Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

W zakładce hi end mamy do czynienia z kłamcą lustracyjnym, może moderacja zajmie się tym  gdyż jest to zakładka wydawałoby się że prestiżowa, zakłócana jest poważna dyskusja, hejter jest wyraźnie głodny wrażeń.

Z całym szacunkiem.

Pozdrawiam.

• Administratorzy
8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ostatnio mocno się przerzedziło - kilku zniknęło, kilku innych ucichło. Nickami chętnie służę, a właściwie służyłbym, ale moje osobiste doświadczenie próby dialogu z moderacja nastrajają mnie pesymistycznie.

Oczekuję na PW.

6 godzin temu, tomek4 napisał:

Nie wiem jak to widać z konta admina, ale ja tu nie mam nic. Może jakiś błąd silnika, no nie wiem.

343bea62cd652bddc23050e0e0ef6b19.jpg

Dość jasno widać o co chodzi. Ale ok pouczę moderatora w tej sprawie.

Uważam że większość oskarżeń w stronę polityków PiS o agenturalność jest nieprawdziwa - oni są na to po prostu za głupi i podpadają jedynie pod kategorię "pożytecznych idiotów". Co - żeby była jasność - nie dotyczy Macierewicza.

TO że każdy na każdego donosi i przy okazji dopisuje teraz "ruski agent" to nic innego jak aktualna sytuacja polityczna, w jakiej się znajdujemy.  Świeżość umysłu i obiektywne podejście to klucz. 

Miłego dnia.

Bo podstawowym nieporozumieniem jest takie równanie - chwali Putina=jest agentem

O ile rozumiem sam przekaz to nie bardzo jesteśmy zgodni co do nie karania za chwalebne wpisy pod adresem putina.

Akcja która się aktualnie odbywa na Ukrainie nie jest pomocą humanitarną prowadzoną przez putina a wojną w której giną niewinni ludzie. Koniec kropka nie pozwolimy na jakiekolwiek chwalebne wpisy pod adresem putina. 

Przykładem totalne brednie szymona, ale to już inny problem.

Jeżeli faktycznie takie wpisy istnieją to szymon będzie miał problem z tym faktem. 

6 godzin temu, 747 napisał:

W zakładce hi end mamy do czynienia z kłamcą lustracyjnym, może moderacja zajmie się tym  gdyż jest to zakładka wydawałoby się że prestiżowa, zakłócana jest poważna dyskusja, hejter jest wyraźnie głodny wrażeń.

Z całym szacunkiem.

Pozdrawiam.

Zgłosić jak nie pomoże to pisać do mnie na pw z linkami i opisem. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

6 godzin temu, 747 napisał:

W zakładce hi end mamy do czynienia z kłamcą lustracyjnym

A w damskiej ubikacji napisane jest "głupi kaowiec". Oto poszlaka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Espectro napisał:

Koniec kropka nie pozwolimy na jakiekolwiek chwalebne wpisy pod adresem putina. 

A pojawiają się takie? Pytam, bo nawet jeśli, to pewnie usuwacie zanim je zobaczę.

3 godziny temu, Espectro napisał:

TO że każdy na każdego donosi i przy okazji dopisuje teraz "ruski agent" to nic innego jak aktualna sytuacja polityczna, w jakiej się znajdujemy.  Świeżość umysłu i obiektywne podejście to klucz. 

W granicach ustalonych prawem, każdybma prawo do swojego zdania, każdy ma też prawo być w błędzie. A moim zdaniem skrajny optymizm w tej jakże trudnej sytuacji jest działaniem na szkodę. Bo lepiej być przygotowanym na gorsze, które nie nadejdzie, niż tym gorszym zostać niemiło zaskoczonym. Ale nie popadajmy w jakieś skrajności, to że ktoś ma odmienne zdanie nie jest powodem, by domagać się usunięcia go z życia Forum... równie dobrze jako "ruskiego agenta" możnaby zgłosić każdego, kto dwa tygodnie temu wprowadzał w błąd twierdzeniem, że Putin już przegrał. Znamienne, że Ci co domagają się usunięcia oponentów z Forum, zazwyczaj niewiele piszą na temat, a zajmują się głównie czepianiem oponentów.

