Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, Espectro napisał:

Raczej jasno wskazał Pan, kto jest "idiotą" ...

Drogi Panie Moderatorze!

Dla jednych jasno, dla innych mniej jasno.

O ile dobrze rozumiem rolę moderacji to ma pilnować przestrzegania regulaminu, a nie zajmować się tropieniem nieprawomyślności i wchodzeniem do cudzej głowy celem interpretowania czyichś myśli.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
10 godzin temu, MV2 napisał:

O ja niewdzięczny . Jeszcze za te 6 dni extra wdzięczny jestem niezmiernie . Pozdrawiam .

Proszę się uspokoić bo faktycznie wlepię 7 dni a tutaj perma za pisanie bzdetów. 

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Drogi Panie Moderatorze!

Dla jednych jasno, dla innych mniej jasno.

O ile dobrze rozumiem rolę moderacji to ma pilnować przestrzegania regulaminu, a nie zajmować się tropieniem nieprawomyślności i wchodzeniem do cudzej głowy celem interpretowania czyichś myśli.

Ale o czym Pan tutaj rozmawia ? 

21 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Mam zasadnicze putanie do moderacji.

Obraźliwe zachowanie (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 1-2 pkt

"Ograniczenia

Przyznano punktów: 1 , wygasają 01.12.2022 10:10

Informacja dla użytkownika

Prymitywne pisowskie pieprzenie dla idiotów."

Kogo tu niby konkretnie obraziłem???

Przecież nie piszę, że ktoś jest idiotą, nawet nie odnoszę się do nikogo konkretnie.

Nie oceniam osoby, ani nawet jakiejś grupy, oceniam jedynie sposób wypowiedzi.

Czyżby teraz już nawet pisowska bełkotliwa pisowska propaganda nie podlegała krytycznej ocenie??? Polityczna cenzura na forum?

Odpowiedziałem Panu na ten wpis powyżej na co Pan określił, iż nie obraził nikogo i nawet nie wskazał kogo nazwał idiotą.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Godzinę temu, Espectro napisał:

Proszę się uspokoić bo faktycznie wlepię 7 dni a tutaj perma za pisanie bzdetów. 

Po poprawce wygasają 01.12.22 . [nie będę tu wklejał tych obraźliwych wulgaryzmów] ... Kolejny raz traktuje mnie Pan , jak śmiecia , bo ktoś spartaczył swoje obowiązki .

Cała ta akcja , to jedna wielka groteska . Wielce szanowanemu Użytkownikowi+ nie spodobał się wpis , więc wielce szanowany Moderator włączył się do akcji .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

11 godzin temu, Espectro napisał:

I sprawa raczej jest prosta.

Dla mnie owszem. A co na ten temat ENCENC - Polskie Encyklopedie Humanistyczne? Polecam całość

Ukryta Zawartość

a tu ciekawy fragment

Istota argumentów ad personam

Wypowiedzi ad personam często nie stanowią argumentacji we właściwym sensie. Wiele z nich wskazuje na negatywne cechy przeciwnika, wymienia je – ale nie zawiera przy tym żadnej konkluzji. Ponadto ich celem często nie jest rozwijanie dyskusji (w tym nawet w sposób nielojalny, podstępny) – ale bezpośredni, raptowny wpływ psychologiczny połączony z porzuceniem właściwego tematu sporu. Zalicza się je więc do tzw. posunięć niekonstruktywnych w dyskusji. Wiele ataków personalnych całkowicie pomija samą istotę dyskutowanego problemu, w żaden sposób się do niego nie odnosi. Przybierają one formę bezpośredniego obrażania przeciwników,  stanowiąc nie tylko naruszenie zasad racjonalnej dyskusji, ale także naruszenie reguł obyczajowych. Mogą także stanowić szyderstwa, wyśmiewanie się z oponenta (argumentum ad ridiculum).

Bezpośrednie ataki osobiste to argumenty ad personam w sensie ścisłym. Istnieją jednak sytuacje, w których personalne odniesienie się do dyskutanta ma wartość merytoryczną – związek między osobą dyskutanta a problemem jest istotny i nie da się go racjonalnie pominąć rozpatrując dany problem.

Ale do sedna. Jeśli ktoś sugeruje, że "Regulamin mnie złamie", to mam prawo napisać kogo złamie i dlaczego mnie nie.

