Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

W Cornwalach przeraża mnie ich wielkość (i cena).

Tak przy okazji, to jeśli można chciałbym dołączyć do klubu z CS-600. W chwili obecnej dzielnie gra na Esa Neo 3se, ale mam w planach odsłuchy czegoś bardziej pasującego stąd moje zapytania.

Napewno spróbuję Harbeth SHL5+ (kiedyś na odsłuchach mnie zauroczyły w zestawieniu z innym wzmacniaczem), któregoś Spendora i może wspomniane Klipsche. Coś jeszcze powinienem koniecznie posłuchać?

A czy Jeff zmienił linka? Od jakiegoś czasu mi nie wchodzi.

Co do lamp, to na razie rozgrzeje to co siedzi w środku, choć już mam kilka pomysłów na dalsze kombinacje.

No i rownolegle chciałbym posłuchać różnych zestawów głośnikowych, żeby zrobić z Lebena uniwersalną maszynkę do tańca i do różańca.

Witam,

Tym postem chciałbym się przywitać na forum, ze wszystkimi sympatykami dobrej muzyki i sprzętu do jej odtwarzania.

Ostatnio zmieniłem wzmacniacz na CS300F i do tego kolumny Spondor SP 1/2.

Swojego wzmacniacza nie miałem jeszcze szansy posłuchać, gdyż czekam na kolumny.

Poczytałem trochę o bezpiecznikach, zastanawiam się nad kupnem Futurtech'a.

Czy mógłbym prosić o dokładne informacje jakie powinien posiadać parametry i jakiego rodzaju to powinien być bezpiecznik.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Jeśli dasz mi chwilkę,to opiszę Ci wszystkie moje bezpiecznikowe przygody a było tego trochę Padis,Furutech,sR,SR Red  Verictum i Audio Horizon. Napisałem to chyba w komplecie,na forum prowadzonym przez nawiedzonego leminga a na tórym bywasz,ale spkojnie opisze Ci to wszystko tu. Daj mi chwilkę,bo z drogi jestem i musi pył opaść :)

• Moderatorzy
2 godziny temu, GB napisał:

Ostatnio zmieniłem wzmacniacz na CS300F i do tego kolumny Spondor SP 1/2

Ostatnio mogłem posłuchać takiego zestawienia. I grało to naprawdę fajnie. Jednak Leben przeszedł spore przeróbki co z znaczący sposób podniosło brzmienie (ze zmian: wymiana kondensatorów międzystopniowych na Mundorfa, zasilacza na Audio Note, wymiana części rezystorów na Shinkohy i Audio Note, zmiana punktu pracy lamp mocy, wymiana gniazda zasilającego i kilka innych drobnych zmian). 

Warto popracować nad odpowiednim okablowaniem i ten zestaw powinien nać sporo radości z odsłuchu.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Cały post wystrzelił. Kosmos. Sorry ale nie mam siły. Więc po żołniersku

Padis i Furutech słabo

SR fantastyczny tweak

SRRed świetny ale zabrakło mi plastyczności SR

Verictum doskonaly i obiektywnie lepszy od SR,ale nie ma tej plastyczności,którą ma SR i cóż poradzić

AH,szkoda czasu u mnie lipa

słuchane na:

Harbeth P3,monitor 30.1,C7,SHL5 Plus,Klipsch Heresy III

źródła Revoc b225,Naim cd5si,cd5x/Flatcap

Cały post wystrzelił. Kosmos. Sorry ale nie mam siły. Więc po żołniersku
Padis i Furutech słabo
SR fantastyczny tweak
SRRed świetny ale zabrakło mi plastyczności SR
 Verictum doskonaly i obiektywnie lepszy od SR,ale nie ma tej plastyczności,którą ma SR i cóż poradzić
AH,szkoda czasu u mnie lipa
słuchane na:
Harbeth P3,monitor 30.1,C7,SHL5 Plus,Klipsch Heresy III
źródła Revoc b225,Naim cd5si,cd5x/Flatcap
Czy to ten SR?

http://sklep.fusic.pl/synergistic-research-quantum-sr20-bezpiecznik-audio.html

• 3 tygodnie później...
W dniu 22.02.2019 o 17:40, Seyv napisał:

Jednak Leben przeszedł spore przeróbki co z znaczący sposób podniosło brzmienie (ze zmian: wymiana kondensatorów międzystopniowych na Mundorfa, zasilacza na Audio Note, wymiana części rezystorów na Shinkohy i Audio Note, zmiana punktu pracy lamp mocy, wymiana gniazda zasilającego i kilka innych drobnych zmian).

Możesz dać namiar na dobrego i zaufanego serwisanta, który przeglądanie Lebena i doradzi co w nim podrasować, żeby grał jeszcze lepiej?

Probuję wyszukać przez wyszukiwarkę innych postów,ale po zmianie silnika forum nic mi nie znajduje. A jakoś mi się kojarzy, że gdzieś taki wątek się przewijał.

z góry dzięki 

Leben uważany jest za wzmacniacz, który jak na klasę A jest dość oszczędny w poborze prądu.

Jak to wygląda u Was przy kilkugodzinnym słuchaniu dziennie? Duże jest zużycie miesięczne, średni koszt w rachunku za prąd?  

13 godzin temu, bogus18 napisał:

Przymierzam się do zakupu Lebena .

Czy ktoś z okolic Łodzi zechce posłuchać swojego Leben-ka?

w towarzystwie Aida Acoustics Thaisis .

Zapraszam na priv.

Boguś ja bym spróbował z tańszym origami. Lebena słuchałeś u mnie. Z droższych wzmacniaczy mcintosh mc275 ewentualnie vac pa100/100 ale trzeba do nich dokupić pre

Edytowane przez nautilus81

Witam serdecznie.

Zastanawiam się ostatnio jak Leben CS-600 zachował by się w moim zestawie, tzn. z kolumnami Danish Physics Point Zero 1.

Najbardziej interesuje mnie jak by się zachował w porównaniu do mojego obecnego wzmacniacza, Accuphase E-408.  Zdaję sobie sprawę, że bez odsłuchu się nie obejdzie, ale zanim zacznę tą drogę to chciałbym zapytać tutaj.  Pewnie zapytam również w klubie Accuphase, ale jeśli ktoś miał okazję porównać podobny zestaw to byłbym wdzięczny o opinie.

22 godziny temu, Seweryn Seweryn napisał:

Witam serdecznie.

Zastanawiam się ostatnio jak Leben CS-600 zachował by się w moim zestawie, tzn. z kolumnami Danish Physics Point Zero 1.

Najbardziej interesuje mnie jak by się zachował w porównaniu do mojego obecnego wzmacniacza, Accuphase E-408.  Zdaję sobie sprawę, że bez odsłuchu się nie obejdzie, ale zanim zacznę tą drogę to chciałbym zapytać tutaj.  Pewnie zapytam również w klubie Accuphase, ale jeśli ktoś miał okazję porównać podobny zestaw to byłbym wdzięczny o opinie.

Do tych kolumn to uważam, że powinien być Leben CS 1000p. 

Nie sądzę by cs600 poprawnie wysterował te kolumny.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.