Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo cieszy postęp polskich producentów.

Wykonanie strumieniowca Amare to najwyższa liga światowa, po prostu klękajcie narody.

Czas chyba zainteresować się plikami :)

Szczerze gratuluję!

Abbysound, czy Zontek to też sam top, aż ciepło na sercu się robi.

Panowie, szacun.

Ja tez szukalem na wystawie polskich produktow...

Najbardziej przypadla mi do gustu prezentacja Abyssounda.

Nie pstryknalem fotek ale panowie pochwalili sie wnetrzem swoich urzadzen - dla mnie to liga swiatowa - bo przede wszystkim znakomicie gra i wykonane jest moim zdaniem na rownym, badz lepszym poziomie niz najlepsze klocki z zagranicy.

Fajnie wypadl Gigawatt i Zontek tez.

"Swego nie znacie, cudze chwalicie, sami nie wiecie co posiadacie"…… :-) :-), czas na Polski High End !

Taki może OT, ale też związany z AS2014. Pewien wystawca w Trimexie nie chciał zdjąć osłonek z głośników, bo twierdził że się nie da (w utopiach Grande em). Oczywiście padły pytania, dlaczego nie zdjąć osłonki z berylowego. Rzecz normalna, na wystawach nie powinno się go zdejmować, ale wystawca stwierdził, że beryl jest radioaktywny. Później, gdy zorientował się, że nie ma poparcia, zmienił na wersję, że beryl jest radioaktywny w obróbce. Obie wersje to bzdury, bo beryl jest przeźroczysty dla promieniowania radioaktywnego. Podobnie było z puszczaniem swoich utworów, ten sam wystawca twierdził, że nie da się podłączyć pendriva, bo nie mają gdzie podpiąć, cd też. Pod koniec, tak po 20 w sobotę, gdy oglądałem sprzęt z boku zauważyłem pendriva siedzącego w streamerze. No dobra, więc gdy dowiedział się o tym wystawca uznał, że tego pendriva nie zauważył, i że jutro po 15 puści coś naszego.

Nastała godzina 17, leci jeden z utworów słuchaczy. Niedługo okazuje się, że Utopie przez całe dwa dni miały zamienione kanały :E

Elberoth jeśli mogę podzielić się sugestią dotyczącą informacji audioshow.My jako społeczność forum i potencjalni klienci chcielibyśmy, by przed każdym pokojem znajdowała się informacja o grającym sprzęcie,np wzmacniacz to taki ...,kolumny...,dac...gramofon..., itd a żeby było profesjonalnie na ujednoliconych ,w miarę dużych, nie wiem plakatach,tablicach,które należy powiesić na ścianie obok drzwi a nie na nich,ponieważ przez duchotę i duży ruch są zwykle otwarte.Ceny mogły by się znajdwać się w środku pokoju np. na zbiorczej ulotce.Myślę również,że dało by się wymusić na wszystkich wystawcach by np. na 2-3 tyg. przed wystawą zdecydowali się jaki sprzęt chcą nam zaprezentować.Audioshow to też jest forma promocji i b. dobrze.Nie wiem czy nie przydał by się wątek - propozycji,uwag,życzeń zwiedzających ,może jak ulepszyć wystawę przed kolejnym audioshow.Sama formuła Audioshow świetna i warto ją kontynuaować,szczerze gratuluję i również dziękuje,że oprócz niemiec także w naszym kraju można obejrzeć sprzęt audio.

Fajny pomysł, ale niestety logistycznie jest to bardzo trudne do ogarnięcia. Część wystawców nie jest nawet w stanie przygotować w terminie wpisu do przewodnika, i dosyłają go dopiero jak dostana 'last call' po raz dziesiąty. Nie mówiąc już o tym, że na 2 tyg przed wystawą duża ich część nie wie jeszcze co zaprezentuje. Trzeba by chodzić i ręcznie wszystko spisywać w sobotę o 10 rano. I musiałaby to robić jakaś osoba obeznana w temacie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Imponujacy rozmach imprezy oraz fakt, ze jest to w zasadzie one man show.

Elb zna wszystkich i Elba wszyscy znaja:)

Szczere gratulacje.

ja również przyłączam się do gratulacji!!

<br />Szczęśliwie Jag w Sobieskim był pod dachem, więc można było zobaczyć choć jedno auto.<br />

Nie wiem co to jest Jag ale stał tam jeden majestatyczny Jaguar i bardzo bałem się podejść o słuchaniu muzyki w środku nie wspominając może to był Ten High End? ;)

Teraz poważniej; Wielkie Dzięki że Ci się chce!!! Kolega newadec zgłasza słuszne uwagi ale znając ludzi ciężko będzie!

