Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Piotrusiu ostatnio wkleiłeś wypociny pastora "wyróżniającego" się tym że wyciąga księży (podobno im pomaga) z Kk, teraz zaczynasz powracać do wklejek z uStroni.....porażasz mnie znów swoją "obiektywną" oceną....to że piszesz w odpowiedzi nie na temat (jak zwykle) nie muszę dodawać.....a może to taka "wysublimowana" ironia, daruj ale prymitywne oszczerstwa mnie nie śmieszą. ;(

To samo mówiłeś , gdy stawałeś w obronie gila i wesołowskiego w temacie " Czym jest KK" , oczywiście czas pokazał , że nie były to tylko " prymitywne oszczerstwa ", lecz bolesna prawda !

Ależ było, było... jedna łapka w górę... uuuu, co za ohyda! Jak szkoda..., bo łapki w górze były dwieeeeeeeee.

Jak ktoś śmiał to odmalować?!

Widzę Dess , że zawodzi Cię pamieć , otóż fotografie salutującego ex papieża Benedykta zamieścił kto inny (odsyłam do zamkniętego wątku o kościele ) , przez grzeczność i sympatię do zamieszczającego ów fotografię nie wspomnę Jego nicka , niemniej staraj się nie przekręcać " nazwisk " , gdyż nie wyrobisz się w odmalowywaniu faktów .

A co, myśli Pan, że jest jedynym człowiekiem na świecie, który ma chrapkę na kościelną kasę? Muszą się jakoś zabezpieczyć przez takimi asami.

Przekręt finansowy w Watykanie. "O wszystkim wiedzieli kardynałowie"

Wy­so­ki rangą urzęd­nik z za­rzą­du dóbr Sto­li­cy Apo­stol­skiej, ksiądz Nun­zio Sca­ra­no, który zo­stał aresz­to­wa­ny pod za­rzu­tem ko­rup­cji, na­pi­sał list do pa­pie­ża Fran­cisz­ka. Du­chow­ny oskar­ża w nim kar­dy­na­łów o ukry­wa­nie nie­le­gal­nych dzia­łań fi­nan­so­wych, prze­pro­wa­dza­nych przez jego prze­ło­żo­nych w Wa­ty­ka­nie.

eef786b749e36a1df1c7db2eee2cef8e.jpgZdjęcie z zatrzymania ks. Nunzio Scarano, fot. GUARDIA DI FINANZA / AFPFoto: AFP

"Do­ku­men­ty, które są w moim po­sia­da­niu, do­wo­dzą mojej uczci­wo­ści i mojej walki prze­ciw­ko ukry­wa­nym przez kar­dy­na­łów wy­stęp­kom moich prze­ło­żo­nych" – na­pi­sał Sca­ra­no w li­ście za­adre­so­wa­nym do pa­pie­ża, któ­re­go frag­men­ty przy­to­czy­ła wło­ska agen­cja in­for­ma­cyj­na ANSA.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oj, pana zabolało. Cios był celny...

Uderz w stół , a nożyce się odezwą .

Ukryta Zawartość

Piotr

<br />wszyscy chcieliby Panu bardzo pomóc, tylko nikt nie wie jak. Proszę dać na mszę. Może się też Pan zapisać do Szlachetnej Paczki.<br />Mam propozycję: od teraz Pan nie komentuje moich wpisów, jak nie komentuję Pańskich. <br />
panie pa..nt.Albos pan wierzacy albo nie.Zwykle niewierzacy msze maja w dupuie.Wymysl pan cós nowego co dziala.Na paczke sie pan zapisz bo franek daje maszynki do golenia a na pana juz czas panie jakis tam.

<br />wszyscy chcieliby Panu bardzo pomóc, tylko nikt nie wie jak<br />
z tym wszyscy to pan nie przesadzaj.Trzech pan nie obrobisz a to i tak jeszcze nie wszyscy...

generalnie wybieramy dowód-ce.Jak juz bedzie to pana zawiadomimy.

Pismem.

<br />A co, myśli Pan, że jest jedynym człowiekiem na świecie, który ma chrapkę na kościelną kasę? Muszą się jakoś zabezpieczyć przez takimi asami.<br />
.Lepiej ukrasc jak maja nam ukrasc.Pan to musisz byc ksiendzem.

Panie pa.nt.

hoć to zaczyna być regułą, że najżarliwsi obrońcy kościoła prezentują poziom kolegi @ jacchusia :-(

Dziękuje, oczywiście brzmi to jak pochwała w ustach kłamcy, antykatolika i nałogowego pomawiacza :)

Cieszę się, że potrafię być dokuczliwy dla takich egzemplarzy.

Serdeczności Włodku.

To samo mówiłeś , gdy stawałeś w obronie gila i wesołowskiego w temacie " Czym jest KK"

W sumie to jak wołanie za głuchym, ale czy potrafisz przytoczyć post na uwiarygodnienie tego kłamstwa, które i mi zarzucasz?

Pewnie nie, bo już dawno byś to zrobił, ale masz kolejną szansę.

