Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Dość przypadkowo natrafiłem na ciekawe i polskie kolumny: Pylon Amber mk2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

97db .. może ktoś już miał okazję posłuchać?

amber_mkII_pylon_audio_room_pylon_audio.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 minut temu, triode napisał:

Dość przypadkowo natrafiłem na ciekawe i polskie kolumny: Pylon Amber mk2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

97db .. może ktoś już miał okazję posłuchać?

amber_mkII_pylon_audio_room_pylon_audio.jpg

Była recka i krótki wątek o nich. Wyglądają na takie co grają, ale nie miałem okazji sprawdzić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajnie wyglądają ale chyba są jak Yeti. Wszyscy o nich słyszeli ale nikt ich nie słyszał 

Uczciwie wycenione kolumny. Dla audiofilów przyzwyczajonych od wielu lat do bycia dojonymi może się to jednak nie mieścić w głowie, że tak tanio 😜 

• 2 miesiące później...

Czy znacie kogoś, kto serwisuje jFeng MX1 w Polsce? Mam jedną sztukę do wysłania na serwis, nie chce wystartować i padła nagle. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

9 godzin temu, Q21 napisał:

Czy znacie kogoś, kto serwisuje jFeng MX1 w Polsce? Mam jedną sztukę do wysłania na serwis, nie chce wystartować i padła nagle. 

Nie strasz mnie, że mnie też to może czekać..

Najczęściej pada system wystarczy pewnie reinstalacja androida

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

faktycznie wygląda dość ciekawie :))

należało by obejrzeć aplikację sterującą jak sobie radzi np.ze streamingiem.

Ukryta Zawartość

Aplikacja podobna do tej, którą wykorzystuje Lumin. Czyli może być. Problem w tym, że TEAC ma wywalone na klientów i aktualizację softu. Wraz z pojawieniem się nowego modelu, ten stanie się niejako produktem archiwalnym. Przerabiałem to z NT-503. Od wejścia sprzedaży do wycofania z oferty nie doczekał się ani jednej aktualizacji oprogramowania. NT-505 dostał jedną zaraz po debiucie rynkowym, co było spowodowane błędami wynikającymi z niedopracowania oprogramowania. Szkoda, bo pod względem jakości wykonania są to bardzo dobre produkty. 

Zdaje się, że działa min na aplikacji Linn Kazoo ale co z tego skoro nie jest aktualizowany system przetwornika? Sama aplikacja sterująca to nie wszystko

Opis urządzenia dość ciekawy. Jak jesteś na kupnie to z pewnością warto  ,,zbadać" urządzenie w swoim systemie.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

5 godzin temu, Ma_ki napisał:

Co powiecie o DAC SMSL D1

Wygląda na sensowną prpopzycję

Ukryta Zawartość

Potwierdzam świetny dac ,jestem z nim od nie całego roku i trudno mi się z nim rozstać - a po wyganiał już pare dobrych gratów 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez freju
literówka
3 godziny temu, Ma_ki napisał:

Mam ochotę porównać jakiś DAC z XLR

Obecność wyjść XLR nie świadczy o niczym i samo w sobie nie decyduje o jakości dźwięku i klasie przetwornika. Równie dobrze można porównywać przetwornik z wyświetlaczem z przetwornikiem pozbawionym tego elementu 

Tak wiem o tym. Po prostu mam ochotę na eksperymenty. I posłuchania toru zbalansowanego. I nie oczekuję nic oprócz zabawy.

1 godzinę temu, Ma_ki napisał:

Po prostu mam ochotę na eksperymenty.

Tylko że jest to eksperyment porównywalny z tym z muchą, gdzie  po urwaniu ostatniej nogi straciła słuch

Chcesz się bawić, przetestuj zmiany jakie wnosi przeskok z Sabre na R2R a potem na AK. To o wiele ciekawsze eksperymenty i o wiele istotniejsze różnice w sposobie prezentacji dźwięku. 

Edytowane przez piotrek7
2 godziny temu, piotrek7 napisał:

Chcesz się bawić, przetestuj zmiany jakie wnosi przeskok z Sabre na R2R a potem na AK.

Zaciekawiłeś mnie 🙂

AK??

możesz rozwinąć skrót?

Edytowane przez Ma_ki

Asahi Kasei

choć pierwsze skojarzenie może prowadzić do "Awtomata Kałasznikowa" 

Temat ma już ładnych parę lat. Przez ten czas pojawiło się i zarazem znikło sporo DAC-ów.

Co obecnie jest godnego uwagi i odsłuchania przy następujących kryteriach:

- współpraca ze sprzętem ze średniej półki cenowej (np. Yamaha A-S2200, Luxman L-505uxII, MOON 340iX)

- dźwięk możliwie równy bez ewidentnego podkreślania któregoś z pasm, lekko analogowy z ładną barwą

- xlr

- jako transport na obecną chwilę Node 2i po modzie zasilania (połączenie z DAC po coax.)

- cena do 10-12 tyś (sprzęt tylko nowy)

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

13 godzin temu, piotrek7 napisał:

Chcesz się bawić, przetestuj zmiany jakie wnosi przeskok z Sabre na R2R a potem na AK

Czy uszeregowanie jest tu przypadkowe?

Z tego co widzę to wg najbardziej uznanych to? R2R, Sabre, AK

Na pewno muszę przetestować R2R

Ja sabre nie trawie do końca.
Fakt że 9038 słuchałem bardzo krótko ze 3 dni raptem.
Ogólnie pierwszy start z R2R miałem kiepski Słabo chyba zamontowany Soekris. Wyglądał dobrze w środku grał słabo bardzo słabo.
Kupiłem Denafrips Pontus i od kilku już lat nie zmieniłem DAC a potrafiłem co tydzień coś zmieniać. Teraz jak zmienię to też na Denafrips ale Terminator

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Z graniem po xlr to jest pewien problem-żeby usłyszeć co wnosi,musi być zbalansowany cały tor 🙂

ja uważam,że systemie powinien być jeden rodzaj przyłączy-wszystkie symetryzacje i desymetryzacje powodują  spadek jakości.

zbalansowane źródło gra dla mnie lepiej po xlr-dźwięk jest swobodniejszy,lepiej zdefiniowany..

Ciekawych dac-ów jest obecnie conajmniej kilka...mam na myśli cenę tak powiedzmy do 1500-1600usd.

Gustard,wspomniany powyżej Singxer,Topping..dla lubiących poeksperymentować-Musical Paradise.

• Pokaż nowe odpowiedzi