze że:
"Niby dorosły facet, narozrabia, a jak dostanie po łapkach, to płacz jak u dziecka."

A pomyśleć  że zdarzało się że za podobne "prowokacyjne" wpisy dostawałem po łapkach.....może tyle bo napiszę za dużo i znowu dostanę.    :)))

14 godzin temu, Bobcat napisał:

Każdy z nas piszących na Forum jest postrzegany i oceniany przez pryzmat tego co pisze

14 godzin temu, Espectro napisał:

Pozwolę sobie połączyć te dwa

wpisy.

I proszę to potraktować jako

"To forum publiczne więc każda zamieszczona tu treść może zostać skomentowana przez dowolnego użytkownika. Każdy też odpowiada przed moderacją wyłącznie za własne wpisy, nigdy za cudze. 
Nie można nikomu zabronić wypowiadania się na forum, jeżeli te wypowiedzi nie naruszają regulaminu bądź netykiety."

14 godzin temu, Bobcat napisał:

Każdy z nas piszących na Forum jest postrzegany i oceniany przez pryzmat tego co pisze

Pozwolę sobie połączyć te dwa

wpisy.

I proszę to potraktować jako

"To forum publiczne więc każda zamieszczona tu treść może zostać skomentowana przez dowolnego użytkownika. Każdy też odpowiada przed moderacją wyłącznie za własne wpisy, nigdy za cudze. 
Nie można nikomu zabronić wypowiadania się na forum, jeżeli te wypowiedzi nie naruszają regulaminu bądź netykiety."

O, jak widać, wpisy dalej są dublowane.

33 minuty temu, Espectro napisał:
36 minut temu, Maju napisał:

Pamiętam tylko że odpisał mi Pan na jedno jedyne zgłoszenie gdzie napisał Pan o czymś co nie miało miejsca.....no cóż

Odpowiedz była na wszystkie 3. Z czego dwa to była kontynuacja poprzedniego (swego rodzaju ciąg dalszy)

Nie sposób udowodnić że się nie jest wielbłądem.....  😉

Otrzymałem JEDEN mail którego treść dotyczy JEDNEJ sprawy (zacytowane tam jest JEDNO moje zgłoszenie).....zresztą jeżeli pisze Pan o 3 to i tak brakuje jednego.....wysłałem w sumie CZTERY zgłoszenia.

Proszę wybaczyć że tak akcentuję (duże litery) ale chciałbym być dobrze zrozumiany.....niemal codziennie (od czasu jak mnie Pan poinformował że odpowiedzi są na mailu) sprawdzam, nic żadnej informacji nie otrzymałem......nawet jak przytoczę tekst tego maila to ktoś mi może zarzucić oszustwo.
Niestety nie brak tu takich.....

37 minut temu, Espectro napisał:

Wydaje mi sie że wszystkie sprawy były załatwiane na bieżąco.....

37 minut temu, Espectro napisał:

Odpowiedz była na wszystkie 3.

To wydaje się Panu czy jest Pan pewny.....zaczynam się gubić.

Edytowane przez Maju

• Administratorzy
20 minut temu, Maju napisał:

To wydaje się Panu czy jest Pan pewny.....zaczynam się gubić.

Człowiek nigdy nie może być pewny nawet gdy jest przekonany że ma rację bo nawet oczy potrafią płatać figle.

Nie ma osób nieomylnych, mówiąc że ma się pewność czegoś to tak naprawdę jest to tylko założenie o takim stanie. 

Myśli Pan że na skrzynkę przychodzą dwa maile na miesiąc ? niestety nie. A i spraw troche jest więcej niż tylko forum.

W wolnej chwili odszukam te maile i odeśle je Panu oraz postaram się ustosunkować do zgłoszeń.

33 minuty temu, jezz napisał:

O, jak widać, wpisy dalej są dublowane.

Czy teraz też czas oczekiwania na dodanie wpisu jest długi ?

Popełnilem pewne zmiany co powinno mieć jakieś resultaty nie koniecznie pozytywne. 😮

Chyba nie umie Pan czytać po polsku. Nie nazwałem, że ktoś jest chamem, tylko, że "Każdy widzi, kto to tu zasługuje na miano chama pozbawionego inteligencji." A to jest wielka różnica. Była uzasadniona i najbardziej kulturalna z możliwych odpowiedź na chamski hejt:

"Potakiwacz i oklaskiwacz PiS zawsze na stanowisku. Wiernie, posłusznie i skwapliwie wykonuje polecenia Nowogrodzkiej powtarzając płynącą stamtąd narrację gnojenia opozycji. Wszystko przy akompaniamencie bałamutnych zapewnień o własnej rzekomej "neutralności", "bezstronności" i "obiektywizmie". Śmiech na sali. 