Widzę Dess , że zawodzi Cię pamieć , otóż fotografie salutującego ex papieża Benedykta zamieścił kto inny (odsyłam do zamkniętego wątku o kościele )

Ty również, ale może się wam mylić co kto napisał, bo trenerzy wszystkim podsuwają te same teksty na treningach, więc o zamieszanie nie trudno.

Proszę tego "Drogiego Brata" zachować dla swojej najbliższej rodziny.

Nie licz na to "kolega" jest wysoce perfidny:)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Przeczytajcie Kochani, bo warto.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na szczęście fotografii historycznych , a ni Ty , a ni kk nie jesteście w stanie zamalowac swoją interpretacją , jeden obraz jest wymowniejszy , niż tysiące Waszych słów!

Problem w tym że same fotografie zwłaszcza te historyczne tak naprawdę laikom nic nie mówią, ważne jest tedy co pod ta fotografią jest napisane, a tam w Twoich wklejkach ze stron uStroni Rumburaka prawdy historycznej niewiele, za to przekazu antykościelnego moc.

Może już zapomniałeś ile razy w temacie zamkniętym wykazywałem te oszustwa?

Maju dnia 16.12.2014 - 10:17 napisał

"I co to zmieni jak Was zadowolę i odpowiem tak jak wg. Was powinienem i tak będziecie kłamać pisząc że "wielokrotnie broniłem pedofilów na co są dowody w zamkniętym temacie".....nie będzie tak? ;)"

Brak odpowiedzi jest również odpowiedzią. Przeważnie mówi nawet więcej niż odpowiedź rozumiana dosłownie.

Brak odpowiedzi?

Więcej niż twoje słowa mówią fakty a faktem jest że zacytowałeś część mej wypowiedzi manipulancie a cytat poprzeczały te słowa (post 731) ; "Ciebie Bobbcat nie zamierzam przekonywać skoro nie potrafisz z tego co napisałem wcześniej wniosku wyciągnąć spróbuj z kolejnych postów gdzie to jaśniej wyraziłem.(post 723)"

Czytałeś ten post (zakończenie)?

Odnieś się merytorycznie do odpowiedzi jakiej udzieliłem a nie kłam że lej nie było!

Jeśli ktoś ma czas całymi dniami siedzieć na wyszukiwarce - daje tym kolejny dowód, że jest tu służbowo. Jakie to ma znaczenie kto to powiedział? Jeden z hierarchów. Dydycz? Zawitkowski? Któryś inny z radiomaryjnego betonu?

Dla ciebie nie ma znaczenia dla osoby którą pomówiłeś o to zapewne już nie.

Pokazuje natomiast to znakomicie jaką pogardą darzycie innych ludzi, mając ich za nic sami chcecie ich pouczać moralności, tylko jakiej moralności śmiesz uczyć sam pomawiając kolejnego biskupa któremu do pięt nie dorosłeś....czekam nadal na te dane o pedofilii w USA skoro moje zakwestionowałeś....nie zasłaniaj się głupim wykrętem że trzeba cały dzień siedzieć na wyszukiwarce.

Pokaż klasę (o ile to możliwe) i spróbuj choć raz bez personalnych wycieczek rozmawiać. ;(

Pewnie Maju wezwał posiłki. Sam nie daje rady, jacchusia odjechał jak Niesioł i żadnego dla kurii z niego pożytku.

Takie żałosne "wpisy-argumenty" (o chamskich wpisach nie warto wspominać) na merytoryczne odpowiedzi paleo doskonale pokazuje gdzie ze swoją retoryką jesteście.

Tomeczku ty też nie możesz uwierzyć że ktoś z własnego przekonania może taką postawę tu przyjąć...kiedyś też tak o Was myślałem, nie mogłem uwierzyć że można aż tak kręcić, mataczyć i pomawiać, teraz przejrzałem....ten pan któremu nieudolnie i może też nieświadomie służycie jest podobno kłamcą od początku. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Tak, nawet bardzo przykro ze względu na fakt, że Pańskie twierdzenie jest fałszywe. Bardzo proszę uzupełnić własną wiedzę zanim następny raz zdecyduje się Pan publikować kłamstwa. Pomogę, proszę o zapoznanie się z pracami prof. Włodzimierza Oniszczenko z kat, psych. U.W. Jeśli miałby Pan życzenie na kontakt osobisty podam namiary.

A to ciekawe, a co z uwarunkowaniami genetycznymi, które mogą wpływać na uzależnianie się, a także szereg innych, które przy "odpowiednich" okolicznościach mogą mieć wpływ na kształtowanie osobowości.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Maju dnia 16.12.2014 - 10:17 napisał "Piotrusiu ostatnio wkleiłeś wypociny pastora "wyróżniającego" się tym że wyciąga księży (podobno im pomaga) z Kk, teraz zaczynasz powracać do wklejek z uStroni.....porażasz mnie znów swoją "obiektywną" oceną....to że piszesz w odpowiedzi nie na temat (jak zwykle) nie muszę dodawać.....a może to taka "wysublimowana" ironia, daruj ale prymitywne oszczerstwa mnie nie śmieszą." ;(

To samo mówiłeś , gdy stawałeś w obronie gila i wesołowskiego w temacie " Czym jest KK" , oczywiście czas pokazał , że nie były to tylko " prymitywne oszczerstwa ", lecz bolesna prawda !

