Skocz do zawartości
IGNORED

Czy można odciąć się od rzeczywistości?

skynyrd

Rekomendowane odpowiedzi

Wspaniała egzemplifikacja tego o czym pisałem wyżej ! Żenada ...

I po co te nerwy?

Wszak sam Henry Kissinger powiedział niedawno, że nie daje Izraelowi więcej niż 10 lat. A Kissingera trudno przecież podejrzewać o brak sympatii dla Izraela.

Wygląda zatem na to, że resurs geopolityczny dla państwa położonego w Palestynie kończy się.

A to oznacza, że wkrótce Mniej Wartościowa Ludność Tubylcza nad Wisłą zyska nową szlachtę - nowych panów.

I już będzie nam jak w raju! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jak czytam niektóre wypowiedzi to rysuje mi się taki scenariusz :

Motłoch gardłuje najmocniej i zawłaszcza głupotą przestrzeń publiczną

Motłoch nie wie że jest motłochem

Nic tak nie wkurza motłochu jak nazwanie go motłochem

Populistyczni politycy przejmują i popierają retorykę motłochu aby dostać się do parlamentu

Politycy utwierdzają motłoch w przekonaniu że ma rację

Motłoch przejmuje wladzę

Motłoch nie wiąże upadku gospodarki, kultury i państwa ze swoją reprezentacją w rządzie lub parlamencie

Motłoch widzi wszędzie dookoła wrogie siły i szpiegów którzy osłabiają rządzone przez niego państwo

Motłoch doprowadza do terroru monokulturowego i upadku ekonomicznego

Państwo rządzone przez motłoch upada

Nie dotyczy to tylko Polski ...

<br />Nie dotyczy to tylko Polski ... <br />
to jest oczywiste bo u nas nie ma motlochu tylko dlatego ze dawno juz został sklasyfikowany jako...naród.

Przecież wystarczy pooglądać na YT Michalkiewicza, Korwina, Wiplera, Gadowskiego, Gmyza, Sumlińskiego, profesora Tadeusza Marczaka, prof. Wolniewicza, prof. J. R. Nowaka, żeby "wiedzieć jak jest".

Ale panopticum. Czyli zbiór osobliwości do oglądania za opłatą. Polityczny folklor i zbieranina błaznów, żyjących w wirtualnej rzeczywistości.

Wipler autorytetem? Dla kogo? Może dla takich samych jak on. Nawalony jak stodoła menel rozpoczyna burdę z patrolem policji, a potem zgodnie z wielowiekową tradycją polskiego warcholstwa przedstawia się jako ofiara prześladowań. Gdyby spróbował tego samego w policją amerykańską - po sekundzie leżał by na ziemi spałowany. Albo policjanci użyli by broni, tam się z żulią nie cackają.

Jerzy Robert Nowak? W jego życiorysie czytamy:

"Od 1 lutego 1972 do 1 lipca 1974 pracował w Ambasadzie PRL w Budapeszcie jako drugi sekretarz."

Nie znających sprawy pragnę poinformować, że do roku 1989 stanowisko drugiego sekretarza we wszystkich placówkach dyplomatycznych PRL za granicą pozostawało w nomenklaturze Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i było obsadzane wyłącznie przez etatowych funkcjonariuszy Służby Bezpieczeństwa. Od tej reguły nie było żadnego wyjątku.

Pokaż mi swoje autorytety a powiem Ci kim jesteś.

Spokojnie kolego Skynyrd, nie dam się tak łatwo :-) i będę się bronił do ostatniego naboju lub ostatniego bananowego posła w tym grajdołku :-).