-----

13 godzin temu, MV2 napisał:

Administracja moich sugestii nigdy nie traktowała poważnie .

A ja dziękuję moderacji oraz administracji, bo większość moich "wniosków" rozpatrywana jest pozytywnie lub po jakimś czasie wprowadzana w życie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 4.04.2022 o 11:17, d-t-x napisał:

@Espectro jak ci idzie walka z kremlowską agenturą na forum? Ilu trolli już zbanowałeś sam i rękami twoich moderatorów? 

Wymień z nicków tych (Twoim zdaniem) trolii i zacytuj ich wpisy, które udowadniają Twoje oskarżenia.

21 godzin temu, tomek4 napisał:

Z tym że tam nie wyjaśniono za co konkretnie dostałem ostrzeżenie.

Druga sprawa, to na Bocznicy używamy dość swobodnego języka i nikt normalny nie robi z tego problemu.
Co innego, nadużywający Regulaminu troll - bo to właśnie [mention=44568]szymon1977[/mention] trolluje moderację swoimi zgłoszeniami.

I przechodząc do "Kłamiesz jak bura suka." - to jest wyłącznie figura retoryczna, w żadnym wypadku atak personalny. Bo trudno to ustawić w jednym rzędzie z np. "Tu ch*ju" (gwiazdka moja).

Dodatkowo, kłamstwo Szymona zostało przeze mnie udowodnione, co uprawnia mnie do stwierdzenia że "łże jak pies" (słownik podpowiada PiS ;)).

Posikałem się ze śmiechu. 🤣

• Administratorzy
24 minuty temu, szymon1977 napisał:

A pojawiają się takie? Pytam, bo nawet jeśli, to pewnie usuwacie zanim je zobaczę.

4 godziny temu, Espectro napisał:

Teraz mało ale wcześniej trochę więcej.

Dlaczego w wątku o wojnie w Ukrainie, moderator może wychwalać orbana, a mój wpis na ten sam temat jest ukryty, mimo, że kilkukrotnie używałem identycznych słów i zwrotów w innych postach, które od razu się pojawiały mimo obecności modów w dyskusji.

Cenzura? Poważnie forum nie jest wyraźnie pro-prawicowe?? 

Już widzę, że mój post jest tam usunięty.

To się nazywa cenzura.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Mickey6 napisał:

Oczywiście nie wiem czemu.

Ja wiem. Ale teraz nie mogę powiedzieć. hehehe.

• Administratorzy
Godzinę temu, soundchaser napisał:

Wymień z nicków tych (Twoim zdaniem) trolii i zacytuj ich wpisy, które udowadniają Twoje oskarżenia.

Posikałem się ze śmiechu. 🤣

Chętnie poznam opinię obu stron na ten temat. Aktualnie jeszcze nikt nic nie napisał do mnei na PW. 

33 minuty temu, Mickey6 napisał:

Dlaczego w wątku o wojnie w Ukrainie, moderator może wychwalać orbana, a mój wpis na ten sam temat jest ukryty

1. Jeżeli widzi Pan wpisy swoje ukryte to znaczy że system zakwalifikował takowy do zatwierdzenia. Gdyby zaś ukrył to moderator to by Pan nie widział takowego wpisu nawet.

2. Nie wnikam co dzieje się w temacie i co piszą użytkownicy z rangą moderator. Moderator ma kategoryczny zakaz moralny i systemowo oceniania zgłoszeń z owego tematu w ktorym to bierze udział sam. Koniec kropka. Może jedynie ukryć wpis i o każdej takiej akcji administracja wie. 

11 minut temu, Mickey6 napisał:

Dopiszę jeszcze o niedawnej "przygodzie" mojej i kolegi @d-t-x w wątku, który został założony przez usera o bardzo krótkim stażu, którego łącznie kilkanaście postów (na forum audio) było tylko w Bocznicy i który to założył wątek, gdzie bardzo czytelnie podawał nieprawdziwe informacje na temat wojny w Ukrainie,

Owy temat widnieje nadal ?

Prosze o podanie linku lub zgłoszenie sprawy. 