Bolesną prawdę pokazuje (jest) Wasza bezsilność gdy to co napisałeś musicie udowodnić!!!

Wykaż się więc "obrońco ofiar pedofilów" swoją dobrą wolą i znajdź fragment gdzie napisałem w sprawie oskarżenia tych ludzi że to oszczerstwo lub w inny sposób ich broniłem.....tu liczę na Twój honor, jeżeli go choć trochę masz.

Rozumiem że jesteś tak skonstruowany że jak ci ktoś powtarza że "Maju jest obrońcą pedofilów" ty po którym razie w to wierzysz, podobnie uwierzyłeś w fałszerstwa Raportu Ryana ale oprócz tego co inni piszą i mówią jest rzeczywistość i ona mocno skrzeczy.....nie widzisz tego że czas myśleć samodzielnie a nie "rumburakami"?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

A to ciekawe, a co z uwarunkowaniami genetycznymi, które mogą wpływać na uzależnianie się, a także szereg innych, które przy "odpowiednich" okolicznościach mogą mieć wpływ na kształtowanie osobowości.

Właściwie drogę do uzyskania odpowiedzi na swe pytanie wkleiłeś na wstępie. Nie jest to wątek poświęcony genetyce, czy psychologii, a tematy te wymagają wiele miejsca do dyskusji. Polecam więc, abyś sam wyszukał źródła w których będą odpowiedzi na Twoje pytania w tych tematach. Jest ich mnóstwo w internecie i nie tylko.

Pozdrawiam serdecznie.

Włodek.

W sumie to jak wołanie za głuchym, ale czy potrafisz przytoczyć post na uwiarygodnienie tego kłamstwa, które i mi zarzucasz?

No i się narobiło...zaraz Bobcat napisze "mamy kolejny dowód....itd) ;(

Jacchusia to mnie to zarzucił, nie podpuszczaj Bobcata, bo zaraz napisze że ja i Ty to jedna i ta sama osoba.... :)))

"Przedstawiciel Watykanu: możliwa ekstradycja abp. Józefa Wesołowskiego"

"Po raz pierwszy wysoki rangą dostojnik z Watykanu nie wykluczył, że może dojść do ekstradycji oskarżonego o pedofilię arcybiskupa Józefa Wesołowskiego. Taki scenariusz przedstawił włoski kardynał Velasio De Paolis z Sądu Najwyższego Watykanu."

"Zaznaczył zarazem, że niewystarczająca okazała się kara usunięcia ze stanu duchownego, wymierzana przez Kongregację Nauki Wiary, jaką otrzymał już były nuncjusz. Kongregacja, dodał, "nie wsadza winnego do więzienia, pozostawia go bezkarnym". Dlatego, jak wyjaśnił, oskarżony stanie przed trybunałem watykańskim.

Kardynał De Paolis jest również papieskim delegatem w zgromadzeniu Legionistów Chrystusa, przez które przetoczył się gigantyczny skandal pedofilii w związku z licznymi takimi zarzutami postawionymi jego założycielowi księdzu Marcialowi Macielowi Degollado z Meksyku. Szczegóły przestępstw, jakich się on dopuścił, ujawniono dopiero po jego śmierci w 2008 roku. Zmarł zaś wkrótce po tym, gdy Benedykt XVI nakazał mu życie w odosobnieniu. To jedyna kara, jaka go spotkała."

O Marcialo Degollado toczyliśmy dysputę z Andrzejem w starym wątku o Kk. Pozwoliłem sobie podkreślić to co jest dla mnie ważne i co niesie nadzieję na rzeczywiste zmiany w Kk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Brak odpowiedzi?

Tak. Brak odpowiedzi. Zadałem konkretne pytanie, odpowiedzi nie dostałem.

pomawiając kolejnego biskupa któremu do pięt nie dorosłeś....

Albo on nam. Nie jestem wyznania hinduistycznego i święte krowy dla mnie nie istnieją.

Widzę Dess , że zawodzi Cię pamieć , otóż fotografie salutującego ex papieża Benedykta zamieścił kto inny (odsyłam do zamkniętego wątku o kościele ) , przez grzeczność i sympatię do zamieszczającego ów fotografię nie wspomnę

Nie rozumiem na czym ma niby polegać Twoja "grzeczność"? Sympatią każdy atak na Kk darzysz więc to nie dziwi.

Choć że z "grzeczności" zatajasz kto być może jako pierwszy wkleił to zdjęcie też za bardzo dziwić nie może. Zawsze się wspieracie w oszustwach też. ;)

Ukryta Zawartość

Znalazłem taką wklejkę ARTONA ciekawy jest jego i Twój komentarz:

Napisano 13.04.2012 - 16:58

"Biedni ci ktorzy wzieli autorytet za prawde zamiast prawdę za autorytet!"

Napisano 13.04.2012 - 17:11

"Świetne zdjęcia , każde kłamstwo wcześniej czy później wyjdzie na jaw ."

Czyżbyś wtedy miał jakieś przeczucie?