Zdziwiony byłem że do Sobieskiego ludzie wchodzili za free sam kupiłem bilet w Tulipie a później nie miał go kto w Sobieskim sprawdzić?

Tak jak inni narzekam na wejściówki na konkretne godziny nie dla tego ze są ale dla tego ze ich organizatorzy nie trzymają się wyznaczonych godzin, trochę szacunku obu! stronom się należy!!! (oczywiście to nie Twoja wina).

1 dzień na zwiedzanie AS to za mało i to Twoja wina ;) ale Tak Trzymaj!

Co mogę więcej powiedzieć ; zdrowia życzę i energii do pracy przy kolejnym Audio Show!

Adamie do roboty! ;)

No dobrze odpocznij teraz trochę :)

Pozdrawiam

Rafael

p.s. straszna ze mnie wazelina może nie czytałeś tego uff!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie wiem na ile w tym brzmieniu swój udział miał gramofon, magnetofon i wzmak Jadisa - ale te kolumny co roku grają wspaniale. Natomiast w tym roku to był prawdziwy majstersztyk - Muzyka w najczystszej postaci. Brawa dla Panów z Grobel Audio.

zgadzam się w 10000% :)

Poza tym twoja entuzjastyczna opinia o tak naprawdę makabrycznie grającym Technicsie

tu tez się zgadzam to była makabra a trzech panów prezentujących system to nie nadawali by się nawet do prowadzenia podrzędnego baru przy drodze ,ich prezentacja polegała na kręceniu potencjometrem ile się da co w ich mniemaniu było rewelacyjnie słyszałem jak jeden mówił do drugiego przy przełączeniu na mniejszy system "zaraz im do...erdolę " i podkręcił potencjometr co spowodowało że grające monitory o mało się nie "przepaliły" nastąpiło takie przesterowanie że kto tylko żyw wybiegał z sali , brak przygotowania do prowadzenia prezentacji , żadnego słowa "bożego" dla młodszych uczestników wystawy co to za sprzęt , że powrót do Polski po tylu latach itp , nie wiem może jestem staroświecki ale to jest chyba mankament 90 % wystawiających żadnych info co gra z czym gra trzeba samemu szperać podglądać , klękać na kolanka itp wystarczyłoby dwa zdania to a to , takie kabelki , cena zestawu itp
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Na stronie startowej zamieszczona jest fotorelacja z AS autorstwa jozwy maryna,mam dla Autora propozycję,jeśli masz człowieku ambicje robienia relacji z takich imprez,to zainwestuj w aparat fotograficzny albo sobie odpóść, bo zdjęcia które tam zamieściłeś straszą,chyba,że nie są one Twojego autorstwa.

Zdziwiony byłem że do Sobieskiego ludzie wchodzili za free sam kupiłem bilet w Tulipie a później nie miał go kto w Sobieskim sprawdzić?

Nie to co niemiecki ordnung w Monachium kanary sprawdzaly jeszcze opaski dodatkowo na kazdym pietrze :D

Nie to co niemiecki ordnung w Monachium kanary sprawdzaly jeszcze opaski dodatkowo na kazdym pietrze :D

Złapali w Monachium kogoś?

Przy okazji - w jednym z pokoi znalazłem aparat fotograficzny, a w autobusie - dokumenty. Jeżeli ktoś z was zgubił to prośba o kontakt na PW.

A nie znalazłeś malutkich kolumn Zingali Client Nano? Czy to prawda, że ,,zniknęły" one dystrybutorowi podczas wystawy czy to tylko głupia plotka?

Elb, a nie myślałeś żeby zrobić w przyszłości 3 dniowe AS? Może gdyby był też cały piątek to tłum by się rozłożył na poszczególne dni, byłoby więcej czasu na słuchanie.

Elb, a nie myślałeś żeby zrobić w przyszłości 3 dniowe AS? Może gdyby był też cały piątek to tłum by się rozłożył na poszczególne dni, byłoby więcej czasu na słuchanie.

Excel to przemysli ;)

Sly tłum jest nieprzewidywalny a w piątek jeszcze pracuje :)

Piatek w sumie do 15-tej mógłby być dla branży?

I fotoreporterów ,w sumie nie mieli łatwego życia.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

I fotoreporterów ,w sumie nie mieli łatwego życia.

