Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
25 minut temu, Espectro napisał:

na bocznicy, gdyż pozwalamy na trochę bardziej wulgarną i zażartą rozmowę w tematach niż w tematach AS.

jakoś nie mogę się z tym zgodzić 🙂

to nie reklamacja tylko przykład wpisu za który dostaje się ostrzeżenie

obraz.thumb.png.dc274c4eaa5550825b25ad41128dcb7d.png

• Administratorzy
30 minut temu, Espectro napisał:

Wiele wyjątków od reguły jest na bocznicy, gdyż pozwalamy na trochę bardziej wulgarną i zażartą rozmowę w tematach niż w tematach AS. (głównie Polityka i pochodne gdyby trzymać sie zasady 90% wpisów leci z punktami i banami) 

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

jakoś nie mogę się z tym zgodzić 🙂

to nie reklamacja tylko przykład wpisu za który dostaje się ostrzeżenie

obraz.thumb.png.dc274c4eaa5550825b25ad41128dcb7d.png

Atak personalny.  

Ale możemy o tym porozmawiać na pw. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
1 minutę temu, slawek.xm napisał:

nie mam ochoty, sorry

Wskazuje Pan atak personalny i twierdzi że zostały punkty wlepione bezpodstawnie.

Z czym się nie zgadzam. 

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Espectro napisał:

Wskazuje Pan atak personalny i twierdzi że zostały punkty wlepione bezpodstawnie.

Z czym się nie zgadzam. 

to mamy w tym względzie różne zdanie 🙂

ale tylko tyle

dla mnie jasne jest , że interpretacja nakladającego ostrzeżenie była podyktowana uzasadnieniem zglaszającego i mógł on poczuć się urażony

dla mnie to ostrzeżenie jest motywacją do znalezienia jeszcze bardziej zawiłych konstrukcji logicznych  dla określenia bezpodstawnych opinii powstałych w oparach absurdu

poza tym nie lubię gościa do którego pisałem i być może moja niechęć wzięła górę nad samodyscypliną 🙂

• Administratorzy
Teraz, slawek.xm napisał:

to mamy w tym względzie różne zdanie 🙂

ale tylko tyle

dla mnie jasne jest , że interpretacja nakladającego ostrzeżenie była podyktowana uzasadnieniem zglaszającego i mógł on poczuć się urażony

dla mnie to ostrzeżenie jest motywacją do znalezienia jeszcze bardziej zawiłych konstrukcji logicznych  dla określenia bezpodstawnych opinii powstałych w oparach absurdu

poza tym nie lubię gościa do którego pisałem i być może moja niechęć wzięła górę nad samodyscypliną 🙂

Można zawsze dodać taką osobę do ignorowanych.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Espectro napisał:

Można zawsze dodać taką osobę do ignorowanych.

to prawda , ale ilość pozbawionych sensu i logiki wpisów tego użytkownika oraz jego widzenie otaczającej nas rzeczywistości ... w postaci równoległej niemalże jest ciekawym studium charakteru całościowego spojrzenia na sprawy spoleczno -światopoglądowe

poza tym bardzo rzadko zdarza się , że któryś z wpisów na tyle podniesie mi ciśnienie bym zareagował niezbyt racjonalnie 🙂

• Administratorzy
3 minuty temu, slawek.xm napisał:

to prawda , ale ilość pozbawionych sensu i logiki wpisów tego użytkownika oraz jego widzenie otaczającej nas rzeczywistości

Szczerze mówiąc to na swoim podwórku mam wielu takich, ale nie koniecznie chodzę do nich i mówię że są debilami lub głąbami. Każdy ma inny punkt widzenia i nie ma nigdy jednego słusznego i poprawnego.

Ludzie swe przekonania definiują na podstawie bagażu doświadczeń i wielu często zasłyszanych teorii które sobie przypodobują. Temat jak rzeka, choć wielu najzwyklej w świecie powie "głupek" bo ma inne zdanie niż ja lub zrobił inaczej niz ja bym zrobił. 