36 minut temu, Mickey6 napisał:

Dlaczego w wątku o wojnie w Ukrainie, moderator może wychwalać orbana, a mój wpis na ten sam temat jest ukryty, mimo, że kilkukrotnie używałem identycznych słów i zwrotów w innych postach, które od razu się pojawiały mimo obecności modów w dyskusji.

Cenzura? Poważnie forum nie jest wyraźnie pro-prawicowe?? 

Już widzę, że mój post jest tam usunięty.

To się nazywa cenzura.

IMG_20220405_130535.thumb.jpg.163148a7a1242802fec8a447f71abeca.jpg

Słowo pisiorstwo itd Auto ukrywanie i do zatwierdzenia. System nie moderator.

Nawet wpisy administratora ktoś musi zatwierdzić w tym przypadku.

image.png

Nie używać takich sformułowań i tyle. Moderator nikomu nic nie zrobił w tym przypadku. :0

9 minut temu, Espectro napisał:

Jeżeli widzi Pan wpisy swoje ukryte to znaczy że system zakwalifikował takowy do zatwierdzenia. Gdyby zaś ukrył to moderator to by Pan nie widział takowego wpisu nawet.

Ten mój post najpierw był ukryty a potem został zdjęty.

11 minut temu, Espectro napisał:

Owy temat widnieje nadal ?

Prosze o podanie linku lub zgłoszenie sprawy. 

No zgłaszałem już dwa razy ale chętnie znowu:

16 minut temu, Espectro napisał:

Chętnie poznam opinię obu stron na ten temat.

Ja uważam, że nie ma tu żadnych ruskich trolli, czy agentów Kremla. To są wymysły tych, którzy piszą o tym, aby celowo wprowadzać ferment, szczuć, dzielić ludzi i zdobywać poklask u podobnie myślących.
Zauważ, że tego typu posty cieszą się największą popularnością.
Taka jest mentalność tych ludzi - oni muszą szczuć, mieć zawsze swoich wrogów. Wystarczy że ktoś wyrazi swoje zaniepokojenie, czy strach np. przed agresją Putina na Polskę i już jest "ruskim trollem", albo "pożytecznym idiotą".
To samo było w wątku covidowym - kto przeciw mistyfikacji zwanej pandemią - to szur, foliarz i płaskoziemiec.

Internet rządzi się swoimi prawami.

Edytowane przez soundchaser
52 minutes ago, Mickey6 said:

Dlaczego w wątku o wojnie w Ukrainie, moderator może wychwalać orbana, ...

Proszę o konkretny cytat wychwalający Orbana. Jak stawiać zarzuty, to chociaż udokumentowane...

7 minutes ago, Mickey6 said:

Ten mój post najpierw był ukryty a potem został zdjęty.

Został zdjęty przez innego moderatora, któremu widocznie nie spodobały się niekulturalne zwroty użyte w tym wpisie, które były zresztą powodem wrzucenia go przez automat do kolejki do zatwierdzania.

Mam też taką refleksję:

Na kraj Zełeńskiego napadł kraj putina i urządza w nim ludobójstwo;

jest też głowa państwa węgierskiego (a nie jakiś pismak czy urzędnik), orban, który od lat akcentuje przyjaźń i oddanie putinowi, ze wzajemnością;

w dniu odkrycia kolejnych faktów o ludobójstwie dokonanym przez rosjan w ukrainie, orban (głowa państwa a nie jakiś pismak czy urzędnik) wprost nazywa Zełeńskiego wrogiem i dalej, na każdy sposób, utrudnia pomoc Ukrainie; 

Ujmę to tak: Czy jest ok gdy funkcję Moderatora na jakimkolwiek forum pełni osoba, która swoimi wpisami stara się zmiękczyć postrzeganie działań orbana i jego popleczników?

5 minut temu, misiomor napisał:

Proszę o konkretny cytat wychwalający Orbana. Jak stawiać zarzuty, to chociaż udokumentowane...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 minut temu, Mickey6 napisał:

Ukryta Zawartość

Ale to nie jest wpis wychwalający Orbana, tylko nawiązanie do historycznej przyjaźni polsko-węgierskiej, która trwa od lat.
Chociaż pewnie teraz się skończy...podobnie jak przyjaźnie między innymi krajami. Do tego to wszystko zmierza - do skłócenia narodów.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, soundchaser napisał:

przyjaźni polsko-węgierskiej

Nie do końca jest jak piszesz. Przypomnij mi, kto na orbana głosował? Szwedzi z Ikea.