11 godzin temu, Espectro napisał:

pisanie "jesteś burak"

Ja tak nie pisałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
25 minut temu, MV2 napisał:

Po poprawce wygasają 01.12.22 . [nie będę tu wklejał tych obraźliwych wulgaryzmów] ... Kolejny raz traktuje mnie Pan , jak śmiecia , bo ktoś spartaczył swoje obowiązki .

Cała ta akcja , to jedna wielka groteska . Wielce szanowanemu Użytkownikowi+ nie spodobał się wpis , więc wielce szanowany Moderator włączył się do akcji .

Screenshot 2022-11-01 at 13-31-30 Wyświetl szczegóły ostrzeżenia - Audiostereo.pl.png

image.png

Ale o czym mowa ? Ja nei widzę takowego u Pana na koncie.

26 minut temu, MV2 napisał:

To napisze Pan że się odwołuje od tego a nie trolluje w temacie. 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Ale o czym mowa ? Ja nei widzę takowego u Pana na koncie.

Ok . Ja widzę to :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

W dniu 31.10.2022 o 21:05, slawek.xm napisał:
W dniu 31.10.2022 o 21:01, szymon1977 napisał:

Odpuść sobie te próby przeinaczania rzeczywistości.

spoko dałem ci tylko  przykład poprawnej interpretacji regulaminu

W zgłoszeniu jest "atak personalny/ wypowiedzi prowokacyjne"
To drugie daje bardzo szerokie pole interpretacji.....sam (na szczęście dość dawno temu) tego doświadczyłem to wiem.   😉

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

29 minut temu, Maju napisał:

W zgłoszeniu jest "atak personalny/ wypowiedzi prowokacyjne"
To drugie daje bardzo szerokie pole interpretacji...

Na szczęście moderetarów, którzy za "wypowiedzi prowokacyjne" uznawali przedstawienie odmiennego niż ich zdania już nie ma. Dzisiejsza moderacja stara się być obiektywna i sprawiedliwa, więc nie ma co kręcić afery z dawnych zdarzeń.

Ostatnie w kwestii "buraka": nieodpowiedni język przyjmę uczciwie i z honorem, ale ataku personalnego w moim wpisie nie było.

Edytowane przez szymon1977

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

moderetarów, którzy za "wypowiedzi prowokacyjne" uznawali przedstawienie odmiennego niż ich zdania już nie ma

Z opisu wnioskuję że mamy bardzo podobne doświadczenia z byłym.....bynajmniej nie chodzi o tych dwóch wcześniejszych, najczęściej wymienianych.   :))

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Dzisiejsza moderacja stara się być obiektywna i sprawiedliwa, więc nie ma co kręcić afery z dawnych zdarzeń.

Tego się trzymajmy, kończę na tym....ale pewnie wiesz ilu jest takich którzy twierdzą coś kompletnie innego.  😉

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

2 godziny temu, Espectro napisał:

Odpowiedziałem Panu na ten wpis powyżej na co Pan określił, iż nie obraził nikogo i nawet nie wskazał kogo nazwał idiotą.

Fortel znany od dawna. Niektórym wydaje się, że jak w zawoalowany sposób przemycą to, co chcą przemycić to są w zgodzie z regulaminem.

• Administratorzy
Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Ostatnie w kwestii "buraka": nieodpowiedni język przyjmę uczciwie i z honorem, ale ataku personalnego w moim wpisie nie było.

To przedostatnie z mojej strony. Nazwanie kogoś burakiem to atak personalny na jego osobę i nie wazne czy jest to nieodpowiedni język i czy wypowiedzi prowokacyjne ale sens wpis jest ten sam. W panelu moderacyjnym moderator musi wybrać jedno z kilku które pasują a punkty ustala według przewinienia  1-3.

11 minut temu, soundchaser napisał:

Fortel znany od dawna. Niektórym wydaje się, że jak w zawoalowany sposób przemycą to, co chcą przemycić to są w zgodzie z regulaminem.

+1. 

Tylko że bicie piany o coś co nie stanowi problemu w społeczeństwie i na forum to zaśmiecanie tematu. 😞 

Które warzywo za tym jest dopuszczalne a może jakiś owoc?

Winogronku Ty brzmi pozytywnie ale jak określi się kolor znów zaczną się awantury 😉 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, ASURA napisał:

Kartofel, kartoflak, cebulion . No nie wiem.

Edytowane przez Wojtek 1959
2 godziny temu, ASURA napisał:

Które warzywo za tym jest dopuszczalne a może jakiś owoc

Brzoskwinka nie, bo mogłoby to nieść podtekst seksualny...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Espectro napisał:

Nazwanie kogoś burakiem to atak personalny na jego osobę...