Godzinę temu, Espectro napisał:

w świecie powie "głupek" bo ma inne zdanie niż ja lub zrobił inaczej niz ja bym zrobił. 

Głupek to jak nic atak personalny, ale powiedzenie komuś, ze pieprzy bez sensu już nie. Chyba, ze wszystkie niemiłe posty uznamy za atak personalny...

Zbyt duża możliwość interpretacji postów, prowadzi często do nadinterpretacji, a ta budzi sprzeciw, słuszny moim zdanie. Moderator nie jest w stanie przesledzić sumiennie każdej rozmowy, wczuć się w piszących i jak tylko zaczyna interpretować/domyslac sie co autor miał na mysli, prowadzi to często do krzywdzących ocen (i nie istotne jest jakimi to punktami jest okraszone, liczy sie sama ocena) Powtarzam to jak mantrę, ale dlatego, ze w to wierzę 🙂

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

19 godzin temu, soundchaser napisał:

Greka udajesz? Prawie w każdym wpisie to robisz. Tam gdzie proponowałem Ci czopek na uspokojenie zacytowałem chyba z 5 Twoich obraźliwych insynuacji, bodajże pod adresem Zyzola, tylko z jednego Twojego wpisu. Moderator musiał to widzieć, tak samo jak widzi co wyprawiasz od początku tej wojny.
Dlatego pytam - też dostajesz punkty za te obelżywe teksty, czy nie?
Jeśli tak, to OK, tylko dziwi mnie, że ciągle piszesz, bo powinieneś szybciutko uzbierać limit 10 pkt. 

Pytanie do Espectro - czy moderacja podejmuje działania tylko na podstawie "donosów", cz sama z siebie też potrafi nagradzać za tego typu teksty o ruskich trollach, czy pożytecznych idiotach jeśli je widzi, a widzieć przecież musi, bo są na każdej stronie wątku?

Weź pod uwagę oczywisty fakt, że to co Tobie wydaje się brednią, niekoniecznie nią naprawdę jest.

Może byś się sobą zajął a nie Zyzolem, to uprościło by sprawę.

Bo w tej sprawie udajesz Greka z nieludzkim wręcz uporem. Ja ci podaję odnośniki do różnych fachowych stron, w tym do urzędowych, a ty nic. Nie jesteś w stanie się z tym zapoznać? |No to o co i do kogo pretensje???

Powtarzam - masz klapki na oczach i próbujesz zakładać je innym.

Dla mnie EOT, bo ile razy mogę tłumaczyć to samo.

Aha - na temat serii cytatów podsumowujących jednoznacznie propagandową działalność co poniektórych nie potrafiłeś się wypowiedzieć. Zamiast tego skarżysz się tutaj. Ale czego ta skarga dotyczy - nie zrozumienia moich wpisów???

Jestem Europejczykiem.

Ja piszę o czym innym, a Ty próbujesz jak zwykle nawijać mi makaron na uszy.
Nie ma żadnego uzasadnienia Twoich reakcji w wątkach politycznych, związanych z nazywaniem innych ruskimi trollami i agentami kremla, wg. Twojego "widzi mi się".
To właśnie świadczy o tym, że Tobie klapki na oczach utrudniają trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość.

Koniec dyskusji.

W dniu 17.08.2022 o 15:36, soundchaser napisał:

Dostałem 2 punkty karne za rzekomy

U, łagodny wymiar kary

Ja za napisanie "Straszne podenerwowanie wśród prymitywnych pisowców", oprócz punktów dostałem jeszcze tygodniowego bana.😀

Serce mi pęka i łzy zalewają klawiaturę , jak ta Moderacja gnębi poczciwych userów . Zgroza !!! .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

28 minut temu, MV2 napisał:

Serce mi pęka i łzy zalewają klawiaturę , jak ta Moderacja gnębi poczciwych userów . Zgroza !!! .

Tu bym się tak nie zachwycał ;-).

Abstrahując od różnych dziwnych decyzji moderacji muszę jednak zauważyć i odnotować pewien postęp.

