Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

i proszę tylko mi nie mówić , że Duch Święty partycypował w konklawe !

przedstawiłem dokument.

nie przedstawiam tym samym swoich poglądów.

czy rozumiesz sytuację ?

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

Natomiast

Generalnie nic nie przedstawisz jako przykład?

Wolisz strzelić focha...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Generalnie nic nie przedstawisz jako przykład?

Wolisz strzelić focha...

Jeden przedstawiłem. Wart przynajmniej chwili zastanowienia.

W odpowiedzi dowiedziałem się od Ciebie wyłącznie tego, abym się nie ośmieszał. Taki, a nie inny styl wypowiedzi utwierdził mnie to w przekonaniu, że nie mam do czynienia z poważnym partnerem do rozmowy.

Jeden przedstawiłem. Wart przynajmniej chwili zastanowienia.

siądż więc nad nim dłużej i zapłacz.

Terlik miszcz dobrego słowa i miłości do bliźniego ;-)

1507605_503613836445293_932756282580723200_n.jpg?oh=8e6a1175164e59a8ca85d30c0ef92fa6&oe=54FB4FCA&__gda__=1428902091_11c269de57b44aec24c9fc5bd94baed8

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Wystarczy być człowiekiem.

Jak bardzo łatwo, zazwyczaj w teorii, udziela się takich górnolotnych porad. Jakbym słyszał księdza na kazaniu. W praktyce niestety idzie wam zdecydowanie gorzej. Wystarczy poczytać wypowiedzi na tym forum. Walenie po łbach idzie wam najlepiej. A potem znowu wszystkich kochacie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Prymitywnym chamstwem nazwałem Twoją kuriozalna wypowiedź,

Masz rację, to była moja wypowiedź. Ale jako konkluzja, nie czyniony zarzut. Mam prawo do własnych przemyśleń, zwłaszcza kiedy inne wpisy mnie do tego niejako obligują. Tak jak Ty masz prawo się na to obrazić. Z tym, że to drugie akurat jest (w moim rozumieniu) zwykłym naciągactwem. Przeczytaj to zdanie spokojnie. Chyba, że to kolejny etap zbywania drugiego po trochę już oklepanych i monotonnych odpowiedziach Bobcata. Moja propozycja (tylko propozycja), to dajmy temu pokój.

nakazał katolikom „posłuszeństwo wobec prawowitej zwierzchności”.

Innymi słowy, rozkaz: „zabić Żyda” stał się powinnością, a odmowa jego wykonania przestępstwem.

Mówisz o stanowisku Kościoła w 1933 roku, pamiętna noc nastąpiła dopiero w 1938. Jak możesz z tego zdania wysnuwać takie wnioski? To zwykłe własne dopowiadania. Nie wymyślaj tego. Są prawdziwe problemy w KK i nie ma takiej potrzeby wymyśłania nowych, tak jak w tym przypadku. Reszta tekstu i wnioski też mnie do takiego przemyślenia skłaniają. Ale już nie wiem czy mogę o tym pisać.

siądż więc nad nim dłużej i zapłacz.

Mam dla Ciebie propozycję zanim znów umieścisz równie intelektualną odpowiedz:

"Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."

Mark Twain

Generalnie mnie się podoba ta Twoja samokrytyka podparta cytatem z Twaina.

...dalej strzelasz focha...miast przykłady.

@xniwax

Przykłady były wielokrotnie podawane i powtarzane nie będą. Również dlatego, aby się nie narazić na zarzut, że umieszczania powtórek. Znam Wasz sposób dyskutowania.

A powyższy wpis dowodzi, że nawet nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Bowiem cytat z Marka Twaina był adresowany do abece.

Więc nie rób z siebie pajaca.

Masz rację, to była moja wypowiedź. Ale jako konkluzja, nie czyniony zarzut. Mam prawo do własnych przemyśleń, zwłaszcza kiedy inne wpisy mnie do tego niejako obligują. Tak jak Ty masz prawo się na to obrazić. Z tym, że to drugie akurat jest (w moim rozumieniu) zwykłym naciągactwem. Przeczytaj to zdanie spokojnie. Chyba, że to kolejny etap zbywania drugiego po trochę już oklepanych i monotonnych odpowiedziach Bobcata. Moja propozycja (tylko propozycja), to dajmy temu pokój. Mówisz o stanowisku Kościoła w 1933 roku, pamiętna noc nastąpiła dopiero w 1938. Jak możesz z tego zdania wysnuwać takie wnioski? To zwykłe własne dopowiadania. Nie wymyślaj tego. Są prawdziwe problemy w KK i nie ma takiej potrzeby wymyśłania nowych, tak jak w tym przypadku. Reszta tekstu i wnioski też mnie do takiego przemyślenia skłaniają. Ale już nie wiem czy mogę o tym pisać.