Nie mam już 20 latek i z niejednego pieca chlebuś jadłem a ruszyłem za tym chlebusiem w świat ponad 20 lat temu bo nie podobało mi się to co się tutaj (PL, PRL) dzieje, najpierw komuna wali nas w rogi a później swoi i uwierz mi, mój pogląd na odcięcie się totalnie od życia w PL ma mocne podłoże gdyż pracowałem w latach 80-tych w stoczni z naszym elektrycznym prezydentem, później widziałem Jego połowice która sprzedawała kwiatki na placu w Gdańsku jak mianują Ją pierwszą damą w PL (a co to już wszystkie inne nasze prawdziwe damy wyemigrowały ? :-) ), poznawałem ludzi ze starej emigracji Paryskiej bo i tam mieszkałem lata, widziałem jak to wygląda od podszewki, jak tacy jak kolega iL Dottore (bez urazy kolego ale bardzo mi ich przypominasz) walczą o wolność i demokracje zajadając kawior, łososia i popijając dobrym winem w czasie gdy w PL wprowadzają kartki na michę i każdy ma 4 kg mięsa na miesiąc a Ci walczący drukują ulotki zapewne w kaskach bo to bardzo niebezpieczna walka i sznurek do pakowania ulotek może guza nabić :-) czyli tak jak kolega iL Dottore popijając Guinessa w jakimś Irolskim pubie walczy o nasz kraj w bezpiecznej odległości i z daleka od rzeczywistości PL ażeby przypadkiem coś mu nie zrobili :-) etc. Setki takich przykładów wyrobiły u mnie przez te 20 lat tułaczki po świecie takie właśnie zdanie, w dupie mam co tu się będzie działo i kto będzie rządził, ja po prostu nie dam się dymać jak miliony polaków ale bardzo mnie boli, że ja jako polak bądź co bądź muszę zapiepszać jak cygan po świecie, zapiepszać dla czarnucha, żółtego i innego typa bo w swoim kraju będą mnie dymać a ten właśnie czarny, żółty czy inny mieszaniec :-) będzie miał dla mnie więcej szacunku niż moi rodacy w moim kraju, miałem takich setki przykładów, boli mnie to, że na moje prawie 50 lat pracy "twórczej" :-) przepracowałem dla tej bananowej republiki PL może ze 3 lata ale z drugiej strony mam spokojny sen, że nie dąłem się wydymać tak jak to zrobili z naszymi rodzicami którzy walczyli o wolność i demokrację i za 40 lat ich pracy dostali na waciki po 1.200 zł i nie bardzo wiedzą co teraz....to własnie sk***ysyństwo PL i ja nie pójdę tym torem. Mam nadzieję, że nasz kolega iL Dottore tak samo uważa bo przecież też dał nogę z PL :-) tylko fantastycznie nam się tu maskuje i udaję patriote :-), ja przynajmniej nie posiadam w sobie tyle zakłamania i obłudy i nazywam rzeczy po imieniu a a jak myślę o patriotyzm - to kukam na wikipedia co to takiego i czym to się je :-). Dostałem już 11 ostrzeżeń od tutejszego "guru" za swoje przekonania ale zapewniam Cię, nie zmieni to mojego poglądu i będę pisał do czasu jak "guru" mnie nie zabanuje bo zupa byłą za słona :-). Pisać lubię bo prowadzę swoje forum od lat ale tam na szczęście mam bratnie dusze które w większości uważają tak jak ja i nie muszę nikogo przekonywać, że białe to białe a czarne to czarne, tutaj niestety same anomalia pogodowe :-) i jedne ludziki klaskają bandzie PO, inne ludziki klaskają PISiorom a jeszcze inne innym łotrom a wszystkie te nacje i tak spotykają się na grilku, zasuwają na polowania, chleją wódę razem i ustalają dalszy gry plan, w tym tygodniu my będziemy źli a przyszłym wy i tak to się kręci, ludziki biją brawa jednym i drugim i wszyscy happy, uważają, że coś się zmienia, walczą a banda rogala dzieli łupy między sobą i śmieje się z narodu dlatego własnie mam to w dupie. Za komuny było wszystko jasne, czerwoni nas okradają i łupią i OK a teraz ? przecież to ludzie na których głosowaliśmy, z którymi walczyliśmy i co ? sprzedali cała polskę, pozamykali kopalnie, huty, stocznie i nazwali to ładnie PRYWATYZACJA czyli sprytnie podziałkowali ten kraj pomiędzy siebie, legalnie i bezboleśnie i jeszcze jełopa jeden z drugim napiszę, że trzeba pozamykać państwowe szpitale, szkoły, przedszkola bo nie rentowne !!, ręce opadają kolego skynyrd co to za bananowa republika się zrobiła :-).

