Skocz do zawartości
IGNORED

Czy globalny konflikt nuklearny jest możliwy?

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Głosił WIARĘ, jak słusznie zauważasz, a nie uprawiał polityki.

Wiara może być uniwersalna.

Uniwersalnej polityki nie ma.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ale co jest w tym złego aby wszystkie narody lubiły się?

Chrześcijaństwo głosi to samo i to ci nie przeszkadza.

Ale co jest w tym złego aby wszystkie narody lubiły się?

Chrześcijaństwo głosi to samo i to ci nie przeszkadza.

Religia (nie tylko chrześcijańska) głosi miłość i braterstwo między ludźmi a nie narodami.

Tobie się pomyliło 12 Apostołów z Kominternem.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Pawka Morozow, widzę, wiecznie żywy...

A wybanowałem, bo nie lubię "inaczej myślących" (swoją drogą - genialne określenie, dokąd nas ta poprawność polityczna prowadzi...).

Wolę MYŚLĄCYCH.

I ci zostali w wątku.

"Myślący inaczej", jak "sprawni inaczej" - mają swoje osobne igrzyska. :)

Cenię Wojciecha wypowiedzi i jego klimat, ale powyższym tekstem rozbawiłeś mnie na maxa! Alejaja!

Nie tylko broń jądrowa ale też AIDS, socjalizm, ebola, dżuma...

Socjalizm, ebola i dżuma - to czeka US, jak się lud nie obudzi!... A nie obudzi się, bo jest już prawie, że zaprogramowany. Jedynie w Texasie nadzieja! Sorry za offtop!

Parker's Mood

Jak tak dalej pójdzie to będą osobne igrzyska dla prawicowców i lewicowców.Już widzę nawet niektóre konkurencje np.dla prawicy plucie na odległość a dla lewicy rzut krucyfiksem.Tylko co mają zrobić centryści?

MarkN

Jestem przekonany,że w Skandynawii lepiej by Ci się żyło niż w USA.Nie mówiąc o Irlandii.

Jestem przekonany,że w Skandynawii lepiej by Ci się żyło niż w USA.Nie mówiąc o Irlandii.

Mieszkałem w Szwecji jakiś czas i o ile turystycznie Skandynawia jest świetna, o tyle mieszkania tam sobie nie wyobrażam. To jest kraj piorący mózgi, zwłaszcza dzieciom w szkołach - a rodzic nie ma nic do gadania, bo jakby pisnął, zaraz pracownicy socjalni odbiorą mu dziecko. I potem widzimy kretynów jeżdżących na rowerach i dorabiających się reumatyzmu w marznącym deszczu, bo władza powiedziała że samochody są be. O sprawach obyczajowych lepiej w ogóle nie wspominać.

Mieszkałem w Szwecji jakiś czas i o ile turystycznie Skandynawia jest świetna, o tyle mieszkania tam sobie nie wyobrażam. To jest kraj piorący mózgi, zwłaszcza dzieciom w szkołach - a rodzic nie ma nic do gadania, bo jakby pisnął, zaraz pracownicy socjalni odbiorą mu dziecko. I potem widzimy kretynów jeżdżących na rowerach i dorabiających się reumatyzmu w marznącym deszczu, bo władza powiedziała że samochody są be. O sprawach obyczajowych lepiej w ogóle nie wspominać.

Czemu? Wal! Bardzom ciekaw szwedzkich ploteczek. :)

Zgadzam się,że zwiedzać Skandynawię - OK ale mieszkać tam: never! :)

Już pomijam kwestię cen, bo nie każdemu pasuje butelka wody mineralnej za 20 złotych. Teraz nikt nie jeździ do Norwegii by zwiedzać ten piękny kraj - płynie się tam statkiem wycieczkowym. Na statku się je i pije a fiordy ogląda z pokładu. I to jest jedyna rozsądna opcja, jeśli nie jesteś milionerem.

Socjaliści wyśrubowali ceny do absurdu plus szokująco wysokie podatki. Bo PAŃSTWO WIE LEPIEJ na co przeznaczyć TWOJE pieniądze. A na co? Ano - na Somalijczyków i i innych Kurdów... właśnie dlatego Breivik nie wytrzymał.