Koń jaki jest - każdy widzi."

Niech Pan napisze, że jest to wypowiedź zgodna z Regulaminem i Netykietą i nikogo nie obrażająca, a uznam Pana racje. Myślę, że jako człowiek inteligentny tego nie uczyni. Tym bardziej, że nie jest to jednostkowy wybryk Bobcata i nie tylko wobec mnie. 

Może zamiast karać na ślepo, należałoby choc trochę popatrzeć na przebieg dyskusji i obiektywnie ocenić zachowanie jej uczestników.

14 godzin temu, McGyver napisał:

Nic bardziej błędnego. To forum publiczne więc każda zamieszczona tu treść może zostać skomentowana przez dowolnego użytkownika. Każdy też odpowiada przed moderacją wyłącznie za własne wpisy, nigdy za cudze. 
Nie można nikomu zabronić wypowiadania się na forum, jeżeli te wypowiedzi nie naruszają regulaminu bądź netykiety.

Mam duże wątpliwości, co do powyższej oceny. Akurat ten użytkownik zajmuje się od dawna hejtowaniem mojej osoby na Bocznicy, co wykazałem m.in. wczoraj.

PS. 

Wypowiedź nie poszła wczoraj, ponieważ wątek objęto akcją "Azalia" Bis. 😉 Dodam tylko, że kończę ten temat. I 🤐

• Administratorzy
1 minutę temu, Zyzol napisał:

Nie nazwałem, że ktoś jest chamem, tylko, że "Każdy widzi, kto to tu zasługuje na miano chama pozbawionego inteligencji."

Cytując wpis innego usera.... 

Jeżeli owy user nie czuje się winny to proszę także jego wypowiedz na ten temat.

Nie ma sprawy ostrzeżenie można cofnąć.

19 minut temu, Espectro napisał:

Czy teraz też czas oczekiwania na dodanie wpisu jest długi ?

Popełnilem pewne zmiany co powinno mieć jakieś resultaty nie koniecznie pozytywne. 😮

Test.

Dość szybko (ok 8 sekund).

Edycja - prawie natychmiast.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
  • Administratorzy
7 minut temu, Zyzol napisał:

Zaznaczyłem, że 🤐.

Jeżeli owy user się wypowie i uzna że wpis go nie uraził to ostrzeżenie jestem w stanie cofnąć.

Wpis sam w sobie jest obraźliwy i koniec.

1 minutę temu, papageno napisał:

1. "Każdy widzi, kto to tu zasługuje na miano chama pozbawionego inteligencji."

Skoro każdy, to ja też widzę. I nie mam na myśli Bobcata. Chyba, że ja nie jestem "każdy"

2. "Potakiwacz i oklaskiwacz PiS za wsze na stanowisku. Wiernie, posłusznie i skwapliwie wykonuje polecenia Nowogrodzkiej powtarzając płynącą stamtąd narrację gnojenia opozycji. Wszystko przy akompaniamencie bałamutnych zapewnień o własnej rzekomej "neutralności", "bezstronności" i "obiektywizmie". Śmiech na sali. Koń jaki jest - każdy widzi."

Która wypowiedź jest chamska? 1 czy 2? Moim zdaniem pierwsza wypowiedź jest chamska a druga prawdziwa.

Tu nie chodzi o sam wpis. A o kierunek jaki wpis był kierowany. Jeżeli cytuje się kogoś i podpisuje w ten sposób to raczej ma sie na myśli tego usera a nie ogólnikowo napisane stwierdzenie faktu czy tez nie.

To czy coś jest prawdziwe czy też nie ale obraża kogoś w sposób bezpośredni będzie uznawane jako atak personaly.

Panowie szanujcie sie w tematach. 

1 godzinę temu, papageno napisał:

Skoro każdy, to ja też widzę. I nie mam na myśli Bobcata

Do "widzenia" proponuję otworzyć oczy. W innym wypadku, widzi się niezbyt dobrze.

Czas dopisywania- szybko.

Taki test.

Edytowane przez jezz
1 godzinę temu, papageno napisał:

1. "Każdy widzi, kto to tu zasługuje na miano chama pozbawionego inteligencji."

Skoro każdy, to ja też widzę. I nie mam na myśli Bobcata. Chyba, że ja nie jestem "każdy"

Ja chciałem zapytać (powaznie pytam) Czy ten post, tą sugestię, można zgłosić i będzie to zasadne zgłoszenie?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Ja chciałem zapytać (powaznie pytam) Czy ten post, tą sugestię, można zgłosić i będzie to zasadne zgłoszenie?

W ramach testu, bym zgłosił.

• Administratorzy
2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Z opisem sprawy i z zaznaczeniem który do pkt regulaminu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.