Ukryta Zawartość

Oj biedni, biedni :))))

Tak. Brak odpowiedzi. Zadałem konkretne pytanie, odpowiedzi nie dostałem.

Cytowałeś konkretny link w którym chodziło o "test" sittka a odpowiedź na to jest poście 723, jak masz inne pytanie na myśli to musisz je wskazać (zadać ponownie), bo sam rozumiesz że się mogłem w tej sytuacji pogubić.

Cytat

"pomawiając kolejnego biskupa któremu do pięt nie dorosłeś...."

Albo on nam. Nie jestem wyznania hinduistycznego i święte krowy dla mnie nie istnieją.

Mylisz sprawy pomyłkę można darować, ludzka rzecz, ale dla ciebie (celowo napisane z małej litery) bez różnicy i nie jest ważne czy winny czy nie każdego pomawiasz cytat; "Jakie to ma znaczenie kto to powiedział? Jeden z hierarchów. Dydycz? Zawitkowski?"

Ano ma znaczenie skoro tego nie rozumiesz szkoda o tym z tobą (znów celowe) gadać!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

musisz je wskazać (zadać ponownie), bo sam rozumiesz że się mogłem w tej sytuacji pogubić.

Zgrabnie grasz na czas. Najprawdopodobniej czekasz na wytyczne co odpowiedzieć, a twoi (celowo z małej litery) przełożeni sami drapią się w głowę i nie wiedzą co z tym pytaniem począć.

Więc powtarzam.

Zadałeś mi pytanie czy istnieje taki tytuł prasy katolickiej, który uważam za wiarygodny. Odpowiedziałem twierdząco, wymieniając Tygodnik Powszechny i Więź, które właśnie za takie uważam, cenię, szanuję, choć w wielu sprawach z nimi nie zgadzam.

Na zasadzie wzajemności zadałem tobie (znów celowo) pytanie czy istnieje jakiś tytuł prasy anty-KK, który ty (jak najbardziej celowo) uważasz za wiarygodny.

Czekam na odpowiedź.

Ano ma znaczenie skoro tego nie rozumiesz

Jakie znaczenie? Ustalmy fakty. Czy takie słowa padły? Owszem. Czy padły z ust hierarchy? Tak. Czy jest to lżenie przedstawicieli narodu wybranych w demokratycznych wyborach? Jest. Na takie sformułowanie mógł sobie pozwolić tylko ktoś, kto sam jest pętakiem.

Właściwie drogę do uzyskania odpowiedzi na swe pytanie wkleiłeś na wstępie. Nie jest to wątek poświęcony genetyce, czy psychologii, a tematy te wymagają wiele miejsca do dyskusji. Polecam więc, abyś sam wyszukał źródła w których będą odpowiedzi na Twoje pytania w tych tematach. Jest ich mnóstwo w internecie i nie tylko.

Wiem, że to nieodpowiedni wątek, chciałem tylko pokazać kolejną manipulację.

Pozdrawiam

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

@Maju

Skoro już tak kochasz ustalanie nieistotnych szczególików w nadziei że uda ci się rozmyć meritum w powodzi pustosłowia - proszę:

Kazanie w Stalowej Woli

Biskup w kraju pętaków

Rządzą nami pętaki i takie pętaki Polskę sprzedają - powiedział bp Edward Frankowski, sufragan sandomierski podczas niedzielnej mszy rezurekcyjnej w konkatedrze w Stalowej Woli.

"particular sectional accounts" Pańskim zdaniem znaczy "konta specjalne"? Nie mam więcej pytań. I Pan niby siedzi w UK...

Zacznę od najciekawszego. :-) To jest definicja według prawa bankowego? Hehe. Nazwa ta przytoczona została przez kardynała George Pell i z urzędu stała się definicją kont specjalnych? Panie paleo, spodziewałem się jednak po Panu większej roztropności, o mądrości nie wspomnę, a nie bezrozumnego przepisywania wypowiedzi urzędnika kościelnego. O mój język angielski proszę się nie martwić, bardziej smucą mnie pańskie brawurowe interpretacje ( podejrzewam, że nie własne, a skopiowane z jakiejś prasy katolickiej, bo nie wierzę, że Pan sam to wszystko wymyśla.

Oczywiście Watykan i jego urzędnicy, jako wyjęci spod prawa, nie mogą być stroną w żadnym postępowaniu. No bo dlaczego? Rycerze Jezusa Chrystusa? Wysłannicy Boga przed jakimś sądem cywilnym i to mają być stroną? Oczywiście, funkcjonariuszy Watykanu należy traktować ze szczególną atencją i szacunkiem. To oni osądzają i wydają wyroki. Mając tyle kasy na lewych kontach mogą zapewne wiele, jak nie wszystko.

Watykan, jak Pan to celnie ujął, ma WŁASNE PRZEPISY :-) I zapewne własną wykładnię prawa. Pedofilia, oszustwa podatkowe, kradzieże, zabójstwa nie figurują w prawodawstwie boskim, w takim razie nie dotyczą też i Stolicy Apostolskiej. Takie brudy oczywiście od setek lat pierze się w tajemnicy. Dlatego oficjalnie ten problem was nie dotyczy. I tu niestety ma Pan rację.