Kiedyś kompletnie nie dostrzegano zjawiska tzw. "agentów wpływu", zwykłej agentury oraz systematycznych działań propagandowych. Po napaści na Ukrainę albo moderacja zmieniła optykę, albo się dokształciła.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

I moderacja nie czyta każdego tematu.

Akurat "te", nie tylko czyta, ale i często bierze w nich aktywny udział.
A że punkty przywali "kolega", to sorry Espectro, ale to widać. Serio.
46 minut temu, Jaro_747 napisał:

Po napaści na Ukrainę albo moderacja zmieniła optykę, albo się dokształciła.

Wymaga to pewnego wysiłku . Poza rozpatrywaniem zgłoszeń można poczytać wątki - nie wszystkie , ale akurat te "na topie" [wiadomo które] .. Pisałem już - Forum AS nie składa się tylko z wpisów zgłoszonych . Warto poczytać . Polecam , Moderacji tez .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Gość

(Konto usunięte)

Moderator (...) zaczyna interpretować/domyslac sie co autor miał na mysli

Na zasadzie "A co poeta miał na myśli?", co prowadzi do nadinterpretacji.

A w innych przypadkach, do czepiania się słówek.

oprócz punktów dostałem jeszcze tygodniowego bana.

W ogóle się nie znasz, wszak bany przyznaje "automat" :D
46 minut temu, tomek4 napisał:

W ogóle się nie znasz, wszak bany przyznaje "automat" 😄

Tak, wiem, już mi opowiedziano tę bajkę, w regulaminie moderacji też tak jest napisane.😀

Zostałem  upomniany za użycie zwrotu jehowita.

to definicja ze słownika PWN:

"jehowita «członek grupy wyznaniowej, powstałej w 1872 r. w Stanach Zjednoczonych, wierzący w powtórne przyjście Chrystusa»

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sugeruje Pan, ze PWN obraża jehowitów?

Proszę mi nie imputować, ze kogoś obrażam. Rozumiem, ze jeżeli ja zasygnalizuje, ze mnie coś obraża co niekoniecznie jest uznane za obraźliwe to również Pan usunie ten post.

Dziękuję

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

40 minut temu, Jacchusia napisał:

Zostałem  upomniany za użycie zwrotu jehowita.

to definicja ze słownika PWN:

"jehowita «członek grupy wyznaniowej, powstałej w 1872 r. w Stanach Zjednoczonych, wierzący w powtórne przyjście Chrystusa»

Ukryta Zawartość

Sugeruje Pan, ze PWN obraża jehowitów?

Proszę mi nie imputować, ze kogoś obrażam. Rozumiem, ze jeżeli ja zasygnalizuje, ze mnie coś obraża co niekoniecznie jest uznane za obraźliwe to również Pan usunie ten post.

Dziękuję

I bardzo słusznie,  gdyż nie wszyscy,  którym zwymyślasz od  świadków Jehowy , " jehowitów ", bądź "kociorzy " de facto nimi są !

Poza tym ŚJ , podobnie jak i  katolicy również mają swoje uczucia religijne. 

Ja na ten przykład czułbym się wielce urażony  ,  gdyby ktoś mnie nazwał katolikiem ,  rycerzem Maryji , muzułmaninem lub szintoistą i nie ze względu na użyty zwrot , ale  z racji tego , iż to by uragało moim przekonaniom i wierzeniom .

Ukryta Zawartość

Piotr

1 godzinę temu, Jacchusia napisał:

Zostałem  upomniany za użycie zwrotu jehowita

i dobrze bo taki zwrot jest powszechnie stosowany w Polsce w konkretnym celu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Godzinę temu, cir napisał:

Podobnie jak ruski/russki troll, agent kremla, pożyteczny idiota, cuchnąca onuca.
To tylko wynika z braku znajomości tematu i nadgorliwego/chorobliwego szukania internetowych wrogów.