Dess , podałem przykład " miłości kk " , o którą nas niesłusznie posądziłeś , sugerując nam , że jesteśmy gotowi podpisać pakt z samym diabłem , aby tylko " spalić " katolików !

Piotr

Tak, czasami mam i takie wrażenie. Pierwszej części zdania nie rozumiem do końca. Wykazałem tylko na krótkim przykładzie wyjętym z ostatniego Twojego wpisu, że doszukujesz się w zdaniach treści, których tam w ogóle nie ma.

Mam dla Ciebie propozycję zanim znów umieścisz równie intelektualną odpowiedz:

ten cytat wkleja każdy, kto nie ma niczego innego do przekazania,

wydaje ci się, że mądry jest, bo nie ty go wymyśliłeś ?

:):):)

ten cytat wkleja każdy, kto nie ma niczego innego do przekazania,

wydaje ci się, że mądry jest, bo nie ty go wymyśliłeś ?

:):):)

Ty od samego początku nie masz nic do przekazania. Szkoda, że aby tego dowieść potrzebujesz tak dużej ilości słów.

Ty od samego początku nie masz nic do przekazania. Szkoda, że aby tego dowieść potrzebujesz tak dużej ilości słów.

i o to się nie będę spierał

Bowiem cytat z Marka Twaina był adresowany do abece.

Ależ Bobi, został tylko przeadresowany pod właściwy adres.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Niech wkleja.

Tylko ciekawe - przekonał kogoś?

Te przygłupy - xniv - to jacyś Twoi znajomi?

Jakiś zaplątany siostrzan? - jeżeli nie, to daj spokój, wypierdol to do śmietnika.

mid_23867.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

61247822721415534351.jpg

min_25.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Panowie. W 14-ej minucie tego filmu jest dokument pokazujący czarno na białym, że Watykan bierze udział w światowej mafii rządzącej tą planetą. A bieda tej instytucji jest iluzoryczna. Poszukajcie sobie informacji czym jest Komitet 300.

"Centrum Wiesenthala potępia odprawienie mszy w rocznicę śmierci Ante Pavelicia"

"Zuroff określił odprawienie mszy jako "hańbę dla Kościoła katolickiego" i "obrazę dla pamięci setek tysięcy niewinnych ofiar" współpracującego z nazistami reżimu Pavelicia, odpowiedzialnego za śmierć tysięcy Serbów, Żydów, Romów i chorwackich antyfaszystów w obozach koncentracyjnych."

"Msze w rocznicę śmierci Pavelicia, który dążył do budowy etnicznie czystej Chorwacji, były w minionych latach regularnie odprawiane w Zagrzebiu i w Splicie, na wybrzeżu Adriatyku.

Pavelić ustanowił w 1941 roku przy pomocy Adolfa Hitlera marionetkowe Niepodległe Państwo Chorwackie, na którego czele stał do 1945 roku; zostało ono uznane tylko przez niemieckich nazistów i włoskich faszystów. Pavelić po wojnie uciekł do Argentyny, a zagrożony ekstradycją przeniósł się do Madrytu, gdzie zmarł 29 grudnia 1959 roku."

Mam prawo do własnych przemyśleń, zwłaszcza kiedy inne wpisy mnie do tego niejako obligują. Tak jak Ty masz prawo się na to obrazić. Z tym, że to drugie akurat jest (w moim rozumieniu) zwykłym naciągactwem.

Przyjmując Darku Twój tok rozumowania, news z którego cytaty wkleiłem na wstępie całkowicie tłumaczyłby, a wręcz obligował mnie do wyrażenia np. takich własnych przemyśleń:

W rzeczywistości Kk nigdy nie potępiał własnych zbrodniarzy, dewiantów i degeneratów będących w ciele kościoła papieżami, kardynałami czy biskupami. Mamy na to oczywisty przykłady kanonizowania tych zwyrodnialców, czy jak powyżej, celebrowania uroczystych mszy w intencji ich "świętego" żywota.

Zatem oczywistym zda się wniosek, że kiedy historia znów zawiedzie nas w czas wojny, lub Kk odzyska wszechwładzę, mordy, czystki wyznaniowe, obozy zagłady, nie będą stanowić dla Kk żadnego problemu, a najzagorzalszych katów kościół kiedyś wyniesie do godności własnych "świętych", których wciąż produkuje z lubością.

Oczywiście ani Ty, ani reszta braci Katolików, nie ma mi za złe wyrażenie publicznie takiego mojego wniosku?

Włodek.

Bardzo proszę Andrzeju, opisz mi ową prawdę i owe dobro płynące z kościoła, tylko proszę to wymierne i namacalne, uzyskiwane przez wiernych i resztę obywateli. To odsiane od mitologii, obietnic wszelkiej szczęśliwości ale dopiero po śmierci, więc nieweryfikowalnej i wszelkich wzniosłych a równie pustych haseł.

Pomóż mi ujrzeć drugą stronę medalu, bo jak widzisz sam sobie jakoś poradzić nie mogę. Przez to rzeczywiście mogę Was, Katolików i Kościół który wyznajecie krzywdzić w swojej ocenie.

