Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - wątek techniczny

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Z innej beczki.

Czy można się odwołać, niesłusznie otrzymawszy bana w jakimś wątku?

Przykład- Pisałem w wątku o Wile- bez chamstwa, wulgaryzmów, a że wytknąłem parę baboli, które wszyscy mogą zobaczyć na zamieszczonych zdjęciach i raczyłem mieć inne zdanie na temat od autora, mam bana- brak możliwości przedstawienia swojego odmiennego punktu widzenia. Moim zdaniem w takiej sytuacji powinienem mieć możliwość odwołania, bo takie jednostronnerządy to despotyzm i zamykanie ust oponentom.

Oprócz tego autor jest chyba mocno związany z Wile, a nie, jak pisze, jest tylko zadowolonym klientem i moim zdaniem, należy mu się przyjrzeć, czy to nie jest zakamuflowany wątek sponsorowany.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Autor tematu chyba dowolnie może go moderować.

Jeśli natomiast Ty zostałeś w jakimś temacie zablokowany, masz prawo założyć swój temat na tę samą okoliczność.

Takie kiedyś uzyskaliśmy stanowisko moderacji w tej kwestii.

To nie ma sensu. Autor może wypisyqać np dowolne dyrdymały, jak ktoś zwróci uwagę, że gada bzdury, może zamiast użyć kontrargumentu, zamknąć mu gębę banem.

To nie jest zdrowy układ. Autor powinien wystąpić do moderatora o ban, a nie sam się bawić w ciecia.

Czy da się jakoś tak zrobić stronę "nowe posty" by tematy bocznicowe pojawiały się tam innym kolorem albo jakoś odróżnione od tematów audio?

Teraz muszę się przebijać przez różne miesięcznice, bolki, lolki i inne takie.

"Moja zawartość" też powinna być pod tym kątem jakoś zróżnicowana. Raz odezwałem się w jednym wątku politycznym i mi później ciągle wyskakiwał na czerwono jak przychodziły nowe posty.

Do przemyślenia zostawiam.

Czy można się odwołać, niesłusznie otrzymawszy bana w jakimś wątku?

Oczywiście że wolno. Za wyjątkiem wątków klubowych, gdzie gospodarze mogą banować według swego uznania, będąc jedynymi gospodarzami swych klubów.

To nie jest zdrowy układ. Autor powinien wystąpić do moderatora o ban, a nie sam się bawić w ciecia.

Ale taka była wola głównych tuzów piszących w watkach tematycznych szczególnie hiend. Zatem Administracja to narzędzie udostępniła. Jednak w odróżnieniu od wątków klubowych, jeśli zgłosisz że w wątku merytorycznym zostałeś zbanowany bez naruszania regulaminu forum, moderacja ban cofnie i pouczy założyciela o niewłaściwości takiego działania. W watkach merytorycznych MUSI być konkretny powód zbanowania przez założyciela.

Po raz ostatni wyjaśniam. Wyłącznie w watkach klubowych ich gospodarze mogą banować kogo chcą i na ile chcą. W pozostałych MUSI być podany konkretny powód. Za całokształt nie jest żadnym powodem! Za całokształt może jedynie zbanować Administracja na wniosek moderacji.

Ale taka była wola głównych tuzów piszących w watkach tematycznych szczególnie hiend. Zatem Administracja to narzędzie udostępniła. Jednak w odróżnieniu od wątków klubowych, jeśli zgłosisz że w wątku merytorycznym zostałeś zbanowany bez naruszania regulaminu forum, moderacja ban cofnie i pouczy założyciela o niewłaściwości takiego działania. W watkach merytorycznych MUSI być konkretny powód zbanowania przez założyciela.

Pozwolę się z powyższym wpisem nie zgodzić. Na własnym przykładzie. Kiedyś odkryłem, że zostałem zbanowany w wątku "REIMYO czyli muzyka ponad wszystko :) ". Napisałem więc do Stefka ( jako założyciela wątku. On też raczej mieści się w tej szczytnej grupie "tuzów", nie tylko ze względu na posiadany/dograny System), o co kaman? Był zdziwiony! I jak to Tuz, mający klasę, przeprosił za nie swoje błędy...

serdecznosci

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Pozwolę się z powyższym wpisem nie zgodzić.

