Skocz do zawartości
IGNORED

Debata o in vitro

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Maju dnia 24.07.2015 - 11:29 napisał

"Źle mnie oceniasz. Ja jedynie odpowiadam, inni kierują dyskusje na manowce."

Wiem Andrzeju, WSZYSCY Ciebie na tym Forum źle oceniają. Co dziwne, Bobcat również tak twierdzi o sobie :-) Nie dziwi Was to? :-)

Ale wystarczy tego off'u.

Proszę o powrót do tematu wątku.

To że tak mówi Bobcat mnie przestało dziwić.

W sprawie trzymania się tematu i przeniesienia dyskusji o rzekomej potrzebie chrzczenia zarodków do połączonego tematu apelowałem tu kilkakrotnie, bez skutku. Po zabrnięciu moich adwersarzy w ślepą uliczkę i trwaniu w tym obłędzie nie potrafiłem w porę przestać tej bezsensownej dyskusji która przerodziła się jak zwykle najpierw w ataki na Kk a potem na mnie.

Skoro nie miałeś czasu tego śledzić przynajmniej nie drwij sobie ze mnie jak sprawy nie znasz.

Tyle wyjaśnień z mojej strony, wracam do tematu.

Ps. Myślę że bana za to nie dostanę. ;)

in vitro,,,to nie jest leczenie nieplodnosci,to jej omijaie.

Słusznie, sami w podanym linku do tego się przyznają...."zapłodnienie pozaustrojowe","procedura wspomaganego rozrodu".

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Po zabrnięciu moich adwersarzy w ślepą uliczkę i trwaniu w tym obłędzie

Kliniczny wręcz przykład pychy i samouwielbienia. To mówi ktoś, kto sam został argumentacyjnie znokautowany.

To że tak mówi Bobcat mnie przestało dziwić.

Zdziwienie jest oznaką niedojrzałości. Dojrzały człowiek gdy czegoś nie rozumie nie rozdziawia japy tylko próbuje zrozumieć. Chyba więc "kolega" Maju już dojrzał...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

pitu,pitu o in vitro,a kogo to obchodzi???sa ważniejsze tematy w kraju,,,dajcie Panowie "siana' z tym tematem zastępczym,proponuje zamknąć ten temat,juz wszystko zostało tu powiedziane,i wylane morze "ziolci'.

Mówienie że "są ważniejsze tematy" jest typowym wybiegiem tych, dla których poruszanie akurat tego tematu jest wielce niewygodne. W ten sposób próbują uciąć dyskusję i zamknąć usta adwersarzom.

Włodku drogi - nic nie odpisujesz?

Tyle miałeś do powiedzenia wczoraj w temacie sąsiednim (w tym samym czasie) że nie zauważasz jak moi adwersarze zajmują się "tematem"? Nie zauważasz czy nie chcesz? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czytajcie póki możecie. Wyjątek: "Jestem przekonany, że Kościołowi na tych zarodkach gówno zależy, że to jedynie pretekst do walki o władzę - mówi w "Newsweeku" prof. Andrzej Jaczewski, pediatra i seksuolog, który prowadzi bloga w portalu Tokfm.pl."

Ukryta Zawartość

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Czytajcie póki możecie. Wyjątek: "Jestem przekonany, że Kościołowi na tych zarodkach gówno zależy, że to jedynie pretekst do walki o władzę - mówi w "Newsweeku" prof. Andrzej Jaczewski, pediatra i seksuolog, który prowadzi bloga w portalu Tokfm.pl."

Po pierwsze: to jest osobista opinia tego pana, która z prawdą i prawdziwymi celami Kościoła nie ma nic wspólnego.

Po drugie: ten pan profesor jest takim autorytetem, jakim słownictwem sam się posługuje. I jest najlepszym dowodem na to, że wykształcenie nie zawsze idzie w parze z kulturą.

Pan profesor mówi (od niemal pierwszego zdania) też nieprawdę....tak bywa że kłamstwa i wulgarny język idą w parze, zwłaszcza w ich środowisku.