Chcesz bym pokazał ale zastrzegasz bym odrzucił tą prawdę na której wszystko jest oparte i z czego wszystko wynika...to celowy zabieg, uważasz że tak się da?

A skoro masz prawdę w takim poważaniu obserwuj moje wpisy, wyciągaj wnioski....

Maju dnia 29.12.2014 - 13:03 napisał "Podając to czego papież nie powiedział?"

Skąd pewność, że nie powiedział? A może powiedział, tylko jest to bardzo nie w smak różnym koteriom, klikom i frakcjom watykańskim? Więc próbują jakoś wybrnąć z sytuacji?

Zakładasz że to powiedział, czyżbyś sugerował że papież mówiłby co innego co kilka miesięcy oficjalnie podano z Watykanu jako oficjalne dane? W jakim celu, nie tłumacząc skąd ta rozbieżność?

Sugerujesz że "strzela sobie w kolano" i niby nigdy nic idzie dalej? :)))

Masz jego czy nas za idiotów?!??!

Zakładasz też że redaktor prowadzący nie zwróciłby mu uwagi skąd te rozbieżności?

Może sądzisz że jego warsztat dziennikarski (ma 90 lat) i wiedza o Kk jest aż tak kiepska?

To w takim razie o jakim kardynale-pedofilu rzekomo mówił skoro nic o takowym do tej pory nie wiemy a cała sprawa jest sprzed niemal pięciu miesięcy?

Skoro uważasz że nieautoryzowany wywiad o pedofilii w Kk 90 letniego lewicowego redaktora nie robiącego z niego żadnych notatek o nagrywaniu nie wspomnę jest dla Ciebie bez zastrzeżeń wiarygodny w kontekście powyższego to cóż można dodać. ;)

Maju dnia 29.12.2014 - 13:11 napisał "Wyciągasz wnioski z cudzych wniosków i guzik z tego wynika....a kłamstwa lewicowych mediów Ciebie nie zainteresowały???"

A co to są lewicowe media według czołowego przedstawiciela kościoła katolickiego? Jaka jest aktualna wykładnia prawna zapisana w kodeksie prawa kanonicznego? A może wynika tylko z interpretacji narzuconej przez propagandystów KK? Czego tak naprawdę boicie się w tych mediach, że na ich myśl walicie ze strachu uruchamiając cała machinę propagandową? Diabła? Azazela? A może prawdy, która jest cholernie niewygodna?

Nie odpowiadaj, oczami wyobraźni widzę ten bełkot.

Mnie wyobraźnia nie jest potrzebna bo mam przed oczami Twój cytat. ;)

No to gdzie widzisz tą prawdę?

Nie będę się powtarzał, przeczytaj wpis do Bobcata (wyżej). Temat już poruszany w zamkniętym wątku o Kk (str. 1229) gdzie wskazywałem że możliwe jest to co okazało się faktem - materiał (wywiad) z papieżem nie można nazwać rzetelnym.

Mówisz , jak Demetriusz !

Możesz jaśniej o którego ci chodzi, bo paru ich było i zapewne wiele ważnych i różnych wypowiedzi mają za sobą.

Za to ty cytujesz jak najęty, najchętniej z antykatolickich portali nie bacząc na fałsz historyczny i tendencyjność.

Nic nie masz do powiedzenia w sprawie zakłamań w „La Repubblica” które poruszyłem we wpisach wyższej (Bobcat i sittek) które powielasz zaczynasz kolejne mataczenia historią wklejać?

Prawda ci zawsze przeszkadzała w szkalowaniu Kk nic jak widzę się nie zmieniło!

Dalej nie odpowiadasz na pytanie i nie podajesz przykładów.

Będzie pisał że już podał (wbrew prawdzie) lub powoływał się na jakiś wpis w którym tak naprawdę nie ma odpowiedzi - wiem przerabiałem to.

Dotąd nie podał na jakiej podstawie kwestionował moje dane o pedofilii w USA, bo żadnych innych danych nikt nie widział a on nadal kłamie że były przez niego podawane.

Zadałem mu kolejnych kilka pytań z których wybierze i odpowie zapewne tylko na to które można zmanipulować by wykazać że jego jest na wierzchu. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Oczywiście ani Ty, ani reszta braci Katolików, nie ma mi za złe wyrażenie publicznie takiego mojego wniosku?

Błądzenie jest rzeczą ludzką, trudno mieć ci to za złe. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Centrum Wiesenthala

Nie bronię Pavelicia, dziwię się jadnak oburzeniu instytucji, która została założona tam, gdzie diaspora żydowska olała własnych pobratynców podczas holokaustu

skazując ich na zagładę..W kraju, który odmawiał ratowania żydów w latach 30-tych, w kraju którym wówczas rządził człowiek splamiony krwią ofiar IIWW.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.