Edytowane przez Mickey6
40 minut temu, soundchaser napisał:

mistyfikacji zwanej pandemią

Genialne . Jeszcze Administracja i Moderacja potwierdzi , że pandemia to mistyfikacja i zamawiam pijawki .

p.s.  A ta wredna Niesie rechocze , że można sobie żyły podciąć i ta zabójcza szczepionka spłynie do kanalizy . Niedoczekanie !!!

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

1 minutę temu, MV2 napisał:

Genialne . Jeszcze Administracja i Moderacja potwierdzi , że pandemia to mistyfikacja i zamawiam pijawki .

Nie masz własnego rozumu? Moderacja musi Ci potwierdzać oczywistą oczywistość?
Jak nazwać to wszystko co się działo przez ostatnie 2 lata - te wszystkie lockdowny, maseczki, idiotyczne restrykcje, manipulację danymi, kwarantanny, śmieszne testy, paszporty covidowe, celowe ograniczanie ludziom dostępu do służby zdrowia, itp, itd...i jak ręką odjął - nagle tuż przed wojną pandemia zniknęła. Nie ma już maseczek, nie ma codziennego, nachalnego nawoływania do szczepień...nie ma nic. Nagle wszystko się "cofło".

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Nagle wszystko się "cofło

Tak się cofło, że od wczoraj mój brat, jego syn i baba, a także dwóch moich pracowników - jak raz mają covida.

W związku z czym ja też pieprzę to wszystko i zrobiłem sobie święto państwowe.

17 godzin temu, soundchaser napisał:

Tak .

17 godzin temu, soundchaser napisał:

Jestem tylko mały kotek . Rozumek mam malutki . Umiem tylko gryźć i drapać , dlatego liczę na potwierdzenie Administracji , że cała ta pandemia to "mistyfikacja" . Dotarło ?

6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tak się cofło, że od wczoraj mój brat, jego syn i baba, a także dwóch moich pracowników - jak raz mają covida.

Covid się nie cofnął. Był i będzie, tak jak do tej pory była grypa. "Cofła" się cała ta szopka i cyrk, którego świadkami byliśmy przez 2 lata.

12 minut temu, soundchaser napisał:

Jestem tylko mały kotek . Rozumek mam malutki . Umiem tylko gryźć i drapać , dlatego liczę na potwierdzenie Administracji , że cała ta pandemia to "mistyfikacja" . Dotarło ?

40 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

No i właśnie w tym rzecz, że statystyki bez zmian, a cofły się rządy ze wszystkimi prawie obostrzeniami. Cofło się przy okazji kilku userów.

Zdrowia!

Edytowane przez szymon1977

Gość

(Konto usunięte)
Covid się nie cofnął. Był i będzie, tak jak do tej pory była grypa. "Cofła" się cała ta szopka i cyrk, którego świadkami byliśmy przez 2 lata.
Umknęły Ci szczepienia.

a65dfec5715ba17bf9901f877fda2e0f.jpg
https://coronavirus.data.gov.uk/

Szczepienia nie mogły nikomu umknąć

Sorry, myślałem że  jestem w temacie o covidzie 😆

Edytowane przez costa brava
5 godzin temu, costa brava napisał:

Szczepienia nie mogły nikomu umknąć...

...można za to było umknąć szczepieniom.

-----

10 godzin temu, Espectro napisał:

Chętnie poznam opinię obu stron na ten temat.

Oto moja opinia: proponuję bana na tydzień dla wszystkich, co zamiast pisać na temat, trolują forum posądzaniem innych o "ruską agenturę" - od tego jest funkcja "Zgłoś" a nie publiczna dyskusja. Proponuję też dodać słowa "agent", "szpieg" itd itp do bazy słówek wymagających zatwierdzenia.

Edytowane przez szymon1977

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.