Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end, co słychać a czego nie

Piotr91

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bądź naiwny, albo głupi.

Relacja z testu - niesłyszący przecież to wyśmieją.

Publikacja - to samo.

Poza tym dlaczego mnie ma zależeć na udowodnieniu, że słyszę?

Nie, zupełnie mi nie zależy.

To Wy, sekciarze macie z tym problem. I z tego co widzę i czytam, to jest większy problem.

Dla porządnego psychologa.

Typowe nic nie musisz udowadniać, ale pitolić pierdoły musisz :) "ja słyszę" zostaw dla siebie tyle warte, co zeszłoroczny śnieg. Ale skoro takie jest Twoje podeście, to po co się tu udzielasz? Prawda jest taka, że gdybyś faktycznie odgadywał kable w teście ABX to nie wahałbyś się tego użyć i opublikować. Niesłyszący nie mieliby powodu do śmiechu gdyby faktycznie znalazł się taki gość, który to słyszy. Praktyka pokazuje jednak, że nie słyszą, ale nie ma w tym nic dziwnego, bo kable tak naprawdę nie grają.

I mogliby się w projekcie SETI zatrudnić. Po prostu usłyszą obcą

cywilizację.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

• Redaktorzy

"ja słyszę" zostaw dla siebie tyle warte, co zeszłoroczny śnieg

No proszę, a mnie się jednak cały czas wydaje, że my tutaj jesteśmy, bo zajmujemy się właśnie słuchaniem.

ANKIETA - kto słyszy kable a kto nie (1033 użytkowników oddało głos)

Czy słyszę rożnicę po zmianie kabli na inne?

tak (654 głosów [63.37%])

nie (378 głosów [36.63%])

malikali napisał 2 grudnia 2012:

"To jak znajdziesz te testy na pomiar brzmienia zapodaj. Jestem ciekawy w jaki sposób testowałbyś 2 różne kolumny, bo pomiar charakterystyki, parametrów to jedno, a brzmienie to drugie. Nie wiem jak to sobie wyobrażasz, dla ciebie liczą się tylko parametry techniczne, których nie da się przełożyć na finalny efekt. Gdyby tak było, to kupowanie sprzętu audio ograniczało by się na przeglądaniu i porównywaniu parametrów z katalogu w sklepie internetowym :) Co tu opisywać to nie wiem siadasz i słuchasz proste jak budowa cepa.

Użytkownik malikali edytował ten post 02.12.2012 - 17:04"

eh, a jak dokonałem coming outu, że stawiam ayran w kubku obok wzmacniacza i to wszystko polepsza to się ze mnie śmiali i poniżali. A kto? No właśnie słyszący. Czyli nie chodzi tu o słyszenie, bo ja też słyszę, ale o biznes. Po prostu.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

eh, a jak dokonałem coming outu, że stawiam ayran w kubku obok wzmacniacza i to wszystko polepsza to się ze mnie śmiali i poniżali. A kto? No właśnie słyszący. Czyli nie chodzi tu o słyszenie, bo ja też słyszę, ale o biznes. Po prostu.

Tzn o ten słodki kubek....;)

SzuBi dubi du, podziwiam Twoją wytrwałość i poświęcenie! Ten wątek zrobił się paranoiczny

Cudownie jest obserwować, w przyczajeniu badacza, rozkwit bezradnej namiętności. Jestem Bronisławem Malinowskim w dżungli niesłyszących.

gdybyś faktycznie odgadywał kable w teście ABX to nie wahałbyś się tego użyć i opublikować

Ty jesteś jednak niereformowalny.

Człowieku - wytłumacz mi jak 5-latkowi w jaki sposób miałbym opublikować to, że słyszę różnice między kablami.

Bardzom ciekaw. ;-)

Ty jesteś jednak niereformowalny.

Człowieku - wytłumacz mi jak 5-latkowi w jaki sposób miałbym opublikować to, że słyszę różnice między kablami.

