Skocz do zawartości
IGNORED

Wątek poparcia dla starego audiofila

dd6

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze mnie zastanawiało, dla czego to właśnie stary audiofil jest poddawany przez moderację wymyślnym szykanom. Zwłaszcza że dla odmiany, wszelkiej maści forumowe trolle hulały w tym czasie bez żadnych kagańców.

Oczywiście niektóre wpisy starego audiofila można zakwalifikować jako formalnie niezgodne z regulaminem. Nadmierny formalizm jest jednak ogólnie szkodliwy i jest przejawem... tu może lepiej zamilknę bo kto wie czy nie napisałbym czegoś wbrew regulaminowi.

Ale może ja mało wiem? Kto w takim razie popiera obecność starego audiofila na forum? Bardzo proszę o wpis na poniższą listę. Uprzedzając pytania: świadomie nie chciałem użyć mechanizmu ankiety.

Oto lista:

1. dd6

2. .....

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Nie wiem o.c.b., ze starym audiofilem nie miałem przyjemności ani nieprzyjemności, ale popieram.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Nie widziałam żadnych rażących wpisów tego użytkownika, sądząc po jego wpisach zna się na rzeczy. Możesz mnie dopisać do listy.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

To chyba trza tak:

1. dd6

2. wiatrak

3. Keef'98

4. BlueMax

5. ...

;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Powiem tak kiedyś często przegladalem zakladki związane z audio i rzucilo mi sie w oczy ze s a lubial byc agresywny ale nie tylko on np discomaniak tez lubil zaszaleć.

Ie wirm jak teraz to wygląda bo zadko zagladam ale kojarzę ten nick dlatego napisalem neutralnie bez dodawania ani odejmowania z listy.

chwilowy brak działalności w audio.

Bezlitosna Niusia, czyli po ludzku mówiąc - Jacek.

Jestem absolutnym wrogiem banowania, usuwania człeka z forum i innego "panowania" nad opiniami ludzi.

I piszę to ja, który kiedyś (ziemia była wtedy płaska) - po chamsku gadał z niejakim @sly180:-)

Aha! - to ja byłem chamidło.

Po latach się okazuje, że są ważniejsze sprawy, niż obsr..ne pseudo biznesiki.

Ps - a "dlaczego" się pisze razem. Ot, musiałem się czegoś uczepić; wszak pseudo - zobowiązuje!:-)

1. dd6

2. wiatrak

3. Keef'98

4. BlueMax

5. modrzew47

6. ...

Jeśli ktoś chce się znaleźć na liście to bardzo proszę jednoznacznie napisać, albo najlepiej wpisać się samemu.

Skoro ktokolwiek wszedł w ten wątek to rozumiem, że popiera.

Ci co nie popierają raczej nie wejdą - prawda ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1. dd6

2. wiatrak

3. Keef'98

4. BlueMax

5. modrzew47

6. xniwax

Skoro ktokolwiek wszedł w ten wątek to rozumiem, że popiera.

Ci co nie popierają raczej nie wejdą - prawda ;)

No nie wiem, chciałbym uniknąć nieporozumień, zwłaszcza, że taka lista nie jest bez znaczenia moim zdaniem, to jest coś bardzo, bardzo konkretnego.

1. dd6

2. wiatrak

3. Keef'98

4. BlueMax

5. modrzew47

6. xniwax

7. Bezlitosna Niusia

Według mnie napisał to w sposób oczywisty ;-), ale mogę być w błędzie ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Zawsze mnie zastanawiało, dla czego to właśnie stary audiofil jest poddawany przez moderację wymyślnym szykanom. Zwłaszcza że dla odmiany, wszelkiej maści forumowe trolle hulały w tym czasie bez żadnych kagańców.

Zupełnie nie rozumiem ataków na moim zdaniem bezdyskusyjnie najwartościowszego audiofila na forum.

Język i forma, którą się posługuje jest wyjątkowo łagodna i pobłażliwa dla tych, którzy bezpodstawnie poddają krytyce Jego przekaz i odniesienia.

Nie jestem osobiście audiofilem, dlatego obce są mi obszary działań, w których dochodzi do sporów między SA a innymi użytkownikami, czy obsługą forum, lecz nigdy nie spotkałem się jak dotąd z sytuacją, w której treść techniczna czy specjalistyczna, którą nasz Kolega porusza, nie miała potwierdzenia w rzeczywistości.

Jeśli czytam Jego opinię na dane zagadnienie, czy rodzaj recenzji, to jestem w stu procentach jej pewny, jest to największa i najbardziej pożądana funkcja forum, każdego forum, również tego, aby czytelnik poświęcając czas i uwagę, otrzymał pewną i wiarygodną treść, aby nie musiał już tracić więcej czasu, na weryfikowanie jej w innych miejscach.

Kolega Stary Audiofil, jest więc skarbem tego miejsca i powinien być noszony na rękach, w zamian za sporą część życia, jaką trzeba poświęcić, aby reprezentować sobą kompetencje w tak niewymiernej dziedzinie.

Zawsze mnie zastanawiał, dlaczego Stary Audiofil nigdy nie stosował swojej niby niestosownej retoryki, w stosunku do mojej skromnej osoby, a stosowały i stosują nadal całe zastępy innych Kolegów, oczywiście raczej wrogów, oraz mają do pomocy ostatnio 16 letnią koleżankę, która przebija facetów po pięćdziesiątce, wulgarnością i bestialstwem !!!

MODERACJA NIE REAGUJE, A JAKŻE, WYZWISKA OD DEBILI WISZĄ SOBIE POMIMO ZGŁOSZEŃ !!!