Zrobiło się Panu 8:0 ? :-) To też mi się spodobało.

Korea Północna ponoć też wygrała tegoroczne Mistrzostwa Świata w piłce nożnej.

Analogia jak widzę jest bardzo podobna.

Życzę powodzenia w dalszym kreowaniu rzeczywistości.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zadałeś mi pytanie czy istnieje taki tytuł prasy katolickiej, który uważam za wiarygodny. Odpowiedziałem twierdząco, wymieniając Tygodnik Powszechny i Więź, które właśnie za takie uważam, cenię, szanuję, choć w wielu sprawach z nimi nie zgadzam.

Na zasadzie wzajemności zadałem tobie (znów celowo) pytanie czy istnieje jakiś tytuł prasy anty-KK, który ty (jak najbardziej celowo) uważasz za wiarygodny.

Czekam na odpowiedź.

Odpowiadam kolejny raz typowo anty-Kk nie spotkałem w pełni wiarygodnego więc trudno bym podać mógł tytuł....może pomożesz i sam mi tą wiarygodną godną uwagi prasę tego typu podasz?

Sam też się asekurujesz że z tytułów które podałeś nie wszystko uznajesz co już raz doświadczyłem namacalnie jak cytowałem TP....po co więc ta szopka?

@Maju

Skoro już tak kochasz ustalanie nieistotnych szczególików w nadziei że uda ci się rozmyć meritum w powodzi pustosłowia - proszę:

Kazanie w Stalowej Woli

Biskup w kraju pętaków

Rządzą nami pętaki i takie pętaki Polskę sprzedają - powiedział bp Edward Frankowski, sufragan sandomierski podczas niedzielnej mszy rezurekcyjnej w konkatedrze w Stalowej Woli.

Można było znaleźć? Dlaczego pomawiasz więc innych?

To jak odszczekasz to pomówienie biskupów powrócę do pisania pewnych wyrazów z dużej litery a widzę że robisz to li tylko na zasadzie dziecinnego odwzajemnienia wiedz że mi na tym kompletnie nie zależy pisz jak chcesz bo każdym niemal wpisem do mnie zaświadczasz że żadnego szacunku do mnie nie masz po co więc masz udawać. ;)

Biskup Frankowski w 1997 roku miał słynne na cały kraj kazanie wielkanocne. Zaczął od wiersza "gdy wieje wiatr historii, ludziom jak wielkim ptakom rosną skrzydła, natomiast trzęsą się portki pętakom. - Rządzą nami pętaki i takie pętaki Polskę sprzedają, pętaki dzieci nam uczą, telewizję tworzą. I takich pętaków przysłali nam ze Wschodu, teraz przysyłają z Zachodu..."

Mocne słowa ale prawdziwe.

dawno nie było o reaktorze, czy też o wyciskarce do cytrusów.

wierni znowu nie dopisali na zbiórce? A taka bogata okolica...

Dodam, że chodzi o 16 tys. tys. zł, czyli 16 baniek.

10426250_762625873790494_66254462938416915_n.png?oh=450ee249276e729552c1be69b298a5a5&oe=550A8709&__gda__=1426315915_56d5a97badf725c53846014b7a0cca5b

Odpowiadam kolejny raz typowo anty-Kk nie spotkałem w pełni wiarygodnego więc trudno bym podać mógł tytuł

Więc mi proszę nie czynić zarzutu, że jestem jednostronny. Nie ja w tym sporze wyczerpałem znamiona osoby jednostronnej.

może pomożesz i sam mi tą wiarygodną godną uwagi prasę tego typu podasz?

Ja nie potrzebowałem podpowiedzi aby wymienić dwa tytuły.

Sam też się asekurujesz że z tytułów które podałeś nie wszystko uznajesz co już raz doświadczyłem namacalnie jak cytowałem TP....po co więc ta szopka?

Jak szopka? Czyżbyś miał kłopoty ze zrozumieniem podstawowych pojęć? To, że się w wielu sprawach merytorycznie z tymi tytułami nie zgadzam nie pozostaje w żadnym związku z faktem, że je szanuję, cenię i uważam za wiarygodne. To tylko twoja opcja odmienne zdanie w jakiejś konkretnej, merytorycznej sprawie utożsamia z brakiem szacunku. Obowiązuje jedność moralno-polityczna partii i narodu.

Dlaczego pomawiasz więc innych?

Errare humanum est. Ty się nigdy nie mylisz? Głupie pytanie zadałem. Przecież krynica prawdy nie może się mylić. Nigdy. Z definicji.

robisz to li tylko na zasadzie dziecinnego odwzajemnienia

Nie ja zacząłem tę dziecinadę tylko dlatego, coś tam omyłkowo napisałem o jakichś panach biskupach. Nota bene czy ktoś z tamtej ferajny odciął się od tych słów Frankowskiego? Udział niektórych hierarchów w komitecie honorowym marszu PiS bp Pieronek wprost i otwartym tekstem nazwał skandalem. Sam widziałem i słyszałem w TV.

wiedz że mi na tym kompletnie nie zależy

Mnie również.

pisz jak chcesz bo każdym niemal wpisem do mnie zaświadczasz że żadnego szacunku do mnie nie masz

To raczej ja mam prawo mieć takie odczucia. Graniczące z pewnością.