Po 15-tej dla wszystkich fotopstrykaczy,no ale później w sobotę i niedzielę w takim razie całkowity zakaz fotografowania!!!

lub tylko w wyznaczonych kwadransach?

Isisy to kolumny nietuzinkowe i grają nieprawdopodobnie naturalnym dźwiękiem.

Dzisiaj będę wiedział jak się prezentują z inną elektroniką niż Reimyo.

Dzięki za info ja zamierzam posłuchać ich z Hegel H30, bardzo mnie to ciekawi

Rafael piątek branża i fotoreporteży a sobota i niedziela byłaby świętem wyłącznie dla oglądających-miód,malina.

Co tez Wy Panowie za dziwne pomysly tutaj macie:). Zabronic ludziom fotografowania?

Mysle, ze gdyby 3 dni byly dobrym pomyslem to inne targi tez by tyle trwaly.

Moze jeszcze zrobic tak, ze piatki dla miejscowych a sobota i niedziela dla ludzi z poza Warszawy?;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Witam kolegow,do Warszawy musialem przyjechac dwa dni wczesniej czyli w czwartek, dlaczego? bo musialem odebrac meble w reklamowanej, znanej nowej firmie polskiej, ktora malo ze robila je na zamowienie przez cztery miesiace(mialo byc dwa) to jeszcze czesc zamowienia nie zrealizowala,musialem pokazac sie osobiscie,odebrac je "sila" samemu wynajac transport i wyslac do Londynu,bo nigdy bym ich nie dostal.To tak na marginesie polskiego akcentu biznesowego szkoda mowic,nikomu juz nie polece tej firmy,chociaz meble sa super z wygladu,sprawdze dokladnie jak mi przywioza i czy to prawdziwa" skora"???

AS w Warszawie zaczal sie w moim przypadku w piatek,dlaczego zapytacie? bo zostalem zaproszony przez (starego audiofila) do jego domu w celu odsluchania jego sprzetu.Trzeba przyznac ze Piotr jest prawdziwym Warszawiakiem z" krwi i kosc" zrobilismy 4-godz odsluch i zaznacze ze to byl prawie caly nowy tor odsluchowy i inne sprzety niz poprzednie kolumny(Thiel) i monobloki lampowe . Nowy tor to kolumny olbrzymy,podobne do najwiekszych Sonusow prawie identyczne, ale bez napisow tej firmy,ktos zrobil te kolumny az trudno uwierzyc ze sa tak wspaniale,monobloki na cztery lampy wlasnej produkcj(2/3)i,reszta sprzetu to zacny amerykanski Mcintosh skladajacy sie z paru klockow,okablowanie Transparet i spanialy gramofon amerykanski z dobra droga wkladka.

Zaczelismy sluchac spokojne kawalki i potem wszystkie gatunki muzyki,nie wiem jak gral poprzedni tor odsluchowy Piotra? ten tor nowy byl najlepszy jaki slyszalem od 40-lat, gdzie podobne takie odsluchy prowadzilem u audiofili ok.50-ciu za granica i reszta na wystawach miedzy innymi w Dubaju,Tokio,Niemczech,Angli i Polsce.Dzwiek tego toru wybitny,otwarty,dynamiczny,przede wszystkim spojny,wszystko poukladane do perfekcji,pelnopasmowy dzwiek z swietnym basem, ktory schodzil jak chcial do samego dolu,namacalnosc niespotykana,olbrzymia scena,nie bylo zadnego zmeczenia po 4-godz odsluchu,zadnego w klucia w uszach, im dluzej sie sluchalo tym bylo lepiej i bardziej namacalnie,wszystkie zakresy gora srodek i dol bylo i gralo idealnie, jak marzenie,to bylo szokujace ze nie mozna bylo znalesc slabych punktow.

Fenomenalny popis tego toru, ktory Piotr sam zestawil,myslalem ze jak wejde i zobacze to beda same konstrukcje z drucikow i popierdulek z lampami ktore graja i napedzaja jego tor odsluchowy,ale takich" drucikowych" torow nie ma uniwersalnie i pieknie grajacych,byly tu oczywiscie sprzety wlasnej prywatnej konstrukcji czyli kolumny i monobloki lampowe, ktore napedzaly te kolumny,az sie nie chce wierzyc jak skutecznie i pieknie.

Wszystko inne w tym torze bylo juz wielkiej znanej swiatowej klasy,trzeba przyznac ze Sonus musialby przyjechac i sie uczyc jak zrobic dobrze grajace kolumny w ich obudowach.