WYZWISKA OD DEBILI

Niekiedy to nie są wyzwiska - niestety...ale masz rację...często to określenie jest albo na wyrost albo bezzasadne ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Oczywiście niektóre wpisy starego audiofila można zakwalifikować jako formalnie niezgodne z regulaminem. Nadmierny formalizm jest jednak ogólnie szkodliwy i jest przejawem... tu może lepiej zamilknę bo kto wie czy nie napisałbym czegoś wbrew regulaminowi.

Ale może ja mało wiem? Kto w takim razie popiera obecność starego audiofila na forum? Bardzo proszę o wpis na poniższą listę. Uprzedzając pytania: świadomie nie chciałem użyć mechanizmu ankiety.

Oto lista:

1. dd6

2. .....

Proszę i mnie dopisać do listy , a jak będzie trzeba , to i pod petycją się podpiszę , gdyż nie może być tak , że Moderacja bez naszej wiedzy i lub bez porozumienia z nami decyduje o dożywotnim banowaniu naszego kolegi .

Konflikt interesów , czy też wzajemne animozje nie mogą i nie powinny być podstawą do dożywotniego banowania dyskutantów , gdyż odbiera im się prawo do pokuty , nadto każdemu z nas ( mnie również -sic! ) puszczają nerwy i niejednokrotnie zapominamy okiełznać nasz język .

P.S.

Osobiście bardzo lubię i cenię Starego Audiofila , Piotrek .

Piotr

Forum leży na łopatkach, miałem już nic w tym roku nie pisać, to strata czasu w takim towarzystwie.

Jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego.

Moderacja

Macie talent w niszczeniu najlepszych ludzi na forum, spróbujcie kiedyś coś zbudować !!!

masz rację

Zawsze mnie zastanawiał, dlaczego Stary Audiofil nigdy nie stosował swojej niby niestosownej retoryki, w stosunku do mojej skromnej osoby, a stosowały i stosują nadal całe zastępy innych Kolegów, oczywiście raczej wrogów, oraz mają do pomocy ostatnio 16 letnią koleżankę, która przebija facetów po pięćdziesiątce, wulgarnością i bestialstwem !!!

MODERACJA NIE REAGUJE, A JAKŻE, WYZWISKA OD DEBILI WISZĄ SOBIE POMIMO ZGŁOSZEŃ !!!

Szczerze mówiąc , nawet nie zdawałem sobie sprawy , że powyższa sytuacja ma miejsce na Forum , wszak nie zachodzę do tematów o polityce , słyszących/niesłyszących kable , itp. , , niemniej , ja nie jestem i nigdy nie byłem pana wrogiem - przeciwnie , szanuję i cenię pana oraz pański głos w dyskusji , z wyrazami szacunku , Piotrek .

P.S.

Nie podzielam jedynie pańskiego entuzjazmu dla Hyuny ,ale przyjaciół (mam taką nadzieję ) nie powinno to poróżniać , serdeczności .

Piotr

to nie jest tajemnica że jestem za

No. To jesteś ósmy.

Ja, gdyby ktokolwiek wątpił, bom się rozpisał - siódmy.

Proszę Państwa Cenzorstwa.

Ps - zawsze twierdziłem: gdy ktoś bzdury pisze - Koleżeństwo z Forum go oceni i w odpowiednim grajdole - umieści.

Nie Wy, Szanpaństwo Moderacja.

Noworocznie i tak dalej -

Jacek.

dla Hyuny

Wypada mi podziękować Koledze za miłe słowa.

Temat Hyuny jest skomplikowany..

Ważne aby nasz Kolega, Stary Audiofil, mógł powrócić tu, napisać do nas słowa w formie jaką uzna za stosowną, jestem pewien Jego wyczucia sytuacji, oraz tego, że nie jest

możliwe, aby do osób, którym leży na sercu wysoka jakość dźwięku, odnosił się inaczej niż z serdecznością, jak to robił dotąd.

Bez Kolegi Starego Audiofila, zakładka hi end, poza wszystkimi mankamentami, jest szalenie jednostronna, przez to niepełna a więc stronnicza.

Brak jest twórczego sporu, dotyczącego poruszanych zagadnień, przytakiwanie tego nie zastąpi, nie pokaże tematu z różnych stron i kątów widzenia.

Pozdrawiam.

No. To jesteś ósmy.

Ja, gdyby ktokolwiek wątpił, bom się rozpisał - siódmy.

9 się melduje !

Ps - zawsze twierdziłem: gdy ktoś bzdury pisze - Koleżeństwo z Forum go oceni i w odpowiednim grajdole - umieści.

Nie Wy, Szanpaństwo Moderacja.

+ !

Piotr

747 prosze

A ja mam taką prośbę, proszę o respektowanie prawa obywatelskiego zagwarantowanego w konstytucji jako wolność wypowiedzi.

Po drugie, było by niegrzeczne z mojej strony abym nie odpowiedział na poruszoną kwestię przez osobę odnoszącą się wprost do mojej skromnej osoby.

Po trzecie, proszę dopełnić starań, aby Kolega Stary Audiofil, mógł z nami być obecny na forum, a ja ze swej strony, w podziękowaniu, deklaruje, że od momentu, kiedy to nastąpi nigdy już nie wkleję fotografii artystki z Korei w innym temacie jak tylko ją dotyczącym.

Bez Kolegi Starego Audiofila, zakładka hi end, poza wszystkimi mankamentami, jest szalenie jednostronna, przez to niepełna a więc stronnicza.

Brak jest twórczego sporu, dotyczącego poruszanych zagadnień, przytakiwanie tego nie zastąpi, nie pokaże tematu z różnych stron i kątów widzenia.

+ !

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.