W wątkach merytorycznych jest jeszcze mnóstwo banów nałożonych dawniej przez założycieli. Zbanowani nie zgłaszają o usuniecie, więc dopiero jak zgłoszą my je cofamy. Każdy z nas- forumowiczów, mając udostępniony mechanizm banowania w swych watkach i z niego skorzystał, może bany cofnąć na prośbę zbanowanego. I nie ma tu różnicy czy jest on "tuzem" czy "szaraczkiem" na forum.:-) Wszystko zależy jakim jest człowiekiem i forumowym kolegą.

Do tego nie potrzeba angażować moderacji.

Serdecznie jak zawsze.

• 3 tygodnie później...

Odsłoń ją Adblockiem

Rozumiem, że forum żyje z reklam, ale jeśli reklamy nie pozwalają z forum korzystać, to sorry, ale wolę wybrać czytelne forum od reklam.

Gorsze są te, w których krzyżyk znika ułamek sekundy po ukazaniu się reklamy i odruchowe dotknięcie w jego miejscu odsyła na stronę reklamujacego się. Są też takie z całkowicie ukrytym "zamykaczem".

Już o tym pisałem wcześniej.

Niewłaściwe pozycjonowanie reklam to błąd w sztuce administratorów...

Wstyd!

Czynicie Forum bezużytecznym...

I nie każdy może używać blokerów reklam.

Również o tym wspominałem.

Zdaję sobie sprawę, że blokowanie reklam jest niezbyt fair, ale to często jedyny sposób na w miarę sprawne korzystanie z forum. Administracja zaniedbuje te sprawy, więc trzeba sobie jakoś radzić.

Wstyd!

Czynicie Forum bezużytecznym...

I nie każdy może używać blokerów reklam.

Również o tym wspominałem.

Prawda, ale taka nachalna reklama zadziała też odwrotnie i więcej ludzi będzie to blokować.

czemu nie mogę wejść w profil usera : nirvana ???

Przyczyn może być kilka:

a). Ktoś z moderacji go nie lubi;

b). Ktoś z moderacji Ciebie nie lubi;

c). koniunkcja punktów a) + b).

d). Komuś wpływowemu nadepnął na biznesowy odcisk;

e). Ty komuś wpływowemu nadepnąłeś na tenże odcisk;

f). Koniunkcja punktów d). + e).

Ale pociesz się - ja też nie mogę. Ani wejść na jego profil, ani wysłać maila. Podobnie jak ja, facet jest, ale jakoby go nie było.

Należy do tego szerszego grona "gorszego sortu" tutejszych forumowiczów.

Niektórzy z tym wciąż walczą.

A niektórzy - olali to już dawno i już ich tu po prostu nie ma.

Przyczyn może być kilka:

a). Ktoś z moderacji go nie lubi;

b). Ktoś z moderacji Ciebie nie lubi;

c). koniunkcja punktów a) + b).

d). Komuś wpływowemu nadepnął na biznesowy odcisk;

e). Ty komuś wpływowemu nadepnąłeś na tenże odcisk;

f). Koniunkcja punktów d). + e).

Z Tobą Zygmuncie kochany mam większy problem :-(

Za to co zacytowałem udzielam ci kary regulaminowej za bezczelny atak na moderacje Forum.

Ale pociesz się - ja też nie mogę. Ani wejść na jego profil, ani wysłać maila. Podobnie jak ja, facet jest, ale jakoby go nie było.

Należy do tego szerszego grona "gorszego sortu" tutejszych forumowiczów.

Niektórzy z tym wciąż walczą.

A niektórzy - olali to już dawno i już ich tu po prostu nie ma.

Kłamiesz!