Straszne rzeczy się dzieją w państwach rządzonych przez socjalistów. Odbiera się dzieci rodzinie. Rutkowski musiał tam jechać by ratować polskie dziecko z łap Matrixa - świetny materiał na film.

Z dzieckiem był problem, bo nie miało odpowiednio wypranego mózgu i było smutne, bo nie mogło się dogadać z androidami w szkole. Był to dla opieki społecznej wystarczający powód by odebrać dziecko rodzicom.

A jak socjalistyczny system chciał przerobić polskie dziecko? Popatrzmy. To obrazki ze szwedzkiego katalogu zabawek. Przerażające. Coś podobnego usiłuje się wprowadzać i w Polsce - na szczęście rodzice i naukowcy czuwają, by podobny horror nie miał miejsca i u nas.

tumblr_m1uplmNAsg1r5xjzio1_500.jpg

swedish-toy-catalog-05.jpg

Sweden%20Toys%20Nerf.jpg

tumblr_me7c6lUMcJ1qg8tiro2_500.jpg

Chłopcom daje się lalki a dziewczynkom samochody i karabiny - chodzi o odwrócenie tradycyjnych ról społecznych i rodzinnych. Ten Spiderman z różową torebusią wyjaśnia wszystko. Dzieło Szatana...

Pytam: ILE GODZIN w razie draki przetrwa państwo bronione przez armię kobiet, gdy mężczyźni w tym czasie będą zajmować się swoimi torebkami i prasować?

Właśnie o to chodzi!

Socjalizm - to jest rak współczesnej Europy i potrzeba znalezienia lekarstwa jest coraz pilniejsza!

To już było - ale przypomnijmy:

Te sympatyczne panie pełnią w swoich krajach funkcję ministra obrony. Tak zakłada obłędna ideologia gender, że ministrem obrony MUSI być kobieta:

Female-defence-ministers-009.jpg

Ine Eriksen Søreide (Norwegia), Karin Enström (Szwecja), Jeanine Hennis-Plasschaert (Holandia) i Ursula von der Leyen (Niemcy).

A ten pan - po staremu: w Rosji.

z13877446V,Minister-Obrony-federacji-Rosyjskiej-Siergiej-Szoj.jpg

z15561342V,Minister-obory-Siergiej-Szojgu-i-prezydent-Wladimi.jpg

1377011090277.jpeg

I teraz pytanie: która armia Waszym zdaniem, jest armią zarządzaną profesjonalnie? Armia w rękach ruskiego zakapiora czy tych miłych pań?

Najlepsza będzie ta armia która będzie dobrze wytrenowana, czytaj spędzi najwięcej godzin na ćwiczeniach.

A jeśli ma za sobą jedną, lub dwie wojny to jeszcze lepiej...

Do tego oczywiście morale i chęć walki - zdaje się iż ostatnio 80% rodaków w razie wojny zadeklarowało iż byt zwiało za granicę.

A propo wątku: wróciłbyś walczyć za kraj ojców ? Wątpię, (pytam przedmówcy)

A czy minister będzie on, czy ona, lesbijka, impotent, czy gej - sorry bez znaczenia....

Co do odbierania dzieci - zamieszkaj w Niemczech, tam to jest już biznes liczony na miliony (bliżej miliarda) euro. I nikt tego nie ukrywa, Niemcy bardzo dobrze zarabiają na handlu dziećmi - pardon walce o ich prawa....

Co do kobiet w wojsku: wiecie, że w armii USA do tej pory popełniono : pół miliona aktów gwałtu na kobietach żołnierzach (nie zależnie od stopnia wojskowego) Tak nie pomyliłem się: 500 000 - pięćset tysięcy gwałtów. Robi wrażenie ????

Powinno........

Opisy niektórych - dostępne w mediach amerykańskich gdybym tu wstawił - nie przeszedłby - to zbydlęcenie na maksa....