"Małżeństwo stwierdziło, że po przeczytaniu kazania abp. Dzięgi, w którym znalazły się słowa skierowane do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) urodzonych dzięki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "Chociaż ten dar został wymuszony pewnym gwałtem na naturze w laboratorium, to wy nie przestajecie być darem bożej miłości" przeżyło "potworną niedzielę". Mężczyzna przyznał, że po raz pierwszy w życiu nie poszedł na mszę."

Ukryta Zawartość

Ludzie wielkiej wiary którzy wymodlili to dziecko tak łatwo popadają w zwątpienie?

Ciekawe że taka argumentacja może przekonać tylko przeciwników KK.... ;(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po pierwsze: to jest osobista opinia tego pana, która z prawdą i prawdziwymi celami Kościoła nie ma nic wspólnego.

Po drugie: ten pan profesor jest takim autorytetem, jakim słownictwem sam się posługuje. I jest najlepszym dowodem na to, że wykształcenie nie zawsze idzie w parze z kulturą.

Po pierwsze - Twoje opinie nie są osobiste, lecz wyrażają zbiorowy pogląd KEP/KK itd..

Po drugie - Ty i oni jesteście takim autorytetem, że brak słów do posługiwania się, by go opisać.

Wnioski:

1. Osobiste opinie "panów" (czyt. profesorów, forumowiczów i innych) są "be". Prawdziwe cele Kościoła są "cacy"

2. Autorytet zależy tylko od pięknego słownictwa, kultury i wykształcenia, (np. księży na ambonie), a nie od tego, co dana osoba ma naprawdę do powiedzenia i czy ma rację, która może być zweryfikowana.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Jak dorośniecie prof. Jaczewskiemu do pięt do zabierajcie głos. Na razie jesteście jak te szczekające kundelki.

Do poziomu wypowiedzi tego pana nie zamierzam "dorastać".

Swoją drogą w innym wątku piszesz o "kiblu", teraz zachwycasz się profesorem, który publicznie używa słowa "gówno".

W takim razie i Tobie i temu panu profesorowi dedykuję:

"Z obfitości serca usta mówią".

Ludzie wielkiej wiary którzy wymodlili to dziecko

Uśmiałem się jak norka! You make my day. Dzięki! :)))

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Włodku drogi - nic nie odpisujesz?zoraj

Tyle miałeś do powiedzenia wczoraj w temacie sąsiednim (w tym samym czasie) że nie zauważasz jak moi adwersarze zajmują się "tematem"? Nie zauważasz czy nie chcesz? ;)

Coz mam odpisywać? :-(

Nie miałem wczoraj możliwości zajrzeć na forum, a dzisiaj czytam zaległości w szczególności ten watek i doprawdy nie wiem jak mam do Was przemówić. Wy naprawdę toczycie miedzy sobą wojnę personalna. Uważacie ze uda się jednej stronie całkowicie zdominować te druga? Przecież już jasno widać, ze nie o zmiany w instytucji Kk chodzi w waszej wojnie, a wyłączne o zwycięstwo własnych racji.

Rozmowa prowadzona wyłącznie za pomocą przytyków, chamskich oszczerstw i wzajemnego poniżania, w żaden sposób mi nie odpowiada.

Pozostaje mi wiec na razie "służbowa" obecność w tym wątku, czyli moderowanie, aż nie przypomnicie sobie, ze to człowiek jakim w rzeczywistości jesteście powinien tutaj przemawiać, nie Wasze wirtualne wcielenia pozbawione jakiejkolwiek refleksji nad tym co i jak tutaj publikujecie.

Ps.

Jako oficjalny krytyk postawy hierarchii i instytucji Kk nie życzę sobie być utożsamiany z wielbicielami J.Urbana. Ja od początku styczności z tym człowiekiem, brzydzę się nim z powodu jego proweniencji i charakteru. Nigdy nie czytałem jego pisma, wiec o prawdziwości czy nie tamtych artykułów wypowiadać się nie mogę.

Nie neguje jego profesjonalizmu i inteligencji, natomiast jak te dary wykorzystuje budzi moja odrazę.