Tak, ale ja nikogo nie nazwałem burakiem.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Ale tak pomyślałeś😉

3 godziny temu, Espectro napisał:

W panelu moderacyjnym moderator musi wybrać jedno z kilku które pasują.. 

Oby właściwe.

• Administratorzy
3 godziny temu, ASURA napisał:

Winogronku Ty brzmi pozytywnie ale jak określi się kolor znów zaczną się awantury 😉 

Może Pan sobie wybrać. Ale jeżeli będzie obraxliwe to punkty sie naliczą na koncie.

23 minuty temu, szymon1977 napisał:

A kto powiedział że Pan tak nazwał ? Brał Pan udział w dyskusji na ten temat to odpowiedziałem Panu.

9 minut temu, Espectro napisał:

Może Pan sobie wybrać. Ale jeżeli będzie obraxliwe to punkty sie naliczą na koncie.

Zgodnie z Unijną dyrektywą prosty bananie powinno być dopuszczalne 😉

• Administratorzy
1 minutę temu, ASURA napisał:

Zgodnie z Unijną dyrektywą prosty bananie powinno być dopuszczalne 😉

Jak Pan lubi. 🙂 

ps. tematy od memów i żartów są na bocznicy. 🙂 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Jak Pan lubi. 🙂 

ps. tematy od memów i żartów są na bocznicy. 🙂 

Trochę TU smutno było, już nie psocę

Miłego dnia

• Administratorzy
Teraz, ASURA napisał:

Trochę TU smutno było, już nie psocę

Miłego dnia

Lepiej smutnawo niż naśmiecone. 🙂 

Miłego

18 minut temu, Espectro napisał:

A kto powiedział że Pan tak nazwał ?

No cóż, tak wynikało z posądzenienie mnie o "atak personalny", stąd i próba wyjaśnienia.

20 minut temu, Espectro napisał:

Brał Pan udział w dyskusji na ten temat to odpowiedziałem Panu.

Ok.

Od dłuższego czasu, przy logowaniu się na Bocznicę, widzę następujący komunikat:

"Przepraszamy, wystąpił problem

Coś poszło nie tak. Proszę spróbować ponownie.

Kod błędu: 2S119/1".

Jednocześnie jestem zalogowany, ale nie na Bocznicy, tylko na stronie startowej Audiostereo.

Dlaczego tak się dzieje?

10 godzin temu, Espectro napisał:

Ale o czym Pan tutaj rozmawia ? 

Nikogo nie nazwałem idiotą, przecież to wprost wynika z moich słów.

Kolejny raz potwierdza się istnienie zasadniczej bariery poznawczej miedzy Szanownym Panem a między innymi mną (ale nie tylko). Nie rozumie Szanowny Pan prostych wypowiedzi a wikła się w analizowanie cudzych myśli i intencji. Proponuje najpierw opanować to pierwsze a wszystkim będzie się żyło łatwiej.

Żeby nie było kolejnych problemów ze zrozumieniem - moderator nie ma być prorokiem tylko cieciem który pilnuje porządku i od czasu do czasu posprząta. I żeby nie było kolejnych problemów - cieć to praca potrzebna a nieudanych proroków mamy na pęczki.

Serdecznie pozdrawiam i dedykuję słowa Goethego - "Ograniczenie czyni mistrza".

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
2 godziny temu, Zyzol napisał:

Od dłuższego czasu, przy logowaniu się na Bocznicę, widzę następujący komunikat:

"Przepraszamy, wystąpił problem

Coś poszło nie tak. Proszę spróbować ponownie.

Kod błędu: 2S119/1".

Jednocześnie jestem zalogowany, ale nie na Bocznicy, tylko na stronie startowej Audiostereo.

Dlaczego tak się dzieje?

Hmm w momencie przechodzenie na bocznicę ? jest komunikat o zalogowaniu ? 

41 minut temu, Espectro napisał:

Hmm w momencie przechodzenie na bocznicę ? jest komunikat o zalogowaniu ? 

Próbuję zalogować się bezpośrednio na Bocznicę. Wówczas zostaję zalogowany na stronę startową Audiostereo i widzę ten komunikat. Dopiero z poziomu strony startowej wchodzę bez problemu na Bocznicę.

Dodam jeszcze, że mam wyraźne spowolnienie działania stron na Bocznicy. Temat otwiera mi się w kilkanaście do kilkudziesięciu sekund po wybraniu.

Podobnie jest w innych zakładkach i przy przechodzeniu między nimi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.