Edytowane przez soundchaser
1 godzinę temu, cir napisał:

Nasi katoliccy fanatycy religijni od kiedy pamiętam wyrażają się pogardliwie o Świadkach Jehowy prowadząc przeciwko nim swego rodzaju krucjatę.

Jak widzę Jacchusia udaje, że nie wie o co chodzi.

Ten wyżej to samo - udaje że nie rozumie w czym problem, w dodatku mataczy.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
6 godzin temu, tomek4 napisał:

Akurat "te", nie tylko czyta, ale i często bierze w nich aktywny udział.
A że punkty przywali "kolega", to sorry Espectro, ale to widać. Serio.

Jak przywali jak moderator biorący udział w temacie nie ma fizycznie możliwości wlepienia punktów. 

5 godzin temu, Jacchusia napisał:

...jeżeli ja zasygnalizuje, ze mnie coś obraża co niekoniecznie jest uznane za...

Czy wypowiedź jest obraźliwa ocenia się nie po czyimś subiektywnym poczuciu, a po obiektywnym znaczeniu użytego zwrotu. No i jakby się nie starać słowo "jehowita" nie jest zwrotem obraźliwym, potocznym ale nie obraźliwym...  no chyba, że świadek Jehowy czuje się obrażony byciem świadkiem Jehowy.

5 godzin temu, Jacchusia napisał:

jeżeli ja zasygnalizuje, ze mnie coś obraża co niekoniecznie jest uznane za obraźliwe to...

...to nic, w teorii oczywiście bo w praktyce bywało tu różnie: jednym obelgi przechodzą, drugim zabrania się zwrotów grzecznościowych.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

słowo "jehowita" nie jest zwrotem obraźliwym, potocznym ale nie obraźliwym... 

Deja vu.....przecież to już tu jakiś czas temu było rozstrzygnięte.....dalej mają z tym problemy.  😉

11 godzin temu, soundchaser napisał:

To tylko wynika z braku znajomości tematu i nadgorliwego/chorobliwego szukania internetowych wrogów.

A to to oni potrafią....a "nasi katoliccy fanatycy religijni" w tym temacie nikogo już nie razi  🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

9 godzin temu, szymon1977 napisał:

...to nic, w teorii oczywiście bo w praktyce bywało tu różnie: jednym obelgi przechodzą, drugim zabrania się zwrotów grzecznościowych.

Jak np. "Proszę Księdza"?

Jestem Europejczykiem.

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

udaje że nie rozumie w czym problem

Oświeć nas Jaro w czym jest problem. Tobie wydaje się, że masz misję wyłapywania na forum ruskich trolli i agentów kremla. Pomijam fakt, że Twoja chorobliwa obsesja jest po prostu śmieszna, bo tutaj nie ma takich osób, tylko Ty je sobie wymyślasz jedynie po to, by istnieć, gwiazdorzyć, zdobywać punkciki od klakierów i popisywać się swoją niewątpliwą inteligencją skierowaną na permanentne ubliżanie i obrażanie adwersarzy.
Wytłumacz na zatem, założywszy jednak, że te trolle tutaj są - w jaki sposób one mają niby przyczyniać się do wspomagania Ruskich w tej inwazji i w jaki sposób szkodzić Ukrainie? Samym pisaniem o zagrożeniach ze strony Rosjan? Myślisz, że Putin i jego otoczenie czytają bocznicę na Audiostereo i jest ona dla niego inspiracją w kreowaniu dalszej wojny na podstawie wpisów rzekomych trolli?

Chłopie - zdejmij te klapki z oczu, zacznij myśleć i przede wszystkim skończ z tą dziecinadą.

Moderację proszę o nieusuwanie tego wpisu.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Twoja chorobliwa obsesja jest po prostu śmieszna, bo tutaj nie ma takich osób, tylko Ty je sobie wymyślasz jedynie po to, by istnieć, gwiazdorzyć, zdobywać punkciki od klakierów i popisywać się swoją niewątpliwą inteligencją skierowaną na permanentne ubliżanie i obrażanie adwersarzy.

wyjątkowo trafna opinia.....czytam dalej   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.