Nie masz żadnych punktów kary, sorry nie miałeś do tej chwili, ani twoje konto nie ma żadnych ograniczeń. Piszesz swobodnie, założyłeś swój nowy watek (szkoda tylko że dublujący już dawno istniejący na forum) a w każdym wątku atakujesz AS kłamiąc jak bardzo jesteś tu szykanowany :-)))

Czyżbyś pojawił się tutaj aby zapracować na odznakę męczennika na spam forum? :-)))) A może tam za słodko i miłośnie i zatęskniłeś za prawdziwym forum??? :-)

Szkoda tylko że tym co teraz tu robisz zniesmaczysz tych forumowiczów którzy Ciebie tu cenili i nadal lubią :-(

Cóż, to wyłącznie Twoja wola Zygmuncie.

Z Tobą Zygmuncie kochany mam większy problem :-(

Za to co zacytowałem udzielam ci kary regulaminowej za bezczelny atak na moderacje Forum.

Kłamiesz!

Nie masz żadnych punktów kary, sorry nie miałeś do tej chwili, ani twoje konto nie ma żadnych ograniczeń. Piszesz swobodnie, założyłeś swój nowy watek (szkoda tylko że dublujący już dawno istniejący na forum) a w każdym wątku atakujesz AS kłamiąc jak bardzo jesteś tu szykanowany :-)))

Czyżbyś pojawił się tutaj aby zapracować na odznakę męczennika na spam forum? :-)))) A może tam za słodko i miłośnie i zatęskniłeś za prawdziwym forum??? :-)

Szkoda tylko że tym co teraz tu robisz zniesmaczysz tych forumowiczów którzy Ciebie tu cenili i nadal lubią :-(

Cóż, to wyłącznie Twoja wola Zygmuncie.

To Ty kłamiesz.

Byli tacy, co chcieli recenzje/opinie tutaj o moich kablach zamieszczać.

Nie mogli,

bo "ktoś" im tutaj to "uniemożliwiał".

Żegnam.

Domagam się usunięcia nowo dodanego wątku o Audio Doniczce. Potraktujmy go, jak by w ogóle nie powstał.

To Ty kłamiesz.

Byli tacy, co chcieli recenzje/opinie tutaj o moich kablach zamieszczać.

Nie mogli,

bo "ktoś" im tutaj to "uniemożliwiał".

Żegnam.

Domagam się usunięcia nowo dodanego wątku o Audio Doniczce. Potraktujmy go, jak by w ogóle nie powstał.

Nie kłamię. Nie masz żadnych ograniczeń na swym koncie. Nic mi do tej pory nie wiadomo o Twoich problemach. Nigdy nie spotkałem się ze skargami z Twojej strony aż do dzisiaj.

Ile lat temu miały miejsce te szykany pod Twoim kierunkiem? Dlaczego nie zgłosiłeś tych problemów Administracji, tylko teraz atakujesz AS w kilku watkach?

W wątku jest już dwie strony wpisów dyskutujących forumowiczów. Nie może on być usunięty.

Nie przeczytalem wszystkiego ale chcialbym poinfofmowac, ze bardzo ciezko uzywac to forum. Kozystam z iphone i forum jakos zyje wlasnym zyciem. Po otwarciu tematu samo sobie przewija raz w gore raz dol. po chwili wszystko sie normuje ale jest to mocno irytujace...

Dziekuje za uwage.

Nie mam polskich znakow.

Zwyczajowo pozdrawiam

Z tytułu (choć nie z treści) wynika, że to wątek techniczny. Może mnie oświecicie, jak w poście zamieścić cytat w cytacie. Co poniektórym ładnie to wychodzi, a ja nie mogę dojść jak.

Np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość

(Konto usunięte)

ja nie mogę dojść jak

zamieścić cytat w cytacie

[quote name='Less' timestamp='1498549821' post='4137836']
ja nie mogę dojść jak
[quote name='Less' timestamp='1498549821' post='4137836']
zamieścić cytat w cytacie
[/quote]
[/quote]

Po prosty wstawiasz jeden cytat (razem z tagami quote) w drugi.

Ukryta Zawartość

I wtedy wychodzi mi coś takiego, jak wyżej. Robisz to w Firefoxie?

Ukryta Zawartość

Co robię źle?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.