Nie atakuję armii USA - po prostu na ich przykładzie (duża armia, masa kobiet i silne media) zaatakowałem sens baby z karabinem - feministki już mogą wścieklizny dostać. Sorry dla mnie samica homo sapiens to raczej obiekt do opieki (nie ma jeszcze 22:00 ;-P) niż do wysyłania do okopów....

który idiota

Dobre.

Lecz decydenci nie są idiotami, niestety, raczej posiadają opinię najcwańszych bestii chodzących po TYM świecie.

Na TAMTYM będą zerami.

......ostatni, będą pierwszymi........

A propo wątku: wróciłbyś walczyć za kraj ojców ? Wątpię, (pytam przedmówcy)

Chyba sobie żartujesz!

Walczyć za Tuska i Komorowskiego? Jeszcze nie oszalałem.

Co innego gdyby w Polsce rządzili Polacy - wówczas nie miałbym wątpliwości, że za taką Polskę warto oddać życie.

Za tą atrapę co jest teraz - sorry, własnego psa bym nie poświęcił.

Są kraje, gdzie ludzie nie mają takich rozterek i ich mieszkańcom zazdroszczę.

47830_635785026435163_2123462434_n.jpg

Rozumiem , że za Irlandię oddałbyś życie ?

Chyba sobie żartujesz!

Co innego gdyby w Polsce rządzili Polacy - wówczas nie miałbym wątpliwości, że za taką Polskę warto oddać życie.

Z jednej strony rozumiem Twoje rozgoryczenie i zawód , ale z drugiej strony , Polska , to nie tylko Tusk , Komorowski , to także Twoi dziadowie i rodzina , koledzy i koleżanki , smaki i wspomnienia z dzieciństwa , lata młodości i nauki oraz wszystko to , co Cię ukształtowało , nie przekreślajmy Polski i Polaków ze względu na sprzedajnych polityków - i nie żebym szukał sporu , ale oni (politycy) nie są tego warci .

Jeżeli miałbym do wyboru wojnę nuklearną albo mieszkanie w kraju takim jak Szwecja, nie byłoby łatwo.

Miejmy nadzieję , że nie będziemy musieli wybierać .

"5"

Nie zmieni pan zdania ?

Piotr

Socjalizm - to jest rak współczesnej Europy i potrzeba znalezienia lekarstwa jest coraz pilniejsza!

To już było - ale przypomnijmy:

Te sympatyczne panie pełnią w swoich krajach funkcję ministra obrony. Tak zakłada obłędna ideologia gender, że ministrem obrony MUSI być kobieta:

????!!!!!!!!!

Powrót po dłuższej przerwie...

Chyba sobie żartujesz!

Jest jedna Polska.

Jeśli dojdzie do dużej wojny to Panie Doktorze będziesz musiał spieprzać z tej Irlandii poza UE i NATO bo stamtąd to Cię dowiozą eleganckim samolocikiem prościutko na obronę Warszawy.

Panie Doktorze

Naiwny, naiwny - jak dziecko. Chciałoby się rzec......

I żeby nie było, nie uważam iż praca pielęgniarza w domu spokojnej starości jest mniej ważna niż praca lekarza, czy pielęgniarki.

.........................................................................................................................................................................................................

A jeśli już chodzi o obronę ojczyzny, Ukraińcy właśnie pokazują jak chcą jej bronić, manifestują, że nie chcą do woja, wieją gdzie mogą. W sumie nawet ciężko mieć do nich żal. Nie identyfikują się ze swoim krajem i nie wiążą z nim przyszłości, ani swojej, ani swoich rodzin - to za co mają umierać ??? Podobnie myślą Polacy. Tym bardziej iż mamy rocznice powstania - wielki hołd i szacunek dla walczących - ale do dziś historycy się kłócą czy sam rozkaz rozpoczęcia powstania był zbrodnią, czy nie. Krzysztof Kamil Baczyński - poszedł walczyć i zginął, Adam Mickiewicz (ten od pana Tadzia) 3 miesiące z Paryża wracał do Ojczyzny (na inne powstanie) i nie zdążył bidak, ale napisał co nie co.....