System Piotra byl wspanialym uniwersalnym sprzetem do ktorego przyszlo mi porownac inne tory uniwersalne wystawione na AS w Warszawie,moge powiedziec odrazu! ze nic lepiej nie zagralo na tej wystawie od jego toru ,byl jeden ktory gral tez dobrze tylko ze jakies 25% gorzej o Piotra systemu, to system odsluchowy w HI-FI CLUB czyli MCINTOSH+ROCKPORT AVIOR, zaznaczam ze sluchalem pierwszej prezentacji i wszystko gralo wspaniale(nie bylo uszkodzonego glosnika i innych niedociagniec).

Co do calej wystawy i innych odsluchow to napisze nastepnym razem,podziekowania za zorganizowanie nastepnej swietnej wystawy przez ELBA,gratulacje co roku lepsza wystawa.

Co tez Wy Panowie za dziwne pomysly tutaj macie:). Zabronic ludziom fotografowania?

Moze jeszcze zrobic tak, ze piatki dla miejscowych a sobota i niedziela dla ludzi z poza Warszawy?;)

Wojtek ja jestem za tym żeby dla ludzi z poza Warszawy sprzęt był podawany na wynos ;)

Rafael piątek branża i fotoreporteży a sobota i niedziela byłaby świętem wyłącznie dla oglądających-miód,malina.

Chcesz ludziom zabrać komórki? Odważny jesteś ...

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Ja generalnie wierze ze u Starego A. moglo zagrac bardzo dobrze, z pewnoscia ma wyrobione ucho i wie jak i co z czym zestawic. Nie jest dla mnie tez dziwne ze nie gral ze zrodel cyfrowych...;)

Sly tłum jest nieprzewidywalny a w piątek jeszcze pracuje :)

Wydaje mi się, że prawdziwy hard core tego tłumu to jest nawet gotów wziąć dzień urlopu żeby przyjechać i w piątek "bez tłoku" sobie na spokojnie wszystko obejrzeć i posłuchać. A czy zaiste "bez tłoku" to będzie - no cóż - trzebaby przetestować - wyjdzie w praniu. Jeśli silna nierównowaga obłożenia by była, to zawsze można coś "wysterować" obciążeniem poprzez inną cenę wejściówki za piątek vs. sobota / niedziela.

Chcesz ludziom zabrać komórki? Odważny jesteś ...

Pozdro

Komórką można pstrykać do woli,miałem na myśli recenzentów,fotoreporterów.Wpisu dokonałem po własnych refleksjach i reportarzu z Audioshow red.Karasińskiego ze stereolife.

Ja generalnie wierze ze u Starego A. moglo zagrac bardzo dobrze,

Kurcze, może ktoś by go podpytał jak ta jego konfiguracja teraz wygląda. Tak konkretniej. Jakie lampy. Jaka Topologia. Jakie przetworniki, itp.

Masz rację. Trzy dni to słaby pomysł. Show w Monachium trwa... 4 dni... :-)

Pzdr.S.

W edycji AS 2014 uczestniczyłem od kuchni. I muszę powiedzieć, że przyjęta formuła jest idealna.

Piątek po południu to instalowanie sprzętu. Od 15.00 do 02.00. Niektórzy jeszcze o 02.00 wozili sprzęty ... przygotowanie pokoju zajmuje trochę czasu - jednym więcej, drugim mniej ale zawsze. Nie da się tego zrobić w godzinę czy dwie.

Poza tym bycie wystawcą męczy. Po dwóch dniach człowiek ma serdecznie dosyć. Nogi włażą do d**y. Głowa ciągle boli od głośnej muzyki.

W niedzielę po 15.00 jest już naprawdę mało ludzi i można dłużej posłuchać swojego ulubionego sprzętu.

Mimo ciężkich warunków akustycznych umiejscowienie wystawy jest dobre - dwa hotele blisko siebie. Po drodze kebab i zapiekanka ;-) Ludzie są już przyzwyczajeni do miejsca. Nie sądzę, żeby w innym hotelu było znacząco lepiej jeśli chodzi o akustykę i było dostępnych tyle dużych sal.

Wystawa jest dobrze zorganizowana i Elb świetnie wykonuje swoją robotę. Darmowy voucher na WIMP - super sprawa ! Gdyby jeszcze ludzie wiedzieli co to jest ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

lepiej nic nie zmieniajcie, bo tylko mozna zepsuc

jak ktos chce i umie to sie dobrze przygotuje, i ten co wystawia i ten co oglada

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.