Teraz już wiadomo, że nie jestem jakimś małolatem sfrustrowanym ale kimś kto wiele już widział i jadł chlebuś z wielu pieców i może teraz ktoś jest w stanie zaskoczyć o czym mówię i dlaczego mam takie a nie inne podejście do tematu. Sorry, że aż tyle się rozpisałem ale musiałem rzucić jakieś światło na swoją postać ażeby mnie nie utożsamiać z jakimś oszołomem który nie bardzo wie co piszę bo ja akurat doskonale wiem co piszę i jak się sytuacja przedstawia, nie żyję w iluzji ani Matrix, po prostu jestem zwykłym człowiekiem który powiedział stop dymaniu mnie :-) no i tyle w temacie, mam nadzieję, że nie przypiepszy się następny fanatyk i nie zacznie znów swoje brednie patriotyczne z drugiego końca świata leżąc w swoim basenie i pijąc drinka z parasolką :-) lub inny fanatyk który nie wyjechał bo nie znał języka, nie miał gdzie lub żona mu nie pozwoliła i siedzi dalej w grajdołku bijąc brawo to jednym to drugim oszołomom i nazywając się patriotą :-) ( z racji braku innej opcji :-)).

Pozdrawiam.

NAJLEPSZEGO I RÓWNIEŻ STAWIAM KUFEL!

Serdeczności , Piotrek.

Piotr

Więc wypięcie się na politykę i nie branie udziału w wyborach to najgłupsza rzecz jaką możemy zrobić.

Zaczyna być na kogo głosować: DEMOKRACJA BEZPOŚREDNIA.

Trzeba iść na wybory i głosować na Polaków i na patriotów.

Przed fałszywymi patriotami tęczy będziemy bronić jak niepodległości.smile.gif

15819ut.jpg2zyesza.jpg9punon.jpg2a83w1x.jpg

doktorku

Proponuję nie nazywać tego usera doktorkiem. Przecież on nie jest żadnym lekarzem ! On tylko korzysta z tego że nikt go nie zna i nikt nie może zweryfikować jego tożsamości. Czy naprawdę wyobrażacie sobie że ktoś głoszący takie poglądy może mieć wyższe wykształcenie ? To może być co najwyżej jakiś paramedyk, kierowca karetki albo ratownik medyczny. Schlebianie zakłamanemu ego naprawdę niczemu dobremu nie służy.

to jest oczywiste bo u nas nie ma motlochu tylko dlatego ze dawno juz został sklasyfikowany jako...naród.

Przez samego siebie ...

cholera rzadko to mam, ale dzisiaj to ..najmadrzejsze.

<br />Proponuję nie nazywać tego usera doktorkiem. Prze<br />

<br />Przez samego siebie ... <br />

mysle ze weterynarz tez jest obrazą weterynarzy ale już, jakoś...

Lewactwo gardłuje najmocniej i zawłaszcza głupotą przestrzeń publiczną

Lewak nie wie że jest lewakiem

Nic tak nie wkurza lewaka jak nazwanie go lewakiem

Lewactwo przejmuje i popiera retorykę mniejszości aby dostać się do parlamentu

Lewactwo utwierdza mniejszość w przekonaniu że ma rację

Lewactwo przejmuje wladzę

Lewactwo nie wiąże upadku gospodarki, kultury i państwa ze swoją reprezentacją w rządzie lub parlamencie

Lewactwo widzi wszędzie dookoła wrogie siły i szpiegów którzy osłabiają rządzone przez niego państwo

Lewactwp doprowadza do terroru monokulturowego i upadku ekonomicznego

Państwo rządzone przez lewactwo upada

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Bo to oficer polityczny PiS. Niby się do Prezesa nie przyznaje, ale słabo się maskuje. Np. uaktywnia się przed każdymi wyborami.

Jestem Europejczykiem.

A o tym kto jest lewakiem decyduje xniwax.

justas

Niestety znam lekarzy o podobnych poglądach.Tak więc jest to możliwe!

taak tez znam takiego.Docent laryngolog przyjmujacy za 300zł godz.Po docencie trzeba isc do normalnego za 90zł/godz jesli chcesz byc zdrowy.