A Polska jest jaka jest dzięki temu iż najpierw Niemcy wymordowali nam inteligencję, część do kraju nie wróciła, później Rosjanie wymordowali kogo tylko mogli. A po wojnie niedobitki inteligencji zgładzili nasi rodzinni oprawcy - i teraz na salonach słoma i dresy królują..... Co widać, słychać i czuć.....

.................................................................................................................................................................................................................................

A na tym zdjęciu z dzieckiem, czyż on nie stoi nad grobem ojca ??? Może mam sklerozę, ale tak mi się to zdjęcie kojarzy z amerykańskiej prasy....

Jeśli jednak nie mam, to zmienia to wymowę zdjęcia........

Chyba sobie żartujesz!

47830_635785026435163_2123462434_n.jpg

Moze warto oddać zycie w zamian za wygonienie zagranicznych rzadow od nas? Wtedy będziemy Polakami z Polskim rządem?

chwilowy brak działalności w audio.

Moze warto oddać zycie w zamian za wygonienie zagranicznych rzadow od nas? Wtedy będziemy Polakami z Polskim rządem?

I tu masz 100% racji.

To jest rzecz wielka i ważna.

Za to teraz Braun siedzi w pierdlu (jeszcze 7 do 11 godzin).

Na pewno warto o to walczyć bo to jest cel wielki i piękny.

Na pewno warto poświęcić temu życie, bez dwóch zdań.

Zakładanie natomiast że życie trzeba by było za to oddać jest IMO nadmiernie pesymistyczne, gdyż przewiduje ruchy siłowe. Nie wiem - bunt, rewolucja, starcia z ZOMO, jak za dawnych dobrych czasów...

Tymczasem wystarczy żeby zdecydowana większość Polaków wyszła z Matrixa na dzień przed wyborami i - pozamiatane! :)

Takie to proste a takie trudne do realizacji... :(

Wieści ze świata są złe, a nawet można rzec, że bardzo złe. Irak wymknął się US zupełnie spod kontroli, konflikt w Syrii również, dochodzi jescze Izrael - Hamas, zresztą wszystko Stanom wymyka się spod kontroli... siedzi polityka zagraniczna, wewnętrzna, i na dodatek, żeby było jeszcze śmieszniej, prezydent Obama wprowadził ZUS! Uprawia się absurdalną politykę promowania niepracowania, zasiłkow... i życia na plantacji rządowej! O stanie Socjalnojs nawet nie będę wspominał, bo to już jest preOrwell! Niszczy się small business i myśli cały czas co nowego dołożyć, co opodatkować i jak zedrzeć z ludzi szmal! Jestem przekonany, że nie doszłoby do tak radykalnych posunięć kraju i jak najbardziej w świecie, gdyby US miały przywódcę z krwi i kości - męża stanu!

Konflikt w Europie Wschodniej nabiera niepokojących rozmiarów i nabiera rozpędu! W zasadzie nikt nie jest w stanie zatrzymać Putina i pewnie okaże się, że wszystko było przeprowadzone z cichym poparciem Niemiec i wiadomo, że Chin. Jeżeli Ukraińcy zaczną cokolwiek majstrować przy ruskiej infrastrukturze naftowej, mają murowaną Noc św. Bartłomieja! Na taki manewr Władimir nigdy nie zezwoli i w razie zagrożenia jego dystrybucji ropy, przykryje Ukraińców czapkami... przynajmniej tak mi się wydaje.

Zapanował czas niepokoju. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić światowych przywódców w postaci Rosji lub Chin... no nie wiem, ale twarzowo i mentalnie mi nie pasują.

Parker's Mood

Historia zatacza kolo. Znow dzikusy dojda do wladzy (totalitarysci:-p) trochę porzadza wybija trochę ogranicza trochę i znow zmiany

Ciekawe czy zwalcza chociaż rozwarstwienie (za bogaci bogaci i za biedni biedni) byla by to chociaż jedna korzystna rzecz

chwilowy brak działalności w audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.