Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa Wszechświata

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie opószczam ten wątek. Zwracam tylko uwagę, źe Fox nie był założycielem wątku o Kościele z którego mój wpis został usunięty. Ponieważ moje wpisy są nie na temat załóżę więc nowy wątek.

ale spróbuj popracować nad ortografią

aż oczy bolą...

Dziękuję, Artonowi, że przeniósł ufoków do swojego wątku!

Co jeszcze możemy powiedzieć o Wszechświecie? Od kilkunastu lat zgłębiam ten problem i coraz bardziej jestem przekonany do koncepcji, która głosi, że wszystko istnieje od zawsze.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To oczywiste, gdyż istnieje tylko jeden Wszechświat, w którym wszystko się zawiera.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość A&T

(Konto usunięte)

Że co, jezdem ufokiem??

Z punktu widzenia wszechświata żyjesz w kosmosie. Czyli jesteś kosmitą. Tak czy nie? Może tylko bardziej ograniczonym w swej świadomości. Ale w tym Wszechświecie każdy jest na swoim stopniu rozwoju. To jest jedna z jego cech.

Że co, jezdem ufokiem??

Zdziwiony?

Co jeszcze możemy powiedzieć o Wszechświecie? Od kilkunastu lat zgłębiam ten problem i coraz bardziej jestem przekonany do koncepcji, która głosi, że wszystko istnieje od zawsze.

Wszechświat w którym sobie mieszkamy nie istnieje od zawsze. Od zawsze może istnieć hipotetyczny wieloświat w którym to "od czasu do czasu" dzięki kwantowej fluktuacji spontanicznie bąbluje kolejny kosmos który:

1. po chwili zapada się w sobie i znika;

2. rozszerza się zbyt szybko i nie formuje się materia;

3. jest w sam raz ale ma parametry bez sensu i nie ma w nim życia;

4. jest w sam raz i na dodatek ma parametry które mogą podtrzymywać życie;

5. i pewnie jeszcze parę innych możliwości ;)

Prawdopodobnie całkowita energia wszechświata wynosi zero:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Czyli wszechświaty są za darmo, z niczego, nikt ich nie stwarza, są totalnie wirtualne....

Jest kilka rodzajów nieskończoności, np. liczb pierwszych jest mniej niż naturalnych ale nadal jest ich nieskończoność. Na tej samej zasadzie liczba wszechświatów w których może istnieć życie jest również nieskończona aczkolwiek zapewne jest ich zdecydowanie mniej niż tych gdzie jest tylko chaos i cząsteczki pędzą sobie z prędkością światła.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...

To jest ciekawsze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 11 miesięcy później...

Jeżeli jednemu nieukowi z drugim nie chce się ogarnąć tematu badań, albo zwyczajnie przerasta to ich możliwości to nie wina naukowców.

Jestem Europejczykiem.

Akurat ten artykuł jest wyjątkowo dziadowski, radzę zajrzeć do czegoś lepszego, np.

Ukryta Zawartość

Przy okazji jest tam sporo linków do artykułów o ostatnich misjach NASA.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Kolega sam sobie tłumaczył, czy korzystał z Google? Pytam bo mnie coś sie to tłumaczenie nie bardzo zgadza. Co do reszty to zaglądam do Wikipedii i co widzę:

"W sierpniu 2012 roku Voyager 1, jako pierwsza sonda wykonana przez człowieka, przekroczył heliopauzę i znalazł się w przestrzeni międzygwiezdnej", przy czym żeby nie było durnowatych uwag na temat Wikipedii link prowadzi do stron NASA:

Ukryta Zawartość

W związku z tym radzę Szanownemu Koledze zwrócić uwagę naukowcom z NASA że błądzą.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.