Bardzom ciekaw. ;-)

Tobie chyba trzeba jak pięciolatkowi :) Jeden taki gość proponował kiedyś nagranie video z testu ABX, to dziś taka popularna forma w dobie komórek, niestety nikt nie chciał się uwiecznić i przejść tym samym do historii pierwszy, który udowodnił, że słyszy. :)

ANKIETA - kto słyszy kable a kto nie (1033 użytkowników oddało głos)

Czy słyszę rożnicę po zmianie kabli na inne?

tak (654 głosów [63.37%])

nie (378 głosów [36.63%])

Ja chciałbym zmienić swój głos, ale już nie mogę to taki wynik od czapy.

SzuB wygrzałeś już swoje kable, czy nadal słuchasz niewygrzanych?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ostatnie 24 godziny dyskusji potwierdza wszystko, co napisałem w moim pierwszym tu poście. Po stronie Sceptyków spokojne próby przedstawienia swoich racji i uzasadnienia. Po stronie Entuzjastów wyłącznie bluzgi, epitety, obrażanie i próby ośmieszenia drugiej strony. Nie trzeba się specjalnie znać na psychologii aby wiedzieć, który typ zachowań jest charakterystyczny dla strony pewnej słuszności swoich tez, a który - dla tych, co próbują nadrabiać miną.

Jeden taki gość proponował kiedyś nagranie video z testu ABX

Nagrać na video jak ktoś podmienia kabelki, a słuchający trafnie je odróżnia?

Hahaha. ;-)))

Ale się uśmiałem. I to miałby być dowód na to, że są różnice między kablami??

Logika na poziomie 5-latka. ;-)

Po stronie Sceptyków spokojne próby przedstawienia swoich racji i uzasadnienia. Po stronie Entuzjastów wyłącznie bluzgi, epitety, obrażanie i próby ośmieszenia drugiej strony.

To tradycja na tym forum. Wyprowadzić adwersarza z równowagi i doprowadzić do zbanowania lub przeniesienia wątku na bocznicę. Stara, dobra, sprawdzona metoda prowokacji stosowana tu już od sławnego wątku o ABX-ach. Zauważ że te "bluzgi" rzadko kiedy spotykają się z reakcją moderacji a druga strona (sceptycy) wystarczy, że napisze coś co komuś nie odpowiada i co najmniej wpis się ulatnia.

Hahaha. ;-)))

A myślisz że to czymś się różni od napisania na forum, że się "słyszy" - słowo harcerza, jak mamusię kocham ? :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Hahaha. ;-)))

Ale się uśmiałem. I to miałby być dowód na to, że są różnice między kablami??

Logika na poziomie 5-latka. ;-)

Tak dowód, że słyszysz. Powtarzanie ciągle "ja słyszę" to niby ma być lepszy dowód według Ciebie? No to moje gratulacje ja też mogę dużo rzeczy napisać bez pokrycia np: ayran na wzmacniaczu wpływa na brzmienie :)

Zauważ że te "bluzgi" rzadko kiedy spotykają się z reakcją moderacji a druga strona (sceptycy) wystarczy, że napisze coś co komuś nie odpowiada i co najmniej wpis się ulatnia.

Tu akurat nie masz racji w obydwu przypadkach.

To tradycja na tym forum. Wyprowadzić adwersarza z równowagi

Jest pewna telewizja z pewnym redaktorem(?), który celuje właśnie w tym, żeby wyprowadzić gości w studio z równowagi, zarzucić kłamstwo, sprowokować, zaszczuć i sponiewierać. Wszystko po to, żeby uzyskać efekt, za który mu płacą jego zleceniodawcy. Ty mamy ten sam mechanizm. A zleceniodawcami są marketingowcy, nietrudno zgadnąć.

Tu akurat nie masz racji w obydwu przypadkach.

Może ostatnio rzeczywiście trochę się zmieniło, ale w przeszłości kilka wątków zostało pięknie rozmontowanych przez metodę prowokacji. I to wątków, w których było dużo wiadomości merytorycznych. Wystarczyło je tylko oczyścić z "bluzgów" i pozostawić na swoim miejscu, ale pewnie były niewygodne maketingowo.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Tak dowód, że słyszysz

OK, to przyślę na forum film nakręcony kamerą video, na którym będzie widać jak kolega - testujący zmienia mi kable głośnikowe i puszcza ten sam kawałek, a ja siedzę z zawiązanymi oczami i trafnie odgaduję, który kabel jest podłączony:

- teraz "gra" kabel biały!

