Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer N-50(A) -nowy multiformatowy odtwarzacz z wyświetlaczem graficznym wysokiej rozdziel. Czyli w co się tu gra?

Rekomendowane odpowiedzi

No to kolejne pytanie - jakiego formatu to DSD są ? 2.8 (DSD64) , 5.6 (DSD128) ?

I te pobrane na próbę i te niedziałające ? Jak możesz wystaw gdzieś albo podeślij ten niedziałający.

Jak tylko przy mp3 to może byc problem firmware. N-50A tez na początku (chyba) tylko w wav widział okładki. Potem to poprawili i we FLACu też są.

To są różne próbkowania, tak jak we Flac jest 44,1 48, 96, 192kHz itd. to tutaj jest podobnie. Pliki DSD64 to chyba 2,8MHz a DSD 128 podwójnie czyli 5,6MHz. Z tym że we flacach każda próbka ma 16, 24 albo 32 bity, a w DSD próbki są jednobitowe.

Okładki można wgrać do każdego z plików muzycznych za pomocą Mp3tag, także do plików DSF. Lecz czy odtwarzacz wyświetli okładki z większą rozdzielczością, jeśli w takiej jest obraz jpg, to nie wiem, czy ma jakieś ograniczenie.

Wysłane z mojego SHIELD Tablet K1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Joseph K.

pany. mam podlaczone do niego dysk na ktorym mam pokatalogowana muzyke na plyty. mozna jakos zrobic zeby po skonczonym katalogu przeszedl do nastepnego?? albo moze idzie zrobic jakas playliste ktora by czytal

• 2 tygodnie później...

Raczej nie do przeskoczenia , zostaje wyłączać pilotem na standby a nie twardo przyciskiem , wtedy szybciutko wstaje.

• 3 tygodnie później...

Jakoś nie mogę się doczekać aktualizacji o min. Tidala

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Z Tidala możesz korzystać już teraz przy pomocy Bubble upnp. Potrzebny tylko sprzęt na androidzie i wymieniona przeze mnie aplikacja.

Wysłane z mojego SHIELD Tablet K1 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące później...

Ja tu liczyłem na MQA a oni dali dwa dni temu aktualizację do Spotify Connect. Nie płace od dawna za Spotify. Coś nie działało?

Firmware narazie tylko na japońskiej stronie.

Edytowane przez szaman777

Aj kolega cwanie mnie ubiegł :), niemal codziennie sprawdzam na jap stronie czy może nowy FW sie pojawia . Dwa dni przerwy a tu nowy jest. Za jakis może miesiąc powinien być dla tzw wszystkich.

No ale zmiany faktycznie dziwne , uaktualniono cos co juz jest.

Edytowane przez mcemsi

Tak z ciekawości. Instalujecie te japońskie aktualizacje?

Ma to wpływ na język urządzenia?

Nie ma wpływu. To dokładnie ta sama aktualizacja jaka później pojawia się w innych krajach na stronach Pioneera.

Za pierwszym razem się wstrzymałem i porównałem oba pliki. Co do bajtu to samo.

Zauktualizowałem z JP i poszło bez problemu. Wersja była 1017 , wersja jest 1019. Żadnych tak na szybko różnic nie widzę i nie słyszę.

aktualizacja poprawiająca stabilność ;)

Prorok czy co ? albo kryptojapończyk :)))

• ネットワークスタンバイ設定オン時の起動安定性向上
  • インターネットラジオ、ミュージックサーバーの動作安定性向上
  • USBメモリー/外付けハードディスク経由での DSD ファイル再生安定
  • 性向上

[Poprawa stabilności operacyjnej]

• Ulegać poprawie stabilności w przypadku sieci gotowości nastawa
  • radio internetowe, poprawiona stabilność operacyjna serwer muzyczny
  • DSD poprawę stabilności odtwarzanie plików za pośrednictwem USB pamięci

Edytowane przez paavloff

zaktualizowalem z sukcesem. ale dalej posiadam na dysku album Alexis Cole / A Kiss In The Dark w formacie DSD128 i gdy probuje czytac .dsf to chwile gra a potem sie wylacza caly player

Edytowane przez piok

zaktualizowalem z sukcesem. ale dalej posiadam na dysku album Alexis Cole / A Kiss In The Dark w formacie DSD128 i gdy probuje czytac .dsf to chwile gra a potem sie wylacza caly player

5,6 MHz DSF ?

Czytasz opis do jednej z wcześniejszych aktualizacji. Teraz jest poprawione Spotify connect. A wszyscy k.. czekają na MQA. :/

Czytasz opis do jednej z wcześniejszych aktualizacji. Teraz jest poprawione Spotify connect. A wszyscy k.. czekają na MQA. :/

jesteś jak marantz niedosyć że japończyk to jeszcze i żyd :)))

pozdrawiam

<br />Alexis Cole / A Kiss In The Dark w formacie DSD128 i gdy probuje czytac .dsf to chwile gra a potem sie wylacza caly player<br />

Możesz gdzieś podrzucić jeden przykładowy track ?

jesteś jak marantz niedosyć że japończyk to jeszcze i żyd :)))

pozdrawiam

Liczyć umiem ale raczej jestem Polak chyba, że nie znam wszystkich przodków. :)

Pozdro

OK , da sie znalezc w sieci Alexis Cole / A Kiss In The Dark w formacie DSD128 .

Przez DLNA działa u mnie bez żadnego problemu.

A tak na marginesie - nie moja to muzyka ale za realizację .... topowy szacun.

Najłatwiej jest wprowadzać aktualizacje "poprawiające stabilność".

Powiedzmy sobie otwarcie. Firma co jakiś czas wypuszcza takowe gdyż klient wierzy iż producent nadal dooieszcza już zdobytych klientów :) czy nie?

Widocznie to jeszcze nie ta stabilność :) kolejne 2 poprawki stabilności rozwiążą problem. Taki żart. Mam nadzieję że koledzy którzy posiadają to urządzenie ci pomogą

nie mowie ze to wina playera... moze wina plikow ktore posiadam... mam mnostwo innych plyt ktore hulaja jak trzeba i jestem z niego zadowolony.

• Pokaż nowe odpowiedzi