"I takich pętaków przysłali nam ze Wschodu, teraz przysyłają z Zachodu..."

Zapomniał(?) tylko biedaczek dodać "...oraz z Watykanu".

Bolesną prawdę pokazuje (jest) Wasza bezsilność gdy to co napisałeś musicie udowodnić!!!

A co tam słychać u twoich idoli, Wesołowskiego i Gila? Nie słyszałem abyś odszczekał swoje insynuacje i krętactwa dotyczące ich niewinności. Jakoś tak przycichłeś. Czekasz na wyrok kasacyjny, a może nic się nie stało? taka samą grę prowadzisz w sprawie oszustw przez f-szy Watykanu. Zastanawiam się czy robisz to tak sam z siebie, ze zwykłej głupoty, czy ci za to płacą? Nie odpowiadaj.

Wiesz dlaczego nie jesteś obiektywny bo taki ksiądz nie ma prawa wrócić do nauki dzieci, .....

Naprawdę?? Od kiedy to polski Episkopat tak bardzo słucha się Papieża? Czyżby zamienili juz swoje limuzyny na tańsze auta? Jak sobie przypominam niedawno bardzo psioczyli na Franciszka, że im się wchrzania w ich własne sprawy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Informacja sprzed chwili z gazeta.pl

Podatnicy będą nadal sponsorować emerytury księży. Kard. Nycz 'umówił się z rządem', że sprawę Funduszu odkładają o rok

Czy ktoś policzył o ile jest mniejsza każda emerytura z tego tytutt, że część składek idzie na Fundusz Kościelny?

Panie vlado,

przepraszam, jeśli uraziłem niewinnym pytaniem o herszta. Przy tym herszcie odnajdzie Pan znaczek (ż), co oznacza, że był to żart.

Poza tym nie każda banda jest zła ("Wanda i Banda").

Tak, nawet bardzo przykro ze względu na fakt, że Pańskie twierdzenie jest fałszywe. Bardzo proszę uzupełnić własną wiedzę zanim następny raz zdecyduje się Pan publikować kłamstwa. Pomogę, proszę o zapoznanie się z pracami prof. Włodzimierza Oniszczenko z kat, psych. U.W. Jeśli miałby Pan życzenie na kontakt osobisty podam namiary.

Czytelnikom wyjaśniam, że nie istnieje gen odpowiedzialny za ludzkie zło. Istnieje gen który aktywny powoduje ADHD u dzieci.

Z łatwością przyszło Panu nazwanie tego kłamstwem. Moja wypowiedź w żadnym stopniu nie stoi w sprzeczności z pracami prof. Oniszczenko. Nie załapali Panowie mojego skrótu myślowego, po prostu.

Nie bardzo wierzę w Waszą resocjalizację, większość zła zapisana jest w genach, niestety.

Napisałem wyraźnie: „większość zła zapisana jest w genach”. W tym konkretnym przypadku chodziło o zło generowane przez antykatolików na forum w postaci: werbalnej agresji, pogardy, nienawiści, ignorowania faktów, zaślepienia, oczerniania, kłamstwa, insynuacji, itp.

Oczywiście jest to przenośnia - wiadomo, że zło nie jest zakodowane w naszym genotypie i nie chodzi o ekspresję jakiegokolwiek pojedynczego „genu zła”, który determinowałby i automatyzował nasze niewłaściwe zachowanie. Kompletnie nie o tym pisałem. Tu chodzi o większą lub mniejszą skłonność (predyspozycję) do złego zachowania, która zależy bardziej od genów, niż wychowania i środowiska. Geny są fundamentem, a wychowanie i odpowiednie środowisko pomagają "wycisnąć" z tych genów, to co najlepsze.

Zastanówmy się przez chwilę, jaki udział w polskiej populacji antykatolików stanowią kobiety. Wiadomo, że głównym miejscem aktywności wojujących katolików jest internet. Z moich obserwacji wynika, że wojujących kobiet w zestawieniu z liczbą mężczyzn jest garstka. Wychodzi na to, że w rozwoju postaw antykatolickich płeć ma duże znaczenie, a płeć to geny -- > geny mają duże znaczenie.

Ogólnie również za większość zła na świecie odpowiadają faceci – choćby wojny, konflikty, przemoc, oszustwa, kradzieże, zabójstwa, itd. No ale tu nie mówimy o złu tak poważnego kalibru, a o zwykłym internetowym hejcie skierowanym przeciwko KK.

Całe zagadnienie dziedziczności w genetyce odkładamy na bok, bo nie interesuje nas sytuacja hipotetyczna. Rozpatrujemy grupę dorosłych i ukształtowanych facetów wojujących na forum audiostereo.pl oraz odwieczny dylemat: Co ukształtowało ich postawę? Geny czy wychowanie?