- Tak jest! Dobrze!

- Teraz "gra" kabel czarny!

- Zgadza się!...

...i tak powiedzmy 10 razy. Za każdym razem trafna diagnoza.

I to Wam wystarczy Panowie sceptycy?

Czy może jeszcze powinienem przysłać odpowiedni protokół sporządzony po tym teście? ;-)

Mi nie, ale ważne żebyś Ty był zadowolony. Samozadowolenie to najważniejszy element każdego hobby. Jeżeli stosowane przez ciebie procedury w porównaniach prowadza do zadowolenia to wszystko jest O.K. Należy tylko innym dać szansę na poznanie tych bardziej prawidłowych procedur, które znacznie szybciej doprowadzą "badania" do celu jakim jest słuchanie muzyki a nie sprzętu.

P.S. Jak rozróżnisz z zawiązanymi oczami, który kabel jest biały a który czarny ? ;-).

A kto potwierdzi (pod przysięgą), że przedtem nie umówiliście się w jakiej kolejności ów kolega będzie włączał? Właśnie w celu nakręcenia tego filmiku?

pod przysięgą

Wystarczyła by Ci przysięga ? :-)

Przecież cały czas "przysięgają" (prawie) że "słyszą". Nawet o tym piszą.

ważne żebyś Ty był zadowolony

Tu nie chodzi o moje zadowolenie, tylko o uspokojenie skołatanych nerwów sceptyków. ;-)

A kto potwierdzi (pod przysięgą), że przedtem nie umówiliście się w jakiej kolejności ów kolega będzie włączał? Właśnie w celu nakręcenia tego filmiku?

Tak myślałem.

Przecież zawsze będzie jakieś "ale". ;-)

Tu nie chodzi o moje zadowolenie, tylko o uspokojenie skołatanych nerwów sceptyków.

Moje nerwy, jak słusznie kiedyś zauważyłeś, do skołatanych nie należą, mimo że należę do "sceptyków". Po prostu wiem gdzie w audio należy szukać jakości a gdzie na pewno jej nie znajdziemy. To naprawdę uspakaja i wycisza organizm :-).

Pozdrawiam.

Jak rozróżnisz z zawiązanymi oczami, który kabel jest biały a który czarny ?

Normalnie, po odsłuchu.

Przecież wiem jakie brzmienie ma kabel czarny, a jakie biały. ;-)

Moje nerwy, jak słusznie kiedyś zauważyłeś, do skołatanych nie należą, mimo że należę do "sceptyków"

Ty jesteś wyjątkiem, zgadza się. :)

Mam na myśli raczej innych udzielających się zawsze w tego typu wątkach kolegów sceptyków,

których stan psychiczny z powodu niesłyszenia i niemożności udowodnienia tego stanu rzeczy, zdaje się cały czas pogarszać. ;-)

Grają ,nie grają.Wszystko zależy od dopasowania żródła... A konkrety niżej.Tylko pomiary sprzętu pomogą.Tobie Szub też...Zrobiłem fotki.Ale jakby ktoś nie doczytał to mogę to zeskanować w pracy jutro.Tu jest mam nadzieję komu i gdzie gra a czemu nie gra.I nikt nic nikomu nie musi udowadniać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-23451-0-51270200-1411478038_thumb.jpg

post-23451-0-24897300-1411478046_thumb.jpgpost-23451-0-88365200-1411478053_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mogę - pod przysięgą na mamusię i tatusia, jeżeli chciałbyś. Mogę też pod przysięgą na babcię i dziadzia.

Parker's Mood

........których stan psychiczny z powodu niesłyszenia i niemożności udowodnienia tego stanu rzeczy, zdaje się cały czas pogarszać

Ja zauważam systematyczne pogarszanie się stanu psychicznego u moich kolegów, którzy zajmują się "słuchaniem" wszystkich elementów technicznych z których składa się sprzęt audio. Oni mają przechlapane bo nigdy nie osiągną zadowolenia nawet jak już takie będą częściowo deklarować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.