Nie obrażaj elektoratu PIS'u - tam również znajduje się kilku przyzwoitych ludzi ...

Jak widzę niewinne stwierdzenie - "nic tak nie wkurza lewaka jak nazwanie go lewakiem" poruszyło oczywistych nie lewaków oraz zdeklarowanych lewaków.

Lewactwo to mentalność i nie zależy od przynależności partyjnej w tym kraju.

znajduje się kilku przyzwoitych ludzi ...

Jak wszędzie i w większości.

Tego Ty i kocibobek akurat nie bierzcie do siebie, Was to nie musi dotyczyć.

Od rzeczywistości, tak. Od polityki - nie, póki ta jest nierzeczywista. ikona_zarowka.gif

<br />Lewactwo to mentalność i nie zależy od przynależności partyjnej w tym kraju.<br />
niewiele jak dotad zdefiniowales definicje.Wyraznie to tez sie tobie udziela "nic tak nie wkurza lewaka jak nazwanie go lewakiem" poruszyło oczywistych nie lewaków .Normalnie powinienies milczec.
  • Redaktorzy

Lewak nie wie że jest lewakiem

Nic tak nie wkurza lewaka jak nazwanie go lewakiem

Lewactwo przejmuje i popiera retorykę mniejszości aby dostać się do parlamentu

Lewactwo utwierdza mniejszość w przekonaniu że ma rację

Lewactwo przejmuje wladzę

Lewactwo nie wiąże upadku gospodarki, kultury i państwa ze swoją reprezentacją w rządzie lub parlamencie

Lewactwo widzi wszędzie dookoła wrogie siły i szpiegów którzy osłabiają rządzone przez niego państwo

Lewactwp doprowadza do terroru monokulturowego i upadku ekonomicznego

Państwo rządzone przez lewactwo upada

"Lewak" to określenie stosowane przez władze i środki masowego przekazu tzw. krajów socjalistycznych, na określenie osób o poglądach lewicowych na Zachodzie, ale takich, które nie słuchają kompartii. Nazywano tak zwłaszcza maoistów. Proponuję się dokształcić w znaczeniu wyrazów.

NAJLEPSZEGO I RÓWNIEŻ STAWIAM KUFEL!

Serdeczności , Piotrek.

Wzajemnie Piotrze, smacznego i zimnego :-).

No i nasz kolega Skynyrd rozpoczął temat rzeka, a co, jak się bawić to na całego :-).

Pozdrawiam.

Proponuję się dokształcić w znaczeniu wyrazów.

Józwa czego oczekujesz od naszych rodzimych prawaków? Wiedzy? Inteligencji? Myślenia? Stanowczo ich przeceniasz.

dotad zdefiniowales definicje

W twoim przypadku słoik to tylko akcesorium potwierdzające definicję.

"Lewak" to określenie stosowane przez władze i środki masowego przekazu tzw. krajów socjalistycznych, na określenie osób o poglądach lewicowych na Zachodzie, ale takich, które nie słuchają kompartii. Nazywano tak zwłaszcza maoistów. Proponuję się dokształcić w znaczeniu wyrazów.

To redaktor nie wie, ze to słowo może miec więcej znaczeń?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

"Lewak" to określenie stosowane przez władze i środki masowego przekazu tzw. krajów socjalistycznych,

Też, Panie profesorze. Nawiasem mówiąc, chłopcy i dziewczynki z Nanterre mogliby się z tobą nie zgodzić.

Dlatego nie nazywam co niektórych socjalistami, marksistami ani broń Boże komunistami.

Stanowczo ich przeceniasz.

Nie pochlebiaj sobie poprzez poklepywanie.

<br />To redaktor nie wie, ze to słowo może miec więcej znaczeń? <br />
wlasnie o TYM pisemy mosci hrabio.Ze tak naprawde to nawet taki sloik wybrak jak xinwax nie potrafi dokonczyc dzieła.

i odzywa sie zawsze jak wolaja lewaka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.