Włodku w tym wątku jest przytoczona wypowiedź prof. Jaczewskiego. W sąsiednim - prof. Markowskiego. Zauważ proszę jak aroganckie, jak pełne pychy i buty, jak pełne absolutnego przekonania wyłącznie własnej racji, jak pełne pogardy dla drugiej strony są wpisy Maju @ Co. Kto tak naprawdę prowokuje taki, a nie inny poziom dyskusji? Jeżeli ich strona chce, aby ich poglądy były szanowane - niech uszanuje nasze. A przede wszystkim niech przyjmie do wiadomości, że istnieje wielość punktów widzenia.

Do poziomu wypowiedzi tego pana nie zamierzam "dorastać".

A do tego dorosłeś:

"" Dlaczego Gądecki nie pisał listów ..jak jego kolega Peatz..kolega Wesołowki penetrował odbyty małych chłopców.

gdzie był ten klecha jak ksiądz Gil krzywdził dzieci...gdzie jest Gądecki, kiedy jego owieczki nie płacą podatków, oszukują, kłamią i się łajdaczą...nie płacą alimentów na swoje poczęte naturalnie dzieci...""

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

A do tego?

""hipokryzja tym purpurowym się wylewa z ust, aż wymiotować się chce. Jakoś jak mojej sąsiadce zmarło dziecko przedwcześnie urodzone, w 6 miesiącu ciąży! Była wierną katoliczką, chciała godnego pochówku i chrztu, i co? i spalili je w krematorium szpitalnym wraz z amputowanymi kończynami i innymi chorymi organami usuniętymi z pacjentów. I jakoś wtedy arcybiskupi nie grzmieli o godności człowieka. a tu wydzierają się o jakąś komórkę. ""

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Maju dnia 27.07.2015 - 11:17 napisał

"Ludzie wielkiej wiary którzy wymodlili to dziecko

"

Uśmiałem się jak norka! You make my day. Dzięki! :)))

Mam nadzieję że nie ze mnie, bo to nie moje słowa, to słowa jej rodziców.....ja ich tylko ochrzciłem mianem "ludzi wielkiej wiary" z tej racji że twierdzą że "wymodlili" córkę....

Jako oficjalny krytyk postawy hierarchii i instytucji Kk nie życzę sobie być utożsamiany z wielbicielami J.Urbana.

A któż Ciebie o to podejrzewa...Włodku nie ten temat, cytujesz coś czego w tym temacie nie ma.

Ps. I znów cytując mój wpis wylewasz żale, słuszne? Niby do wszystkich piszesz a tak wygląda jakbyś mnie tylko widział.....mógłbyś pisać personalnie do kogo masz i o co pretensje? Proszę, bo to co robisz (nie pierwszy raz) zaczyna mnie wkurzać. :))))

Włodku w tym wątku jest przytoczona wypowiedź prof. Jaczewskiego. W sąsiednim - prof. Markowskiego. Zauważ proszę jak aroganckie, jak pełne pychy i buty, jak pełne absolutnego przekonania wyłącznie własnej racji, jak pełne pogardy dla drugiej strony są wpisy Maju @ Co. Kto tak naprawdę prowokuje taki, a nie inny poziom dyskusji? Jeżeli ich strona chce, aby ich poglądy były szanowane - niech uszanuje nasze. A przede wszystkim niech przyjmie do wiadomości, że istnieje wielość punktów widzenia.

Włodku widzisz przecież jaki cham ze mnie, bo mam czelność wyśmiać kłamliwy tekst "uznanego" profesora....ukarz mnie przecież Bobcat nie może się mylić. ;)

Mam nadzieję że nie ze mnie, bo to nie moje słowa, to słowa jej rodziców.....ja ich tylko ochrzciłem mianem "ludzi wielkiej wiary" z tej racji że twierdzą że "wymodlili" córkę....

Obojętnie czyje to słowa. Brzmią tak samo naiwnie i głupio niezależnie od tego kto je wypowiedział.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

i tu się chłopaku mylisz,rzeczy niepojete się zdarzają ,cuda także,oczywiscie nie takie jakie ryzy z banda obiecal,a kilku frajerow się na to nabralo,,,

malej wiary jestes

mam czelność wyśmiać kłamliwy tekst "uznanego" profesora....

I to pisze ktoś, kto stale powołuje się na dyspozycyjnych pseudo-naukowców. Demonstracja bezsilnej wściekłości.

Jakiś ty żałosny w tych atakach.... ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.