W uproszczeniu, niewłaściwe zachowanie człowieka jest moim zdaniem wypadkową typu osobowości (charakter, temperament) oraz inteligencji (zarówno kognitywnej jak i emocjonalnej) i wynikającej z niej zdolności poznawczej oraz możliwości zdobycia określonego wykształcenia, wiedzy.

Badania na dużej grupie par bliźniaczych sugerują, że nasza osobowość zależy w większości od genów (czasami już u paromiesięcznego niemowlęcia wiemy mniej więcej, jaki charakter będzie miało dziecko):

Ukryta Zawartość

Inteligencja w ponad 60% zależy od genów:

Ukryta Zawartość

Moje zdanie: „większość zła zapisana jest w genach” jest więc prawdziwe.

W tym wszystkim chodziło mi o to, że to co Panowie tu robią, jest od Was silniejsze - taki wewnętrzny przymus i nie jest w stanie tego zmienić żadna pojedyncza decyzja typu: "od nowego roku nie walczę, tak postanawiam".

Mam nadzieję, że odwoła Pan zarzut rzekomego kłamstwa. W końcu kłamstwa to specjalność Pańskiej opcji.;-) (ż)

Teologicznie również nie do przyjęcia jest, że złem obdarzył nas Bóg już w procesie stwarzania. Grzech pierworodny nie był wkodowany w psychikę człowieka, powstał na skutek ludzkiej słabości.

To jak to jest: jest Pan agnostykiem, czy wierzy Pan w jakiegoś konkretnego Boga?

Ja bym powiedział, że ów Bóg obdarzył nas (a właściwie pierwszych ludzi) określonym genotypem, który jest czymś w rodzaju piętna, i określona sekwencja DNA jest warunkiem koniecznym, ale nie wystarczającym do zaistnienia niektórych typów złych zachowań w przyszłości.

Niestety idea stworzenia Adama oraz Ewy (z jego żebra) przeczy zasadzie genetycznej różnorodności gatunku potrzebnej do rozwoju zdrowych i silnych następnych pokoleń oraz przetrwania i ewolucji gatunku. Religię chyba trudno pogodzić z genetyką.

A czego skutkiem jest ludzka słabość?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br />Moje zdanie: „większość zła zapisana jest w genach” jest więc prawdziwe.<br /><br />W tym wszystkim chodziło mi o to, że to co Panowie tu robią, jest od Was silniejsze - taki wewnętrzny przymus i nie jest w stanie tego zmienić żadna pojedyncza decyzja typu: "od nowego roku nie walczę, tak postanawiam".<br /><br />Mam nadzieję, że odwoła Pan zarzut rzekomego kłamstwa. W końcu kłamstwa to specjalność Pańskiej opcji.;-) (ż)<br /><br />
panie pa...ant my to mamy z genow a idac dalej mamy to od boga.Nawet te klamstwa.Wszystko jest od boga nawet pan ...Juz przy wódce ustalilismy przywodce.Bedzie pan poinformowany.A tak na marginesie... pan to jaka opcja, bo ostatnio bardzo brakuje mi prawdy...

na poczatek radze przeczytac tytuł.Bedzie sie pan musial zdecydowac na za... czy przeciw.Bo jak na razie to ani to ani sio.

ani kukuryku.A tu prawdy brak.

Drogi Panie @paleo.

Osobiście nie czuję się urażony, zwróciłem tylko uwagę na brak kultury posługującego się takim porównaniem. Nazywając mnie hersztem określonej grupy forumowiczów, automatycznie przyrównał nas Pan do właśnie bandy, czyli jakiejś grupy przestępczej.

Zapewniam Pana, że przestępcami nie jesteśmy.

Oczywiście przeprosiny przyjmuję i nie noszę wobec Pana żadnej urazy.

Mam nadzieję, że odwoła Pan zarzut rzekomego kłamstwa. W końcu kłamstwa to specjalność Pańskiej opcji.;-) (ż)

Tutaj nie będzie już tak lekko :-) O ile w pierwszej kwestii mogę uznać że miał Pan na myśli uwarunkowania genetyczne mające wpływ na rozwój psychiki człowieka, to mogę to przyjąć. Jednak zrozumiałem że uważa Pan, iż genotyp ludzki posiada gen zła jako składową. A to nie prawda. Nie wyselekcjonowano takowego genu. Tak jak wspomniałem, istnieje gen odpowiedzialny za ujawnienie się nadpobudliwości wieku dziecięcego ADHD.

Poruszane przez Pana zagadnienia uwarunkowań kształtowania się osobowości, czy błyskotliwe stwierdzenie, że to mężczyźni są przeważnie agresorami, (samiec, obrońca, myśliwy...) wymagają osobnego wątku a właściwie odpowiednich studiów, a to nie jest miejsce na takie polemiki.

Co do kłamstwa jako specjalności mojej opcji, to raczej byłbym na Pańskim miejscu ostrożniejszy. Wszak to Pan i Pańska opcja wierzycie w starożytne mity i wmawiacie je z premedytacją podatnym ludziom, czerpiąc z tego własne korzyści. I to od tysięcy lat. :-)

To jak to jest: jest Pan agnostykiem, czy wierzy Pan w jakiegoś konkretnego Boga?

Jestem teistą-agnostykiem, więc wierzę. Czy dla Pana Stwórca Wszechrzeczy jest wystarczająco konkretny? Można nazwać ten Absolut Bogiem.

Ja bym powiedział, że ów Bóg obdarzył nas (a właściwie pierwszych ludzi) określonym genotypem, który jest czymś w rodzaju piętna, i określona sekwencja DNA jest warunkiem koniecznym, ale nie wystarczającym do zaistnienia niektórych typów złych zachowań w przyszłości.

Nasz genotyp kształtował się miliony lat i podlegał bardzo wielu mutacjom. Czyni to także obecnie. Zakodowane odruchy bezwzględne są tym piętnem, jednak w określonych sytuacjach decydują o naszym przeżyciu. Na sytuację zagrożenia organizm zareaguje odruchowo albo strachem, albo agresją. Ale Panu chyba chodzi o genetyczną skłonność do czynienia zła. Takiej nie ma. Pojawia się osobniczo jako patologia rozwoju lub pourazowa. Również po ciężkich traumach.

Niestety idea stworzenia Adama oraz Ewy (z jego żebra) przeczy zasadzie genetycznej różnorodności gatunku potrzebnej do rozwoju zdrowych i silnych następnych pokoleń oraz przetrwania i ewolucji gatunku. Religię chyba trudno pogodzić z genetyką.

Stworzenie Adamo (czyli człowieka) przez bogów, jest bardzo prawdopodobne. Jeśli wiemy, że nasz genotyp jest w zasadzie zgodny z szympansem, porównanie obecnie dostępnych sekwencji obydwu genomów wskazuje, że są one identyczne w 99 proc. - różni je bowiem 1,2 proc. nukleotydów, czyli cegiełek budujących DNA. A ciągle prowadzone badania nad tymi zwierzętami potwierdzają, że szympans posiada samoświadomość, posługuje się pełnymi zdaniami w komunikacji z człowiekiem, posiada całkowicie ludzkie uczucia, to wydaje się bardzo prawdopodobnym, że ktoś coś dłubnął w tej szympansiej bazie co zaowocowało mutacją do formy homo sapiens :-)

Religię trudno pogodzić z większością nauk. Ona każe wybierać na wiarę, a tak się nie da. Albo wiara, albo nauka. Tutaj proszę zerknąć na naszego Artona jako przykład :-)

Jeśli przestajemy sobie rozszarpywać gardła i wyrywać serca, całkiem przyjemnie się z Panem gaworzy :-) Jednak nie przesadzajmy, nie tego od nas oczekują nasze elektoraty :-)

Pozdrawiam.

W.

Problem w tym że same fotografie zwłaszcza te historyczne tak naprawdę laikom nic nie mówią,

Nie trzeba być znawcą fotografii , aby odczytać jej ewidentną treść , oto przykłady :

nuncjusz_papieski_bassal.jpg

upriesta.jpg

blog.jpg

kardynal_innitzer.jpg

vatican_nazi1.jpg

nazi_katholik.jpg

nazi_kirche.jpg

k,MzMzMDkwOTksNDExNzAx,f,9.jpg

k,MzMzMDkwOTksNDExNzAx,f,8.gif

k,MzMzMDkwOTksNDExNzAx,f,7.gif

antysemityzm-2.jpg

Krzy%C5%BC+odwr%C3%B3cony.jpg

Ko_ci__katolicki_wi_tynia_Szatana.jpg

k,MzMzMDkwOTksNDExNzAx,f,5.jpg

tortury4volls.jpg

„Nacjonalizm nie jest ani antykościelny, ani antyreligijny, wręcz przeciwnie – opiera się na prawdziwym chrześcijaństwie”.

(Adolf Hitler)

„Kościół katolicki przez 1500 lat uważał Żydów za szkodników… Wracam do tego, co przez te 1500 lat robiono i być może wysłużę chrześcijaństwu wielką przysługę”.

(Adolf Hitler)

I GŁOS KOŚCIOŁA :

„Niczego z takim utęsknieniem nie życzę Führerowi, jak zwycięstwa”.

(papież Pius XII, 1876–1958)

Piotr

a przypisy gdzie.A cytat skad.Autoryzowany???

<br />Niczego z takim utęsknieniem nie życzę Führerowi, jak zwycięstwa”.<br />(papież Pius XII, 1876–1958) <br />

Może już zapomniałeś ile razy w temacie zamkniętym wykazywałem te oszustwa?

Niczego nie wykazałeś , gdyż Ty oraz Twój kościół nie jesteście (na szczęście) w stanie zatuszować , ani zmienić Historii !

a przypisy gdzie.A cytat skad.Autoryzowany???

Źródło :

Kristallnacht (Noc Kryształowa )

Znalazłem taką wklejkę ARTONA ciekawy jest jego i Twój komentarz:

Napisano 13.04.2012 - 16:58

"Biedni ci ktorzy wzieli autorytet za prawde zamiast prawdę za autorytet!"

Szukaj dalej !

A propos chodzi o zdjęcie , i oczywiście nie wkleił tego szanowny kolega Arton .

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.